Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Locked
theTruePath

#1 Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by theTruePath »

Lipovača: Na popisu stanovništva ne dozovolimo da bošnjački korpus bude sveden na marginu

“Predsjednik Alija Izetbegović je tada smatrao da se oko Patriotske lige trebaju okupiti sve patriote. I tada, znajući da su Bošnjaci, bez uvrede drugima, bili najugroženiji narod najnezaštićeniji narod, najnespremniji narod na razmjere genocida i egzodus kojima nam se bio namjenjivao, i tada je radio jednu multietničku sliku koju možete vidjeti ovdje uz prisustvo zastava drugih naroda, religija i etniciteta. Danas postoje Oružane snage BiH, prije toga je bila Armija RBiH, pa je bio Peti korpus na ovim područjima, Unska operativna grupa, Teritorijalna odbrana, ali prvo ono što je bilo je Patriotska liga. Prema tome Patriotska liga BiH je bio izvor odbrane, ne samo bošnjačkog naroda na čelu sa Alijom Izetbegovićem, nego opstojnosti i odbrane Bosne i Hercegovine u AVNOJ-skim granicama od koje mi Bošnjaci nećemo nikada odustati. Čestitam na temi koju ste danas izabrali i želim posebno da poručim da Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini nije slučajan. Popis stanovništva u umovima nekih ljudi koji Bosnu i Hercegovinu vide kao slabašnu, decentraliziranu državu, koja bi postojala samo zato što mora zbog međunarodnih odnosa. Popis u njihovim glava je ustvari završni udarac bošnjačkom narodu. Popis po njihovim vizijama treba da pokaže kako Bošnjaka nema više onoliko koliko je bilo 1990. godine, da Bošnjaci više nisu najbrojnije stanovništvo na području Bosne i Hercegovine i sada u narednom periodu će se pojaviti kojekakve nevladine organizacije i kojekakve političke stranke koji će nama Bošnjacima, jer znaju da se mi najviše peckamo na priču o Bosni i Hercegovini, na priču o bosanstvu, hercegovstvu, o jačanju identiteta bosanskoga, nudiće nam sve i svašta i reći će da je bolje biti Bosanac nego Bošnjak. Nemoj te na to nasjedati! To je nova podvala u mirnom periodu, mirnim sredstvima bošnjačkom narodu, jer zamislite da se naši ljudi na to upecaju, da se prikaže da ima puno više Bosanaca nego konstutivnih naroda Bošnjaka, pitam vas onda kolika je onda sigurnost i opstojnost ove zemlje u političkom smislu, treba da se pokaže da smo mi svedeni na marginu i treba da bošnjački korpus konstituivno padne između ostala dva korpusa. Nažalost, mi smo svijesni da politički lideri druga dva korpusa ne teže toliko i ne streme toliko održavanju jedne Bosne i Hercegovine na način na koji to vidimo mi Bošnjaci i kratko ću reći – Jesmo Bosanci ali smo prvo Bošnjaci jer Bošnjaka nema Bosne i Hercegovine” – kazao je premijer Hamdija Lipovača.
Prisutnima se također obratio i prof. Suad Mahmutović, odgajatelj u medresi Džemaludin Čaušević u Cazinu i predavač na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću.

On je primjer pravog socijaldemokrate :bih: :bih:
Opetja033

#2 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by Opetja033 »

Nije ni Dzevadu Becirevicu mahane, neki dan javno nahvali rahmetli Izetbegovica k'o da je Bakir govor drzao. :D
Canton

#3 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by Canton »

Svaka čast Hamdija :thumbup: :bih:
theTruePath

#4 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by theTruePath »

Opetja033 wrote:Nije ni Dzevadu Becirevicu mahane, neki dan javno nahvali rahmetli Izetbegovica k'o da je Bakir govor drzao. :D

ma nisu SDP-ovci protiv Alije,to su vecinom samo forumasi :D
harač

#5 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by harač »

...zamislite da se naši ljudi na to upecaju, da se prikaže da ima puno više Bosanaca nego konstutivnih naroda Bošnjaka...
ovaj je veći imbecil nego što izgleda
Država

#6 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by Država »

Canton wrote:Svaka čast Hamdija :thumbup: :bih:

:thumbup:
Država

#7 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by Država »

Genije wrote:ja sam bome boošnjo :dance:
I ja, i to sa dna kace...

