Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Locked
Banksy

#201 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by Banksy »

Biće zanimljivo ..
theTruePath wrote:
Lipovača:
Nemoj te na to nasjedati! To je nova podvala u mirnom periodu, mirnim sredstvima bošnjačkom narodu, jer zamislite da se naši ljudi na to upecaju, da se prikaže da ima puno više Bosanaca nego konstutivnih naroda Bošnjaka,
Jesmo Bosanci ali smo prvo Bošnjaci

Damir Hadžić: Bio sam, jesam i ostat ću Bosanac

nije nikakva tajna da ću se na narednom popisu izjasniti onako kako sam se osjećao i juče, kako se osjećam danas i kako ću se osjećati i u budućnosti, a to je Bosanac.
Canton

#202 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by Canton »

Banksy wrote:Biće zanimljivo ..
theTruePath wrote:
Lipovača:
Nemoj te na to nasjedati! To je nova podvala u mirnom periodu, mirnim sredstvima bošnjačkom narodu, jer zamislite da se naši ljudi na to upecaju, da se prikaže da ima puno više Bosanaca nego konstutivnih naroda Bošnjaka,

nije nikakva tajna da ću se na narednom popisu izjasniti onako kako sam se osjećao i juče, kako se osjećam danas i kako ću se osjećati i u budućnosti, a to je Bosanac.

Svaka čast i jednom i drugom

:thumbup:
dufresne

#203 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by dufresne »

Canton wrote:
Banksy wrote:Biće zanimljivo ..
theTruePath wrote:
Lipovača:

Svaka čast i jednom i drugom

Jedan poceo preidzbornu kampanju za 2014...

Drugi bio kriminalac, i ostao kriminalac...
Canton

#204 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by Canton »

dufresne wrote:

a ti mahalaš :)
Damir_5

#205 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by Damir_5 »

Canton wrote:
Jel to onaj Hare što je minirao reformu policije?
Kako je minirao? Suvise je mekan bio s tim, ja bih tu stavio na sto armiju i policiju, pa bih rekao i domacim i stranim hohstoplerima, birajte, hocete li da imamo zajednicku armiju i policiju ili nece biti zajednicka ni armija ni policija?

Pa vidimo sta sumnjaci rade sa bosnjackim povratnicima i niko nista? Ono je cisti fasizam sta sumnjaci u sumskoj rade, za ono odjavljivanje prijave boravka bosnjackih povratnika, za ono se trebalo nazvati Dodika i reci mu ako te ne sredi za par dana, vraca se ABIH i ona ce to onda rjesavati.

Uglavnom niko nista. Hare par progovorio, prvo dobio nogu u medijima, Zlajin Risto Djogo, Bakir Hadziomerovic ga na FTV medijski cekicao redovno, svaki dan, pa onda Hadzifejzovic navlacio njegovu smijenu kao sto Cyprus navlaci ovdje administraciju da banira ljude koji nisu velikosrbi, pa onaj Fahrin tariguz pogotovo i kakav je rezultat na kraju?

Dosli divlji i otjerali pitome. Zlaja, Fahro i Tihic? Ne zna se koji je gori, koji je veci klimoglavac i koji ima manje obraza i manje svoga ja, prodaju sve sto mogu unovciti i to sa velikim popustom.
Last edited by Damir_5 on 20/02/2013 14:15, edited 2 times in total.
dufresne

#206 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by dufresne »

Canton wrote:
dufresne wrote:

Sa dna kace... :D

Jadan je onaj ko ce kreirati svoj nacionalni identitet, na osnovu izjava gore spomenutog dvojca... :-)

I jedan i drugi ce biti sve sto je potrebno, samo da ostanu tu gdje jesu trenutno...
Banksy

#207 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by Banksy »

Canton wrote: Svaka čast i jednom i drugom

... sudar titana ... :mrgreen:

dva obična bandita
dufresne

#208 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by dufresne »

dufresne wrote:
Canton wrote:
dufresne wrote:

Sa dna kace... :D

Jadan je onaj ko ce kreirati svoj nacionalni identitet, na osnovu izjava gore spomenutog dvojca... :-)

I jedan i drugi ce biti sve sto je potrebno, samo da ostanu tu gdje jesu trenutno...
Nevjerovatno je sta moze 15 godina citanja Avaza i Oslobodjenja uciniti ljudima... :zzzz:
Damir_5

#209 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by Damir_5 »

Lipovača: Jesmo Bosanci ali smo prvo Bošnjaci
Posteno, osjeca se kao Bosnjak, neka se izjasni kao takav, znaci Bosnjak. Bravo Lipovaca.
Hadzic je iz mjesanog braka i sasvim je normalno da se izjasni kao Bosanac. Bilo bi lose da je izabrao nacionalnost i vjeru jednog od roditelja, sto je dosta onih iz mjesanih brakova uradilo, a to je fakticki pokakiti se po drugom roditelju.

