Gras all about

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tututuuuu

#1326 Re: Gras all about

Post by tututuuuu »

vješalica wrote:
tututuuuu wrote:
vješalica wrote: i uz sve navedeno u zagrebu si zaboravio naglasiti koliki gubitak njihov gras ima.................... :roll:
ne znam da li ima, a ako i ima, bar imaju prijevoz kako treba, a ne da te voze u kantama, a taj opis nazalost odgovara vecini GRAS-ovih vozila. Covjek se stvarno upita gdje ide taj novac kad skoro ni jedno jedino vozilo nisu kupili, ni u metar pruge niti bilo cega drugog investirali a da ne zazem da ne znaju ni oprati vozila. Ta vozila su zadnje pranje vidjela od donatora prije nego sto ce ih pokloniti GRAS-u.
imaš internet pa potraži

zašto više se priča o grasu kad je ta priča gotova,pojedinci poput tebe stalno su vapili na temi zašto se ne pusti centrotrans,sad kad ga imate opet ispirate priču o grasu
imate alternativu bolju i prestanice finansirati gras i manje će vas glava boliti :wink:
Ti mora da radis u GRAS-u? :? A cuj, Centra je bolja alternativa, al gdje on postoji, pa tako kad idem za ilijas ili sl. (sto je jako rijetko, idem upravo Centrom, koji je brzi, udobniji i jeftiniji od GRAS-a, osjetno jeftiniji.)

Ali za trole i tramvaje nazalost nema alternative. Da se mene pita, ja bih pokusao jednu ozbiljno akciju, koja bi ukljucivala i GRAS i gradjane, a ako ni to ne bi islo onda bih citav taj GRAS razmontirao i vec bi se neko javio da popuni njihovo mjesto.

A da sam ja nesto "vapio" za Centrom, i nisam, ne znam odakle ti to... Al da se ocito moze, Centra to dokazuje. A nije da i oni ne daju popuste, jer itekako daju. Alo oni npr. ne prodaju vlastite karte na crno, kako GRAS - ovci rade.
vješalica

#1327 Re: Gras all about

Post by vješalica »

tututuuuu wrote:
Ti mora da radis u GRAS-u? :? A cuj, Centra je bolja alternativa, al gdje on postoji, pa tako kad idem za ilijas ili sl. (sto je jako rijetko, idem upravo Centrom, koji je brzi, udobniji i jeftiniji od GRAS-a, osjetno jeftiniji.)

Ali za trole i tramvaje nazalost nema alternative. Da se mene pita, ja bih pokusao jednu ozbiljno akciju, koja bi ukljucivala i GRAS i gradjane, a ako ni to ne bi islo onda bih citav taj GRAS razmontirao i vec bi se neko javio da popuni njihovo mjesto.

A da sam ja nesto "vapio" za Centrom, i nisam, ne znam odakle ti to... Al da se ocito moze, Centra to dokazuje. A nije da i oni ne daju popuste, jer itekako daju. Alo oni npr. ne prodaju vlastite karte na crno, kako GRAS - ovci rade.
klasika,,,kad nista nemas pametno da odgovoris uvijek uhodana floskula radis u grasu,radis ovdje i ondje

sto se tice prodaje nacrno,dok god ne izdaju fiskalne racune i dok na kartama ne bude pisalo PDV 17% u tom istom centri isto rade kao i gras :wink:
i da na spostvenim kartama NE IZDAJU FISKALNE RAČUNE!
tututuuuu

#1328 Re: Gras all about

Post by tututuuuu »

pa mislim da je pametan odgovor. :D Nego, radis li ili ne u GRAS - u? :D Ma zapravo zanemari... :-)
man_464

#1329 Re: Gras all about

Post by man_464 »

HAHAHAHAHA, jeftiniji Centro, hahahahahaha

Kolegice iz srednje đačku kartu plaćale po 60 maraka Sarajevo - Ilijaš, a GRAS-ova 24 marke, i pojedinačna grasova 3,20, njihova 4,00....

