BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#176 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Hame_ »

Ci-Nick wrote: 12/01/2025 09:55
Spoiler
Show
Cracked wrote: 12/01/2025 09:11
PM72 wrote: 11/01/2025 12:14

Zauhar je i to.
Cuj zauhar. Ja ne kontam likove koji slave monopol. Cuj nas je pa je dobro. Kakav mentalitet...Pa po svim primjerima u svijetu monopol nikad nije ispao pozitivan za korisnike. To nema veze sa mentalitetom balkana. Jbe me se neka stvar za fbih ako ce preko mojih ledja stvarati bogatstvo od kojeg samo vladajuca stranka ima korist. Pa mi krajnji korisnici smo fbih. Svima je jasno da se ovo radi kako bi se bolje prodao, sto i treba, jer je bh telecom opterecen uhljupskim radnicima koji dolaze rodbinskim i politickim vezama. Za nas (citaj fbih) je najbolje da telemach neko drugi uzme a telecom se opet nekom trecem proda i zadrzimo kakvu takvu konkurenciju
Nema nijedna banka monopol a deru nas ko nigdje nikog.
Više je tu do regulacije.
Agencija za bankarstvo radi za banke umjesto da štiti korisnike.
Regulator za komunikacije je tu da štiti korisnike.
Ja sam prije nekoliko godina shvatio da je sva Ekonomska nauka "kurac od ovce". Svi se ugrađuju, varaju, štimaju,... Kunc, marketing... k'o i JNA "Atomski zdesna" a ti se baciš lijevo.

Pa na fakultetu učio da nije dozvoljeno dogovaranje velikih oko cijene, a otvoreno OPEC, sad i +, javno objave da smanjuje proizvodnju da bi digli cijene sirove nafte na preko 70 dolara po barelu - jer im to dozvoljava toliki profit da prave zgrade preko kilometar unebo, gradove, jahte, jebu se po jahtama i pijanče.

Popijem i ja, moje ime je Muhamed i otac mi je govorio - popij sine ali nemoj u kanalu završit da kažu "Eno Muhameda pjana u kanalu". Tvoje ime nosi određenu težinu.

Dva puta na Gradini Tuzla hirurgiji u ratu me šili. Pola zuba slomio padajući zajedno sa ogradom. Rata se ne sjećam, samo sam pio.

Vremenom sa skontao da se može sve, ali da treba imati "mjeru".
A_A_AKCIJA

#177 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by A_A_AKCIJA »

haga wrote: 12/01/2025 15:33
doff wrote: 12/01/2025 15:14
haga wrote: 12/01/2025 15:09

U vidu donacija kojekakvim nevladinim organizacijama (osnovanih od ljudi usko povezanih sa strankom)? Sta mislis o tome?
Nije moje da mislim, pitam samo. Radi li sad to trojka isto, ili se jos ne zna?
Pa vjerovatno radi. Samo sam odgovorio na koji nacin. Za mene nema razlike SDA ili Trojka. Sve je to isto
Nikad u životu

Da su isti, Trojka bi gledala da proda Telekom i da se rastale. Prije toga bi kršili profit na sve i svašta.

A rade upravo suprotno.

Jačaju firmu umjesto da je slabe za prodaju.
Drugclanbiblioteke

#178 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Drugclanbiblioteke »

Malo i vi svi sa Trojkom kakite.
Prvo telekom je toliko masivna i sporo reagirajuca kompanija da ako stavite lutku na napuhavanje za direktora imali pa skoro iste rezultate.
Telekom ima spor ali kontinuiran rast od kako ga je preuzeo Kahriman (SDA).
Od tada imamo redom 4G+, ArenaSport, pa privremeno SportKlubove, ogromne pare ulozene u domacu video produkciju, financiranje reprezentacija, nevladinih organizacija, financiranje SFF-a itd.
I sve to je ostavio Kovacevicu (Trojka) koji za svoje 1,5 godine mandata je uradio sta?
Meni je i dalje bakar do modema, MojaTV poskupila, portal za qrac, MojaWebTV raspad, mobilna mreza na nivou 3G brzina.
I sad ce se sve to promjeniti kupovinom TM-a?
Onda je svizac zamotao cokoladu... :bih:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#179 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Slo Burner »

