Ateista wrote: ↑28/08/2025 14:17
tokio25 wrote: ↑28/08/2025 12:52
Ateista wrote: ↑28/08/2025 12:41
Pises besmislice i kontradiktoran si, malo se hvatas zakona a malo sigurnosti, kad ti se ukaze da i sam priznajes da nekad krsis zakon onda se to moze raditi bezbjedno, kad ja kazem da krsim zakon bezbjedno onda se ne moze krsiti zakon bezbjedno. Bar se odluci koju tezu zastupas.
Hvatas se uvijek jednog slucaja i stalno vracas na to, iako sam veoma jasno i detaljno objasnio sta je bilo, nemam se vise namjeru vracati na to. Sve i da nisam u pravu tu i da je moja greska, opet stoji cinjenica da niko nije povrijedjen, ni tu ni bilo kad drugo kad sam ja vozio, moze se desiti nekom jednom sreca da ga pronosa ali ne moze stalno, a ti tvrdis da ja stalno dolazim u rizicne situacije.
Stalno ide prica da mi je voznja opasna, a nigdje posljedica, samo suplja prica i "sve do jednom" ali to jednom nikad da dodje.
Jasno je meni sta ti smeta, ali to nikad neces priznati.
sta mi bolan smeta a da ne priznajem?
zakon i sigurnost su povezani tako da je uvijek zakon i sigurnost u slucaju voznje jedno
covjece kad krsim zakon to znaci da idem 20 preko ogranicenja npr a ne da prestizem tamo gdje je riskantno
kad krsis zakon znaci da sam svjestan da ga krsim i ne opravdavam da sam ja super vozac i da je meni to pickin dim jer sam ja sena i nikad nisam nikoga ugrozio
jesam vjerovatno i vise puta nego sto sam svjestan al zato danas te stvari ne radim to sam prosao u 20im kad sam bio posebno neiskusan i kad sam mislio znam ja mogu ja i kad mi je bila procjena kao tebi sada ja sam vozacina
hvatam se jednog slucaja kojeg znamo na forumu
srecom en znamo ostale jer ko zna sta si jos napravio a da nisi ni svjestan
da tvoja voznja je opasna a popnavljam po x put da drugi koce sklanjaju se jer stite sebe i zato nema posljedica
evo vidimo i ovdje koliko su forumasi kocili da bi neka budala se izvukla dal iz makazica dal iz nekog drugog slucaja
na kraju krajeva i taj slucaj koji znamo na kraju je neko popustio da se ti sklonis i da ne bude posljedica
i oept evo reci mi sta mi smeta a da necu da priznam?
brzina? sigurno vozim auto koje je brze jace i sl tako da mogu u svakom trenutku raditi opasnije stvari nego ti
sta jos ima?
covjece shvati da smo mi prosli sve to u mladosti i da smo postalli svjesni da nismo najbolji da u nekim situacijama ugrozavamo druge iako se osjecas sigurno u svom autu itd
jasno je meni taj tvoj mentalni sklop
ti nisi jos se razvio od onog mladica 20 godina koji misli da je sumaher i da je najbolji vozac u raji
Pa smeta ti sto ovako vozim i sto to smijem javno reci, sto se ne stidim toga i sto sam jos uvijek ziv pa se ne uklapam u teorije da sam opasan i ubica na cesti. Ako si ti tako nekad vozio i sad si se kao uozbiljio, mozda ti onda smeta sto ti vise ne smijes tako voziti, mozda ti zena ne da, mozda si napravio glupost pa skontao da nisi dovoljno dobar za toga ili sta vec, pojma nemam, ali ocito je da imas neki problem sa tim.
Nije uopste pitanje auta i koliko auto moze, vec je pitanje vozaca.
Opet ponavaljam, logika ti ne valja, tvrdis da je svako krsenje zakona opasno i rizicno, ja nakon toliko godina i kilometara gdje sam kad god ima uslova iznad ogranicenja, nemam ni jednu jedinu povredu ni sebe ni drugih. Nesto ne stima sa logikom, moze se desiti da me sreca nekad pronosa, da me nekad neko drugi izvuce kako ti tvrdis, ali je nemoguce da se to stalno desava, da sam ja tako opasan do sad bi mi se desilo da neko ne odreaguje i do sad bih bio na barama ili u zatvoru.
covjece ugrozavas druge takvom voznjom je li tebi jasno?
nema tu sta da mi smeta kod tebe i sto ti priznajes ili ne priznajes
ti krsis zakon i to branis stavom da ti znas voziti
jesi li ti normalan?
poenta je kad vec potezes jos si ziv i spahovic je bio ziv divljao po gradu po otvorenoj cesti i tek nakon 10 godina poginuo na motoru
da je bio u autu sigurno ne bi poginuo
ako uzmemo u obzir ko je spahovic i sta je radio i toliko ga je sreca posluzila nije uopste cudno sto tebe drzi toliko koliko drzi jer ti puno manje radis opasne stvari od njega i generalno puno manje opasne po ostale
smijem ja voziti al sam ja svjestan da su oko mene ostali vozaci i zbog njih necu a ne zbog sebe
cuj nisam dovoljno dobarr
to jesam li dovoljno dobar odem na grobnik na nirburgring na ne znam ni ja koju stazu pa vidim a ne po javnim cestama
shvati da nije cesta samo tvoja pa da vozis onako kako ti smatras da je bezbjedno
vozis 308 koji je ajmo reci ok moderan auto sa bruku tih nekih pomagala abs ads kds lds ods sds sda hdz i osjecas se sigurno i kazes ne vozim brze zbog sigurnosti
da li bi isto tako vozio golf dvicu polo 206 korsu?
e shvati da oko tebe ima takvih automobila i ono sto ti izbjegnes on ne moze a mozda si ga upravo ti nekad prisilio da se vadi iz govana zbog tvog stila voznje
opet ja ponavljam teb ne da ne valaj logika nego ti ne valja voznja i ignorisanje zakona i tvrdnja da ono sto je kaznjivo je bezopasno
evo ja ti nudim da provozas automobil mnogo jaci od tog pezoa i startniji i sl pa da vidim koliko bi bio siguran i kako bi vozio
i trebao bih ja reci ateista picka si sto ne ulijeces u krivinu sa 100 kad ne smijes sa pezoom sa 80
ti nisi u barama i u krevetu zato jer vozis 308 1.6 dizel od 150 konja mozda i to je razlog
shvati da si na javnoj cesti i da oko tebe ima vozaca manje sposobnih vise sposobnih sa boljim i gorim automobilima i da svako na svakoga utice kad je u saobracaju