OC Bjelasnica i Igman

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ateista

#1601 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

BadBoy wrote: 16/01/2026 09:56 Bili talijani, prekontrolisali sve, navodno puštanje šestosjeda sutra
:thumbup:
To je odlicna vijest. :thumbup:
Ateista

#1602 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

fn_x wrote: 16/01/2026 09:40 Koja budala ima muda sjest na sestosjed sa puknutom sajlom
Ko kaze da je puknuta sajla? To je bila nepotvrdjena prica, koja se ocito pokazala kao netacna. Mozemo mi misliti svasta o njima, ali ako su strani strucnjaci dosli i potvrdili da je sve OK, onda znaci da nije bilo nista ozbiljno i da je ovo sve bila samo mjera predostroznosti, da se uvjere da je sigurno.
Nije niko toliko lud da pusti sestosjed ako postoji rizik, cak i kod nas bi neko mogao zestoko zakonski odgovarati ako ga pusti sa ostecenom sajlom i dodje do nesrece, da su htjeli rizikovati pustili bi ga odmah, ne bi ni ovo cekali.

Malo treba ohladiti sa stalnim negativnostima
Ateista

#1603 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

Thorgerson wrote: 16/01/2026 09:52
Ateista wrote: 16/01/2026 07:01
Thorgerson wrote: 16/01/2026 01:03 E bas je bukva

Cuj kad u cijeloj evropi nije bilo snijega.

Jel bekanu poznato da se u julu mozes skijati u toj evropi na pojedinim mjestima?! A ne u posranom novembru. :-)

Nisu mi fkt jasni ovi likovi koji se dohvate pozicije o kojoj veze nemaju i jos sa visoka gledaju ostale.

Bjelasnica i citav taj zoi je jedna grupa neozbiljnih diletanata koji crpe nas tesko zaradjeni novac. Lako se razbacivati sa milionima koje vam MI damo.

Hajde druze napravi nesto svojim parama? Hajde napravi ti paru? Uhvatilo se i zakacilo na budzet i udri.
Treba malo biti i realan, tacno je da postoje odredjena skijalista koja djelimicno rade cijelu godinu, to su uglavnom gleceri, ali svejedno stoji da kad je kod nas bilo otvoreno da vecina evropskih jos nisu radila. Imam prijatelja u evropi koji je zaljubljenik u skijanje, i znam da smo to komentarisali kako je ove godine kod nas poranila sezona u odnosu na alpe. Malo je mozda bezveze to sad postavljati kao neki veliki uspjeh sto su imali srece da rano padne snijeg, ali ako nista nasli su nacin da i pored jugovine nakon snijega odrze stazu.
Skijao sam svaki vikend u decembru gore i znam kako je bilo, staze vecinom odlicne iako je samo jedna radila, kao sto stalno govorim majstori su da iz losih uslova izvuku maksimum.

Dalje ta prica za sestosjed da vise ne radi nego sto radi apsolutno nije tacna, do ovog problema sestosjed radi bez ikakvih problema, sjecam se samo jedan dan prosle sezone da su imali problem sa nekim senzorima da se cesto gasio, ciji dan su visili radnici po stubivima da rijese problem i trudili se, osim toga kad god je bilo uslova zadnjih godina, radi kako treba.

Necemo sad pljuvati bez potrebe, kao sto sam i sam rekao jako je neozbiljno sto tek sad izlaze sa saopstenjem i sto nisu ranije, i ja sam i dalje malo skeptican da li je bila dijelom i ljudska greska sto su uopste tad vadili korpe, ima tu raznih sitnica da im se zamjeri, ali ne treba pretjerivati i pljuvati po svemu i po onim stvarima koje stvarno dobro rade.
Vidi prijatelju, ako cemo mi svake godine iz lose situacije izvlaciti nesto i u to lupati milione - onda nesto nije ok.

Koji je povrat svih tih investicija?

