Ukrajina

alijagoro

#212276 Re: Ukrajina

Post by alijagoro »

dr_Evil wrote: 17/12/2024 16:00
Labirint wrote: 17/12/2024 15:13
JoseMujica wrote: 17/12/2024 12:52

snimljen momenat rokanja đenerala..svaka im čast...ovi ljudi zaslužuju državu :thumbup:
Doslovno,kakav profesionalizam - pošalješ djenerala u vječna lovišta i pritom to još dokumentuješ.
Ozbiljnu službu imaju, neko je ranije napisao kamo sreće da smo mi, ne samo u toku rata nego i
sada, političare, experte, zločince, novinare, svu onu prekodrinsku huškačku mašineriju što truje
životni prostor zadnjih 40 godina pa bih te ja pitao da li bi gostovali onda po kojekakvim "informerima"
i pozivali na obnavljanja carstva dušanovog... al jok, vizija naših glavešina je do Bentbaše...
Svakako se slazem, u vezi svega sta smo trebali, a sta nismo, i opisu.

Ali tesko gutam da su ovo Ukri sami izveli i da su oni ta ozbiljna sluzba. Ko god im pomaze nije ni bitno, uspjeh sam po sebi pronaci prave saveznike za rokanje po agresoru.

Dugorocno vidit cemo, nista nije za dz na dunjaluku. Sloboda svakako nije sa neba pala, rekle bi nase stare parole.
Lahko se kurciti s tudjim parama :D
karanana

#212277 Re: Ukrajina

Post by karanana »

ako su ukri, svaka cast. ja sumnjam na sve pomalo, pa cak i na same ruse. mozda se ovaj nekome nesto zamjerio unutar njihovih redova i ovo taman doslo da su ga kao ukri roknuli. sve je moguce.
alijagoro

#212278 Re: Ukrajina

Post by alijagoro »

karanana wrote: 17/12/2024 18:15 ako su ukri, svaka cast. ja sumnjam na sve pomalo, pa cak i na same ruse. mozda se ovaj nekome nesto zamjerio unutar njihovih redova i ovo taman doslo da su ga kao ukri roknuli. sve je moguce.
Onaj mali streber umalo da ubije trumpa a amerika je daleko ozbiljnija drzava od rusije,mozda ubiti nekoga i nije bas toliko tesko koliko mi obicni smrtnici mislimo.
toska

#212279 Re: Ukrajina

Post by toska »

mirota wrote: 17/12/2024 10:01
dr_Evil wrote: 17/12/2024 09:54
JoseMujica wrote: 17/12/2024 09:44

što jes jes...biće čoke s istoka ko krompira iz Fojnice :D
Nisu mnogo lose, imam jednu ukrajinku u komsiluku, vrat me zaboli kad prodje :D
uvijek glavne ravaku bile Ukrajinke, top macke, sad ih je manje , dominiraju Rumunjke i Moldavke..
dr_Evil wrote: 17/12/2024 10:07
Ne bi mi bilo mrsko se i pretvarati da me zanima njihov rat, samo za jednu noc sa njima :D
c, c, c... koji perverznjaci na ozbiljnoj temi :?

karanana je moralista za vas :-?
Occasionally

#212280 Re: Ukrajina

Post by Occasionally »

Kiki_Musampa wrote: 17/12/2024 10:21
drug_profi wrote: 17/12/2024 08:34 Eh da smo i mi tako.... :(
Hoće Alija fildžan, pa kada napadnu fildžan,imamo Gazu,pa kad napadnu Gazu imamo odgovor na pitanje:Koliko je Bosanac glup :mrgreen:
Koliko smo glupi dovoljno govori činjenica da u decembru *95. niko nije povikao "Ne potpisuj Alija! Proglašavamo Intifadu i borimo se dovjeka!" a sada svi u glas "Alija što potpisa? Izdao si nas!"

