Lipovača: Jesmo Bosanci ali smo prvo Bošnjaci
Posteno, osjeca se kao Bosnjak, neka se izjasni kao takav, znaci Bosnjak. Bravo Lipovaca.
Damir Hadžić: Bio sam, jesam i ostat ću Bosanac
Hadzic je iz mjesanog braka i sasvim je normalno da se izjasni kao Bosanac. Bilo bi lose da je izabrao nacionalnost i vjeru jednog od roditelja, sto je dosta onih iz mjesanih brakova uradilo, a to je fakticki pokakiti se po drugom roditelju.
Kad smo kod politicara iz stranaka sa multietnickim rukovodstvom koje djeluju iskljucivo na vecinskim bosnjackim podrucjima, evo i sta kaze Pedja Kojovic iz "Nase Stranke" u vezi toga.
Pedja Kojovic wrote:Revoltage
Na popisu 91 nas nekoliko drugova koji smo djelili podstanarski stan smo se izjasnili kao Eskimi, pingvini, itd.
p.k.
Pedja Kojovic wrote:91 sam se izjasnio kao Jugosloven. Tada se takvo izjasnjavanje nije priznavalo i upisivano je tek nakon "svadje" sa anketarom.
p.k.
Kontradiktorno u vezi izjasnjavanja na popisu 1991 godine, jer je jednom napisao da se izjasnio kao Eskim, a drugi put da se izjasnio kao Jugosloven, navodno nakon velike svadje sa popisivacem? Sto se tice ove izjave o priznavanju "Jugoslovena" na popisu 1991, apsolutno netacno. Vise od 250 000 Bosanaca se izjasnilo kao Jugosloveni na popisu 1991 godine, sto je vise od 5% ukupne populacije.
Pedja Kojovic wrote:
Na CIK-ovoj prijavi za izbore 2010. etnicki sam se izjasnio kao Srbin.
Mislim da me to moralno obavezuje da se tako izjasnim i na popisu.
p.k.
Sto se tice ovog, posteno, osjeca se Srbin, neka se izjasni kako se osjeca, znaci Srbin.