Ja sam prije nekoliko godina shvatio da je sva Ekonomska nauka "kurac od ovce". Svi se ugrađuju, varaju, štimaju,... Kunc, marketing... k'o i JNA "Atomski zdesna" a ti se baciš lijevo.Ci-Nick wrote: ↑12/01/2025 09:55Nema nijedna banka monopol a deru nas ko nigdje nikog.SpoilerShowCracked wrote: ↑12/01/2025 09:11Cuj zauhar. Ja ne kontam likove koji slave monopol. Cuj nas je pa je dobro. Kakav mentalitet...Pa po svim primjerima u svijetu monopol nikad nije ispao pozitivan za korisnike. To nema veze sa mentalitetom balkana. Jbe me se neka stvar za fbih ako ce preko mojih ledja stvarati bogatstvo od kojeg samo vladajuca stranka ima korist. Pa mi krajnji korisnici smo fbih. Svima je jasno da se ovo radi kako bi se bolje prodao, sto i treba, jer je bh telecom opterecen uhljupskim radnicima koji dolaze rodbinskim i politickim vezama. Za nas (citaj fbih) je najbolje da telemach neko drugi uzme a telecom se opet nekom trecem proda i zadrzimo kakvu takvu konkurenciju
Više je tu do regulacije.
Agencija za bankarstvo radi za banke umjesto da štiti korisnike.
Regulator za komunikacije je tu da štiti korisnike.
Pa na fakultetu učio da nije dozvoljeno dogovaranje velikih oko cijene, a otvoreno OPEC, sad i +, javno objave da smanjuje proizvodnju da bi digli cijene sirove nafte na preko 70 dolara po barelu - jer im to dozvoljava toliki profit da prave zgrade preko kilometar unebo, gradove, jahte, jebu se po jahtama i pijanče.
Popijem i ja, moje ime je Muhamed i otac mi je govorio - popij sine ali nemoj u kanalu završit da kažu "Eno Muhameda pjana u kanalu". Tvoje ime nosi određenu težinu.
Dva puta na Gradini Tuzla hirurgiji u ratu me šili. Pola zuba slomio padajući zajedno sa ogradom. Rata se ne sjećam, samo sam pio.
Vremenom sa skontao da se može sve, ali da treba imati "mjeru".