Ukrajina
- dr_Evil
#212252 Re: Ukrajina
Ma karanana treba samo mastati o slobodnim ukrajinkama i ruskinjama kad se jednom ovo zavrsi. Kakav crni stek pa malo kakvog stana u Kijevu i Moskvikaranana wrote: ↑16/12/2024 22:41 ali sam takodjer cuo da su ovi jurisnici i imali djelomican uspjeh. jebi ga, pogine ih 30 prezivi ih 30 i zauzmu 100-200 metara u dubinu, i tako laganini. mesa ima, ludjaci i idu. nasli rusi jos vece budale od njih za koje niko nece jebati ni 2% sto ce poginuti. a ukrajina ocigledno nema pjesadije u transejama i linijama odbrane koji mogu dokrajciti ove sto ne poginu od dronova i kasetne municije na otvorenom. i znam lako je pricati sta ukrajina ima sta nema, posebno jer i rusi koriste sve protiv ukr linija da ih omeksaju.
-
Crvene_brigade
#212253 Re: Ukrajina
Jedna interesantna “sitnica”, detalj koji (raz)otkriva sve rusofile je taj da oni ne koriste termine “Ukrajina, Ukrajinci” nego koriste tzv. skraćenice kao što su “ukr, ukri” i slično.karanana wrote: ↑16/12/2024 22:41 ali sam takodjer cuo da su ovi jurisnici i imali djelomican uspjeh. jebi ga, pogine ih 30 prezivi ih 30 i zauzmu 100-200 metara u dubinu, i tako laganini. mesa ima, ludjaci i idu. nasli rusi jos vece budale od njih za koje niko nece jebati ni 2% sto ce poginuti. a ukrajina ocigledno nema pjesadije u transejama i linijama odbrane koji mogu dokrajciti ove sto ne poginu od dronova i kasetne municije na otvorenom. i znam lako je pricati sta ukrajina ima sta nema, posebno jer i rusi koriste sve protiv ukr linija da ih omeksaju.
Naravno, takav stil pisanja ne koriste kada je u pitanju Putinova agresorska Rusija.
Evidentno je sa svi koriste isti obrazac pisanja.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#212254 Re: Ukrajina
što jes jes...biće čoke s istoka ko krompira iz Fojnicedr_Evil wrote: ↑17/12/2024 08:36Ma karanana treba samo mastati o slobodnim ukrajinkama i ruskinjama kad se jednom ovo zavrsi. Kakav crni stek pa malo kakvog stana u Kijevu i Moskvikaranana wrote: ↑16/12/2024 22:41 ali sam takodjer cuo da su ovi jurisnici i imali djelomican uspjeh. jebi ga, pogine ih 30 prezivi ih 30 i zauzmu 100-200 metara u dubinu, i tako laganini. mesa ima, ludjaci i idu. nasli rusi jos vece budale od njih za koje niko nece jebati ni 2% sto ce poginuti. a ukrajina ocigledno nema pjesadije u transejama i linijama odbrane koji mogu dokrajciti ove sto ne poginu od dronova i kasetne municije na otvorenom. i znam lako je pricati sta ukrajina ima sta nema, posebno jer i rusi koriste sve protiv ukr linija da ih omeksaju.![]()
- dr_Evil
#212255 Re: Ukrajina
Nisu mnogo lose, imam jednu ukrajinku u komsiluku, vrat me zaboli kad prodjeJoseMujica wrote: ↑17/12/2024 09:44što jes jes...biće čoke s istoka ko krompira iz Fojnicedr_Evil wrote: ↑17/12/2024 08:36Ma karanana treba samo mastati o slobodnim ukrajinkama i ruskinjama kad se jednom ovo zavrsi. Kakav crni stek pa malo kakvog stana u Kijevu i Moskvikaranana wrote: ↑16/12/2024 22:41 ali sam takodjer cuo da su ovi jurisnici i imali djelomican uspjeh. jebi ga, pogine ih 30 prezivi ih 30 i zauzmu 100-200 metara u dubinu, i tako laganini. mesa ima, ludjaci i idu. nasli rusi jos vece budale od njih za koje niko nece jebati ni 2% sto ce poginuti. a ukrajina ocigledno nema pjesadije u transejama i linijama odbrane koji mogu dokrajciti ove sto ne poginu od dronova i kasetne municije na otvorenom. i znam lako je pricati sta ukrajina ima sta nema, posebno jer i rusi koriste sve protiv ukr linija da ih omeksaju.![]()
![]()
- mirota
#212256 Re: Ukrajina
uvijek glavne ravaku bile Ukrajinke, top macke, sad ih je manje , dominiraju Rumunjke i Moldavke..dr_Evil wrote: ↑17/12/2024 09:54Nisu mnogo lose, imam jednu ukrajinku u komsiluku, vrat me zaboli kad prodje![]()
- dr_Evil
#212257 Re: Ukrajina
Rumunjke i Moldavke, stvar zivotnog standarda. Ali sto se tice ljepote ne mogu sa Ukrajinkama i Ruskinjama.
