ZLOCINI TITOVIH PARTIZANA U DRUGOM SV. RATU
-
celavac27
#1 ZLOCINI TITOVIH PARTIZANA U DRUGOM SV. RATU
Partizani su cinili velike zlocine u II SV. ratu i to malo ko danas pogotovo od strane neo komunista zeli priznati na drugim chat forumima sam pokusavao razgovarati o ovoj temi ali zacas te skinu ja imam puno podataka o tome tako da sam ispisao i skidao sa neta dosta stvari sto se tice ovog...
Moj djed je bio pripadnik 13. SS Handzar divizije i odlezao je svoje ali su partizani 45 godine pred sam kraj rata iz naseg mjesta pokupili sve muslimansko i hrvatsko sto je moglo hodati i pobili na jednom mjestu na kojem se na kraju odrzavala korida stradalo je preko 270 ljudi vecinom civilia koji su se nasli kod kuca zajednicke operacije sa cetnicima su zajedno izvodili pa eto ako postoji pravda i za to bi neko trebao odgovarati
Moj djed je bio pripadnik 13. SS Handzar divizije i odlezao je svoje ali su partizani 45 godine pred sam kraj rata iz naseg mjesta pokupili sve muslimansko i hrvatsko sto je moglo hodati i pobili na jednom mjestu na kojem se na kraju odrzavala korida stradalo je preko 270 ljudi vecinom civilia koji su se nasli kod kuca zajednicke operacije sa cetnicima su zajedno izvodili pa eto ako postoji pravda i za to bi neko trebao odgovarati
-
rashid
#4 Re: ZLOCINI TITOVIH PARTIZANA U DRUGOM SV. RATU
Pitam se, gdje su bili Slobo,Tudjo i Aljo kad su streljali ljude? Ne znam kako su njih zaboravili ...celavac27 wrote:Partizani su cinili velike zlocine u II SV. ratu i to malo ko danas pogotovo od strane neo komunista zeli priznati na drugim chat forumima sam pokusavao razgovarati o ovoj temi ali zacas te skinu ja imam puno podataka o tome tako da sam ispisao i skidao sa neta dosta stvari sto se tice ovog...
Jarane, pa evo danas gledaj situaciju na ovim prostorima. Sam dobro znas, kako se moze dialektom i dogovorom ovdje postici sve ...
Tako su partizani skuzili da nema od price nista ... i naravno desilo se je sto se je moralo. Zao mi je samo sto su glavne "aktere" zaboravili.
-
celavac27
visby wrote:Ah, da li je to uopste bitno...
Bitno je prijatelju da se malo iznese istine na vidjelo da se dokaze da komunizam nije doni nista dobro prvenstveno Bosnjacima jest propao al zar nije glupost sad vidis unuku kako nosi majicu sa titovom slikom a i sti taj je njenog dida zatvorio tukao mlatio ili naj gore ubijen jer je branio mozda svoj toprak od najezde pljackaskih hordi koje su izvodili cetnici i partizani zajedno i kojeg su automatski prozvali ustasom i likvidirali ga po kratkom postupku.. Bitno je da se malo to velicanje ,, lika i dela druga tita,, smanji jer one je naj manje bio cvjecka ukrvavio je on ruke dobro.. Bitno je zbog ljudi npr. koji uce svoju djecu da je taj dobar sto im je didove zatvarao kamcio itd..
- jeza u ledja
Pa tesko ce neko odgovarati kad je to bilo prije...koliko, 62 godine. Opste je poznato da su partizani cinili zlocine, a posto su imali svu vlast u zemlji nakon toga nikad im se nije moglo suditi.
O tome da li su oni cinili to organizovano kao dio sire strategije ili je to bio pojedinacan incident - tj. osveta da se raspravljati.
Zbog ucesca 'cazinskih' Krajisnika u NDH sljedecih 50 godina su vas handrili komunisti (sto se najbolje ocitovalo u slucaju Agrokomerc, a prije toga cazinske bune), slicno vazi i za zap. Hercegovinu.
O tome da li su oni cinili to organizovano kao dio sire strategije ili je to bio pojedinacan incident - tj. osveta da se raspravljati.
Zbog ucesca 'cazinskih' Krajisnika u NDH sljedecih 50 godina su vas handrili komunisti (sto se najbolje ocitovalo u slucaju Agrokomerc, a prije toga cazinske bune), slicno vazi i za zap. Hercegovinu.
-
celavac27
visby wrote:A vidis nije stradao tvoj djed koji je bio vojnik. Sto ti je zivot....stradalo je preko 270 ljudi vecinom civilia...
Nije stradao on al su mu kod kuce stradali Otac brat i sestra od 12 godina ...
Pobio ih je poznati komadant Petar Skondric koji do 43 bio u cetnicvima mada jeto sve isto al eto...
Istina da su skoro svi Bosnjaci na prostoru USK bili na strani NDH ali bilo je i tzv. partizana znaci ljudi koji su se okretali gdje vjetar puse ...