To su bolan nase pare? Koliko drzava dobije nazad? Koliki su porezi tih sto rentaju apartmane?

Koliko se uzme na porezima od prodaje apartmana, nesto PDV-a i poreza.

Pa to je mizerija u odnosu ba ono koliko je ulozeno.

Hocu da kazem, mi nemamo podatke uopste koliko to skijaliste generise novca, direktno i indirektno. Ne znamo da li je odrzivo ili nije.

Lako se drzavnim parama razbacivati i glumiti velikog menadzera.

Volim i ja skijanje. Volim i ja planinu. Ali ako ne ide, ako ne funkcionise iz godine u godinu, patimo se. Pa daj jbt, hajmo te pare negdje drugo usmjeriti, a ne da ih bacamo u bunar.
Kad kazem losa situacija, mislim na lose vremenske uslove, nedostatak snijega i jugovina, tu su pokazali da itekako znaju raditi svoj posao i odrzati bar jednu stazu u funkciji. Jedan dan se nisam smio usuditi da odem gore dok ne nazovem da vidim hoce li uopste raditi jer nisu bili dobri uslovi, na kraju je ispao odlican dan i odlicna staza.

Vec su drugi pomenuli da nije samo pitanje direktnog profita, puno je indirektnog profita otela, onih koji iznajmljuju apartmane, restorani, svasta nesto. Ima i stranaca koji dodju, turista, mnogi ce pored planina doci i u Sarajevo, potrositi i tamo pare.
Slazem se da bi neko trebao napraviti transparentnu analizu svih troskova i koliko to generise profita, i direktnog i indirektnog, ali nije sve ni u tome. To je olimpijska planina, treba i to njegovati, treba omoguciti ako nista gradjanima Sarajeva i okoline da imaju gdje skijati, iako se ne moze porediti sa svjetskim skijalistima, nama je neprocjenjivo sto neko iz Sarajeva moze za manje od pola sata voznje biti na planini i otici da skija, pa bar to malo staza sto ima.

Ne mogu se sloziti da ne funkcionise, svakako da treba jos unaprijediti i svasta nesto uraditi, ali iz godine u godinu se osjeti napredak, staze su ove godine bolje nego ikad, vidi se i da bolje mogu iskoristiti topove zbog brzeg punjenja jezera, zahvaljujuci tome su i odrzali staze tokom jugovine i slicno.
Ateista

#1604 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

VladaFBiH wrote: 16/01/2026 10:02
tramvajtrojka wrote: 16/01/2026 09:59
F&N wrote: 16/01/2026 09:55

Da volis skijanje i planinu ne bi ovo pisao. SImple as that.
Nisam ni jednog skijasa/bordera cuo da ovo kaze. A pricao sam sa milion njih.

Jedini koji se bune su oni koji se ne bave nikakvim sportom.
Kod nas narod ima bolesnu stvar da kaze da nama nista od sportske infrastrukture ne treba sta ce nam arene, stadioni, za sve ce se naci mali milion izgovora, od toga sta ce nam stadioni lupaju se navijaci na njima nesigurnost i sve ostale lazi da bi opravdali svoje retrogadne stavove, pa sta ce nam arena a dva grada u BiH imaju ce i imati modernije arene od glavnog grada, pa sta ce nam skijališta to je za bogatune a 80% skijaša na Bjelašnici je srednja klasa normalni gradjani itd.itd.

Znas nas jebo nas pljuj sve kako nam nista ne treba, i onda pljuj kasnije kako smo supak svega jer nemamo nista :run:
Bogatuni ne skijaju na Bjelašnici već oni koji ne mogu priuštiti bolje
Ko ima para, svakako da ide vani skijati, ali pravi ljubitelji skijanja se nece zadovoljiti da odu da skijaju 7 dana u sezoni i zavrse sa tim, vec hoce da iskoriste i vikendima ili nekim drugim slobodnim danima na planinama koje su im blizu, tako da ne znaci da na Bjelasnici skijaju samo oni koji nemaju para za bolje.