Eh druga stvar što CTS ima svoju liniju Sarajvo - Ilijaš i ovu nelegalnu Sutjeska - Ilijaš pa češće nailaze...

Usput rečeno, oni na svakoj liniji posluju isključivo komercijalno, dakle bez kupona, osim ako nema njihov kupon, ali sa njim možeš guzicu obrisat jer možeš se samo sa njima vozit.
insaneinthebrain

#1330 Re: Gras all about

Post by insaneinthebrain »

danas u onom turskom autobusu kaplje na sve strane. pet sjedista neuslovno jer su ukvašena. koja govna rade u grasu pa ne znaju da zakrpe nekoliko rupa na jednom autobusu. sve dzabalebaroši :oops:
tututuuuu

#1331 Re: Gras all about

Post by tututuuuu »

man_464 wrote:HAHAHAHAHA, jeftiniji Centro, hahahahahaha

Kolegice iz srednje đačku kartu plaćale po 60 maraka Sarajevo - Ilijaš, a GRAS-ova 24 marke, i pojedinačna grasova 3,20, njihova 4,00....

Eh druga stvar što CTS ima svoju liniju Sarajvo - Ilijaš i ovu nelegalnu Sutjeska - Ilijaš pa češće nailaze...

Usput rečeno, oni na svakoj liniji posluju isključivo komercijalno, dakle bez kupona, osim ako nema njihov kupon, ali sa njim možeš guzicu obrisat jer možeš se samo sa njima vozit.
Karta Sutjeska - ilijas (ukljucujuci i povratak) je nekih 5.40 kako se sjecam. Centra za istu realaciju (povratna) 3.90. A uz index ide jos dodatni popust na to. GRAs-ov bus krene nekih 10, 15 min prije Centre, a ovoj ga stigne i dodje prije u Ilijas.

Za mjesecne ne znam jer ih ne kupujem. Ali imam par poznanika studenata sto dolaze iz sto Ilijasa, sto Vogosce i svi se voze Centrom i znam sigurno da ne placaju 60 maraka, mislim da ne placaju preko 20.
bumerangss

#1332 Re: Gras all about

Post by bumerangss »

Nisam znao da studentska vazi u centri :-)
tututuuuu

#1333 Re: Gras all about

Post by tututuuuu »

insaneinthebrain wrote:danas u onom turskom autobusu kaplje na sve strane. pet sjedista neuslovno jer su ukvašena. koja govna rade u grasu pa ne znaju da zakrpe nekoliko rupa na jednom autobusu. sve dzabalebaroši :oops:
Bila je jednom jedna ovdje na forumu uposlenica GRAS-a kojoj nije nikako bilo jasno da se vozila trebaju i cistiti. :D I kaze, otprilike - pa nismo mi krivi sto su vozila prljava, ljudi kad ulaze unesu sa sobom prljavstinu, pijesak na cipelama... :D
tututuuuu

#1334 Re: Gras all about

Post by tututuuuu »

bumerangss wrote:Nisam znao da studentska vazi u centri :-)
Eto sad znas.

Ja znam da su ih kupovali i da su bile oko 20 KM.
bumerangss

#1335 Re: Gras all about

Post by bumerangss »

tututuuuu wrote:
Eto sad znas.

Ko, sta 20KM? Ama ova grasova studentska iskaznica od 16KM vazi u centri
insaneinthebrain

#1336 Re: Gras all about

Post by insaneinthebrain »

tututuuuu wrote:
insaneinthebrain wrote:danas u onom turskom autobusu kaplje na sve strane. pet sjedista neuslovno jer su ukvašena. koja govna rade u grasu pa ne znaju da zakrpe nekoliko rupa na jednom autobusu. sve dzabalebaroši :oops:
Bila je jednom jedna ovdje na forumu uposlenica GRAS-a kojoj nije nikako bilo jasno da se vozila trebaju i cistiti. :D I kaze, otprilike - pa nismo mi krivi sto su vozila prljava, ljudi kad ulaze unesu sa sobom prljavstinu, pijesak na cipelama... :D
ma trebamo mi sami da nosimo metle i krpe i da cistimo. nemoj da oni mrdnu guzicom :oops:
tututuuuu

#1337 Re: Gras all about

Post by tututuuuu »

bumerangss wrote:
tututuuuu wrote:
Eto sad znas.

