Milić Vukašinović

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
detroit-mercy

#126 Re: Milić Vukašinović

Post by detroit-mercy »

milojicabrzi wrote: 27/04/2026 11:22 Da, Jelići su rijetki primjer tih trezvenih rockera.
Slično je i sa Brunom Langerom, koji je također dinosaur rocka, a izgleda isto danas, kao i prije 20-ak godina.

On je već nekoliko svojih drugara iz Atomskog ispratio na bolji svijet (Sergio, Širola, Nikica Duraković).

Inače, malo je poznato da je sa MIćom nekada u V. poljupcu svirao i danas poznati političar Mirza Hajrić.

Inače, Mića kao izbor bubnjara za B. Dugme, mi nikako nije bio jasan, mislim da je tome presudilo ranije poznanstvo i saradnja sa Goranom B. i Zoranom R., više nego njegovo poznavanje sviranja i vladanje instrumentom.

Nikad nije bio virtuoz, kakvi su npr. bili Ipe ili Điđi Jankelić, tehnički je bio "najtanji" a potrefilo se i da taj album nije bio prezahtjevan, takve su pjesme.

Čitao sam da su u to doba mjesto bubnjara u Dugmetu (jer je Ipe često bio odsutan, što zbog vojske, što zbog zatvora), "pikirala" mnoga imena, čak je i Dragooljub Đuričić mislio da će biti u nekoj kombinaciji, ali se nije poklopilo.

Iznenadilo me je da je na onoj trokoncertnoj turneji Dugmeta 2005. Milić baš bio na visini zadatka, vjerovatno mu je Brega "priprijetio", a imali su i Điđija kao drugog bubnjara, ako nešto pođe po belaju :)
Zeljko B, bolje izgleda danas nego prije 40 godina :mrgreen:.
DaysleepeR

#127 Re: Milić Vukašinović

Post by DaysleepeR »

Bruno Langer je jako ostario i jedva hoda. Ne izgleda isto ni kao prije 5 godina.
milojicabrzi

#128 Re: Milić Vukašinović

Post by milojicabrzi »

Impozantno je koliko je djece vojnih lica ili policijskih dužnosnika neki svoj pravac našlo u buntu i rock'n'roll-u. Evo na prvu:

Milan Mladenović
Johnny Štulić
Bora Đorđević
Goran Bregović
Milić Vukašinović
Boris Šiber
Silja iz DLM

Priča se da je i Neletov otac bio vojno lice, nisam siguran, za Bajagu isto nisam siguran.

Vjerovatno ta vojna lica i svoj porodični dom i privatni život, nekako pretvore u režim kasarne, pa se kod te djece bunt javlja od malena :run: :thumbup: :bih:
Altsa

#129 Re: Milić Vukašinović

Post by Altsa »

milojicabrzi wrote: 27/04/2026 14:35 Impozantno je koliko je djece vojnih lica ili policijskih dužnosnika neki svoj pravac našlo u buntu i rock'n'roll-u. Evo na prvu:

Milan Mladenović
Johnny Štulić
Bora Đorđević
Goran Bregović
Milić Vukašinović
Boris Šiber
Silja iz DLM

Priča se da je i Neletov otac bio vojno lice, nisam siguran, za Bajagu isto nisam siguran.

Vjerovatno ta vojna lica i svoj porodični dom i privatni život, nekako pretvore u režim kasarne, pa se kod te djece bunt javlja od malena :run: :thumbup: :bih:
Ja koliko se sjecam Neletovog oca on je bio profesor na fakultetu.
milojicabrzi

#130 Re: Milić Vukašinović

Post by milojicabrzi »

Zato kažem, nisam siguran, negdje mi je ostalo u memoriji.

Stari pok. od Zije Valentina je također bio partijski funkcioner i direktor, ali nije bio pri vojsci...
milojicabrzi

#131 Re: Milić Vukašinović

Post by milojicabrzi »

DaysleepeR wrote: 27/04/2026 14:19 Bruno Langer je jako ostario i jedva hoda. Ne izgleda isto ni kao prije 5 godina.
Ne znam, možda u zadnjih godinu-godinu i po, tamo 2024. je momački prašio festivale po ex Yu sa onom dvojicom mladih saradnika iz benda.
Altsa

#132 Re: Milić Vukašinović

Post by Altsa »

Prema iskustvu iz jna tesko da je i jedan oficir bio normalan. Pogotovo podoficiri oni su bas bili isfrustrirani.E onda mozes mislit kakva je bila situacija u porodici koja non stop seli.
PixelDrifter

#133 Re: Milić Vukašinović

Post by PixelDrifter »

Arkanov stari je bio oficir, pukovnik avijacije JNA. Sin Zeljko je bio zanatljija koljac i klao je po kucama besplatno.
PixelDrifter

#134 Re: Milić Vukašinović

Post by PixelDrifter »

milojicabrzi wrote: 27/04/2026 14:38 Zato kažem, nisam siguran, negdje mi je ostalo u memoriji.