:bih:
BASS

#8 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by BASS »

Po mom mišljenju ne treba se vezivati ni za jednu političku opciju ni organizaciju.
Bošnjaka je bilo hiljade godina prije Alije i SDP-a i prije IZ, a bit će ih i poslije.

Trebamo se prvo osloboditi stida i mentalne defanzive, kao što su to učinili crnci u USA.

theTruePath

#9 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by theTruePath »

BASS wrote:Po mom mišljenju ne treba se vezivati ni za jednu političku opciju ni organizaciju.
Bošnjaka je bilo hiljade godina prije Alije i SDP-a i prije IZ, a bit će ih i poslije.

Trebamo se prvo osloboditi stida i mentalne defanzive, kao što su to učinili crnci u USA.

I ne vezemo se,vidis da Bosnjastvo podrzavaju i ljudi iz SDA,SDP,SBIH,SBB...sve stranke
klaki

#10 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by klaki »

Tuga.

Ne znam kako se zovu narodi moje drzave.

Ne znam kako da se zovem.

Tuga.

Izjasnajvat cu se kao bosanac, ateista, bosanski pa sta bude
Damir_5

#11 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by Damir_5 »

Opetja033 wrote:Nije ni Dzevadu Becirevicu mahane, neki dan javno nahvali rahmetli Izetbegovica k'o da je Bakir govor drzao. :D
Nemoj zezati? E ako je nahvalio Aliju, ima da im zaboravimo za sve izdaje od kako je Zlaja sjeo u fotelju? Ima li sta opipljivo od toga? OK Lipovaca brine za svoje dupe 2014 godine jer vidi da slijedi potop SDP-a pa lize dupe Bosnjacima, medjutim kakve koristi od ovog Becirevica sto je nahvalio Izetbegovica?
ZV Keli

#12 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by ZV Keli »

SAmo maloumnici i oni koji su izbjegavali citati historijske knjige tvrde da su Bosnjaci nastali 1993. i da toj ekipi dodam jos one koji se svim silama pokusavaju uvuci komsijama u mjesto gdje zalazi sunce.
Bosanaca ne moze biti nikako vise od Bosnjaka a i Srbi i Hrvati se isto pribojavaju da se i njihov broj ne smanji.Mi smo nacionalno Bosanci i Hercegovci ali ovo je popis gdje ce biti pitano etnicka pripadnost ne nacionalna,stoga Bosnjak je odgovor a ne bosanac
theTruePath

#13 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by theTruePath »

Damir_5 wrote:
Nemoj zezati? E ako je nahvalio Aliju, ima da im zaboravimo za sve izdaje od kako je Zlaja sjeo u fotelju? Ima li sta opipljivo od toga? OK Lipovaca brine za svoje dupe 2014 godine jer vidi da slijedi potop SDP-a pa lize dupe Bosnjacima, medjutim kakve koristi od ovog Becirevica sto je nahvalio Izetbegovica?
Molim lijepo da se ne mjesaju izbori u ovu temu,Bosnjaka ima svugdje u svakoj opciji!
harač

#14 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by harač »

podržava i SDS i SNSD :D šta više, dodik kaže da se bošnjaci trebaju potpuno emancipovati od ove gluposti bosanstva, te i jezik nazvati - bošnjačkim; ili ti, ne more i pare i jare
Canton

#15 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by Canton »

Damir_5 wrote:
Hamdija se brine? Vala kad je imao hrabrosti izaći na kongres i drugovima i drugaricama reći Selam alejk
od njega me ništa ne može iznenaditi. Pravi krajišnik, ne je.e živu silu
muzicar_iz_parka

#16 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by muzicar_iz_parka »

Smješne su ove kampanje o popisu.
Uzmite popise iz regina (Srbija i Hrvatska), tamo su Bošnjaci u više nego 90% sebe izjasnili pod onim šta jesu, iako nije postojala jaka kampanja koja na ukazuje na pravilno izjašnjavanje.
Valjda su ljudi toliko svjesni da znaju šta su, ne treba im niko ko im na to ukazuje.
BASS

#17 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by BASS »

theTruePath wrote: I ne vezemo se,vidis da Bosnjastvo podrzavaju i ljudi iz SDA,SDP,SBIH,SBB...sve stranke
ma znam, mislim da ti je to i poznato s obzirom na moje stavove na drugim temama, samo ukazujem da ne treba posebno ni isticati izjave pojedinih politicara.
Biti Bosnjak je pitanje identiteta a ne politike, Bosnjaci trebaju da se oslobode kompleksa i da slobodno "odvezu" jezik kad ih neko pita: who are you? Godine kampanja su ucinile da smo u potpunoj defanzivi.
klaki

#18 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by klaki »

ZV Keli wrote:ovo je popis gdje ce biti pitano etnicka pripadnost ne nacionalna,stoga Bosnjak je odgovor a ne bosanac
Znaci to je ce biti pitano ?

