Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
diablobih wrote: ↑05/02/2020 18:48
Vidis mu logo, vjerujem da ga je tu otkrio (deep jungle walk)
Nego, sto se tice stolica, ja narucio hommal neku, samo dok to ovi iz amerike dobace, trebat ce im vremena bruka, kupio jos za black friday.
Sto se tice jyska i ja imam stolicu od njih, pukla, pa je varili, pa opet pukla, pa opet varili i to bi bilo to od nje. Sad sjedim na drvenoj stolici, doduse ima jastucic gdje se sjedi, mogu ti reci ugodnija za ledja i sve nego ona.
ma vidio sam logo, samo što je raritet naći nekog s malo drugačijim ukusom za muziku i onda u startu odbacim ideju da neko voli astrix i sl
a što se stolica tiče, ja sjedim još uvijek na ovoj jyskovoj, i svaki dan oplačem od bolova u leđima...još sam morao dizati monitor da mi je u ravnini očiju jer ovo stolicu ne mogu spustiti na željenu visinu...ma ono, sva je kritična do bola..ova s ebaya ne može biti gora od ove nikako
najradije bih sjedio u lazy bag-u, ali on je dobar za laptop, za desktop je nemoguće koristiti tamam da je komp na podu
Velkoski wrote: ↑05/02/2020 18:50
ako ne sjedite cijeli dan za pc-om onda je dobar i tabure
Sjedim vala dugo, na tabure ne bih sjeo ni kada bi zadnja stvar za sjedenje bila
aditon wrote: ↑05/02/2020 19:00
ma vidio sam logo, samo što je raritet naći nekog s malo drugačijim ukusom za muziku i onda u startu odbacim ideju da neko voli astrix i sl
a što se stolica tiče, ja sjedim još uvijek na ovoj jyskovoj, i svaki dan oplačem od bolova u leđima...još sam morao dizati monitor da mi je u ravnini očiju jer ovo stolicu ne mogu spustiti na željenu visinu...ma ono, sva je kritična do bola..ova s ebaya ne može biti gora od ove nikako
najradije bih sjedio u lazy bag-u, ali on je dobar za laptop, za desktop je nemoguće koristiti tamam da je komp na podu
Gledao sam onaj rocking chair, sto vise konzolasi mogu koristiti, ali mi treba odredjena visina za stol, pa ne dolaze u obzir te manje stvari
Ja sam kupio uredsku stolicu u rekordu najskuplju koja je bila i bila je bas ta neka "direktorska". Evo oko 2 godine proslo a nigdje tragova nekih od koristenja. Jedino se spuzva unutarnja na lijevoj strani gdje se najvise na ruku naslanjam malo pomjerila/spljostila.
Cijena bila blizu 200KM a uz gotovinsko placanje 10% popusta tako da nije bila ni skupa a bas zadovoljan. Bas razmisljao o tim "gejmerskim" i mislim da je dobro sto nisam uzeo takvu, barem ovdje kod nas.
Svaki dan sam za pc 6-8 sati i bas sam pozitivno iznenadjen da se nije ishabala.
Za gejming poslije sam sebi uzeo lazy bag pa sam u zadnje vrijeme kad igram najcesce tu pozicioniran ili na fotelji
Ja sam prošle godine u JYSK-u uzeo onu plavu "Snertinge", mrzim je. Nema doslovce nimalo spužve, kao da sjediš na dasci, a pored toga škripi od prve sedmica, a nemam ni 70KG tereta..
Doduše, ne vjerujem da postoji stolica od koje me ne bi bolilo sve, kad sjedim i po 8 sati dnevno za računarom, a ne znam ili nemam naviku da pravilno sjedim.