Kad smo kod politicara iz stranaka sa multietnickim rukovodstvom koje djeluju iskljucivo na vecinskim bosnjackim podrucjima, evo i sta kaze Pedja Kojovic iz "Nase Stranke" u vezi toga.
Pedja Kojovic wrote:Revoltage

Na popisu 91 nas nekoliko drugova koji smo djelili podstanarski stan smo se izjasnili kao Eskimi, pingvini, itd.

p.k.
Pedja Kojovic wrote:91 sam se izjasnio kao Jugosloven. Tada se takvo izjasnjavanje nije priznavalo i upisivano je tek nakon "svadje" sa anketarom.

p.k.
Kontradiktorno u vezi izjasnjavanja na popisu 1991 godine, jer je jednom napisao da se izjasnio kao Eskim, a drugi put da se izjasnio kao Jugosloven, navodno nakon velike svadje sa popisivacem? Sto se tice ove izjave o priznavanju "Jugoslovena" na popisu 1991, apsolutno netacno. Vise od 250 000 Bosanaca se izjasnilo kao Jugosloveni na popisu 1991 godine, sto je vise od 5% ukupne populacije.

Pedja Kojovic wrote:
Na CIK-ovoj prijavi za izbore 2010. etnicki sam se izjasnio kao Srbin.
Mislim da me to moralno obavezuje da se tako izjasnim i na popisu.

p.k.
Sto se tice ovog, posteno, osjeca se Srbin, neka se izjasni kako se osjeca, znaci Srbin.
Last edited by Damir_5 on 20/02/2013 14:39, edited 1 time in total.
theTruePath

#210 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by theTruePath »

Hadzic je iz mjesanog braka i sasvim je normalno da se izjasni kao Bosanac. Bilo bi lose da je izabrao nacionalnost i vjeru jednog od roditelja, sto je dosta onih iz mjesanih brakova uradilo, a to je fakticki pokakiti se po drugom roditelju.
Sto? ja znam par njih koji su Bosnjaci a iz mjesanog su braka,sto to njima pravo ne dajes? po pravilu uvijek djete uzme ocevu stranu,.osim ako je otac papucar

zasto im oduzimati pravo od identiteta
Damir_5

#211 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by Damir_5 »

theTruePath wrote: Sto? ja znam par njih koji su Bosnjaci a iz mjesanog su braka,sto to njima pravo ne dajes? po pravilu uvijek djete uzme ocevu stranu,.osim ako je otac papucar

To je tako bilo u djungli, zivimo u 21 stoljecu, osim toga kod nekih naroda sve je isto samo se gleda po majci, kao recimo kod Jevreja.

Ali meni nema nista mrze, recimo onaj Vuk Jeremic, rodila ga Sena a on nabije sajkacu, cetnikuje i stavlja sliku pecenog praseta na Twitter? Pokakio se javno po mami Seni.

Ili dvoje mladih iz mjesanih brakova, znaci plodovi ljubavi iz mjesanih brakova, na obadvije strane po jedan roditelj je Bosnjak, a jedan roditelj Hrvat i jedan Srbin, nevezano za spol roditelja, dobiju dijete i daju mu izrazito krscansko/hriscansko vjersko ime?
theTruePath

#212 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by theTruePath »

Damir_5 wrote:
theTruePath wrote: Sto? ja znam par njih koji su Bosnjaci a iz mjesanog su braka,sto to njima pravo ne dajes? po pravilu uvijek djete uzme ocevu stranu,.osim ako je otac papucar

To je tako bilo u djungli, zivimo u 21 stoljecu, osim toga kod nekih naroda sve je isto samo se gleda po majci, kao recimo kod Jevreja.

Ali meni nema nista mrze, recimo onaj Vuk Jeremic, rodila ga Sena a on nabije sajkacu, cetnikuje i stavlja sliku pecenog praseta na Twitter? Pokakio se javno po mami Seni.

