Takozvana Schrodingerova puna linija.tempuser wrote: ↑04/01/2021 10:35Da budemo porecizniji, za onog koji se kreće unutrašnjom trakom, ukoliko se drugi auto kreće vanjskom trakom puna linija važi, ukoliko se drugi auto uključuje u vanjsku traku tad puna linija ne važi! Ta puna linija je vrlo komplikovana, u svakoj situaciji drugačije važi, možda je zato komplikovana za razumjeti?!JavierBosnia wrote: ↑04/01/2021 10:32 ...ili jos gore ako si u unutrasnjoj za tebe ostala pravila ne vaze izlazis kako hoces.
Pa ovaj kamion i da je izlazio prema stadionu na isprekidanoj, a da je udario auto u vanjskoj opet bi bio kriv, a tek preko pune, jel tako tempuseru il grijesim?![]()
Upravo tako, auto bi već "uveliko" bio u vanjskoj traci!
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Laplace
#20126 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
-
tempuser
#20127 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Tad je uzeo pravo prvenstva! Može on reći šta hoče, mjesto kontakta, ugao udara i položaj vozila otkriva da li se Caddy tek uključivao u vanjsku ili je vozio vanjskim.JavierBosnia wrote: ↑04/01/2021 10:42 A da je Caddy ulazio sa tranzita i krenuo vanjskom, udari ga kamion iz unutrasnje koji je krenuo izaci u lijevu traku ka stadionu, jel onda caddy uzeo prvenstvo prolaza ili se opet racuna da je caddy bio u svojoj traci i da mu je ovaj presjekao put?
Caddy je dovoljno da kaze pa ja sam usao davno u kruzni i bio u svojoj traci, ko bi mu dokazao da nije tako![]()
-
tempuser
- Laplace
#20129 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Caddy se samo trebao ispraviti u svojoj traci. Kamion se ovako nije mogao isključiti ni da je isprekidana, jer sa jednim izlazom mora prvo da se prestroji pa tek onda da izađe iz vanjske.JavierBosnia wrote: ↑04/01/2021 10:42 A da je Caddy ulazio sa tranzita i krenuo vanjskom, udari ga kamion iz unutrasnje koji je krenuo izaci u lijevu traku ka stadionu, jel onda caddy uzeo prvenstvo prolaza ili se opet racuna da je caddy bio u svojoj traci i da mu je ovaj presjekao put?
Caddy je dovoljno da kaze pa ja sam usao davno u kruzni i bio u svojoj traci, ko bi mu dokazao da nije tako![]()
-
tempuser
#20130 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
A znak zabrane za vozila preko 3,5t, to ste zaboravili?!?!?!Laplace wrote: ↑04/01/2021 11:09Caddy se samo trebao ispraviti u svojoj traci. Kamion se ovako nije mogao isključiti ni da je isprekidana, jer sa jednim izlazom mora prvo da se prestroji pa tek onda da izađe iz vanjske.JavierBosnia wrote: ↑04/01/2021 10:42 A da je Caddy ulazio sa tranzita i krenuo vanjskom, udari ga kamion iz unutrasnje koji je krenuo izaci u lijevu traku ka stadionu, jel onda caddy uzeo prvenstvo prolaza ili se opet racuna da je caddy bio u svojoj traci i da mu je ovaj presjekao put?
- vjeshalica
#20131 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pitanje sam postavila drugom forumasu koji mi nije odgovorio vjerovatno iz neznanja.tempuser wrote: ↑04/01/2021 10:06Imamo novi detalj!!!!!vjeshalica wrote: ↑04/01/2021 10:03 Na kojem dijelu puta vrijedi ovaj znak desno? Mozda budes shvatio zasto vanjska nema prvenstvo u odnosu na unutrasnju
![]()
Pravo prvenstva sad zavisi od zabrana saobraćaja sa vozlima preko 3,5T!!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
A šta ćemo kad između dvije trake imaš punu?![]()
![]()
Ja u raspravi tvrdim da nema vanjska traka u kt prvenstvo u odnosu na unutrasnju.
On tvrdi da ima i to pise.
Zato sam ga pitala drugu stvar KAO PRIMJER da objasni na kojem dijelu puta vrijede znakovi da mu priblizim kako jedna traka u odnosu na drugu ne moze imati prvenstvo kao u slucaju kt.