Ja sam svojevremeno prijavio moja tv, da bi došli poslije 4 mjeseca da je spoje. Od tad sam na telemachu, ovaj Kahriman bio na celu
Last edited by Slo Burner on 12/01/2025 18:10, edited 1 time in total.
dembele

#180 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by dembele »

Ja kao korisnik Telemacha ne očekujem nikakvo poboljšanje usluge nakon što TM bude pripojen BHT.
Monopol jednostavno kaš što je već bezbroj puta napisano ne donosi ništa dobro za krajnje korisnike. Nebi mi bilo drago da je i obrnuta situacija da UG kupi BHT. Modus operandi BHT nam je svima poznat i očekivati sada nešto spektakularno sa njihove strane što bi unaprijedilo uslugu koju već imam na TM je optimizam bez ikakvog pokrića. Pa upravo je dolazak TM malo razmrdao BHT koji nas je baš onako "patriotski" derao a ja sam svako malo vremena morao pratiti brojčanik jesam li prekucao 5 ili 8 GB koliko sam imao mjesečno a ono ubleharenje uposlenika BHT kako je brzina od 5 Mbps sasvim dovoljna za prosječnog korisnika je posebna priča.

Svakako da je bolje što BHT kupuje Telemach a ne MTS i lijepo je i ovo sponzorstvo reprenzetacije, SFF, domaća produkcija, ali ono što ja očekujem kao korisnik u pogledu kvalitete i cijene usluge u budućnosti a volio bih da nisam u pravu jeste dobro poskupljenje i degradiranje usluge nastale simbiozom menadžmenta BHT i izostanka podrške iz UG poslije nekog vremena. Šta nam preostaje ako nismo zadovoljni uslugom? Raskid? Gdje je alternativa?
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#181 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Slo Burner »

Znaci li to da će sad FTv na broj 3 a RTRS na 57 ? 😁
vanjki

#182 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by vanjki »

doff wrote: 12/01/2025 13:28
vanjki wrote: 12/01/2025 10:09

Naravno da je monopol los za korisnike usluge,ali nije Telekom kriv sto je propao Telemach zbog Arena. Mislim da je trenutna uprava i ovaj sadasnji direktor mnogo pametan.Ne mogu zamisliti da bi pod proslim direktorom iz Sda bilo ovo moguce,jer se centrala Sda finansira tim parama
Na koji način se centrala finansirala?
Izvlacenjem novca iz telekoma i finansirajuci Sda centralu.Javna je tajna da npr. da je Hifa svake sedmice donosila vrecu para u Sda centralu. Ali da se vratimo temi ova uprava ima neku viziju .dok je Kahriman bio lokalni kabadahija.Meni Sda i trojka nisu isto.Mnogo se vise vidi pozitivnog rada trojke od 30 godina vladavine Sda.
Malisa11

#183 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Malisa11 »

Cuj donosila vrecu para...toliko kreatrivnih nacina, ono donosilo kes.
doff

#184 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by doff »

vanjki wrote: 12/01/2025 19:44
doff wrote: 12/01/2025 13:28
vanjki wrote: 12/01/2025 10:09

Naravno da je monopol los za korisnike usluge,ali nije Telekom kriv sto je propao Telemach zbog Arena. Mislim da je trenutna uprava i ovaj sadasnji direktor mnogo pametan.Ne mogu zamisliti da bi pod proslim direktorom iz Sda bilo ovo moguce,jer se centrala Sda finansira tim parama
Na koji način se centrala finansirala?
Izvlacenjem novca iz telekoma i finansirajuci Sda centralu.Javna je tajna da npr. da je Hifa svake sedmice donosila vrecu para u Sda centralu. Ali da se vratimo temi ova uprava ima neku viziju .dok je Kahriman bio lokalni kabadahija.Meni Sda i trojka nisu isto.Mnogo se vise vidi pozitivnog rada trojke od 30 godina vladavine Sda.
Ja te pitao na koji način, a ti meni Hifu spominješ. Znam i ja dosta privatnih firmi koje su morale davati pare za izborne kampanje, a za uzvrat su dobijali poslove. Al nije to bilo pitanje.