Ili dvoje mladih iz mjesanih brakova, znaci plodovi ljubavi iz mjesanih brakova, na obadvije strane po jedan roditelj je Bosnjak, a jedan roditelj Hrvat i jedan Srbin, nevezano za spol roditelja, dobiju dijete i daju mu izrazito krscansko/hriscansko vjersko ime?

To je i danas tako ne znam gdje ti zivis,bolje i da uzme majcinu stranu nego niciju.onda nema identiteta jadnik

To je bilo prije tako,danas se daje ime ovisno o tome gdje se nalazi,,u Sarajevu ce dati muslimansko bosnjacko ime...a ako je u Banja Luci krscansko
Damir_5

#213 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by Damir_5 »

theTruePath wrote: To je i danas tako ne znam gdje ti zivis,bolje i da uzme majcinu stranu nego niciju.onda nema identiteta jadnik

To je bilo prije tako,danas se daje ime ovisno o tome gdje se nalazi,,u Sarajevu ce dati muslimansko bosnjacko ime...a ako je u Banja Luci krscansko
Sad cu ti sjebati koncepciju, ali taj drugi primjer i jeste iz Sarajeva. :lol:

Postoji "milijarda" neutralnih imena, ili zajednickih imena koje se daju djeci u sve tri vjere, znaci ima se tu opcija da se nikog ne povrijedi. Osim toga, ako se dvoje uzmu, a oni razlicitih nacionalnosti i vjera, onda bi im valjda to trebalo biti zadnja rupa na sviralu, ali mnogima nije i ako su se ozenili/udali sa osobu druge nacionalnosti i vjere.
Last edited by Damir_5 on 20/02/2013 14:58, edited 1 time in total.
ravno

#214 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by ravno »

Možda je malo odmaknuto od teme, ali ima veze......popisni obrazac je samo i jedino nametnuti «kompromis»....

Zašto baš Sejdić i Finci? Koga oni predstavljaju? Kolika je to njihova baza, trenutno ugrožena stvarnošću BiH i u to u moru neugroženih? Na prvi pogled se čini da je to baza koja je, ogromnom većinom, u najmanju ruku «neutralna» kada god se u BiH dešavaju neka sranja (rat i sl.) Koga je njihova presuda najviše (isključivo) blokirala? Čovića, Dodika.......koga? Zašto baš tužba oko izbora u Predsjedništvo BiH, a ne zbog nečega drugog? Ako je užasno to što eto Bošnjaci Hrvatima biraju člana Predsjedništva, ko će onda biti takav gad pa Finciju i Sejdiću birati člana Predsjedništva? Ako ja kao Bošnjak ne bih trebao glasati za Komšića, kako onda mogu glasati za Fincija ili Sejdića? Zašto nisu tužili ni u jednoj drugoj bivšoj YU-republici? Tamo su «ustavni», je li tako?
Eh, njima treba BAZA, da bi se tek onda ušlo u jače izmjene Ustava. Njima treba što više «ostalih», pa da onda Finci i Sejdo Bajramović (uh, pardon Dervo Sejdić) kao «prirodni lideri svoje prirodne baze» mogu svima nama «utralnima», svima nama nesrbima i nehrvatima pokazati gdje griješimo i šta nam valja raditi da bi u BiH potekli med i mlijeko, da se ne bi prebirali kontejneri, da se sve izgradi i svi Bosanci (a, možda i Hercegovci) zaposle. Al' u k..cu!
A sve ovo ni jedne jote neće uticati ni na Srbe ni na Hrvate u BiH (neizbježne faktore za sve izmjene ustava)! Šta u ovom momentu sprječava MZ da insistira na izmjenama Ustava koje bi SVIM DRŽAVLJANIMA BIH OSIGURALE SVA ISTA PRAVA NA SVAKOM PEDLJU BIH?

Postojanje Bošnjaka i onog njihovog muslimanskog dijela............
taxi_driver32

#215 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by taxi_driver32 »

Damir_5 wrote:
theTruePath wrote: To je i danas tako ne znam gdje ti zivis,bolje i da uzme majcinu stranu nego niciju.onda nema identiteta jadnik

pa sta ako su dali krscansko ime? U stvari to je slavensko ime. Ili mu treba dati arapsko?
theTruePath

#216 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by theTruePath »

Damir_5 wrote:

To je glupo,ali vjerujem da se radi o izuzetcima
ZV Keli

#217 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by ZV Keli »

BASS wrote:ZV Keli,
Problem je u tome sto ti svoj etnicki identitet dozivljavas kroz politiku. U stvari ne mogu reci da li ti to konkretno cinis, kada pogledam post, sorry, ali mnogi cine.