Tvoje izjave su zbog necitanja maloumne i vidis da ti ne odgovaram i ne vodim raspravu uopce sa tobom.
ZNAK PRVENSTVA PROLAZA VRIJEDI U CIJELOM KRUZNOM TOKU A NE SAMO U VANJSKOJ LINIJI NEBITNO KOLIKO KRUZNI TOK IMAO UNUTRA TRAKA
ZNAK VRIJEDI U CIJELOM KRUZNOM TOKU
zato sam pitala na drugom primjeru da mi objasni gdje i do kada vazi znak sa desne strane KAO OGLEDNI PRIMJER A NE KAO VEZA PRAVILA-ZAKONA U SLUCAJU KRUZNOG TOKA
-
tempuser
#20132 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Eto ja pitam tebe, kakve veze ima zabrana saobraćaja vozila preko 3,5t sa pravom prvenstva?!?!?!?!!?vjeshalica wrote: ↑04/01/2021 11:17 Pitanje sam postavila drugom forumasu koji mi nije odgovorio vjerovatno iz neznanja.
Ja u raspravi tvrdim da nema vanjska traka u kt prvenstvo u odnosu na unutrasnju.
ZNAK PRVENSTVA PROLAZA VRIJEDI U CIJELOM KRUZNOM TOKU A NE SAMO U VANJSKOJ LINIJI NEBITNO KOLIKO KRUZNI TOK IMAO UNUTRA TRAKA
A šta ćemo kad u kružnom toku između dvije trake imaš punu?

- Laplace
#20133 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nisam odgovorio zato što sam u ranijem komentaru napisao da vozila u kružnom toku imaju pravo prvenstva prolaza u odnosu na vozila koja u njega ulaze. Izgleda da moram da se ponavljam jer neki ne čitaju komentare i pričaju napamet (ne bih da imenujem).vjeshalica wrote: ↑04/01/2021 11:17Pitanje sam postavila drugom forumasu koji mi nije odgovorio vjerovatno iz neznanja.tempuser wrote: ↑04/01/2021 10:06Imamo novi detalj!!!!!vjeshalica wrote: ↑04/01/2021 10:03 Na kojem dijelu puta vrijedi ovaj znak desno? Mozda budes shvatio zasto vanjska nema prvenstvo u odnosu na unutrasnju
![]()
Pravo prvenstva sad zavisi od zabrana saobraćaja sa vozlima preko 3,5T!!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
A šta ćemo kad između dvije trake imaš punu?![]()
![]()
On tvrdi da ima i to pise.
Zato sam ga pitala drugu stvar KAO PRIMJER da objasni na kojem dijelu puta vrijede znakovi da mu priblizim kako jedna traka u odnosu na drugu ne moze imati prvenstvo kao u slucaju kt.
Tvoje izjave su zbog necitanja maloumne i vidis da ti ne odgovaram i ne vodim raspravu uopce sa tobom.
zato sam pitala na drugom primjeru da mi objasni gdje i do kada vazi znak sa desne strane KAO OGLEDNI PRIMJER A NE KAO VEZA PRAVILA-ZAKONA U SLUCAJU KRUZNOG TOKA
Za mene kao vozača je svejedno da li ćeš nešto nazvati ovako ili onako, bitnoj e da ne smijem da se prestrojim u traku ako je na njoj vozilo dovoljno blizu da se ne mogu prestrojiti bez ometanja - a ovaj kamion to nije mogao.
I dalje izbjegavaš odgovoriti na pitanje o punoj liniji. I treba razlikovati kružni tok sa dva izlaza i onaj sa jednim izlazom, ne izlazi se iz njega na isti način kad na tom mjestu ima jedan izlaz i kad imaju dva. Ovaj kamion je po dva osnova pogriješio: prelazi preko pune linije i isključuje se direktno iz unutrašnje na mjestu na kojem ima samo jedan izlaz.
- Laplace
#20134 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ako sa slike izbrišemo Caddyja, pitanje za kolegicu bi bilo da li je kamion ispravan?tempuser wrote: ↑04/01/2021 11:23Eto ja pitam tebe, kakve veze ima zabrana saobraćaja vozila preko 3,5t sa pravom prvenstva?!?!?!?!!?vjeshalica wrote: ↑04/01/2021 11:17 Pitanje sam postavila drugom forumasu koji mi nije odgovorio vjerovatno iz neznanja.
