Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bakir1 wrote:u smislu pokrica vrijedi, u smislu registracije ne, zvanicno imas dva entitetska zavoda za nadzor osig. kuca i jedan krovni, mislim da nisu duzni vrsiti razmjenu podataka i zbog radi toga puno je bilo duplih polica.
jedan od primjeraka police ide za mup i sluzi kao dokaz za validnost registracije, nisu bas u stanju u entitetima provjeriti jesu li te police stvarne.
uglavnom zakonski je definisano upravo to da mora biti izdana polica AO u odgovarajucem entitetu za produzenje i ili samu registraciju.
Čini mi se da ovdje osiguranja manipuliraju policama
pozz svima ,ja sam u poslu vezano za autoškole, ja sam lično vidio na terenu ,na obuci ,polaganje BE kategorije, gdje je bilo malo vozilo sa odgovarajućom prikolicom ,ima je trenutno jedino u kantonu autoškola Selma, tako da to postoji
Pozdrav imam jedno pitanje vezano za oduzimanje vozacke dozvole. Prije par dana sam dobio obavjest da se javim u stanicu jer moram predati vozacku dozvolu, zbog pocinjenog saobracajnog prekrsaja. Sada me zanima, kada istekne mjesec dana zabrane upravljanja mv da li cu moci podici vozacku dozvolu jer imam par kazni koje nisam platio?
bezza wrote:Pozdrav imam jedno pitanje vezano za oduzimanje vozacke dozvole. Prije par dana sam dobio obavjest da se javim u stanicu jer moram predati vozacku dozvolu, zbog pocinjenog saobracajnog prekrsaja. Sada me zanima, kada istekne mjesec dana zabrane upravljanja mv da li cu moci podici vozacku dozvolu jer imam par kazni koje nisam platio?
Hvala.
mislim da neces moći podići vozačku dok ne platiš sve kazne
Mene zanimaju propisi od djecjoj sjedalici koja bi bila naprijed, jer nazad bude supruga sa bebom. Da li je to dozvoljeno po ZOBS-u, nesto ne mogu da pronadjem.
Mene zanimaju propisi od djecjoj sjedalici koja bi bila naprijed, jer nazad bude supruga sa bebom. Da li je to dozvoljeno po ZOBS-u, nesto ne mogu da pronadjem.
Hvala.
Joj, ne mogu pronaci tačan zakon, ali sam gotovo siguran da sam čitao da može ići sjedalica naprijed, kontra okrenuta, s tim da se airbag mora isključiti.
Hvala.
Joj, ne mogu pronaci tačan zakon, ali sam gotovo siguran da sam čitao da može ići sjedalica naprijed, kontra okrenuta, s tim da se airbag mora isključiti.
pozdrav svima, da ne listam temu, mozda ste na ovo pitanje odgovorili al ovako mi je lakse. mene zanima slijedece: Registracija auta koje ima 30+ godina.Negdje sam cuo da auta preko 30 godina se smatraju oldtimerima i da je registracija trajna. Dakle golf 2 npr iz 84' danas ima 31 godinu, i njemu bi trebala registracija biti trajna? Ima li u ovome istine? Mozel kakvo pojasnjenje , hvala
Hvala.
Mene ineresuje nesto slicno. Smije li se dijete od 6 godina pustit da sjedi naprijed sa "podguznjakom", naravno vezano?
Hvala.
Mene ineresuje nesto slicno. Smije li se dijete od 6 godina pustit da sjedi naprijed sa "podguznjakom", naravno vezano?
Ako upalim maglenke tokom dana, tj koristim ih kao dnevno svjetlo (na farovima upaljena samo pozicija, sto se i ne primijeti skoro), da li mi policajac moze napisati kaznu?
friskyoreo wrote:Ako upalim maglenke tokom dana, tj koristim ih kao dnevno svjetlo (na farovima upaljena samo pozicija, sto se i ne primijeti skoro), da li mi policajac moze napisati kaznu?
friskyoreo wrote:Ako upalim maglenke tokom dana, tj koristim ih kao dnevno svjetlo (na farovima upaljena samo pozicija, sto se i ne primijeti skoro), da li mi policajac moze napisati kaznu?
ja fakat ne kontam ovu furku
Pitanje nije bilo da li neko razumije zasto imam potrebu da palim maglenke tokom dana umjesto farova, nego nesto sasvim drugo...
ja fakat ne kontam ovu furku
Pitanje nije bilo da li neko razumije zasto imam potrebu da palim maglenke tokom dana umjesto farova, nego nesto sasvim drugo...
a ne kontam ni pitanje jer si u istom već dao odgovor
seoBIH wrote:Naravno da ima pravo, a i treba. Zna se kada se pale maglenke. Stvarno ne znam zasto pitanje?
Zato sto bih koristio maglenke kao dnevna svjetla, stavio bih slabije sijalice. Pozadi bih povadio one sijalice od maglenki. Zasto to radim - ekonomski i ekoloski razlozi. Ne zato da izgleda auto opasnije, ne zbog cunerstva, jer auto je potpuno stock look i niti sam ja zainteresovan za to tuniranje, niti je auto bas u tom fazonu.
bitanga_sa_otesa wrote:ne znam onda cemu to glupiranje ,kupi elektromobil sa dnevnim svjetlima ako bas stremis ekologiji
To mi je u planu cim odem iz ove vukojebine. Ali do tad moram da "kuburim" sa svim nedacama koje nosi zivot na brdovitom Balkanu.
No, da ne idemo dalje u off...