GandalfSivi wrote:I nije te sramota reci da ti je djed bio pripadnik SS Handzar divizije???celavac27 wrote:Partizani su cinili velike zlocine u II SV. ratu i to malo ko danas pogotovo od strane neo komunista zeli priznati na drugim chat forumima sam pokusavao razgovarati o ovoj temi ali zacas te skinu ja imam puno podataka o tome tako da sam ispisao i skidao sa neta dosta stvari sto se tice ovog...
Moj djed je bio pripadnik 13. SS Handzar divizije i odlezao je svoje ali su partizani 45 godine pred sam kraj rata iz naseg mjesta pokupili sve muslimansko i hrvatsko sto je moglo hodati i pobili na jednom mjestu na kojem se na kraju odrzavala korida stradalo je preko 270 ljudi vecinom civilia koji su se nasli kod kuca zajednicke operacije sa cetnicima su zajedno izvodili pa eto ako postoji pravda i za to bi neko trebao odgovarati
Sta ga ima biti sramota? mobilizacija za ovu diviziju je bila prisilna a ionako je kratko trajal. Na zalost 13. handzar je samo jos jedan primjer kako su Bosanski muslimani bili iskoristeni.
Preporucio bi svima da procitaju knjigu " Buntovnici iz Villefranhce" mozete je naci u Buybooku. strani su autori.
Meni je jedino kirvo sto Hrvatska danas predstavlja heroje iz Villefranche kao svoje dok nasi sute iako su vecina pobunjenika bili Bosanski muslimani.
Ipak to je jedina pobuna u SS divizijama. da se pobunis i da ubise svoje njemacke oficire- za to ti trebaju muda.