Stari pok. od Zije Valentina je također bio partijski funkcioner i direktor, ali nije bio pri vojsci...
Zijo Valentino neopisivo lici na potrosen kurton, ima nesto tako spermicno u licu. Ne znam kako nije dobio nadimak Kondom ili Kurton. Majka mu je bila jezivo ruzna zena (direktorica u gimnaziji, licila na ocerupanu kokos).
Better Man

#135 Re: Milić Vukašinović

Post by Better Man »

milojicabrzi wrote: 27/04/2026 14:38 Zato kažem, nisam siguran, negdje mi je ostalo u memoriji.

Otac Zije Valentina je bio doktor, a Bajagin otac jeste bio vojno lice.
Better Man

#136 Re: Milić Vukašinović

Post by Better Man »

milojicabrzi wrote: 27/04/2026 11:22 Da, Jelići su rijetki primjer tih trezvenih rockera.
Slično je i sa Brunom Langerom, koji je također dinosaur rocka, a izgleda isto danas, kao i prije 20-ak godina.

On je već nekoliko svojih drugara iz Atomskog ispratio na bolji svijet (Sergio, Širola, Nikica Duraković).

Inače, malo je poznato da je sa MIćom nekada u V. poljupcu svirao i danas poznati političar Mirza Hajrić.

Inače, Mića kao izbor bubnjara za B. Dugme, mi nikako nije bio jasan, mislim da je tome presudilo ranije poznanstvo i saradnja sa Goranom B. i Zoranom R., više nego njegovo poznavanje sviranja i vladanje instrumentom.

Nikad nije bio virtuoz, kakvi su npr. bili Ipe ili Điđi Jankelić, tehnički je bio "najtanji" a potrefilo se i da taj album nije bio prezahtjevan, takve su pjesme.

Čitao sam da su u to doba mjesto bubnjara u Dugmetu (jer je Ipe često bio odsutan, što zbog vojske, što zbog zatvora), "pikirala" mnoga imena, čak je i Dragooljub Đuričić mislio da će biti u nekoj kombinaciji, ali se nije poklopilo.

Iznenadilo me je da je na onoj trokoncertnoj turneji Dugmeta 2005. Milić baš bio na visini zadatka, vjerovatno mu je Brega "priprijetio", a imali su i Điđija kao drugog bubnjara, ako nešto pođe po belaju :)
Za mene lično najbolji bubnjar u ex Yu bio i ostao Dragoljub Đuričić. Svirao je u Yu grupi, Leb i Sol, Kerberu. Dugo godina pratio Zdravka Čolića na turnejama, kako 70-tih, tako i nakon proteglog rata kad je Čola obnovio karijeru. Imao je i svoj projekat bubnjara. Vrhunski virtuoz. Poslije njega bi spomenuo Garabeta Tavitijana i Borisa Leinera. I Ipe i Điđi su bili daleko bolji od Miće kao bubnjari. Mića je u Dugmetu bio samo privremeno dok se Ipe ne vrati. Bio je svoj i divlji i Brega mu je rekao da nikad više ne želi raditi s njim, jer je bio nepouzdan, divlji i non stop je upadao razne probleme izazvane opijanjem.
Last edited by Better Man on 28/04/2026 09:56, edited 1 time in total.
Danguba

#137 Re: Milić Vukašinović

Post by Danguba »

Altsa wrote: 27/04/2026 14:46 Prema iskustvu iz jna tesko da je i jedan oficir bio normalan. Pogotovo podoficiri oni su bas bili isfrustrirani.E onda mozes mislit kakva je bila situacija u porodici koja non stop seli.
Nemoj tako, ko Bogovi zivjeli.

