Lijepa Österreich gdje rade liftovi....

Korpe su bile garažirane, u 09:00 se krenulo sa degaraziranjem, u tom trenutku vjetar nije prelazio 80km/h pa se odlučilo izbaciti korpe i upaliti sestosjed za skijase. U toku degaraziranja 10 min prije kraja, vjetar se naglo pojačao, zbog slozenog procesa degaraziranja, a s obzirom da je ostalo vrlo malo do kraja procesa odlucilo se nastaviti sa degaraziranjem. Tada je uslijed jakog udara korpa zakacila za stub i znatno ostetila stub i sajlu. Stub se odmah popravio istog dana, a za sajlu smo nemoćni. Elektromagnetno snimanje sajle je pokazalo da sajla ima značajna ostecenja i da se mora osteceni dio odrezati i uplesti nova sajla na taj dio, ili mozda cak i cijela sajla mijenjati.
Nova sajla se treba čekati da se proizvede jer u Europi je niko nema "na stanju". Uz to sve se ceka neki "stručnjak" koji ce da zvanično kaze sve sto mi svi već znamo.
Dakle cekamo strucnjaka i sajlu, ne znamo koliko tacno, u najoptimisticnijoj prognozi novi dio sajle moze doci za 20-30 dana.
I onda dolazimo do spektakla, a to je da se cijelo skijaliste mora zatvoriti na 3-5 dana zbog upleta koji se radi kod K1 i isto toliko traje.
Sva ostala pitanja u komentar.
Sutra trebamo što brojniji biti na džumi da molimo da slučajno Italijan ne slomi nogu, ruku, da se ne prehladi ili da se sa ženom ne posvađa, jer ako bude tako, nema ko drugi popraviti 6sjed.
žale se vlasnici apartmana da im gosti otkazuju, a nisam nesto vidio ni da je nomad pun...uglavnom naša posla
Ja mislim da pored svega ovoga skijaliste nikada nije bolje radilo i Bjelasnica nije bila punija. Ovo ce se odraziti na neku od narednih sezona.starii wrote: ↑15/01/2026 20:35žale se vlasnici apartmana da im gosti otkazuju, a nisam nesto vidio ni da je nomad pun...uglavnom naša posla![]()
Konacno da se oglasi, ne znam sta je falilo da se odmah oglasio, vecina nezadovoljstva je zbog toga. Svakom normalnom je jasno da postoje procedure i da se mora misliti na sigurnost, samo nervira sutnja i drzanje u neizvjesnosti.VladaFBiH wrote: ↑15/01/2026 21:11 https://www.klix.ba/vijesti/bih/direkto ... /260115181
Oglasio se i direktor nakon prozivki
Meni je ovo korektno , samo su trebali ranije se ocitovati . DOBRO JE REKAO : STA SMO TREBALI PUSTITI DA NEKO POGINE?VladaFBiH wrote: ↑15/01/2026 21:11 https://www.klix.ba/vijesti/bih/direkto ... /260115181
To je toAteista wrote: ↑15/01/2026 22:19Konacno da se oglasi, ne znam sta je falilo da se odmah oglasio, vecina nezadovoljstva je zbog toga. Svakom normalnom je jasno da postoje procedure i da se mora misliti na sigurnost, samo nervira sutnja i drzanje u neizvjesnosti.VladaFBiH wrote: ↑15/01/2026 21:11 https://www.klix.ba/vijesti/bih/direkto ... /260115181
SDFA botovi koji pljuju po naredbi su prica za sebe, njih ne racunam.
Nije tačno ba Mehić je otišao iz privatnih razloga
Treba malo biti i realan, tacno je da postoje odredjena skijalista koja djelimicno rade cijelu godinu, to su uglavnom gleceri, ali svejedno stoji da kad je kod nas bilo otvoreno da vecina evropskih jos nisu radila. Imam prijatelja u evropi koji je zaljubljenik u skijanje, i znam da smo to komentarisali kako je ove godine kod nas poranila sezona u odnosu na alpe. Malo je mozda bezveze to sad postavljati kao neki veliki uspjeh sto su imali srece da rano padne snijeg, ali ako nista nasli su nacin da i pored jugovine nakon snijega odrze stazu.Thorgerson wrote: ↑16/01/2026 01:03 E bas je bukva
Cuj kad u cijeloj evropi nije bilo snijega.
Jel bekanu poznato da se u julu mozes skijati u toj evropi na pojedinim mjestima?! A ne u posranom novembru.![]()
Nisu mi fkt jasni ovi likovi koji se dohvate pozicije o kojoj veze nemaju i jos sa visoka gledaju ostale.
Bjelasnica i citav taj zoi je jedna grupa neozbiljnih diletanata koji crpe nas tesko zaradjeni novac. Lako se razbacivati sa milionima koje vam MI damo.
Hajde druze napravi nesto svojim parama? Hajde napravi ti paru? Uhvatilo se i zakacilo na budzet i udri.