Laplace wrote: ↑04/01/2021 08:45
Pa, ako se vozilo kreće unutrašnjom trakom i hoće se isključiti, mora bar presjeći vanjsku (u slučaju kad je samo jedna isključna - u stvari se tad mora prestrojiti u vanjsku). Ako se u tom trenutku vanjskom trakom kreće auto, logično je da ima prednost jer je na svojoj traci. Vozač u unutrašnjoj može da se prestroji u vanjsku jedino ako je ona prazna (ili se može prestrojiti a da ne omete saobraćaj u traci u koju se prestrojava), isto kao što se i vozač vanjske može prestrojiti u unutrašnju samo ako je ona prazna(ili se može prestrojiti a da ne omete saobraćaj u traci u koju se prestrojava).
Ne može kamion tek tako da presiječe vanjsku traku ne vodeći računa o saobraćaju u njoj.
Pogresno upotrebljavate termine
Nema vanjska prednost u odnosu na unutrasnjost
Tu i ako odalamis lika to nije oduzimanje prvenstva vec pogresno prestrojavanje, brkate pojmove i pravila
Ja mogu iz vanjske da se prestrojim u unutrasnju i sta onda? Isto mogu da odvalim nekoga ako ne pratim i sta onda? Ko je kriv? Naravno da sam ja u tom slucaju kriva i da nisam pravilno se prestrojila...
Mijesate pojam presteojavanja i oduzimanja prvenstva ja to drvim vec 2 stranice i opet se pojedincima mora crtati
Uzmi za primjer glavnu cestu i da ja hocu iz srednje trake da se iskljucim udesno na nekoj od raskrsnica, naravno da nemam pravo nekome presjeci putanju ko je u desnoj vec trazim pogodan trenutak i nacin da se prestrojim postepeno do iskljucivanja udesno..ista stvar je ovdje...
Dakle nema oduzimanja prvenstva to je izmisljotina novokomponovana da je vanjska traka sa prvenstvom u odnosu na unutrasnju...samo pri udaru dok su oba vozila u toku, to je pogresno prestrojavanje a ne oduzimanje prvenstva
Jer u tom slucaju bi traka lijevo iliti unutrasnja bila oznacena kao sporedni put sto nigdje na svijetu nije zabiljezeno