Ne bi mi bilo mrsko se i pretvarati da me zanima njihov rat, samo za jednu noc sa njima
-
Crvene_brigade
#212258 Re: Ukrajina
Najnovija vijest iz Ukrajine: ‘Da, mi smo u Moskvi ubili ruskog generala Kirilova!‘
General-pukovnik Igor Kirilov bio je zapovjednik ruskih postrojbi za nuklearnu, biološku i kemijsku zaštitu.
Bomba skrivena u električnom skuteru ubila je u utorak u Moskvi visokog ruskog generala koji zapovijeda snagama za zaštitu od nuklearnih opasnosti, priopćio je ruski istražni odbor.
Odgovornost za ovu likvidaciju preuzima Ukrajina, rekao je sigurnosni izvor iz te zemlje za Reuters i AP. Da iza ove likvidacije stoje ukrajinske obavještajni-sigurnosne službe, navode i mediji u Kijevu. Konkretno, The Kyiv Independent i RBC Ukraine pišu da je Kirilova ubila Sigurnosna služba Ukrajine (SBU), pozivajući se na izvor iz te agencije.
General-pukovnik Igor Kirilov, koji je zapovjednik ruskih postrojbi za nuklearnu, biološku i kemijsku zaštitu, ubijen je ispred stambene zgrade na Rjazanski Prospektu, 7 km jugoistočno od Kremlja.
"Igor Kirilov, načelnik snaga za radijacijsku, kemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Ruske Federacije, i njegov pomoćnik ubijeni su", rekao je istražni odbor.
Fotografije objavljene na ruskim Telegram kanalima prikazuju uništen ulaz u zgradu zatrpan ruševinama i dva tijela kako leže u krvavom snijegu.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... home_g2_g3
General-pukovnik Igor Kirilov bio je zapovjednik ruskih postrojbi za nuklearnu, biološku i kemijsku zaštitu.
Bomba skrivena u električnom skuteru ubila je u utorak u Moskvi visokog ruskog generala koji zapovijeda snagama za zaštitu od nuklearnih opasnosti, priopćio je ruski istražni odbor.
Odgovornost za ovu likvidaciju preuzima Ukrajina, rekao je sigurnosni izvor iz te zemlje za Reuters i AP. Da iza ove likvidacije stoje ukrajinske obavještajni-sigurnosne službe, navode i mediji u Kijevu. Konkretno, The Kyiv Independent i RBC Ukraine pišu da je Kirilova ubila Sigurnosna služba Ukrajine (SBU), pozivajući se na izvor iz te agencije.
General-pukovnik Igor Kirilov, koji je zapovjednik ruskih postrojbi za nuklearnu, biološku i kemijsku zaštitu, ubijen je ispred stambene zgrade na Rjazanski Prospektu, 7 km jugoistočno od Kremlja.