Što se tiče ovoga prethodnog koje referiše na postupanje sa zločincima... Pa bila je Pogorelica i obuka neka tamo ali eto nisu valjali "kozoj..i"

Nije se rodio, ko je nama ugodio.

A sad opet nastavite objašnjavati kako je bilo moguće nakon okončane Oluje (hrvatski cilj ostvaren - prestaje svaki transport oružja prema nama) nastaviti rat protiv agresora. Već nam bilo stavljeno do znanja (zračni udari) da nema dalje od Sanskog Mosta.

Off topic, ali svako malo se ova priča o potpisu i izdaji plasira.
Crvene_brigade

#212281 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#212282 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Što je unutar ruske rakete Orešnik? Dr. Gustav Gressel analizira novo rusko 'čudesno oružje'

U svom novom videu, dr. Gustav Gressel objašnjava projektil Orešnik, nedavni ruski dodatak njezinim ratnim naporima u Ukrajini. Po čemu je ovaj projektil značajan za rusku vojnu strategiju? Kako njegovo raspoređivanje utječe na dinamiku rata? I koji su širi rizici i implikacije za regionalnu i globalnu sigurnost? Dobijte jasnu, sažetu analizu koja zaranja duboko u tehničke detalje, stratešku upotrebu i potencijalne posljedice rakete Oreshnik.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#212283 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Prvi tenk nailazi na minu, a drugi tenk biva pogođen kopljem.

Drugi nije izgledao kao Javelin. Zar obično ne rone s visoka? Meni je ovo više ličilo na Stugnu, ali to je samo nagađanje.

U ovom videu možete vidjeti kako se Javelin penje prije nego što se spusti na ruski tenk.
drug_profi

#212284 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Da zalijepim ovo ovdje.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/revo ... /241217142

Ovo bi mogao biti vrlo vazan iskorak.

Ne bi me cudilo da se za koji mjesec ispostavi sa postoje spremne N glave.
Bernardinac

#212285 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

U Moskvi je nepoznata osoba prijavila bombu u automobilu Andreja Kartapolova, predsjednika Odbora za obranu Državne dume. Kako prenosi telegram kanal Baza, trenutno je u tijeku akcija provjere automobila.

Nepoznata osoba pozvala je hitnu pomoć i rekla da je vrbovana da digne u zrak Kartapolovov automobil", javlja telegram kanal. Osoba koja je pozvala hitnu pomoć objasnila je da je bila prisiljena postaviti eksplozivnu napravu, ali je upozorivši na bombu odlučio spriječiti tragediju.
https://m.ura.news/news/1052857381

Inače ovaj tip je bio komandant jedinica koje su srušile malezijski 777.

Nešto se čudno događa :mrgreen:
BiBi911

#212286 Re: Ukrajina

Post by BiBi911 »

Bernardinac wrote: 17/12/2024 23:51
U Moskvi je nepoznata osoba prijavila bombu u automobilu Andreja Kartapolova, predsjednika Odbora za obranu Državne dume. Kako prenosi telegram kanal Baza, trenutno je u tijeku akcija provjere automobila.

Nepoznata osoba pozvala je hitnu pomoć i rekla da je vrbovana da digne u zrak Kartapolovov automobil", javlja telegram kanal. Osoba koja je pozvala hitnu pomoć objasnila je da je bila prisiljena postaviti eksplozivnu napravu, ali je upozorivši na bombu odlučio spriječiti tragediju.
https://m.ura.news/news/1052857381

Inače ovaj tip je bio komandant jedinica koje su srušile malezijski 777.