Realno, u BiH Bjelasnica nudi najvise za prave skijase, ne samo zbog cijene vec po duzini staza i nagibu, Jahorina najvise nudi za sminkere koji vise poziraju i partijaju nego sto skijaju.
petunija

#1605 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by petunija »

@Ateista
:thumbup: od riječi do riječi
Naslovnica

#1606 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Naslovnica »

Ateista wrote: 16/01/2026 13:07
BadBoy wrote: 16/01/2026 09:56 Bili talijani, prekontrolisali sve, navodno puštanje šestosjeda sutra
BRAVO! :thumbup:
I da se ne ponovi!
tramvajtrojka

#1607 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by tramvajtrojka »

Ateista wrote: 16/01/2026 13:21
Thorgerson wrote: 16/01/2026 09:52
Ateista wrote: 16/01/2026 07:01

Treba malo biti i realan, tacno je da postoje odredjena skijalista koja djelimicno rade cijelu godinu, to su uglavnom gleceri, ali svejedno stoji da kad je kod nas bilo otvoreno da vecina evropskih jos nisu radila. Imam prijatelja u evropi koji je zaljubljenik u skijanje, i znam da smo to komentarisali kako je ove godine kod nas poranila sezona u odnosu na alpe. Malo je mozda bezveze to sad postavljati kao neki veliki uspjeh sto su imali srece da rano padne snijeg, ali ako nista nasli su nacin da i pored jugovine nakon snijega odrze stazu.
Skijao sam svaki vikend u decembru gore i znam kako je bilo, staze vecinom odlicne iako je samo jedna radila, kao sto stalno govorim majstori su da iz losih uslova izvuku maksimum.

Dalje ta prica za sestosjed da vise ne radi nego sto radi apsolutno nije tacna, do ovog problema sestosjed radi bez ikakvih problema, sjecam se samo jedan dan prosle sezone da su imali problem sa nekim senzorima da se cesto gasio, ciji dan su visili radnici po stubivima da rijese problem i trudili se, osim toga kad god je bilo uslova zadnjih godina, radi kako treba.

Necemo sad pljuvati bez potrebe, kao sto sam i sam rekao jako je neozbiljno sto tek sad izlaze sa saopstenjem i sto nisu ranije, i ja sam i dalje malo skeptican da li je bila dijelom i ljudska greska sto su uopste tad vadili korpe, ima tu raznih sitnica da im se zamjeri, ali ne treba pretjerivati i pljuvati po svemu i po onim stvarima koje stvarno dobro rade.
Vidi prijatelju, ako cemo mi svake godine iz lose situacije izvlaciti nesto i u to lupati milione - onda nesto nije ok.

Koji je povrat svih tih investicija?

To su bolan nase pare? Koliko drzava dobije nazad? Koliki su porezi tih sto rentaju apartmane?

Koliko se uzme na porezima od prodaje apartmana, nesto PDV-a i poreza.

Pa to je mizerija u odnosu ba ono koliko je ulozeno.

Hocu da kazem, mi nemamo podatke uopste koliko to skijaliste generise novca, direktno i indirektno. Ne znamo da li je odrzivo ili nije.

Lako se drzavnim parama razbacivati i glumiti velikog menadzera.

Volim i ja skijanje. Volim i ja planinu. Ali ako ne ide, ako ne funkcionise iz godine u godinu, patimo se. Pa daj jbt, hajmo te pare negdje drugo usmjeriti, a ne da ih bacamo u bunar.
Kad kazem losa situacija, mislim na lose vremenske uslove, nedostatak snijega i jugovina, tu su pokazali da itekako znaju raditi svoj posao i odrzati bar jednu stazu u funkciji. Jedan dan se nisam smio usuditi da odem gore dok ne nazovem da vidim hoce li uopste raditi jer nisu bili dobri uslovi, na kraju je ispao odlican dan i odlicna staza.