Jer ne moze neciji etnicki identitet i politicar ili stranka biti u istoj recenici. Odma se pocne - Bosnjak - Alijin,rejsov,Sejfin...
Pa onda bi mogao i Srbin-Karadzicev,Mladicev,Skorpioni... da li iko medju Srbima ima tu dilemu i da li iko dovodi politiku i svoj etnicki identitet u istu recenicu? Naravno da ne. Zasto to mi radimo onda?
Ma nemas se potrebe izvinjavati forumu i jesu tu da svi iznesemo svoje misljenje.
Ja postujem svakog naseg hajmo reci vodju iz raznih perioda Bosne ali Bosnu su branili obicni ljudi,radnici,zemljoradnici,stocari,vocari,ribari itd nikada elita nije krv pustila za Domovinu tako ja vezem nas sa obicnim ljudim jer sam i ja obicni covjek i ti i svi mi.Bosnjak je radnik u svakom smislu te rijeci kao i Srbi i Hrvati da me se pogresno ne shvatim kao i svi narodi,nijedna stranka nije dovoljno dobra da predstavlja narod to se kod nas pogotovo pokazuje.
Damir_5

#218 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by Damir_5 »

taxi_driver32 wrote: pa sta ako su dali krscansko ime? U stvari to je slavensko ime. Ili mu treba dati arapsko?
Dosta imena koje krscani/hriscani daju svojoj djeci, nisu slavenskog porijekla, a i dosta imena kojeg daju BH muslimani svojoj djeci nisu arapskog porijekla.

Isto tako, danas postoji jako puno neutralnih imena koje sve tri vjere u Bosni daju svojoj djeci, moje misljenje da bi takva imena trebali davati oni koji su u mjesanom braku svojoj djeci. Isto tako djeca koja su iz mjesanog braka bi trebala dobro razmisliti da li da prihvate vjeru jednog od roditelja, kao plod ljubavi mjesanog braka, trebaju imati senzibilnost s tim i svojim izborom ne povrijediti drugog roditelja, pogotovo sto to ne bi bila povreda za pet minuta, nego cijeli zivot i to javna povreda.

Osim toga, osobe koje nisu vjerski tolerantne, mislim da oni ne bi trebali nikako stupati u brak sa osobama druge vjere. Neka pate i neka srce lijece molitvom svom bogu. Ali glupo mi je da osoba stupi u brak sa osobom druge vjere, pa onda postaje vjerski fanatik nakon toga? U tom slucaju je najbolje da lijeci svoje srce moltivom bogu i da ne stupi u brak sa osobom druge vjere.
Last edited by Damir_5 on 20/02/2013 15:08, edited 2 times in total.
taxi_driver32

#219 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by taxi_driver32 »

theTruePath wrote:
Damir_5 wrote:

To je glupo,ali vjerujem da se radi o izuzetcima
Ja ne kontam to s imenima. Zamisli arap krscanin da ime djetetu Ferninand. Ja za takvog nisam cuo. Ovdje je greska napravljena sto su Muslimani sa vjerom uzimali i arapska imena. Zasto Milan ne bi mogao biti islamske vjere? To je nesto licno i privatno.
taxi_driver32

#220 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by taxi_driver32 »

Damir_5 wrote:
taxi_driver32 wrote: pa sta ako su dali krscansko ime? U stvari to je slavensko ime. Ili mu treba dati arapsko?
Dosta imena koje krscani/hriscani daju svojoj djeci, nisu slavenskog porijekla, a i dosta imena kojeg daju BH muslimani svojoj djeci nisu arapskog porijekla.