Ultraviolent wrote: ↑05/02/2020 17:07
Iskljuci mi se racunar iz cista mira, ne moze se upaliti. Je li realno da rikne nova napojna koristena nekih par mjeseci
meni je napojna riknula nakon 3 dana još je imala i gold certifikat (da ne pljujem po proizvođaču jer je ok. i odmah sam dobio drugu koja i dan danas radi)
Imam stolicu neku od 200KM minimalno od 2009/10. Iz neke firme u Robotu sto je bila mozda je i sada. I dalje sluzi, morao samo u ysku jastucic kupiti. I on traje godinu, malo jace mozda. Treba jos jedan jastucic kupit za bastensku stolicu i deri nanovo.
Raja koliko para treba da se kod nas kupe neke kvalitetne slusalice sa dobrim mikrofonom?
Slusalice koristim najvise radi posla, iako se mogu iskoristiti i u privatne svrhe npr za gaming na PS4. Smorilo me vise koje god da kupim nakon nekoliko mjeseci mi nesto ode na njima, evo dvoje zadnje problemi sa mikrofonom nakon par mjeseci koristenja ali sam kupovao sve neke jeftine, ove zadnje 36KM.
Hocu sada da nabavim neke kvalitetnije i bolje pa da znam otprilike koliko bih trebao izdvojiti pa da onda u tom cjenovnom rangu trazim sta je najbolje. Ako ko ima i neki prijedlog neka odmah postavi, trenutno razmisljam da za to izdvojim mozda 100-200KM (maksimalno).
arnes_king wrote: ↑06/02/2020 14:19
Hocu sada da nabavim neke kvalitetnije i bolje pa da znam otprilike koliko bih trebao izdvojiti pa da onda u tom cjenovnom rangu trazim sta je najbolje. Ako ko ima i neki prijedlog neka odmah postavi, trenutno razmisljam da za to izdvojim mozda 100-200KM (maksimalno).
Nakon godina kupovanja kineskih slusalica, prosle godine sam uzeo Cloud II i nemam zamjerke ni na same slusalice ni na mikrofon. Kostale su oko 140km u didakti.
Nakon godina kupovanja kineskih slusalica, prosle godine sam uzeo Cloud II i nemam zamjerke ni na same slusalice ni na mikrofon. Kostale su oko 140km u didakti.
Hvala, i meni su one zapale za oko. Gledam u didakti trenutno 189,88KM a na olx najjeftinije od korisnika mickey84 za 174,90KM.
Hvala, i meni su one zapale za oko. Gledam u didakti trenutno 189,88KM a na olx najjeftinije od korisnika mickey84 za 174,90KM.
Cooler Master MH751 su mnogo bolje, a imaju i bolji mikrofon.
150KM su u uniexpertu, pogledaj.
Edit: btw, kao sto sam vec jednom kolegi rekao, uvijek ti je bolja opcija kupiti dobre slusalice a mikrofon posebno.
Last edited by adsubzero on 06/02/2020 16:55, edited 1 time in total.
Sve Hyperx slusalice su dobre, cak i onaj najjeftiniji model Stinger sam imao i bio je bolji od nekih dosta skupljih slusalica. Cloud 2 imaju USB zvucnu kartu, sto je dobro za nekog ko ima problema sa mikrofonom i zujanjem sa maticne. Inace, onaj 7.1 surround je cisti gimmick, jednom sam ga ukljucio i nikad vise. Dobra stvar kod Cloud 2 je sto imaju 2 seta jastucica pa mozes birat. Cloud Alpha bi trebao imati za nijansu bolji zvuk zbog dual drivera, tako barem Hyperx tvrdi ali koji god kupis, dobar je
Kod Hyperxa najvise volim kako gotivno zapakuju proizvode pa uzivas kad ih otvaras
Last edited by ferratilis on 06/02/2020 16:27, edited 1 time in total.
Posto je vec bilo price o stolicama, savjetujem protiv uzimanja stolice u jysk-u. Imao sam dvije i nisu nista valjale, vrlo brzo degradirale. Dok npr imam sad vec 3 godine jednu iz FIS-a, od neke poljske kompanije, i osim kozmetickih ostecenja i skripanja, vrlo dobro se odrzala.