Ja koliko znam, BHT se do sada nije kreditno zaduživao, pogotovo ne u ovolikom iznosu, ali svaki kredit je isplativ i poželjan ukoliko ce stvarati novu vrijednost koja ce biti pokirce za otplatu. To su osnove ekonomije. E sad dolazimo u situaciju da ovi planiraju kreditom kupiti firmu koja je dodatno opterecana kreditom, koliko je sad to pametno, to je pitanje ja ekonomiste.

I da, SDA sa jedne strane i trojka sa druge su identični, željni moći, apsolutno ih gradjani ne zanimaju. Njima da su gradjani na prvom mjestu, pa valjda bi bili na istoj strani i iste stvari radili. Ovo je samo borba za vlast! Neko ko je tolike godine bio sa SDA, ucio zanat, varao i krao u ime te stranke, sad je kao najednom dosao pameti i hoce sve posteno, e jel bas tako? Stvar je sto su bili nezasiti, porasli prohtjevi i ostvarenje visih ciljeva...
upitan

#185 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by upitan »

Svako bi normalan kupio Telemach,samo evo MTS nece dobiti priliku a i oni bi kupili sigurno.
Meni je drago radi BHT al nije radi monopola.
Isto sto mi ne bi bilo drago da je situacija drugacija,da Telemach kupi BHT.
Jer,kao korisnici necemo imati priliku traziti alternativu a poznavajuci nas kakvi smo to ce znaciti da ce cijena usluga biti divlja kao i prije Telemacha.
Sto se tice Sda i Trojke oko BHT, Kahriman je donio odredjene projekte koji prije njega nisu bili.
Cekamo projekte Kovacevica,za sada mozemo samo da cekamo a sigurno kako je najavljen kao strucnjak onda ne moramo da strahujemo.
zippoo87

#186 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by zippoo87 »

haga wrote: 12/01/2025 15:33
doff wrote: 12/01/2025 15:14
haga wrote: 12/01/2025 15:09

U vidu donacija kojekakvim nevladinim organizacijama (osnovanih od ljudi usko povezanih sa strankom)? Sta mislis o tome?
Nije moje da mislim, pitam samo. Radi li sad to trojka isto, ili se jos ne zna?
Pa vjerovatno radi. Samo sam odgovorio na koji nacin. Za mene nema razlike SDA ili Trojka. Sve je to isto
Pa kako ce Trojka to raditi,ako nevladinom organizacijom upravlja neko iz SDA ? Da nece njima odobravati novac i dalje ?
Ili mislis da ce ovi sada dijeliti NVO kojima upravlja Trojka. Koliko sam upucen,trojka ne izvlaci pare iz BHTa,ni na koji nacin. Cak su ukinuli sve one "hedije" koje su isle za serije sumnjivog porjekla i vazda nekakve "Projekte",od kojih je povrat bio 0 KM.
To su prvo ukinuli.
zippoo87

#187 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by zippoo87 »

Drugclanbiblioteke wrote: 12/01/2025 17:34 Malo i vi svi sa Trojkom kakite.
Prvo telekom je toliko masivna i sporo reagirajuca kompanija da ako stavite lutku na napuhavanje za direktora imali pa skoro iste rezultate.
Telekom ima spor ali kontinuiran rast od kako ga je preuzeo Kahriman (SDA).
Od tada imamo redom 4G+, ArenaSport, pa privremeno SportKlubove, ogromne pare ulozene u domacu video produkciju, financiranje reprezentacija, nevladinih organizacija, financiranje SFF-a itd.
I sve to je ostavio Kovacevicu (Trojka) koji za svoje 1,5 godine mandata je uradio sta?
Meni je i dalje bakar do modema, MojaTV poskupila, portal za qrac, MojaWebTV raspad, mobilna mreza na nivou 3G brzina.
I sad ce se sve to promjeniti kupovinom TM-a?
Onda je svizac zamotao cokoladu... :bih:
Nemoj previse da lazes,imaj malo mjere :D
Kovacevic je kao v.d. a sada i kao generalni direktor godinu dana na funkciji. Proslu godinu su govorili da ce raditi na dubinskoj analizi i reorganizaciji firme. Evo sada nakon godinu dana,izlaze polako na vidjelo stvari koje su radili i koje planiraju raditi. Neko je napisao ovdje na temi,da ide i unutarnja reorganizacija firme i da ce se ukidati neke Regionalne Direkcije,koje su "de facto" firme u firmi i nad kojima uprava nije imala nikakvu kontrolu.
Glupo da ja koji sam dosta nezadovoljan sa uslugama BHTa branim BHT ali jednostavno ne volim laganje i podmetanje.
Ova uprava ima jos 2-3 godine mandata,pa cemo vidjeti sta su uradili a sta nisu.
Ne treba trcati pred rudu.
Ja razumijem da su ljudi nezadovoljni brzinama interneta na bakru,ali sirenje i kopanje po zakonu je jako spora i skupa zajebancija,zato i kupju TM,da mogu koristiti njihov coax i optiku,tamo gdje su oni do sada bili nedostupni.
Kod mene je optika,ja nemam sta biti nezadovoljan na brzinu i stabilnost interneta,kada je stabilnost 100% u zadnje 3 godine,ali na pakete,na cijene,na OTT (moju web tv) i na jos milion stvari se mogu zaliti,isto kao i ti.
tutku