- BSn
#11 Re: ZLOCINI TITOVIH PARTIZANA U DRUGOM SV. RATU
Ma jah, ba!rashid wrote:Pitam se, gdje su bili Slobo,Tudjo i Aljo kad su streljali ljude? Ne znam kako su njih zaboravili ...celavac27 wrote:Partizani su cinili velike zlocine u II SV. ratu i to malo ko danas pogotovo od strane neo komunista zeli priznati na drugim chat forumima sam pokusavao razgovarati o ovoj temi ali zacas te skinu ja imam puno podataka o tome tako da sam ispisao i skidao sa neta dosta stvari sto se tice ovog...
Jarane, pa evo danas gledaj situaciju na ovim prostorima. Sam dobro znas, kako se moze dialektom i dogovorom ovdje postici sve ...![]()
Tako su partizani skuzili da nema od price nista ... i naravno desilo se je sto se je moralo. Zao mi je samo sto su glavne "aktere" zaboravili.
Moralo se po mnogim mjestima sistemski ubijati bosnjacko (CIVILNO ) stanovnistvo.
E, sto se i na ovom forumu svacega moze procitati!
Last edited by BSn on 08/10/2007 20:59, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
Pa mozda je bitnija odredjena doza samokritike, sta ce kog vraga Bosnjaci ili bilo ko normalan u vojsci ili upravi NDH? Mozda prvo treba postaviti pitanje sta su to Bosnjaci poduzeli konkretno protiv nacista i fasista, (mislim na one kojima komunisti nisu odgovarali) ili ih 'taj rat' nije ni interesovao?celavac27 wrote:visby wrote:Ah, da li je to uopste bitno...
Bitno je prijatelju da se malo iznese istine na vidjelo da se dokaze da komunizam nije doni nista dobro prvenstveno Bosnjacima..
-
Pustinjski pjesnik i mrav
Isto onako kako su pojedinci iz redova Armije BiH pocinili zlocine, tako su i pojedinci iz prijasnjih partizanskih redova pocinili zlocine. Ali to ni jednoj ni drugoj formaciji ne oduzima anti-fasisticki karakter borbe i djelovanja!!
Isto onako kako neki zlotvori zele da Armiju BiH izjednace sa vojskom RS-a zbog zlocina nekih pojedinaca, tako isto drugi zele da partizane izjednace sa svabama zbog zlocina nekih pojedinaca!!
Muljaca je na svim stranama, ali je istina samo jedna!
Ne zamjenjujmo teze i fakte...!!
Isto onako kako neki zlotvori zele da Armiju BiH izjednace sa vojskom RS-a zbog zlocina nekih pojedinaca, tako isto drugi zele da partizane izjednace sa svabama zbog zlocina nekih pojedinaca!!
- Patron of Formello
#14 Re: ZLOCINI TITOVIH PARTIZANA U DRUGOM SV. RATU
E bas su ubijali civilno stanovnistvo.celavac27 wrote:Partizani su cinili velike zlocine u II SV. ratu i to malo ko danas pogotovo od strane neo komunista zeli priznati na drugim chat forumima sam pokusavao razgovarati o ovoj temi ali zacas te skinu ja imam puno podataka o tome tako da sam ispisao i skidao sa neta dosta stvari sto se tice ovog...
Moji su bili u partizanima.
Drago mi je.
Last edited by Patron of Formello on 08/10/2007 21:02, edited 1 time in total.
-
gbojan2004
Istoriju pisu pobjednici.Zlocine i to ne malih razmjera su cinili svi,i Handzar divizija,i cetnici i ustase,ali i partizani,samo se to vjesto precutkivalo gotovo pola vijeka.
- BSn
Naravno da ne treba mijenjati teze i da treba jasno reci da su partizani bili antifasiticki vojni odredi, ali mora se potencirati istina, za dobrobit zrtava, ali i samih pripadnika partizanskih odreda.Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Isto onako kako su pojedinci iz redova Armije BiH pocinili zlocine, tako su i pojedinci iz prijasnjih partizanskih redova pocinili zlocine. Ali to ni jednoj ni drugoj formaciji ne oduzima anti-fasisticki karakter borbe i djelovanja!!
- BSn
#17 Re: ZLOCINI TITOVIH PARTIZANA U DRUGOM SV. RATU
Patron of Formello wrote:E bas su ubijali civilno stanovnistvo.celavac27 wrote:Partizani su cinili velike zlocine u II SV. ratu i to malo ko danas pogotovo od strane neo komunista zeli priznati na drugim chat forumima sam pokusavao razgovarati o ovoj temi ali zacas te skinu ja imam puno podataka o tome tako da sam ispisao i skidao sa neta dosta stvari sto se tice ovog...
Moj djed je bio pripadnik 13. SS Handzar divizije i odlezao je svoje ali su partizani 45 godine pred sam kraj rata iz naseg mjesta pokupili sve muslimansko i hrvatsko sto je moglo hodati i pobili na jednom mjestu na kojem se na kraju odrzavala korida stradalo je preko 270 ljudi vecinom civilia koji su se nasli kod kuca zajednicke operacije sa cetnicima su zajedno izvodili pa eto ako postoji pravda i za to bi neko trebao odgovaratiPartizani su streljali svoje saborce kad bi jabuku ukrali sa drveta nekog od seljaka.Vjerovatno si otvorio temu da se pohvalis da ti je dedo bio u handzar diviziji.