Isto tako, danas postoji jako puno neutralnih imena koje sve tri vjere u Bosni daju svojoj djeci, moje misljenje da bi takva imena trebali davati oni koji su u mjesanom braku svojoj djeci. Isto tako djeca koja su iz mjesanog braka bi trebala dobro razmisliti da li da prihvate vjeru jednog od roditelja, kao plod ljubavi mjesanog braka, trebaju imati senzibilnost s tim i svojim izborom ne povrijediti drugog roditelja, pogotovo sto to ne bi bila povreda za pet minuta, nego cijeli zivot i to javna povreda.
A sta ako su se roditelji dogovorili , prvom djetetu ce muz dati ime a drugom zena. Ja ih znam dosta takvih.
theTruePath

#221 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by theTruePath »

Ja ne kontam to s imenima. Zamisli arap krscanin da ime djetetu Ferninand. Ja za takvog nisam cuo. Ovdje je greska napravljena sto su Muslimani sa vjerom uzimali i arapska imena. Zasto Milan ne bi mogao biti islamske vjere? To je nesto licno i privatno
Varas se,arapi krscani danas vecinom daju zapadna imena
Damir_5

#222 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by Damir_5 »

taxi_driver32 wrote: A sta ako su se roditelji dogovorili , prvom djetetu ce muz dati ime a drugom zena. Ja ih znam dosta takvih.
Svejedno, ako im je vjera vazna u zivotu, onda ne trebaju stupati u brak sa osobama druge vjere, nego traziti osobe iste vjere. Ako volis osobu druge vjere, onda moras biti i tolerantan bar toliko da postujes vjeru te osobe koju volis i da je ne povrijedis na taj nacin da ces biti vjerski fanatik nakon sto udjes u brak sa osobom druge vjere.
taxi_driver32

#223 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by taxi_driver32 »

theTruePath wrote:

Ja ne kontam to s imenima. Zamisli arap krscanin da ime djetetu Ferninand. Ja za takvog nisam cuo. Ovdje je greska napravljena sto su Muslimani sa vjerom uzimali i arapska imena. Zasto Milan ne bi mogao biti islamske vjere? To je nesto licno i privatno

dokazi mi.
theTruePath

#224 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by theTruePath »

taxi_driver32 wrote:
theTruePath wrote:

dokazi mi.
Kako cu ti dokazati? da te upoznam s mojom komsinicom arapkinjom krscankom koja se zove marija,njena kci Natalija a muz musliman arap Halid?

Nije to ni tema

strana su i krscanska i arapska imena tako da ....drzi se teme
theTruePath

#225 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by theTruePath »

ravno wrote:Možda je malo odmaknuto od teme, ali ima veze......popisni obrazac je samo i jedino nametnuti «kompromis»....

Zašto baš Sejdić i Finci? Koga oni predstavljaju? Kolika je to njihova baza, trenutno ugrožena stvarnošću BiH i u to u moru neugroženih? Na prvi pogled se čini da je to baza koja je, ogromnom većinom, u najmanju ruku «neutralna» kada god se u BiH dešavaju neka sranja (rat i sl.) Koga je njihova presuda najviše (isključivo) blokirala? Čovića, Dodika.......koga? Zašto baš tužba oko izbora u Predsjedništvo BiH, a ne zbog nečega drugog? Ako je užasno to što eto Bošnjaci Hrvatima biraju člana Predsjedništva, ko će onda biti takav gad pa Finciju i Sejdiću birati člana Predsjedništva? Ako ja kao Bošnjak ne bih trebao glasati za Komšića, kako onda mogu glasati za Fincija ili Sejdića? Zašto nisu tužili ni u jednoj drugoj bivšoj YU-republici? Tamo su «ustavni», je li tako?
Eh, njima treba BAZA, da bi se tek onda ušlo u jače izmjene Ustava. Njima treba što više «ostalih», pa da onda Finci i Sejdo Bajramović (uh, pardon Dervo Sejdić) kao «prirodni lideri svoje prirodne baze» mogu svima nama «utralnima», svima nama nesrbima i nehrvatima pokazati gdje griješimo i šta nam valja raditi da bi u BiH potekli med i mlijeko, da se ne bi prebirali kontejneri, da se sve izgradi i svi Bosanci (a, možda i Hercegovci) zaposle. Al' u k..cu!
A sve ovo ni jedne jote neće uticati ni na Srbe ni na Hrvate u BiH (neizbježne faktore za sve izmjene ustava)! Šta u ovom momentu sprječava MZ da insistira na izmjenama Ustava koje bi SVIM DRŽAVLJANIMA BIH OSIGURALE SVA ISTA PRAVA NA SVAKOM PEDLJU BIH?

Postojanje Bošnjaka i onog njihovog muslimanskog dijela............

:lol: :thumbup:
Locked