Ko, sta 20KM? Ama ova grasova studentska iskaznica od 16KM vazi u centri
Pa eto onda. U cemu je onda problem? Ne znam koliko su i cijene u bobu itd... jer se ne vozim s njima, al znam da sigurno nisu 60 KM kako tip iznad tvrdi.
Registarska oznaka

#1338 Re: Gras all about

Post by Registarska oznaka »

Do kada vrijedi ovaj septembarski kupon?
Citao sam da se od 13.10 pocinju prodavati kuponi za Oktobar?

Zna li neko vise informacija oko toga?
The Realist

#1339 Re: Gras all about

Post by The Realist »

Ne vrijedi više, samo vrijedi iskaznica do kraja mjeseca.
man_464

#1340 Re: Gras all about

Post by man_464 »

To možda otkako su upali na GRAS-ove linije.

Konkretno u periodu od 2009 do 2013 Sarajevo - Ilijaš 60 KM, a Sarajevo - Breza 88KM, slovom i brojem, a GRAS-ova studentska važi u centri to je tačno, kao i besplatni đački kao i besplatni penzionerski.

Što se tiče kapanja, razlog je slijedeći. Turski autobusi su prije 3-4 godine dobili klima uređaje koje prije nisu imali, kako naravno svaka preinaka, pa i ona najbolja nije kao original naravno da kapa, ali ne mora nužno značiti da kapa od kiše, npr zimi se pravi kondenz od toga kako ljudi "upušu" unutra pa kapa sa stropa, ali i ako je kiša sada znate odakle.

Prljavština, mislim da sam još jednom iznio svoj stav, 50% je kriv GRAS što redovno ne čisti vozila, 50% su krivi putnici koji su stoka, pa osim što prljaju, ostavljaju smeće, još i šaraju, lupaju i režu vozila. NAjbolji primjer su SATRA tramvaji koji su "oglodani" do temelja a stari su svega između 10 i 4 godine. (Prvi poečo voziti 2004-2005, a posljednji izbačen 2011, uskoro će izaći još jedan što bi bio 4 niskopodni tramvaj (trodijelni), a sve ukupno 16 SATRA tramvaj.)
vješalica

#1341 Re: Gras all about

Post by vješalica »

tututuuuu wrote:
:skoljka:
ne i dalje ćemo živjeti realno,u ubjeđenju,da isključivo se u grasovima voze ljudi koji primjenjuju osnovnu higijenu
i da dobro ti je odgovorila,kako svijet ne unosi smeće i prljavštinu,očistiš tramvaj pustiš ga praznog da se voza neće biti unutra prljav
pustiš ljude unište ga za jednu stanicu
kad se samo jetim dama u ljetnom periodu,rješavaju problem znoja prskajući dezedoran na svoj smrdljivi znoj koji podsjeća na sijeno i štalu (valjda se adaptirali na te uslove gdje žive)
fujjj
staneš pored nekoga uguši smradom odjeće koju smatra da samo može luftati umjesto da pere i slično
bljakk
samo ima jedna izgleda koja promjenivši mnoge profile još uvijek to nije shvatila :wink:
Last edited by vješalica on 15/10/2015 18:45, edited 1 time in total.
vješalica

#1342 Re: Gras all about

Post by vješalica »

tututuuuu wrote:pa mislim da je pametan odgovor. :D Nego, radis li ili ne u GRAS - u? :D Ma zapravo zanemari... :-)
problem je što ne znaš šta pričaš
ne smeta mi to
nego mi samo smiješno što jadnice misliš da si u pravu
valjda se tješiš kad svašta nalupaš :zzzz:
fidoremilienko

#1343 Re: Gras all about

Post by fidoremilienko »

Pljuje gras a ne plaća kartu, nikada.

Voli centru iako uredno uvijek plati.