#188 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by tutku »

Je li igdje otkriveno sta se desava sa DTH korisnicima Total TV, je li to dio ovog paketa ili ce to neko drugi preuzeti?
sarajevsko_pivo

#189 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by sarajevsko_pivo »

tutku wrote: 13/01/2025 00:00 Je li igdje otkriveno sta se desava sa DTH korisnicima Total TV, je li to dio ovog paketa ili ce to neko drugi preuzeti?
I mene zanima sta ce biti sa Eon-om preko kojeg mi u dijaspori gledamo nase kanale. Bilo bi lijepo da i to BHT kupi!
Dilibus

#190 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Dilibus »

Samo da Telemach ne postane jos jedna firma za stranacke uhljebe. Najveci problem kod drzavnih firmi je sto se na bitne pozicije dolazi politicki a ne po strucnosti i iskustvu. To bi mi krajniji korisnici na kraju mogli osjetiti.
fusion_ba

#191 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by fusion_ba »

tutku wrote: 13/01/2025 00:00 Je li igdje otkriveno sta se desava sa DTH korisnicima Total TV, je li to dio ovog paketa ili ce to neko drugi preuzeti?
To niko ne spominje, a realno skupo je održavanje satelitske platforme pogotovo za značajno manji broj korisnika (jer se gubi Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Grčka...)
Osim ako i dalje ne budu u dugovoru sa novim vlasnicima dijelili kanale, ne predviđam svijetlu budućnost Total TV platforme.
tutku

#192 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by tutku »

fusion_ba wrote: 13/01/2025 11:13
To niko ne spominje, a realno skupo je održavanje satelitske platforme pogotovo za značajno manji broj korisnika (jer se gubi Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Grčka...)
Osim ako i dalje ne budu u dugovoru sa novim vlasnicima dijelili kanale, ne predviđam svijetlu budućnost Total TV platforme.
Mislim da Total ima 120k+ korisnika, što je ozbiljan broj, a Mtel je uložio prilično u svoj SAT program, pa kontam da li se negdje spominjalo da će možda Mtel preuzeti te korisnike (time bi se apsolutno potvrdio Mtelov monopol po svim distributivnim tehnologijama u RS što je mislim bez presedana u svijetu).
achqes

#193 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by achqes »

Zašto kod nas nema (i ne dodje) A1, T-Mobile itd…?
Dzontra_Volta

#194 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Dzontra_Volta »

achqes wrote: 13/01/2025 15:54 Zašto kod nas nema (i ne dodje) A1, T-Mobile itd…?
To je sljedeći korak. :mrgreen:
Zvek

#195 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Zvek »

BH Telecom preuzima i Total TV u BiH i CG i Makedoniji. U Makedoniji UG ima samo Total TV. BH Telecom preuzimai Net TV Plus, BiH, CG i NMK korisnike.
EON je samo uključen u transakciju u prelaznom periodu.
United Cloud će se prodati zajedno sa EU dijelom UG (do ljeta 2025.)
Zvek