Eh onda cu se izjasniti kao bosnjak
Damir_5

#19 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by Damir_5 »

harač wrote:podržava i SDS i SNSD :D šta više, dodik kaže da se bošnjaci trebaju potpuno emancipovati od ove gluposti bosanstva, te i jezik nazvati - bošnjačkim; ili ti, ne more i pare i jare
Kad je to rekao, medjutim ne mozemo nazvati jezik "bosnjacki" kad je oduvijek bio "bosanski". Dodik bi trebao znati historijski naziv jezika s kojim prica, jer nema dvojbe, on prica bosanskim jezikom.
BASS

#20 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by BASS »

muzicar_iz_parka wrote:Smješne su ove kampanje o popisu.
Uzmite popise iz regina (Srbija i Hrvatska), tamo su Bošnjaci u više nego 90% sebe izjasnili pod onim šta jesu, iako nije postojala jaka kampanja koja na ukazuje na pravilno izjašnjavanje.
Valjda su ljudi toliko svjesni da znaju šta su, ne treba im niko ko im na to ukazuje.
jeste, ali ovdje se na silu stvara dilema kao da izjasnjaanjem kao Bosnjak zanemarujemo drzavni identitet.
Nacija ima dvojako znacenje, kao pripadnik neke drzave ili kao pripadnik odredjene etnicke skupine. Na popisu te ne pita koje si drzavljanstvo, to te pita na granici kada ti trazi pasos. Tu dilemu treba otkloniti.

Nacionalni(etnicki) identitet nema veze sa drzavljanstvom, sa religijom i politikom.
slucajni prolaznik

#21 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by slucajni prolaznik »

theTruePath wrote:Lipovača: Na popisu stanovništva ne dozovolimo da bošnjački korpus bude sveden na marginu

“Predsjednik Alija Izetbegović je tada smatrao da se oko Patriotske lige trebaju okupiti sve patriote. I tada, znajući da su Bošnjaci, bez uvrede drugima, bili najugroženiji narod najnezaštićeniji narod, najnespremniji narod na razmjere genocida i egzodus kojima nam se bio namjenjivao, i tada je radio jednu multietničku sliku koju možete vidjeti ovdje uz prisustvo zastava drugih naroda, religija i etniciteta. Danas postoje Oružane snage BiH, prije toga je bila Armija RBiH, pa je bio Peti korpus na ovim područjima, Unska operativna grupa, Teritorijalna odbrana, ali prvo ono što je bilo je Patriotska liga. Prema tome Patriotska liga BiH je bio izvor odbrane, ne samo bošnjačkog naroda na čelu sa Alijom Izetbegovićem, nego opstojnosti i odbrane Bosne i Hercegovine u AVNOJ-skim granicama od koje mi Bošnjaci nećemo nikada odustati. Čestitam na temi koju ste danas izabrali i želim posebno da poručim da Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini nije slučajan. Popis stanovništva u umovima nekih ljudi koji Bosnu i Hercegovinu vide kao slabašnu, decentraliziranu državu, koja bi postojala samo zato što mora zbog međunarodnih odnosa. Popis u njihovim glava je ustvari završni udarac bošnjačkom narodu. Popis po njihovim vizijama treba da pokaže kako Bošnjaka nema više onoliko koliko je bilo 1990. godine, da Bošnjaci više nisu najbrojnije stanovništvo na području Bosne i Hercegovine i sada u narednom periodu će se pojaviti kojekakve nevladine organizacije i kojekakve političke stranke koji će nama Bošnjacima, jer znaju da se mi najviše peckamo na priču o Bosni i Hercegovini, na priču o bosanstvu, hercegovstvu, o jačanju identiteta bosanskoga, nudiće nam sve i svašta i reći će da je bolje biti Bosanac nego Bošnjak. Nemoj te na to nasjedati! To je nova podvala u mirnom periodu, mirnim sredstvima bošnjačkom narodu, jer zamislite da se naši ljudi na to upecaju, da se prikaže da ima puno više Bosanaca nego konstutivnih naroda Bošnjaka, pitam vas onda kolika je onda sigurnost i opstojnost ove zemlje u političkom smislu, treba da se pokaže da smo mi svedeni na marginu i treba da bošnjački korpus konstituivno padne između ostala dva korpusa. Nažalost, mi smo svijesni da politički lideri druga dva korpusa ne teže toliko i ne streme toliko održavanju jedne Bosne i Hercegovine na način na koji to vidimo mi Bošnjaci i kratko ću reći – Jesmo Bosanci ali smo prvo Bošnjaci jer Bošnjaka nema Bosne i Hercegovine” – kazao je premijer Hamdija Lipovača.
Prisutnima se također obratio i prof. Suad Mahmutović, odgajatelj u medresi Džemaludin Čaušević u Cazinu i predavač na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću.