A šta ćemo kad u kružnom toku između dvije trake imaš punu?![]()
![]()
- JavierBosnia
#20135 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ako se ja citav dan vozim u vanjskoj traci kruznog toka, ko god me udari on je kriv. Tako da sam ja tito u njoj. Dal me udario onaj sto tek ulazi il onaj sto je u unutrasnjoj oni su krivi. To sam bar ja htio reci sto se tice prednosti vanjske trake (ne prednosti kao prvenstva prolaza, nego pogodnosti - igra rijeci)vjeshalica wrote: ↑04/01/2021 11:17
- Laplace
#20136 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ah, sorry, tek sad kontam: kad mi se puna linija ne sviđa, ja je proglasim isprekidanom i problem riješen. Nema pune linije - nema problema.
- Laplace
#20137 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Osim ako je između unutrašnje i vanjske puna linija - onda moraš propustiti vozilo iz unutrašnje.JavierBosnia wrote: ↑04/01/2021 11:27Ako se ja citav dan vozim u vanjskoj traci kruznog toka, ko god me udari on je kriv. Tako da sam ja tito u njoj. Dal me udario onaj sto tek ulazi il onaj sto je u unutrasnjoj oni su krivi. To sam bar ja htio reci sto se tice prednosti vanjske trake (ne prednosti kao prvenstva prolaza, nego pogodnosti - igra rijeci)vjeshalica wrote: ↑04/01/2021 11:17
-
tempuser
#20138 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Znači ako ja vozim vanjskom trakom i nastavljam vožnju po kružnom toku, a ti se isključuješ iz kružnog direktno iz unutrašnje i udariš u mene da ću ja biti kriv?vjeshalica wrote: ↑04/01/2021 11:17
A šta ćemo kad u kružnom toku između dvije trake imaš punu?

-
tempuser
#20139 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Da ne bude malo previše za nju?
Last edited by tempuser on 04/01/2021 11:39, edited 1 time in total.
- vjeshalica
#20140 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nisam tebe nista pitala.JavierBosnia wrote: ↑04/01/2021 11:27Ako se ja citav dan vozim u vanjskoj traci kruznog toka, ko god me udari on je kriv. Tako da sam ja tito u njoj. Dal me udario onaj sto tek ulazi il onaj sto je u unutrasnjoj oni su krivi. To sam bar ja htio reci sto se tice prednosti vanjske trake (ne prednosti kao prvenstva prolaza, nego pogodnosti - igra rijeci)vjeshalica wrote: ↑04/01/2021 11:17
Zakon je definisao da unutar kt ima se prednost
ZAKON NIJE REKAO DA VANJSKA TRAKA U KRUZNOM TOKU IMA PREDNOST
- vjeshalica
#20141 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sam ti meni odgovori na kojem dijelu puta vrijede oni znakovi sa desne strane kao OGLEDNI PRIMJER nista vise...ne znas jednostavno napisi ne znam, nemoj izbjegavat odgovor i ponasati se kao pojedinci
Ipak cijenim te da si jedan od razumijih ljudi kao ucesnika na podforumu
-
NediM17
#20142 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Neće biti da je tako, u slučaju da je isprekidana i da nema nikoga u vanjskoj, ništa ga zakonski ne sprječava da iz unutrašnje izadje na izlaz sa jednom trakom, desni žmigavac, retrovizor, nema nikog', furaj.Laplace wrote: ↑04/01/2021 11:09Caddy se samo trebao ispraviti u svojoj traci. Kamion se ovako nije mogao isključiti ni da je isprekidana, jer sa jednim izlazom mora prvo da se prestroji pa tek onda da izađe iz vanjske.JavierBosnia wrote: ↑04/01/2021 10:42 A da je Caddy ulazio sa tranzita i krenuo vanjskom, udari ga kamion iz unutrasnje koji je krenuo izaci u lijevu traku ka stadionu, jel onda caddy uzeo prvenstvo prolaza ili se opet racuna da je caddy bio u svojoj traci i da mu je ovaj presjekao put?
Imamo takav slučaj na kružnom u Buća potoku, kružni sa dvije trake a svi ulazi/izlazi po jedna traka, isprekidana linija u čitavom kružnom toku izmedju vanjske i unutrašnje, tu su najveća opasnost ovi "uključivači".