"Igor Kirilov, načelnik snaga za radijacijsku, kemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Ruske Federacije, i njegov pomoćnik ubijeni su", rekao je istražni odbor.
Fotografije objavljene na ruskim Telegram kanalima prikazuju uništen ulaz u zgradu zatrpan ruševinama i dva tijela kako leže u krvavom snijegu.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... home_g2_g3
- Kiki_Musampa
#212259 Re: Ukrajina
Hoće Alija fildžan, pa kada napadnu fildžan,imamo Gazu,pa kad napadnu Gazu imamo odgovor na pitanje:Koliko je Bosanac glup
- drndalo
#212262 Re: Ukrajina
Eeee, al' su nekad Krimske plaze bile super... Sad malo oronule, od kad nam se drug ne brcka u plicaku sa zajebanim rusima.
- drndalo
#212263 Re: Ukrajina
Malo tehnologije u treningu...
- drug_profi
#212264 Re: Ukrajina
Vojnici uglavnom o ratu ispravno razmišljaju, za razliku od političara...
Komandant estonskih odbrambenih snaga Andrus Merilo izjavio je da se ruske oružane snage spremaju za naredni napad i da on ne bi morao podrazumijevati teritoriju Ukrajine.
General Merilo i estonski ministar odbrane Hanno Pevkur upozorili su da bi Rusi mogli napasti neku NATO zemlju, kao što su Estonija ili Finska.
"Danas više nije dovoljno da nastavimo raspravu u kojoj se pripremamo za rat. Moramo se pripremiti da dobijemo rat", naglašava Merilo.
Komandant objašnjava šta procjena prijetnje znači u vojnom smislu.
"Po mom mišljenju, ovo je ogroman korak naprijed. Moramo biti u stanju da zaustavimo neprijateljski napad na prvom mjestu ako Rusija odluči da napadne bilo koga od nas kao svoj sljedeći korak u nastojanju da ostvare svoje strateške ciljeve", kaže Merilo.
Prema Merilu, Finska, baltičke zemlje i sve evropske demokratije treba da odustanu od optimizma koji nije utemeljen u realnosti.
"Rusija se ne zaustavlja na Ukrajini. Širenje rata moramo smatrati vjerovatnim. Rusija se neće zaustaviti na Ukrajini, bez obzira na to kako se rat završi", ocjenjuje Merilo.
Opasnost će se povećati ako Rusi budu osjećali da su pobijedili u ratu koji su započeli u Ukrajini.
"Teritorijalni integritet Ukrajine mora biti vraćen. Svako drugo rješenje značilo bi pobjedu za Ruse", mišljenja je.
Merilo naglašava da postoje znaci da se Rusija sprema za novi napad.
"Tekuće akcije u Rusiji na vojnoj strani pokazuju da se spremaju za nešto. Ključno je da, bilo da misle da je slaba tačka u regionu Baltičkog mora ili negdje drugo, mi planove napadača učinimo neizvodljivim. Moramo prvo uvjeriti sebe, a onda i Ruse da ćemo u prvom ratu dobiti. Tome nema alternative", naglašava Merilo.
General kaže da zna da se Rusi pripremaju za nove vojne operacije. On ne otkriva detaljnije kakve sve obavještajne informacije postoje o pripremama Rusije.
"Sto posto je sigurno da se Rusija sprema za svoj sljedeći potez, a Rusija neće zaustaviti agresiju na Ukrajini", rekao je estonski general.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#212265 Re: Ukrajina
snimljen momenat rokanja đenerala..svaka im čast...ovi ljudi zaslužuju državu
- Peacean
#212266 Re: Ukrajina
Mogao bi biti hat-trick, šteta samo životne sredine
- HarTar
#212267 Re: Ukrajina
Povrijeđeni sjevernokorejski vojnici nalaze se u bolnici hitne pomoći u ulici Pirogov u Kursku. Tamo je dovedeno preko 100 vojnika DNRK-a, koji su dobili poseban sprat i posebne obroke.
