Hakiz wrote: ↑12/11/2025 13:04
---
Može pričati doktor šta hoće.
Nekada bih rekao da donese fotografije i video snimke. Ali, danas, sa AI i deep fake, to više ne vrijedi.
Sada treba da organizuje posjete u "afterlife", da odemo i vratimo se, pa da mu vjerujemo u priču.
Može pričati doktor šta hoće.
znaci ni doktor koji je najpoznatiji u svijetu po pitanju istrazivanja NDE, koji vodi studije, pise knjige, organizuje seminare itd
ma sta on zna budala
Previse vi ateisti dajete sebi za pravo da ovako nonsalantno odhebete i to najveceg strucnjaka na svijetu u tom polju....pa koji ste vi faktor u vraziju mater da mozes reci da covjek ne zna sta prica, ili laze, ili blebece gluposti....na osnovu cega vi to mozete zakljuciti sve.
Sada treba da organizuje posjete u "afterlife", da odemo i vratimo se, pa da mu vjerujemo u priču.
ovo sto si sad napisao samo pokaziva koliko usko vi kao ateisti sve promtrate, nikako da prosirite vidike, da malo pronicljivo stvari sagledate....
umjesto d se ovako zapitas....ako covjek ima preko 4000 intervju NDE , od ljudi iz razlicitih dijelova svijeta, i ako njihove price se poklapaju a niko nikoga ne poznaje.....sta ti to onda govori??? koliki je to tebi dokaz da istinu govore, ako imas jednog amerikanca, jednog australijanca, jednog francuza, jednog egipcaninca, jednog rusa...i svi isto objasnjavaju svoej dozivljaje NDE , raja , pakla i sta sve ostalo vide tamo.
ti si klasican lik nevjernika koje BOg opisiva u Kuranu jos prije 1400 godina
Bog kaze o vasem zanovijetanju jos prije 1400 godina:
17:89. Mi u ovom Kur'anu objašnjavamo ljudima svakojake primjere, ali većina ljudi nikako neće da vjeruje.
90. I govore: "Nećemo ti vjerovati sve dok nam iz zemlje izvor-vodu ne izvedeš."
91. "Ili dok ne budeš imao vrt od palmi i loze, pa da kroz njeg svukuda rijeke provedeš."
92. "Ili dok na nas nebo u komadima ne oboriš, kao što tvrdiš; ili dok Allaha i andjele ne dovedeš pred nas."
93. "Ili dok ne budeš imao kuću od zlata ili dok se na nebo ne uspenješ; a nećemo vjerovati ni da si se uspeo sve dok nam ne doneseš Knjigu da je čitamo." Reci(im Muhammede): "Uzvišen neka je Gospodar moj! - zar ja nisam samo čovjek, poslanik?"