Prije sam ga često koristio, dolazim od duhanjare, ulazak u unutrašnju, desni žmigavac na izlasku iz unutrašnje prema Rajlovcu. Tu su najopasniji ovi uključivači odozgo s brda, kad te vide u unutrašnjoj to odmah ulijeće u vanjsku bez da ispoštuje znak prava prvenstva koji mu stoji na ulasku u kružni.
-
tempuser
#20143 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- Laplace
#20144 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kako rekoh, ako griješim neka me isprave. Znam taj kružni. Ipak se ja ranije prestrojim da bude jasno kakve su mi namjere, a i sigurnije je baš zbog onih koji se uključuju.NediM17 wrote: ↑04/01/2021 11:53Neće biti da je tako, u slučaju da je isprekidana i da nema nikoga u vanjskoj, ništa ga zakonski ne sprječava da iz unutrašnje izadje na izlaz sa jednom trakom, desni žmigavac, retrovizor, nema nikog', furaj.Laplace wrote: ↑04/01/2021 11:09Caddy se samo trebao ispraviti u svojoj traci. Kamion se ovako nije mogao isključiti ni da je isprekidana, jer sa jednim izlazom mora prvo da se prestroji pa tek onda da izađe iz vanjske.JavierBosnia wrote: ↑04/01/2021 10:42 A da je Caddy ulazio sa tranzita i krenuo vanjskom, udari ga kamion iz unutrasnje koji je krenuo izaci u lijevu traku ka stadionu, jel onda caddy uzeo prvenstvo prolaza ili se opet racuna da je caddy bio u svojoj traci i da mu je ovaj presjekao put?
Imamo takav slučaj na kružnom u Buća potoku, kružni sa dvije trake a svi ulazi/izlazi po jedna traka, isprekidana linija u čitavom kružnom toku izmedju vanjske i unutrašnje, tu su najveća opasnost ovi "uključivači".
Prije sam ga često koristio, dolazim od duhanjare, ulazak u unutrašnju, desni žmigavac na izlasku iz unutrašnje prema Rajlovcu. Tu su najopasniji ovi uključivači odozgo s brda, kad te vide u unutrašnjoj to odmah ulijeće u vanjsku bez da ispoštuje znak prava prvenstva koji mu stoji na ulasku u kružni.
-
tempuser
#20145 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ono kad sebe navodiš kao primjer!vjeshalica wrote: ↑04/01/2021 11:39 ne znas jednostavno napisi ne znam, nemoj izbjegavat odgovor i ponasati se kao pojedinci
Šta ćemo s tvojim izbjegavanjem odgovora šta ćemo ako između traka ima puna?

-
alipasijaner
#20146 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jos se vrtite u istom kruznom toku... lagano izadjite pocece vam se mantat..
- vjeshalica
#20147 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Što li ovdje nisu izlili punu jer se sljevaju dvije u jednu...i to ima objasnjenje ovdje neko opisao sto je puna linijaNediM17 wrote: ↑04/01/2021 11:53 Neće biti da je tako, u slučaju da je isprekidana i da nema nikoga u vanjskoj, ništa ga zakonski ne sprječava da iz unutrašnje izadje na izlaz sa jednom trakom, desni žmigavac, retrovizor, nema nikog', furaj.

-
NediM17
#20148 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bas taj.vjeshalica wrote: ↑04/01/2021 12:09Što li ovdje nisu izlili punu jer se sljevaju dvije u jednu...i to ima objasnjenje ovdje neko opisao sto je puna linijaNediM17 wrote: ↑04/01/2021 11:53 Neće biti da je tako, u slučaju da je isprekidana i da nema nikoga u vanjskoj, ništa ga zakonski ne sprječava da iz unutrašnje izadje na izlaz sa jednom trakom, desni žmigavac, retrovizor, nema nikog', furaj.
![]()
-
c0de
#20149 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
A sta ako kruzni tok ima tri trake?
-
tempuser
#20150 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Eh da ti je znati što nisu?vjeshalica wrote: ↑04/01/2021 12:09 Što li ovdje nisu izlili punu jer se sljevaju dvije u jednu...i to ima objasnjenje ovdje neko opisao sto je puna linija
![]()
I šta ćemo sad, zato što je nema u BP da se pravimo kao da je nema i u Hrasnom????
Šta ćemo sa izbjegavanjem odgovora?!?!?