Vec su drugi pomenuli da nije samo pitanje direktnog profita, puno je indirektnog profita otela, onih koji iznajmljuju apartmane, restorani, svasta nesto. Ima i stranaca koji dodju, turista, mnogi ce pored planina doci i u Sarajevo, potrositi i tamo pare.
Slazem se da bi neko trebao napraviti transparentnu analizu svih troskova i koliko to generise profita, i direktnog i indirektnog, ali nije sve ni u tome. To je olimpijska planina, treba i to njegovati, treba omoguciti ako nista gradjanima Sarajeva i okoline da imaju gdje skijati, iako se ne moze porediti sa svjetskim skijalistima, nama je neprocjenjivo sto neko iz Sarajeva moze za manje od pola sata voznje biti na planini i otici da skija, pa bar to malo staza sto ima.

Ne mogu se sloziti da ne funkcionise, svakako da treba jos unaprijediti i svasta nesto uraditi, ali iz godine u godinu se osjeti napredak, staze su ove godine bolje nego ikad, vidi se i da bolje mogu iskoristiti topove zbog brzeg punjenja jezera, zahvaljujuci tome su i odrzali staze tokom jugovine i slicno.
Al zanimljivo mi je to da kad se uvijek spominje to ulaganje u Bjelašnicu i kako je pretjerano niko apsolutno ne spominje jahorinu i ulaganje tamo od 400 miliona KM nasih para, isto se i tamo naše pare od PDV-a lupaju, gdje dugovanja tog preduzeća prelaze 200 miliona KM

Isto tako Anes podzic kad sere o izgradnji na Bjelašnici koja je sva u sklopu RP a ne smije da spomene i zucna A kad je riječ o izgradnji na Jahorini i Rs strani Trebevića jer zna da tamo ne moze da reketira jer bi bio gepekovan :lol:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#1608 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

@tramvajtrojka Ono sto mene interesuje, zasto nikada do sada uprava ZOIa nije izasla u javnost sazvala PRESS da kaze, imamo spremne pare, imamo spremne projekte, opstina nam ne da dozvole.

Zasto?
Zasto se ne prenese pritisak na njih.

Bjelasnica mora dobiti jos jedan lift da ne kazem da je lift do vrha prioritet zbog nadmorske visine i skijanja i tokom juzine sto se pokazalo ove godine.
Bjelasnica ima duplo manje kilometara staze od Jahorine, jeste da je drugacija konfiguracija planine ali mora se raditi sve da se napravi jos staza, jos blazih staza koje su atraktivne prosjecnim skijasima.
Ovo sad sto ima ce vrlo brzo preskociti Ravna planina.

Bio sam neku noc na Ravnoj, prvi put, nocno gondola radi, predobro. Nevjerovatno. Iako se ne moze porediti sa Bjelasnicom ali jednostadno predobro iskustvo skijanja dodjes ne cekas gondolu ni 1 minutu udjes ides do vrha.
BadBoy

#1609 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by BadBoy »

Bravo drug, sve što si napisao potpisujem 100%. Generalno se slažemo u 99% stvari koje pišemo na forumu osim u vezi tvog odnosa prema vožnji :D :D
Ateista

#1610 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

BadBoy wrote: 16/01/2026 15:29
Bravo drug, sve što si napisao potpisujem 100%. Generalno se slažemo u 99% stvari koje pišemo na forumu osim u vezi tvog odnosa prema vožnji :D :D
Ne bi ni valjalo da je 100%, moramo se u necemu neslagati, da ne bude dosadno. :thumbup: :mrgreen:
Ateista

#1611 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

F&N wrote: 16/01/2026 15:13 @tramvajtrojka Ono sto mene interesuje, zasto nikada do sada uprava ZOIa nije izasla u javnost sazvala PRESS da kaze, imamo spremne pare, imamo spremne projekte, opstina nam ne da dozvole.

Zasto?

Bjelasnica mora dobiti jos jedan lift da ne kazem da je lift do vrha prioritet zbog nadmorske visine i skijanja i tokom juzine sto se pokazalo ove godine.
Bjelasnica ima duplo manje kilometara staze od Jahorine, jeste da je drugacija konfiguracija planine ali mora se raditi sve da se napravi jos staza, jos blazih staza koje su atraktivne prosjecnim skijasima.

Bio sam neku noc na Ravnoj, prvi put, nocno gondola radi, predobro. Nevjerovatno. Iako se ne moze porediti sa Bjelasnicom ali jednostadno predobro iskustvo skijanja dodjes ne cekas gondolu ni 1 minutu udjes ides do vrha.

Da, i ja mislim da bi trebali javno iznijeti neke informacije, na sva zvona o tome govoriti. Siguran sam da bi bilo i nekih odgovora i od strane Berila, ali treba pozvati na debatu, izvrsiti pririsak, pa cak i sa visih nivoa ga nekako ucijeniti, sigurno ima nacina da se zavrnu pare dok ne otkoci neke projekte.
Pod pretpostavkom da to sve nisu samo izgovori.
tramvajtrojka

#1612 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by tramvajtrojka »

F&N wrote: 16/01/2026 15:13 @tramvajtrojka Ono sto mene interesuje, zasto nikada do sada uprava ZOIa nije izasla u javnost sazvala PRESS da kaze, imamo spremne pare, imamo spremne projekte, opstina nam ne da dozvole.

Zasto?

U čitavom kantonu veci nivoi vlasti su taoci politika nizeg nivoa, mi nemamo načelnike opstina nego kauboje koji guraju svoje retrogadne stavove nasuprot shvacanjima kantona, tako da jedan berilo gore blokira sve sto nije gradnja apartmana gdje dobije jedan zauzvrat, tako radi i efendic sa ukidanjem autoputa, muzur sa blokiranjem prosirenja 12e zbog deset porodica , itd.itd jednostavno opstine su postale previse bitne u odnosu na kanton, umjesto da opštine mole za kantonalne projekte mi sad imamo situaciju da se opstine moraju moliti za nastavak kantonalnih projekata
Naslovnica

#1613 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Naslovnica »

Šta Berilo blokira gore?
Puštanje dvosjeda na Igmanu ili uređenje staze za nordijsko?
Sarkastičan sam, naravno, ali šta konkretno Berilo blokira a radilo bi se?
Ja nisam čuo iz OC "Berilo nam blokira planove i realizaciju", dapače. Velike reklame, najbolje ikada, gori sve, idemoooo, ovo -ono...
Otvoreno klizanje, tereni nekakvi, tubbing ili kako se već zove, novi topovi, jezero sređeno, voda dodatno sprovedena.
Fakat ne kontam?!
sahbazzz

#1614 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by sahbazzz »

Thorgerson wrote: 16/01/2026 10:10 Djeca nemaju skijanje. To je ukinuto. Barem skola gdje moja djeca idu to nisu imali, vidjet cemo pvu godinu, ali sve su naznake da nece ni ova generacija. Tako da ne znam otkud ti to? Mozda bilo nekad. Znam samo da opstina Novo Sarajevo organizuje nesto za neke skole. Ali sesti razredi koji su prije redovno isli, vise ne idu.

Obrazlozenje je da nema snijega, a kada ima snijega oni gore ne zele da im djeca zauzimaju stazu i smetaju komercijalnim skijasima. Stoga, opet moj i tvoj novac nije iskoristen kako ti mislis.

Da, bilans jeste pozitivan za vlasnike apartmana. To ne sumnjam.