Nešto se čudno događa :mrgreen:
Neko izvrsava presude. Ne ceka sa prsticem u zraku za anamo onaj svijet i kaznu
the the

#212287 Re: Ukrajina

Post by the the »

Bilo je ideja da se uzvrati po ciljevima u Srbiji i tako da do znanja da bi agresiju trebalo sto prije zaustaviti i narodu u srbiji i njihovom politickom rukovodstvu medjutim to je sve odbijeno pod izllikom da se ne siri konflikt, da se Srbija nije ukljucila kolko moze itd

U sustini danas je jasno da politicka rukovodstva obje strane nisu bila u ratu, njihove brige su bile sopstvena okruzenja pa imaju slucajevi eliminacija generala policije, komandanta dobrovoljaca, Stambolica, Vuka, itd itd a na nasoj strani pokusaj eliminacije Sefera, Caco, Juke nekoliko slicnih slucajeva da ne abrajam sad
Rothmans

#212288 Re: Ukrajina

Post by Rothmans »

the the wrote: 18/12/2024 06:37 Bilo je ideja da se uzvrati po ciljevima u Srbiji i tako da do znanja da bi agresiju trebalo sto prije zaustaviti i narodu u srbiji i njihovom politickom rukovodstvu medjutim to je sve odbijeno pod izllikom da se ne siri konflikt, da se Srbija nije ukljucila kolko moze itd
Cija je to ideja ? Kako bi se uzvratilo ?
emirolini

#212289 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Mogli smo i mi se rjesavati kerova ovako, ali smo pic*kice. Ovako treba, a ne neke sudove tamo sto im daju po 10,20 godina.
zilog

#212290 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Sva sreca pa nismo.

Uz politicare koji bi se, zbog sake vlasti, "okretali" arhineprijateljima Bosne i Bosnjaka, vise bi, njima nepodobnih, Bosnjaka pobili, nego stvarnih "kerova"...
drug_profi

#212291 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Pa imaš lidera još uvijek najjače stranke koji je opsturirao čak i legalne načine zadovoljenja pravde.
Šta dalje da se nadaš.
mishic

#212292 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Teško je shvatiti gdje ova silna bosanska pamet bi zaštekana tokom agresije pa ne dođe do izražaja?
hatemondays

#212293 Re: Ukrajina

Post by hatemondays »

zilog wrote: 18/12/2024 09:13 Sva sreca pa nismo.

Uz politicare koji bi se, zbog sake vlasti, "okretali" arhineprijateljima Bosne i Bosnjaka, vise bi, njima nepodobnih, Bosnjaka pobili, nego stvarnih "kerova"...
Jedinica za likvidaciju zlocinaca je bila formirana pocetkom 96. Istu su cinili dobrovoljci kojima su isti zlocinci potamanili clanove familijie. U jedinici je bilo dosta avanturusta kojima je bilo dosadno poslije rata a jos zeljni krvi. Ekipa je bila 3 puta na teritoriji Cajnica, Foce i Kalinovika.
Poslije 3 mjeseca neko je dojavio Amerima i oni se ponude da urade obuku, bilo je tu dodjele certifikata o zavrsenoj obuci. Nazalost to je bila njihova igranka u kojoj su zeljeli znati o cemu se radi i koliko nas ima i koja nam je svrha. Jedinica je ugasena poslije godinu dana obuke uz suplju neka to ce sud u Hagu. Obicnom covjeku je to tesko objasniti ali kad ti neko ubije cijelu familiju nije te bas tesko nagovoriti da pokusas ubiti onog koji je to uradio. Nasi frendovi americki su se uvijek trudili da nas zaustave uz suplju nije to dobro za vas, ista prica se i danas nastavlja. Sorry za off.
HarTar