Oba prevoznika stižu od tačke A do tačke B.

Đe tu logika? :-)
tututuuuu

#1344 Re: Gras all about

Post by tututuuuu »

vješalica wrote:
tututuuuu wrote:
:skoljka:
ne i dalje ćemo živjeti realno,u ubjeđenju,da isključivo se u grasovima voze ljudi koji primjenjuju osnovnu higijenu
i da dobro ti je odgovorila,kako svijet ne unosi smeće i prljavštinu,očistiš tramvaj pustiš ga praznog da se voza neće biti unutra prljav
pustiš ljude unište ga za jednu stanicu
kad se samo jetim dama u ljetnom periodu,rješavaju problem znoja prskajući dezedoran na svoj smrdljivi znoj koji podsjeća na sijeno i štalu (valjda se adaptirali na te uslove gdje žive)
fujjj
staneš pored nekoga uguši smradom odjeće koju smatra da samo može luftati umjesto da pere i slično
bljakk
samo ima jedna izgleda koja promjenivši mnoge profile još uvijek to nije shvatila :wink:
O cemu ti pricas? Znaci, po GRAS logici (i tvojoj) nesto sto kupis (ili dobijes kao GRAS) od tog dana ne treba vise cistiti? Da ovdje ima prljavih ljudi to je tako, al nije ni Sa. izuzetak, pa opet ljudi uredno ciste svoja vozila. GRAS ovci za tu cudnu pojavu ocitno nisu culi. :D
tututuuuu

#1345 Re: Gras all about

Post by tututuuuu »

vješalica wrote:
tututuuuu wrote:pa mislim da je pametan odgovor. :D Nego, radis li ili ne u GRAS - u? :D Ma zapravo zanemari... :-)
ne smeta mi to

Jesi ti dobro? Sta je tebi? :D Sto se uopce svadjas sa mnom? Ja se skoro nikako ne vozim vasim prijevozom dok bar ne uzmete krpu u ruke i malo one prozore ocistite. Sto ocito nije za ocekivati u skorije vrijeme. :-)
tututuuuu

#1346 Re: Gras all about

Post by tututuuuu »

fidoremilienko wrote:Pljuje gras a ne plaća kartu, nikada.

Oba prevoznika stižu od tačke A do tačke B.

jah. :D Samo ovim jednim treba "malkicu" vise, sto je ipak problem za nekoga ko radi. Neko ko navlaci Milojka po citave dane vjerujem i nije. :D
Last edited by tututuuuu on 15/10/2015 19:09, edited 1 time in total.
fidoremilienko

#1347 Re: Gras all about

Post by fidoremilienko »

Konkretno*?
tututuuuu

#1348 Re: Gras all about

Post by tututuuuu »

ma sta se tebe to tice
fidoremilienko

#1349 Re: Gras all about

Post by fidoremilienko »

Onda ne lupaj bezveze.
vješalica

#1350 Re: Gras all about

Post by vješalica »

tututuuuu wrote:
vješalica wrote:
ne smeta mi to

Jesi ti dobro? Sta je tebi? :D Sto se uopce svadjas sa mnom? Ja se skoro nikako ne vozim vasim prijevozom dok bar ne uzmete krpu u ruke i malo one prozore ocistite. Sto ocito nije za ocekivati u skorije vrijeme. :-)
da imam svoj prijevoz ne bi ti i takvi ko ti usli jer ne bi dozvolila da mi ga nego unistava za veliko dzaba,a kamoli da mi ga prlja na razne nacine pih pih :zzzz:
fidoremilienko wrote:Pljuje gras a ne plaća kartu, nikada.

zato sto ne smije reci mjesecna na vratima,nego je mora i pokazati i ne moze proci pored vozaca a da ne dadne pokaz ili kartu kupi jer bi dobila centronogu u guzicu,ali u grasu nedostaje komfora ,a i ne mora se platiti osim ako bas bas negdje ne zapne
tu je logika
i pored toga,kako koristi centru,ili kako kaze (centrAAAA) ima neki problem sa grasom
Post Reply