![]()
Drago mi je.
Ocito nisi upoznat sa cinjenicama!
Strijeljali - itekako!
I to obicne civile, koji veze nisu imali ni sa okupatorom, a ni sa partizanima!
Skontaj malo ko su bili ljudi koji su u zadnjim mjesecima prelazili u partizanske redove, pa ce ti se sve samo reci!
- osa
upravo slovenci kod maribora otkopavaju jedan rov u kome po njihovim procjenama ima najmanje 15 000-180008 hrvatski izvori govore o 30000-40000 , što je izgleda pretjerano) kostura, većinom hrvatskih vojnika( hrvata i muslimana), ali ima i crnogoraca, slovanaca, žena i djece. dakle samo u jednom tenkovskom rovu dvije srebrenice i nešto ibera.
- Patron of Formello
#20 Re: ZLOCINI TITOVIH PARTIZANA U DRUGOM SV. RATU
To ti bio pa znas.BSn wrote:Patron of Formello wrote:E bas su ubijali civilno stanovnistvo.celavac27 wrote:Partizani su cinili velike zlocine u II SV. ratu i to malo ko danas pogotovo od strane neo komunista zeli priznati na drugim chat forumima sam pokusavao razgovarati o ovoj temi ali zacas te skinu ja imam puno podataka o tome tako da sam ispisao i skidao sa neta dosta stvari sto se tice ovog...
Moj djed je bio pripadnik 13. SS Handzar divizije i odlezao je svoje ali su partizani 45 godine pred sam kraj rata iz naseg mjesta pokupili sve muslimansko i hrvatsko sto je moglo hodati i pobili na jednom mjestu na kojem se na kraju odrzavala korida stradalo je preko 270 ljudi vecinom civilia koji su se nasli kod kuca zajednicke operacije sa cetnicima su zajedno izvodili pa eto ako postoji pravda i za to bi neko trebao odgovaratiPartizani su streljali svoje saborce kad bi jabuku ukrali sa drveta nekog od seljaka.Vjerovatno si otvorio temu da se pohvalis da ti je dedo bio u handzar diviziji.
![]()
Drago mi je.
Strijeljali - itekako!
Skontaj malo ko su bili ljudi koji su u zadnjim mjesecima prelazili u partizanske redove, pa ce ti se sve samo reci!
Nije tema koje gdje prelazio nego da su navodno pobijeni civili.To nije tacno.Streljanja civila nije bilo osim ako nisu skidali uniforme pa oblacili civilnu odjecu.Ako to racunas pod ubijanje civila onda je bilo.
Sad pocnite o Blajburgu.
- osa
za komunističke zločine naručito poslije rata, provlači se teza kako je tito naredio da se pobiju svi oni koji bi svojim djelovanjem mogli ugroziti opstojnost mlade države i zanimljivo daju mu za pravo i dobar broj smatra kako je to normalno. e sad kad bi im netko rekao da su i ustaški zločinci i svi ostali na ovim prostorima ubijali iz sličnih razloga, preventivno( da ne bi netko ugrozio ndh, četnici su preventivno čistili prostor zamišljene velike srbije od nesrba i sl.)ne znam kakav bi suvisao odgovor bio na ovo.
- BSn
#22 Re: ZLOCINI TITOVIH PARTIZANA U DRUGOM SV. RATU
Patron of Formello wrote:To ti bio pa znas.BSn wrote:Patron of Formello wrote: E bas su ubijali civilno stanovnistvo.Partizani su streljali svoje saborce kad bi jabuku ukrali sa drveta nekog od seljaka.Vjerovatno si otvorio temu da se pohvalis da ti je dedo bio u handzar diviziji.
![]()
Drago mi je.
Strijeljali - itekako!
Skontaj malo ko su bili ljudi koji su u zadnjim mjesecima prelazili u partizanske redove, pa ce ti se sve samo reci!![]()
Nije tema koje gdje prelazio nego da su navodno pobijeni civili.To nije tacno.Streljanja civila nije bilo osim ako nisu skidali uniforme pa oblacili civilnu odjecu.Ako to racunas pod ubijanje civila onda je bilo.
Sad pocnite o Blajburgu.Bice vise dokaznog materijala.
Pa normalno da znam, kad su mi djeda htjeli strijeljati (bio civil, pobjegao iz sabirnog centra u kojem su mnogi civili izgubili zivote, zahvaljujuci partizanskoj ruci).
-
piskerernest
prvo su ustaše otvorile konc. logore a poslije toga je došlo i do zločina koje su vjerovatno činili i partizani,kao i svaka vojska svijeta.nemoguće je porediti jasenovac i bleiburg,moj djed je bio u usrašama i preživio bleiburg,ali se ne mogu porediti zločini domaćih izdajnika i partizana