On je primjer pravog socijaldemokrate :bih: :bih:
Ne, ovo je primjer najobicnjijeg dupelisca, klasicnog malopolitickog populizma, koji se dodvorava kleronacionalistima jeftinim izjavama za narod. Ovaj vaz Lipovace kao da je pisao sam imam neke dzamije, potpuno je izrecen u duhu i slovu religioznog obracanja dzematlijama, biranim jednostavnim rijecima, valjda da bolje shvate, sta li... Jos mu samo fali slikovnica da bolje objasni da su Bosanci zakleti neprijatelji "Bosne" i bosanstva, da su samo Bosnjaci bogomdani da imaju pravo na drzavu Bosnu i Hercegovinu i mogucnost da je grade i brane :-)

Gadi mi se ovaj Lipovaca, jos od vremena kad je kapom i sakom dijelio budzetske pare Islamskoj zajednici, kao da su njegove osobne ili babine mu, a ne pare od svih dradjana USK, pa i Srba, Hrvata i Ostalih :x

Vjerujem da se Lipovaca zdusno gura u "prvi saf Bosnjastva", mozda bude izabran u neku novu "Akademiju", ili Sabor Islamske zajednice u BiH, pogotovo nakon ovog popisnog prodora :D

Socijaldemokrata Hamdija Lipovaca :lol: :lol:
Država

#22 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by Država »

ZV Keli wrote: Mi smo nacionalno Bosanci i Hercegovci ali ovo je popis gdje ce biti pitano etnicka pripadnost ne nacionalna,stoga Bosnjak je odgovor a ne bosanac

muzicar_iz_parka

#23 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by muzicar_iz_parka »

BASS wrote:
jeste, ali ovdje se na silu stvara dilema kao da izjasnjaanjem kao Bosnjak zanemarujemo drzavni identitet.
Nacija ima dvojako znacenje, kao pripadnik neke drzave ili kao pripadnik odredjene etnicke skupine. Na popisu te ne pita koje si drzavljanstvo, to te pita na granici kada ti trazi pasos. Tu dilemu treba otkloniti.

Nacionalni(etnicki) identitet nema veze sa drzavljanstvom, sa religijom i politikom.
Dilemu stvaraju mangupi i teoretičari.
Prosječan čovjek zna kome narodu pripada, ne treba mu niko da ga ubjeđuje u očigledne činjenice.
theTruePath

#24 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by theTruePath »

Država wrote:
ZV Keli wrote: Mi smo nacionalno Bosanci i Hercegovci ali ovo je popis gdje ce biti pitano etnicka pripadnost ne nacionalna,stoga Bosnjak je odgovor a ne bosanac

It_is_a_Leclerc

#25 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by It_is_a_Leclerc »

Svi znaju moj stav, po pitanju sitnih podmetanja i kampanja koje za cilj imaju zbunjivanje bošnjačkog nacionalnog bića. Ali, kad mi lekcije o Bošnjacima drži Hamdija Lipovača, sitni varalica SDP-a, lopuža koji, po potrebi, hvali Fikreta Abdića, Milorada Dodika, prijeti da će USK istupiti iz Željeznica Federacije, i tražiti saradnju sa Željeznicama RS-a, to mi se fakat gadi.
Locked