Ni jedan nije otisao pod sator da zivi nego u udobne stanove a stari ostavlja lokalnoj svalerki.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#138 Re: Milić Vukašinović

Post by Truba »

Koliko li je udbas zadao problema
Koliko je obiteji zavio u crno
Ne vjerujem u karmu
Ali ne moze se raditi lose i ocwkivati dobro
milojicabrzi

#139 Re: Milić Vukašinović

Post by milojicabrzi »

Heh, kaže priča da je Mića nekad kao teenager nabavio neke timbalese, timpane i donio kući i vježbao.

Nakon nekog vremena, uleti mu u sobu otac, taj major UDBE, gleda kako Mića lupa i trese glavom...zove ženu i kaže:" Boso, ovaj ode u Cigane1"

Sjetim se priča poslije rata, da je u šemi sa onom pjevačicom Selmom M. bilo mi nevjerovatno...ali eto, "išle" su ga žene, valjda ima tu neku crtu desperadosa u sebi koju žene vole.

Kad je rađen dokumentarac "Izgubljeno dugme" o Ipetu Ivandiću, kaže Mića -"ja mislim da je Ipe bio dobar bubnjar, jer je imao dobar osjećaj i dar za razvrat i blud..." koji luđak :run: :thumbup: :bih:
dr_Evil

#140 Re: Milić Vukašinović

Post by dr_Evil »

PixelDrifter wrote: 27/04/2026 15:03

Zijo Valentino neopisivo lici na potrosen kurton, ima nesto tako spermicno u licu. Ne znam kako nije dobio nadimak Kondom ili Kurton. Majka mu je bila jezivo ruzna zena (direktorica u gimnaziji, licila na ocerupanu kokos).
To sto je javna licnost ne znaci da mozes pišati po njegovim roditeljima, wtf.
Truba

#141 Re: Milić Vukašinović

Post by Truba »

odakle miliću unuci
od maje?
ko je otac

zasto su djeca u losoj financijskoj situaciju
dje su prava na pjesme
PixelDrifter

#142 Re: Milić Vukašinović

Post by PixelDrifter »

dr_Evil wrote: 28/04/2026 09:15
PixelDrifter wrote: 27/04/2026 15:03

To sto je javna licnost ne znaci da mozes pišati po njegovim roditeljima, wtf.
Rijetko odvratan lik.
milojicabrzi

#143 Re: Milić Vukašinović

Post by milojicabrzi »

Na stranu sve, nema razloga vrijeđati mu roditelje (koji uzgred vjerovatno nisu ni živi).

Nije lijepo.
Dobrinjac-u-Pragu

#144 Re: Milić Vukašinović

Post by Dobrinjac-u-Pragu »

milojicabrzi wrote: 27/04/2026 11:22 Inače, Mića kao izbor bubnjara za B. Dugme, mi nikako nije bio jasan, mislim da je tome presudilo ranije poznanstvo i saradnja sa Goranom B. i Zoranom R., više nego njegovo poznavanje sviranja i vladanje instrumentom.

u toj turneji 2005. Mica je razvalio na bubnjevima. cim je onaj drugi sjeo, osjecalo se da fali nesto pjesmi...
ElRe

#145 Re: Milić Vukašinović

Post by ElRe »

milojicabrzi wrote: 27/04/2026 14:35 Vjerovatno ta vojna lica i svoj porodični dom i privatni život, nekako pretvore u režim kasarne, pa se kod te djece bunt javlja od malena
Komunizam, KPJ, JNA - najveće zlo koje je zadesilo Bošnjake i ostale na Balkanu.
Truba

#146 Re: Milić Vukašinović

Post by Truba »

to je taj takozvani uspjeh socijalisticke obitelji

roditelji pišonje i žuge
milojicabrzi

#147 Re: Milić Vukašinović

Post by milojicabrzi »

Dobrinjac-u-Pragu wrote: 28/04/2026 10:11
milojicabrzi wrote: 27/04/2026 11:22 Inače, Mića kao izbor bubnjara za B. Dugme, mi nikako nije bio jasan, mislim da je tome presudilo ranije poznanstvo i saradnja sa Goranom B. i Zoranom R., više nego njegovo poznavanje sviranja i vladanje instrumentom.

u toj turneji 2005. Mica je razvalio na bubnjevima. cim je onaj drugi sjeo, osjecalo se da fali nesto pjesmi...
Da, jeste, pošteno je odlupao, vjerovatno mu Brega zaprijetio i držao ga na "suhom doku" dok ne prođe tih par koncerata. