OC Bjelasnica i Igman
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1576 Re: OC Bjelasnica i Igman
Moguce pustanje sestosjeda na pola kapaciteta.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#1577 Re: OC Bjelasnica i Igman
I to je nesta.
-
F&N
#1578 Re: OC Bjelasnica i Igman
Imas jedan dio nasih ljudi koji se ponasaju po sindromu ovaca, ili hvale previse prate lavinu ili pljuju previse prate lavinu.Ateista wrote: ↑16/01/2026 07:01
Treba malo biti i realan, tacno je da postoje odredjena skijalista koja djelimicno rade cijelu godinu, to su uglavnom gleceri, ali svejedno stoji da kad je kod nas bilo otvoreno da vecina evropskih jos nisu radila. Imam prijatelja u evropi koji je zaljubljenik u skijanje, i znam da smo to komentarisali kako je ove godine kod nas poranila sezona u odnosu na alpe. Malo je mozda bezveze to sad postavljati kao neki veliki uspjeh sto su imali srece da rano padne snijeg, ali ako nista nasli su nacin da i pored jugovine nakon snijega odrze stazu.
Skijao sam svaki vikend u decembru gore i znam kako je bilo, staze vecinom odlicne iako je samo jedna radila, kao sto stalno govorim majstori su da iz losih uslova izvuku maksimum.
Dalje ta prica za sestosjed da vise ne radi nego sto radi apsolutno nije tacna, do ovog problema sestosjed radi bez ikakvih problema, sjecam se samo jedan dan prosle sezone da su imali problem sa nekim senzorima da se cesto gasio, ciji dan su visili radnici po stubivima da rijese problem i trudili se, osim toga kad god je bilo uslova zadnjih godina, radi kako treba.
Necemo sad pljuvati bez potrebe, kao sto sam i sam rekao jako je neozbiljno sto tek sad izlaze sa saopstenjem i sto nisu ranije, i ja sam i dalje malo skeptican da li je bila dijelom i ljudska greska sto su uopste tad vadili korpe, ima tu raznih sitnica da im se zamjeri, ali ne treba pretjerivati i pljuvati po svemu i po onim stvarima koje stvarno dobro rade.
Imas jedan dio ovih zlonamjernih koji sve zivo koriste i vrlo cesto izmisljaju da bi ocrnili nesta.
Sestosjed je zaista opravdao svaku marku ulozenu u njega.
Kada ljudi kazu sta se para skrsilo, Bjelasnica danas se ne moze porediti sa Bjelasnicom od prije 6 godina.
To sto je bilo skijanja u decembru nije samo do vremena, jer da je do vremena kako je pocelo tako bi se i zavrsilo, nego je bilo upravo sto se ulagalo, u uredjenje staza, topove, pumpe po se mogla napraviti dobra podloga da izdrzi jugovinu.
Nekad imam osjecaj da najvise pljuju ljudi koji ne skijaju nikako.
Najveca greska ove uprave vezano za ove probleme jeste sutnja i netransparentnost i cinjenica da su pokusali sakriti problem.
Mozda nije do uprave, ali jeste do njihove press sluzbe.
U ovakvim okolnostima postoji nesto sto se zove krizni PR.
P.S. Ako proradi 6 sjed makar i na 50% kapaciteta to ce biti fenomenalno. Rasteretit ce se guzva na svim ostalim liftovima.
- VladaFBiH
#1579 Re: OC Bjelasnica i Igman
Kada su ga pokušali progurati u Sarajevogas glavni argument za lika je bio: On je visok i naočitThorgerson wrote: ↑16/01/2026 01:03 E bas je bukva
Cuj kad u cijeloj evropi nije bilo snijega.
Jel bekanu poznato da se u julu mozes skijati u toj evropi na pojedinim mjestima?! A ne u posranom novembru.![]()
Nisu mi fkt jasni ovi likovi koji se dohvate pozicije o kojoj veze nemaju i jos sa visoka gledaju ostale.
Bjelasnica i citav taj zoi je jedna grupa neozbiljnih diletanata koji crpe nas tesko zaradjeni novac. Lako se razbacivati sa milionima koje vam MI damo.
Hajde druze napravi nesto svojim parama? Hajde napravi ti paru? Uhvatilo se i zakacilo na budzet i udri.
-
F&N
#1580 Re: OC Bjelasnica i Igman
Mustukuk... poceli su s izvlacenjem korpi 6sjeda.
-
fn_x
#1581 Re: OC Bjelasnica i Igman
Koja budala ima muda sjest na sestosjed sa puknutom sajlom
- Thorgerson
#1582 Re: OC Bjelasnica i Igman
Vidi prijatelju, ako cemo mi svake godine iz lose situacije izvlaciti nesto i u to lupati milione - onda nesto nije ok.Ateista wrote: ↑16/01/2026 07:01Treba malo biti i realan, tacno je da postoje odredjena skijalista koja djelimicno rade cijelu godinu, to su uglavnom gleceri, ali svejedno stoji da kad je kod nas bilo otvoreno da vecina evropskih jos nisu radila. Imam prijatelja u evropi koji je zaljubljenik u skijanje, i znam da smo to komentarisali kako je ove godine kod nas poranila sezona u odnosu na alpe. Malo je mozda bezveze to sad postavljati kao neki veliki uspjeh sto su imali srece da rano padne snijeg, ali ako nista nasli su nacin da i pored jugovine nakon snijega odrze stazu.Thorgerson wrote: ↑16/01/2026 01:03 E bas je bukva
Jel bekanu poznato da se u julu mozes skijati u toj evropi na pojedinim mjestima?! A ne u posranom novembru.![]()
Nisu mi fkt jasni ovi likovi koji se dohvate pozicije o kojoj veze nemaju i jos sa visoka gledaju ostale.
Bjelasnica i citav taj zoi je jedna grupa neozbiljnih diletanata koji crpe nas tesko zaradjeni novac. Lako se razbacivati sa milionima koje vam MI damo.
Hajde druze napravi nesto svojim parama? Hajde napravi ti paru? Uhvatilo se i zakacilo na budzet i udri.
Skijao sam svaki vikend u decembru gore i znam kako je bilo, staze vecinom odlicne iako je samo jedna radila, kao sto stalno govorim majstori su da iz losih uslova izvuku maksimum.
Dalje ta prica za sestosjed da vise ne radi nego sto radi apsolutno nije tacna, do ovog problema sestosjed radi bez ikakvih problema, sjecam se samo jedan dan prosle sezone da su imali problem sa nekim senzorima da se cesto gasio, ciji dan su visili radnici po stubivima da rijese problem i trudili se, osim toga kad god je bilo uslova zadnjih godina, radi kako treba.
Necemo sad pljuvati bez potrebe, kao sto sam i sam rekao jako je neozbiljno sto tek sad izlaze sa saopstenjem i sto nisu ranije, i ja sam i dalje malo skeptican da li je bila dijelom i ljudska greska sto su uopste tad vadili korpe, ima tu raznih sitnica da im se zamjeri, ali ne treba pretjerivati i pljuvati po svemu i po onim stvarima koje stvarno dobro rade.
Koji je povrat svih tih investicija?
To su bolan nase pare? Koliko drzava dobije nazad? Koliki su porezi tih sto rentaju apartmane?
Koliko se uzme na porezima od prodaje apartmana, nesto PDV-a i poreza.
Pa to je mizerija u odnosu ba ono koliko je ulozeno.
Hocu da kazem, mi nemamo podatke uopste koliko to skijaliste generise novca, direktno i indirektno. Ne znamo da li je odrzivo ili nije.
Lako se drzavnim parama razbacivati i glumiti velikog menadzera.
Volim i ja skijanje. Volim i ja planinu. Ali ako ne ide, ako ne funkcionise iz godine u godinu, patimo se. Pa daj jbt, hajmo te pare negdje drugo usmjeriti, a ne da ih bacamo u bunar.
-
F&N
#1583 Re: OC Bjelasnica i Igman
Da volis skijanje i planinu ne bi ovo pisao. SImple as that.Thorgerson wrote: ↑16/01/2026 09:52
Volim i ja skijanje. Volim i ja planinu. Ali ako ne ide, ako ne funkcionise iz godine u godinu, patimo se. Pa daj jbt, hajmo te pare negdje drugo usmjeriti, a ne da ih bacamo u bunar.
Nisam ni jednog skijasa/bordera cuo da ovo kaze. A pricao sam sa milion njih.
Jedini koji se bune su oni koji se ne bave nikakvim sportom.
-
BadBoy
#1584 Re: OC Bjelasnica i Igman
Bili talijani, prekontrolisali sve, navodno puštanje šestosjeda sutra
- tramvajtrojka
#1585 Re: OC Bjelasnica i Igman
Jarane gdje se sportska i javna infrastruktura gleda u smislu povrata investicija samo se to kod nas gleda sa nekim prezirom i gusanjem dok imamo najgoru sportsku infrastrukturu u evropi, pa jedno Kosovo koje je siromasnije od nas 20x ulaze u sportsku infrastrukturu stotinama miliona eura i niko se ne pita hej ima li ekonomske isplativostiThorgerson wrote: ↑16/01/2026 09:52Vidi prijatelju, ako cemo mi svake godine iz lose situacije izvlaciti nesto i u to lupati milione - onda nesto nije ok.Ateista wrote: ↑16/01/2026 07:01Treba malo biti i realan, tacno je da postoje odredjena skijalista koja djelimicno rade cijelu godinu, to su uglavnom gleceri, ali svejedno stoji da kad je kod nas bilo otvoreno da vecina evropskih jos nisu radila. Imam prijatelja u evropi koji je zaljubljenik u skijanje, i znam da smo to komentarisali kako je ove godine kod nas poranila sezona u odnosu na alpe. Malo je mozda bezveze to sad postavljati kao neki veliki uspjeh sto su imali srece da rano padne snijeg, ali ako nista nasli su nacin da i pored jugovine nakon snijega odrze stazu.Thorgerson wrote: ↑16/01/2026 01:03 E bas je bukva
To su bolan nase pare? Koliko drzava dobije nazad? Koliki su porezi tih sto rentaju apartmane?
Hocu da kazem, mi nemamo podatke uopste koliko to skijaliste generise novca, direktno i indirektno. Ne znamo da li je odrzivo ili nije.
Nema nista retardiranije nego nemati sportske objekte i opravdavati to cinjenicom da nisu ekonomski isplativi , pogledaj sve drzave od rumunije, madjarske, koje sume ulazu u sportske objekte
- tramvajtrojka
#1586 Re: OC Bjelasnica i Igman
Kod nas narod ima bolesnu stvar da kaze da nama nista od sportske infrastrukture ne treba sta ce nam arene, stadioni, za sve ce se naci mali milion izgovora, od toga sta ce nam stadioni lupaju se navijaci na njima nesigurnost i sve ostale lazi da bi opravdali svoje retrogadne stavove, pa sta ce nam arena a dva grada u BiH imaju ce i imati modernije arene od glavnog grada, pa sta ce nam skijališta to je za bogatune a 80% skijaša na Bjelašnici je srednja klasa normalni gradjani itd.itd.F&N wrote: ↑16/01/2026 09:55Da volis skijanje i planinu ne bi ovo pisao. SImple as that.Thorgerson wrote: ↑16/01/2026 09:52
Znas nas jebo nas pljuj sve kako nam nista ne treba, i onda pljuj kasnije kako smo supak svega jer nemamo nista
-
F&N
#1587 Re: OC Bjelasnica i Igman
tramvajtrojka wrote: ↑16/01/2026 09:59
Znas nas jebo nas pljuj sve kako nam nista ne treba, i onda pljuj kasnije kako smo supak svega jer nemamo nista![]()
- VladaFBiH
#1588 Re: OC Bjelasnica i Igman
Prosječno godišnje ulaganje (ako su iznosi tačni koje objavljuju) je 5-6 miliona KM u Bjelašnicu i Igman što i nije neki iznos zbog kojeg će kanton propasti a dobijaš mjesto gdje cijeli grad može da skija (djeca u osnovnoj školi imaju i obaveznu nastavu/skijanje na Bjelašnici). Gledajući ovako na prvu siguran sam da je bilans pozitivan jer imaš poreze od apartmana, turiste koji dolaze i ostavljaju pare, turističke takse, hotele koji rade, građane koji dolaze na skijanje/izlet,... - siguran sam da bi se ovo dalo izračunati i da je daleko više od ovih uleženih 5-6 miliona godišnje. Napominjem da je budžet kantona Sarajevo za 2025. godinu bio 1.88 milijardi KM (1.880.000.000) a u planine nek je uloženo prosječnih 5-6.000.000KM što je oko 0,3% budžeta KS.Thorgerson wrote: ↑16/01/2026 09:52Vidi prijatelju, ako cemo mi svake godine iz lose situacije izvlaciti nesto i u to lupati milione - onda nesto nije ok.Ateista wrote: ↑16/01/2026 07:01Treba malo biti i realan, tacno je da postoje odredjena skijalista koja djelimicno rade cijelu godinu, to su uglavnom gleceri, ali svejedno stoji da kad je kod nas bilo otvoreno da vecina evropskih jos nisu radila. Imam prijatelja u evropi koji je zaljubljenik u skijanje, i znam da smo to komentarisali kako je ove godine kod nas poranila sezona u odnosu na alpe. Malo je mozda bezveze to sad postavljati kao neki veliki uspjeh sto su imali srece da rano padne snijeg, ali ako nista nasli su nacin da i pored jugovine nakon snijega odrze stazu.Thorgerson wrote: ↑16/01/2026 01:03 E bas je bukva
- VladaFBiH
#1589 Re: OC Bjelasnica i Igman
Bogatuni ne skijaju na Bjelašnici već oni koji ne mogu priuštiti boljetramvajtrojka wrote: ↑16/01/2026 09:59Kod nas narod ima bolesnu stvar da kaze da nama nista od sportske infrastrukture ne treba sta ce nam arene, stadioni, za sve ce se naci mali milion izgovora, od toga sta ce nam stadioni lupaju se navijaci na njima nesigurnost i sve ostale lazi da bi opravdali svoje retrogadne stavove, pa sta ce nam arena a dva grada u BiH imaju ce i imati modernije arene od glavnog grada, pa sta ce nam skijališta to je za bogatune a 80% skijaša na Bjelašnici je srednja klasa normalni gradjani itd.itd.F&N wrote: ↑16/01/2026 09:55Da volis skijanje i planinu ne bi ovo pisao. SImple as that.Thorgerson wrote: ↑16/01/2026 09:52
Znas nas jebo nas pljuj sve kako nam nista ne treba, i onda pljuj kasnije kako smo supak svega jer nemamo nista![]()
- petunija
- Thorgerson
#1591 Re: OC Bjelasnica i Igman
@tramvajtrojka dobro jarane, a gdje u svijetu moze neko ulupati desetine miliona i opet imati nefunkcionalno skijaliste?
Navedi mi primjer.
Navodis Kosovo. Da, ulazu. Ali imaju opipljivo. Sta mi imamo? Toliki milioni i imas otvoreni sestosjed da te lupa vjetar od 80km/h.
Divota.
Navedi mi primjer.
Navodis Kosovo. Da, ulazu. Ali imaju opipljivo. Sta mi imamo? Toliki milioni i imas otvoreni sestosjed da te lupa vjetar od 80km/h.
Divota.
- Thorgerson
#1592 Re: OC Bjelasnica i Igman
Djeca nemaju skijanje. To je ukinuto. Barem skola gdje moja djeca idu to nisu imali, vidjet cemo pvu godinu, ali sve su naznake da nece ni ova generacija. Tako da ne znam otkud ti to? Mozda bilo nekad. Znam samo da opstina Novo Sarajevo organizuje nesto za neke skole. Ali sesti razredi koji su prije redovno isli, vise ne idu.VladaFBiH wrote: ↑16/01/2026 10:02 Prosječno godišnje ulaganje (ako su iznosi tačni koje objavljuju) je 5-6 miliona KM u Bjelašnicu i Igman što i nije neki iznos zbog kojeg će kanton propasti a dobijaš mjesto gdje cijeli grad može da skija (djeca u osnovnoj školi imaju i obaveznu nastavu/skijanje na Bjelašnici). Gledajući ovako na prvu siguran sam da je bilans pozitivan jer imaš poreze od apartmana, turiste koji dolaze i ostavljaju pare, turističke takse, hotele koji rade, građane koji dolaze na skijanje/izlet,... - siguran sam da bi se ovo dalo izračunati i da je daleko više od ovih uleženih 5-6 miliona godišnje. Napominjem da je budžet kantona Sarajevo za 2025. godinu bio 1.88 milijardi KM (1.880.000.000) a u planine nek je uloženo prosječnih 5-6.000.000KM što je oko 0,3% budžeta KS.
Obrazlozenje je da nema snijega, a kada ima snijega oni gore ne zele da im djeca zauzimaju stazu i smetaju komercijalnim skijasima. Stoga, opet moj i tvoj novac nije iskoristen kako ti mislis.
Da, bilans jeste pozitivan za vlasnike apartmana. To ne sumnjam.
P.s. djecu su i sa bazena izbacili. Nemaju ni to vise. Toliko o brigi nase vlade za tu posranu djecu.
- konektovan
- konektovan
#1594 Re: OC Bjelasnica i Igman
Sutra bi trebalo da se pusti najvjerovatnije. Danas , jos neki pregledi i testiranje. Navodno nije bilo velikog ostecenja.
-
F&N
#1595 Re: OC Bjelasnica i Igman
Vidim da su gurnuli u pogon sve korpekonektovan wrote: ↑16/01/2026 10:50 Sutra bi trebalo da se pusti najvjerovatnije. Danas , jos neki pregledi i testiranje. Navodno nije bilo velikog ostecenja.
- konektovan
#1596 Re: OC Bjelasnica i Igman
Ipak ide sutra puni kapacitet...F&N wrote: ↑16/01/2026 10:52Vidim da su gurnuli u pogon sve korpekonektovan wrote: ↑16/01/2026 10:50 Sutra bi trebalo da se pusti najvjerovatnije. Danas , jos neki pregledi i testiranje. Navodno nije bilo velikog ostecenja.![]()
- van Basten
#1597 Re: OC Bjelasnica i Igman
Ima skijanja za djecu, bar ove godine šesti razredi idu. Kod kćerke u školi jedno odjeljenje je već bilo u decembru, ostali će čim krene škola u februaru, redom svake sedmice po odjeljenje. Već su ih popisali za opremu i trebovali im, ko nema svojuThorgerson wrote: ↑16/01/2026 10:10Djeca nemaju skijanje. To je ukinuto. Barem skola gdje moja djeca idu to nisu imali, vidjet cemo pvu godinu, ali sve su naznake da nece ni ova generacija. Tako da ne znam otkud ti to? Mozda bilo nekad. Znam samo da opstina Novo Sarajevo organizuje nesto za neke skole. Ali sesti razredi koji su prije redovno isli, vise ne idu.VladaFBiH wrote: ↑16/01/2026 10:02 Prosječno godišnje ulaganje (ako su iznosi tačni koje objavljuju) je 5-6 miliona KM u Bjelašnicu i Igman što i nije neki iznos zbog kojeg će kanton propasti a dobijaš mjesto gdje cijeli grad može da skija (djeca u osnovnoj školi imaju i obaveznu nastavu/skijanje na Bjelašnici). Gledajući ovako na prvu siguran sam da je bilans pozitivan jer imaš poreze od apartmana, turiste koji dolaze i ostavljaju pare, turističke takse, hotele koji rade, građane koji dolaze na skijanje/izlet,... - siguran sam da bi se ovo dalo izračunati i da je daleko više od ovih uleženih 5-6 miliona godišnje. Napominjem da je budžet kantona Sarajevo za 2025. godinu bio 1.88 milijardi KM (1.880.000.000) a u planine nek je uloženo prosječnih 5-6.000.000KM što je oko 0,3% budžeta KS.
Obrazlozenje je da nema snijega, a kada ima snijega oni gore ne zele da im djeca zauzimaju stazu i smetaju komercijalnim skijasima. Stoga, opet moj i tvoj novac nije iskoristen kako ti mislis.
Da, bilans jeste pozitivan za vlasnike apartmana. To ne sumnjam.
P.s. djecu su i sa bazena izbacili. Nemaju ni to vise. Toliko o brigi nase vlade za tu posranu djecu.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1598 Re: OC Bjelasnica i Igman
Eto mogu da odahnu ovi sto su kuoili apartmane,a i ćetđipiti ce malo odmoriti 

- amidzazeher
#1599 Re: OC Bjelasnica i Igman
tramvajtrojka wrote: ↑16/01/2026 09:59
Ma sve ukinuti, aerodrom, pozorište, ko to gleda, muzeje, samo trošak, SFF samo traže pare a dođu kokuzi da se opijaju, film je posebna priča, kome je film donio pare, samo trošak iz budžeta!
Ali mora se priznati, zeleni termiti su bili na dobrom putu sve ovo navedeno da ugase i unište
-
F&N
#1600 Re: OC Bjelasnica i Igman
toooopkonektovan wrote: ↑16/01/2026 11:09Ipak ide sutra puni kapacitet...F&N wrote: ↑16/01/2026 10:52Vidim da su gurnuli u pogon sve korpekonektovan wrote: ↑16/01/2026 10:50 Sutra bi trebalo da se pusti najvjerovatnije. Danas , jos neki pregledi i testiranje. Navodno nije bilo velikog ostecenja.![]()