P.s. djecu su i sa bazena izbacili. Nemaju ni to vise. Toliko o brigi nase vlade za tu posranu djecu.
Otkud ti to da je ukinuto? Mislim u 2026 godini si i na 5 sekundi od informacija: https://www.klix.ba/vijesti/bih/pocela- ... /251208126

Iz prve ruke znam da nije ukinuto, i da je veliki broj djece sa opcine Centar vec odradio ono sto je planirano po nastavnom planu i programu.
Thorgerson

#1615 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Thorgerson »

Onda moja greska. I super da nije ukinuto. Ne znam, meni su bili rekli da je ukinuto roditelji cija djeca su 6 razred, istina to je bio info iz septembra. Moji nisu jos u tom uzrastu, tako da nisam dalje pratio te informacije.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#1616 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

sahbazzz wrote: 16/01/2026 17:57
Thorgerson wrote: 16/01/2026 10:10 Djeca nemaju skijanje. To je ukinuto. Barem skola gdje moja djeca idu to nisu imali, vidjet cemo pvu godinu, ali sve su naznake da nece ni ova generacija. Tako da ne znam otkud ti to? Mozda bilo nekad. Znam samo da opstina Novo Sarajevo organizuje nesto za neke skole. Ali sesti razredi koji su prije redovno isli, vise ne idu.

Obrazlozenje je da nema snijega, a kada ima snijega oni gore ne zele da im djeca zauzimaju stazu i smetaju komercijalnim skijasima. Stoga, opet moj i tvoj novac nije iskoristen kako ti mislis.

Da, bilans jeste pozitivan za vlasnike apartmana. To ne sumnjam.

P.s. djecu su i sa bazena izbacili. Nemaju ni to vise. Toliko o brigi nase vlade za tu posranu djecu.
Otkud ti to da je ukinuto? Mislim u 2026 godini si i na 5 sekundi od informacija: https://www.klix.ba/vijesti/bih/pocela- ... /251208126

Iz prve ruke znam da nije ukinuto, i da je veliki broj djece sa opcine Centar vec odradio ono sto je planirano po nastavnom planu i programu.
U nasoj skoli 6. razredi idu u skolu skijanja na zimskom raspystu.
gold'n'brown

#1617 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by gold'n'brown »

Sta je ovo sad sestosjed za sabah ski?
tramvajtrojka

#1618 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by tramvajtrojka »

gold'n'brown wrote: 16/01/2026 21:21 Sta je ovo sad sestosjed za sabah ski?
I kotlovi dzabaluka za sabah ski
gold'n'brown

#1619 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by gold'n'brown »

tramvajtrojka wrote: 16/01/2026 21:29
gold'n'brown wrote: 16/01/2026 21:21 Sta je ovo sad sestosjed za sabah ski?
I kotlovi dzabaluka za sabah ski
Ja tek naknadno skontah vijest da je sestosjed sada ok.
BadBoy

#1620 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by BadBoy »

Ovo je pravo dobra studija slučaja kako negativne vijesti donose klikove. Kad šestosjed nije radio javio se svako i njihov pas da malo pljucne.

Kad proradi, niko ništa, svi magično fule tu vijest :D
vanjki

#1621 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by vanjki »

Ateista wrote: 16/01/2026 13:11
fn_x wrote: 16/01/2026 09:40 Koja budala ima muda sjest na sestosjed sa puknutom sajlom
Ko kaze da je puknuta sajla? To je bila nepotvrdjena prica, koja se ocito pokazala kao netacna. Mozemo mi misliti svasta o njima, ali ako su strani strucnjaci dosli i potvrdili da je sve OK, onda znaci da nije bilo nista ozbiljno i da je ovo sve bila samo mjera predostroznosti, da se uvjere da je sigurno.
Nije niko toliko lud da pusti sestosjed ako postoji rizik, cak i kod nas bi neko mogao zestoko zakonski odgovarati ako ga pusti sa ostecenom sajlom i dodje do nesrece, da su htjeli rizikovati pustili bi ga odmah, ne bi ni ovo cekali.

