Srklet-jok77 wrote:Liska wrote:Znam da nije, ali jesu li za to krivi vojnici ili oni koji su ih vodili ili isplanirali takav suludi zadatak? Koja je logika na takav zadatak dovesti ljude iz Mostara koji su tada prvi i zadnji put vidjeli Igman? Ni SAS-ovci ne bi prosli neprimjeceno i bez zrtava.
Sto se tice Cace, prema knjizi Sefera Halilovica njegov jedini problem je bio sto se smatralo da Caco zeli preuzeti vlast u gradu. Nitko se nije puno obazirao na Cacine zlocine dok nije ubio sina od Hebiba. Tek tada svi shvacaju Cacinu zlocinacku prirodu. Medjutim, mene buni ona dzenaza koja je do Alijine bila najveca u Sarajevu i buni me lokacija njegovog mezara. To je harem namijenjen herojima i najistaknutijim borcima Armije BiH. Zakljucak izvedite sami!
...... Sefer ... jel to onaj stho objavljuje drzavnu tajnu .. u ne znam koliko tomova .. na Ferhadiji![]()
A ti si ili dobro zlonamjeran ili totalno neinformiran ..Caco je bio kriminalac i narkoman .. Hebibovog sina i josh 7 momaka je ubio na izuzetno zvjerski anchin ... DOK SU GA HAPSILI ... a hapshen je bash zbog zlochina koje je pochinio ... recimo kako su se ljudi otkupljivalji sa kopanja ili kako je Gljiva dobio batine na kopanju .. navodim " lakshe " primjere.
Dvije stvari u prichi su bitne - Caco je bio zlochinac .. pochinio zlochine .. koji su kako-tako procesuirani .. i za koje je on lichno platio glavom. Procesuirani u paklu 93 godine. Mozda neadekvatno- mozda nedovoljno - ali kako tako procesuirani. Za razliku od srbije i chentiteta koji za to nije imao snage ni 10 godina NAKON rata i "promjene" vlasti.
Prezvakavanje ovih tema i laganje o njima tipa (.. sramno je stho ej uzeo to ime ).. Salahudina, da je to zlochin o kojem se shuti .. ima samo jedan STVARNI cilj ... (vech) isprichanom prichom o kazanima i njegovih 70-120 zrtava ... relativiziraju se i padaju u drugi plan .. recimo..Jakarina kosa .. sa preko 1300 ostataka..Paklenski vrh sa preko 900 ostataka ... i mnoge druge ... kazem ostataka jer su u pitanju SEKUNDARNE masovne grobnice .. stho che rechi, ne djelo nekog kriminalca i narkomana ( koji je paltio glavom ) vech djelo tadashnjih legalnih institucija chentiteta koje su odradili mup i vojska a vlada logistichki osigurala .. a da ne govorim da to nisu zrtve iz nekog 9 kruga pakla .. poput sarajevskih ... vech ljudi iz sela i gradova koje je pokupilo bez da je metak ispaljen. Medjutim poenta priche i drzanja loptice u zraku je da se zakljuchi
ona jednostavna -SVI SU CHINILI ZLOCHINE .... i onda smo svi isto krivi .. i isti su i ARBIH i hvo i vrs .. a ako i to nije dovoljno ... onda che poneki kolumnista ubaciti i tezu da nisu svi raspolagali istim moguchnostima inache bi bilo isto i zakljuchak je SVI SMO CHINLI ZLOCHINE=SVI SMO ISTI= NEMA PRAVIH I KRIVH
e kad je tako haymo svi zajedno u svijetlu buduchnost - jer niko nije kriv ....![]()
![]()
E pa smijeshni ste i sa barikada ce te chuti ... No Pasaran ... jer ne postoji vishe nachin .. koliko god se to nekad ne chinilo tako .. da se is memorije bosanaca i boshnjaka izbrishe zlo koje im je pochinjeno ... ko ga je pochinio .. zbog chega i sa sa kojim ciljem ... to vishe nije politichka pragma ( mada je dobro stho i tamo ima svijesti o tome ) ... to je postala kulturoloshka i nauchna chinjenica .... koju nikakavim medijskim ratom ... nikakvim politichkim pritiskom .. vishe jednostavno nije moguche izbrisati![]()
![]()
Ps. neko spomenu ovde, u dobroj namjeri, da je istina najjache oruzije i da se mi istinom trebamo dokazat ... koja teshka zabluda ... svako dobronamjeran ako ga imalo interesuje .. istinu i te kako zna ...ili ima priliku da sazna... a ovim relativizatorima, politkiantima,, sljedbenicima zlochinackog projekta ... pa njima dokazi i ne trebaju .. ne odgovaraju im.
Slazem se, Halilovic je totalno bezveze tip ili je bezveze samo kad pise o Caci.