#212294 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

:lol: :lol: :lol:

drug_profi

#212295 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

hatemondays wrote: 18/12/2024 09:39

Jedinica za likvidaciju zlocinaca je bila formirana pocetkom 96. Istu su cinili dobrovoljci kojima su isti zlocinci potamanili clanove familijie. U jedinici je bilo dosta avanturusta kojima je bilo dosadno poslije rata a jos zeljni krvi. Ekipa je bila 3 puta na teritoriji Cajnica, Foce i Kalinovika.
Poslije 3 mjeseca neko je dojavio Amerima i oni se ponude da urade obuku, bilo je tu dodjele certifikata o zavrsenoj obuci. Nazalost to je bila njihova igranka u kojoj su zeljeli znati o cemu se radi i koliko nas ima i koja nam je svrha. Jedinica je ugasena poslije godinu dana obuke uz suplju neka to ce sud u Hagu. Obicnom covjeku je to tesko objasniti ali kad ti neko ubije cijelu familiju nije te bas tesko nagovoriti da pokusas ubiti onog koji je to uradio. Nasi frendovi americki su se uvijek trudili da nas zaustave uz suplju nije to dobro za vas, ista prica se i danas nastavlja. Sorry za off.
Nije bilo sigurno da li će takva jedinica ostati pod kontrolom, ili će skrenuti ka terorizmu van institucionalne kontrole, iz političkih ili vjerskih razloga. Manji bi problem bio da smo mi imali izgrađen čvrst bosanski identitet kao nacije. Da je to iznad vjere i politike. Nažlost za to trebaju generacije čak i uz ispravnu politiku.
Sve u svemu, kad se crta podvuče, mi smo za sebe izvukli maksimum koji je tad bio moguć.
drndalo

#212296 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Hame_ wrote: 17/12/2024 22:36 Prvi tenk nailazi na minu, a drugi tenk biva pogođen kopljem.

Drugi nije izgledao kao Javelin. Zar obično ne rone s visoka? Meni je ovo više ličilo na Stugnu, ali to je samo nagađanje.
Mogla je biti i Stugna, samo da naglasim da Javelin osim napada "odozgora", ima i mod za klasicni pravolinijski napad. Pa operater bira prije ispaljenja sta zeli.
ketronsd1

#212297 Re: Ukrajina

Post by ketronsd1 »

drug_profi wrote: 18/12/2024 09:54

Nije bilo sigurno da li će takva jedinica ostati pod kontrolom, ili će skrenuti ka terorizmu van institucionalne kontrole, iz političkih ili vjerskih razloga. Manji bi problem bio da smo mi imali izgrađen čvrst bosanski identitet kao nacije. Da je to iznad vjere i politike. Nažlost za to trebaju generacije čak i uz ispravnu politiku.
Sve u svemu, kad se crta podvuče, mi smo za sebe izvukli maksimum koji je tad bio moguć.
Vise ce biti da smo mi sebi njega maximalno zavukli.
Rothmans

#212298 Re: Ukrajina

Post by Rothmans »

mishic wrote: 18/12/2024 09:28 Teško je shvatiti gdje ova silna bosanska pamet bi zaštekana tokom agresije pa ne dođe do izražaja?
Bili zauzeti svercom i kradjom
Vic Rattlehead

#212299 Re: Ukrajina

Post by Vic Rattlehead »

zbog čega forumaš "čitalac" više ne piše na ovoj temi?

jedan od par rijetkih čije je postove vrijedilo čitati.
hatemondays

#212300 Re: Ukrajina

Post by hatemondays »

drug_profi wrote: 18/12/2024 09:54

Naravno da smo izvukli maximum, da nismo htjeli nije istina, muda su se imala, to smo dokazali. Da su nas prijatelji handrili tokom rata i poslije i to je istina. Cak smo se zajebavali bolje da nama daju lovu umjesto da raspisuju potjernice , ne bi se delegati hvatali po Spanijama I Argentinama. Bilo je fino posjetiti neprijateljsku teritoriju , prvi put u Kalinoviku u zivotu pod krinkom humanitarne organizacije.Vrsljalo se po
rs a ljudi nisu imali pojma, kraj rata pa se opustilo drustvo.
Sto se tice identiteta , tesko moj profa, neki bi radije krepali od gladi nego sebe nazvali Bosancem, to je cinjenica i ja se ne ubjedjivao sa istim kako se osjecaju i identficiraju. Ja znam sta sam i ko sam.
Post Reply