-
Crvene_brigade
#212268 Re: Ukrajina
Kimovi zlikovci likvidirani u području Kurska... 18 +
Spoiler
Show
-
zigzag
#212269 Re: Ukrajina
i za šta izgiboše, znaju li šta?
-
Labirint
#212270 Re: Ukrajina
Doslovno,kakav profesionalizam - pošalješ djenerala u vječna lovišta i pritom to još dokumentuješ.JoseMujica wrote: ↑17/12/2024 12:52
snimljen momenat rokanja đenerala..svaka im čast...ovi ljudi zaslužuju državu![]()
Ozbiljnu službu imaju, neko je ranije napisao kamo sreće da smo mi, ne samo u toku rata nego i
sada, političare, experte, zločince, novinare, svu onu prekodrinsku huškačku mašineriju što truje
životni prostor zadnjih 40 godina pa bih te ja pitao da li bi gostovali onda po kojekakvim "informerima"
i pozivali na obnavljanja carstva dušanovog... al jok, vizija naših glavešina je do Bentbaše...
-
breuer
#212271 Re: Ukrajina
pa mi bojkotujemo svjetske brendove jer podržavaju Izrael, a punimo budžer neprijateljske Srbije već 30 godina bez problema...mi smo narod slučaj...Labirint wrote: ↑17/12/2024 15:13Doslovno,kakav profesionalizam - pošalješ djenerala u vječna lovišta i pritom to još dokumentuješ.JoseMujica wrote: ↑17/12/2024 12:52
snimljen momenat rokanja đenerala..svaka im čast...ovi ljudi zaslužuju državu![]()
Ozbiljnu službu imaju, neko je ranije napisao kamo sreće da smo mi, ne samo u toku rata nego i
sada, političare, experte, zločince, novinare, svu onu prekodrinsku huškačku mašineriju što truje
životni prostor zadnjih 40 godina pa bih te ja pitao da li bi gostovali onda po kojekakvim "informerima"
i pozivali na obnavljanja carstva dušanovog... al jok, vizija naših glavešina je do Bentbaše...
-
JovicSA
-
zigzag
#212273 Re: Ukrajina
Mislim na ove koreance. Hajd, rus ko fol brani rodinu, al koreanac.... ni zna gdje je pošo nit zna gdje je došo.
Neće se rusija od ove gluposti moći oprati narednih 150 godina. Ni dobrice ćosići, ni dugini ni kratkini neće moći oprati svojom demagogijom ovakav bratoubilački rat.
-
Labirint
#212274 Re: Ukrajina
Došli da ratuju protiv zombi-nato vojnika iz bio laboratorija plus još izgradnja novog multipolarnog svijeta, po menizigzag wrote: ↑17/12/2024 15:28Mislim na ove koreance. Hajd, rus ko fol brani rodinu, al koreanac.... ni zna gdje je pošo nit zna gdje je došo.
Neće se rusija od ove gluposti moći oprati narednih 150 godina. Ni dobrice ćosići, ni dugini ni kratkini neće moći oprati svojom demagogijom ovakav bratoubilački rat.
sasvim dovoljno jak razlog da nastave da ginu...
- dr_Evil
#212275 Re: Ukrajina
Svakako se slazem, u vezi svega sta smo trebali, a sta nismo, i opisu.Labirint wrote: ↑17/12/2024 15:13Doslovno,kakav profesionalizam - pošalješ djenerala u vječna lovišta i pritom to još dokumentuješ.JoseMujica wrote: ↑17/12/2024 12:52
Ali tesko gutam da su ovo Ukri sami izveli i da su oni ta ozbiljna sluzba. Ko god im pomaze nije ni bitno, uspjeh sam po sebi pronaci prave saveznike za rokanje po agresoru.
Dugorocno vidit cemo, nista nije za dz na dunjaluku. Sloboda svakako nije sa neba pala, rekle bi nase stare parole.