#196 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Zvek »

achqes wrote: 13/01/2025 15:54 Zašto kod nas nema (i ne dodje) A1, T-Mobile itd…?
Zato što su u finansijskim problemima i povlače se sa CEE tržišta. DT je otišao iz Rumunije, Albanije, traže izlaz iz Češke. Vodafone je otišao iz Madjarske, Bugarske, Italije...
fusion_ba

#197 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by fusion_ba »

Zvek wrote: 13/01/2025 15:59 BH Telecom preuzima i Total TV u BiH i CG i Makedoniji. U Makedoniji UG ima samo Total TV. BH Telecom preuzimai Net TV Plus, BiH, CG i NMK korisnike.
EON je samo uključen u transakciju u prelaznom periodu.
United Cloud će se prodati zajedno sa EU dijelom UG (do ljeta 2025.)
To super zvuči mada u CG i MKD nemaju veliki broj korisnika. Telemach u CG ima udio od 8% a u MKD još manje
Malisa11

#198 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Malisa11 »

Neki komentari sa foruma
@rafiki info od zaposlenog iz SBBa, čeka se finalna potvrda boarda UG za prodaju. Šolak je protiv prodaje Yettelu, a Grk iz BC i dio MB UG za hitnu prodaju. Veliki je krš u boardu UG oko ovog pitanja, ali glavnu reč vodi Grk iz BC Partnersa.
Bosna i Crna Gora su obećani njihovom državnom telekomu. Total Makedonija ide A1. UG u državama regiona UG jedino nije prisutna u Srpskoj republici.
BC Partners ostatak grupe dogovara sa STC i E&.
Šolak 36,25 %
BC Partners 55,37 %
Ostali 8,38 %
https://ba.bloombergadria.com/biznis/ko ... niji/news/
BH Telecom, telekomunikacijski operater u Bosni i Hercegovini (BiH), trenutno je u postupku preuzimanja drugog telekom operatera - kompanije Telemach, potvrđeno je za Bloomberg Adriju. Preuzimanje se odnosi na poslovanje Telemacha u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.
Verujemo da samo mali broj ljudi zna sta se i kako dogodilo. Poslednja info koju smo naculi od kolega je da jeste prodato, ali kada pitamo ko je kupio i sta je kupio sve, deo, ili samo SBB, niko nista ne zna. Uostalom, videcemo brzo sta ce se desiti.
Total tv u Makedonija propada, odavno isključio nekoliko makedonske tv kanala, a kažu ljudi da su iskljućili i Pink paket.

Direktor Total tv Makedonija u 2024 godini dobio je uslovnu kaznu zatvora od 2 godine.
Odakle toliki novac BH Telekomu?
Iz kredita. 180 miliona eura je koštala transakcija.
Telemach BiH ima kredit od 78 miliona eura, a Telemach CG oko 20 miliona eura.

Mene samo jedna stvar zanima, odakle BH Telekomu, kao jednom neprimetnom(da ne kažem nebitnom) operateru, odjednom toliko boost-a da počne da se širi po regionu?
Najveći su operater u BiH, a u suštini to širenje po regionu i nije neko. Telemach BiH im donosi veliki broj korisnika, dok u CG Telemach ima udeo od oko 8% korisnika, a u Makedoniji možda i manje jer tamo imaju samo Total TV.
Tako da su poslove u CG i MKD faktički dobili gratis uz Telemach BiH, jer nije postojala neka dobra ponuda za te dve države.
I ono najbitnije, sto se meni svidja, od 1 februara u Srbiji idu vece cijene. Vjerovatno i kod nas, pas u pravo vrijeme da prekinem ugovor bez penala

Image
achqes

#199 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by achqes »

Ako BHT kupi Telemach u CG i gdje već, hoće li raditi pod BHT brendom ili će koristiti Telemach? Može li netko ukratko da skrati šta se STVARNO dešava i o ćemu je konkretno riječ? :izet:
kakaljin

#200 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by kakaljin »

achqes wrote: 13/01/2025 17:25 Ako BHT kupi Telemach u CG i gdje već, hoće li raditi pod BHT brendom ili će koristiti Telemach? Može li netko ukratko da skrati šta se STVARNO dešava i o ćemu je konkretno riječ? :izet:
Svi ovdje nagadjamo, a pogotovo takve detalje jos manje znamo
Post Reply