Malo treba ohladiti sa stalnim negativnostima
Bas tako. Sezona nije propala i ovo je bila samo mjera o sigurnosti .Ne znam iz kojeg razloga je toliko bljuvotine istreseno. Znam nije sve jos dobro, ali nije niti lose
vanjki

#1622 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by vanjki »

BadBoy wrote: 16/01/2026 23:30 Ovo je pravo dobra studija slučaja kako negativne vijesti donose klikove. Kad šestosjed nije radio javio se svako i njihov pas da malo pljucne.

Kad proradi, niko ništa, svi magično fule tu vijest :D
Daaaa. Prvo su bili glasni mrzitelji vlasnika apartmana, a jedva bi docekali da gore imaju apartman. Kada je prestao raditi 6 sjed onda pljuvanje po Zoi . Ja odavno nisam vidio toliko bljuvotina.
vanjki

#1623 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by vanjki »

Naslovnica wrote: 16/01/2026 16:50 Šta Berilo blokira gore?
Ja nisam čuo iz OC "Berilo nam blokira planove i realizaciju", dapače. Velike reklame, najbolje ikada, gori sve, idemoooo, ovo -ono...
Otvoreno klizanje, tereni nekakvi, tubbing ili kako se već zove, novi topovi, jezero sređeno, voda dodatno sprovedena.
Fakat ne kontam?!
Vidi se da nisi bio gore odavno. Trenutno blokira tehnicki prijem sportkog centra preko v.d nacelnika. On nece blokirati ako dobije oraha za dzepa i to svako zna.
vanjki

#1624 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by vanjki »

Ateista wrote: 16/01/2026 13:32
VladaFBiH wrote: 16/01/2026 10:02
tramvajtrojka wrote: 16/01/2026 09:59

Kod nas narod ima bolesnu stvar da kaze da nama nista od sportske infrastrukture ne treba sta ce nam arene, stadioni, za sve ce se naci mali milion izgovora, od toga sta ce nam stadioni lupaju se navijaci na njima nesigurnost i sve ostale lazi da bi opravdali svoje retrogadne stavove, pa sta ce nam arena a dva grada u BiH imaju ce i imati modernije arene od glavnog grada, pa sta ce nam skijališta to je za bogatune a 80% skijaša na Bjelašnici je srednja klasa normalni gradjani itd.itd.

Znas nas jebo nas pljuj sve kako nam nista ne treba, i onda pljuj kasnije kako smo supak svega jer nemamo nista :run:
Bogatuni ne skijaju na Bjelašnici već oni koji ne mogu priuštiti bolje
Ko ima para, svakako da ide vani skijati, ali pravi ljubitelji skijanja se nece zadovoljiti da odu da skijaju 7 dana u sezoni i zavrse sa tim, vec hoce da iskoriste i vikendima ili nekim drugim slobodnim danima na planinama koje su im blizu, tako da ne znaci da na Bjelasnici skijaju samo oni koji nemaju para za bolje.

Realno, u BiH Bjelasnica nudi najvise za prave skijase, ne samo zbog cijene vec po duzini staza i nagibu, Jahorina najvise nudi za sminkere koji vise poziraju i partijaju nego sto skijaju.
Aferim
Naslovnica

#1625 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Naslovnica »

vanjki wrote: 17/01/2026 07:58
Naslovnica wrote: 16/01/2026 16:50 Šta Berilo blokira gore?
Fakat ne kontam?!
Vidi se da nisi bio gore odavno. Trenutno blokira tehnicki prijem sportkog centra preko v.d nacelnika. On nece blokirati ako dobije oraha za dzepa i to svako zna.
Slabo vidiš. :lol:
OK, kažeš blokira se tehnički prijem sportskog centra.
I tjt?
Na koji način se blokira tehnički?
Blokira se formiranje komisije ili komisija neće da potpiše?
Zašto OC ne prijavi Poskoku ili kome već te blokade i traženje mita ako već svi znaju?
Zašto se javno ne obznani, pun Q portala željenih takvih priča, a ja na forumu saznajem takve stvari (pod uslovom da su istinite)?!
Post Reply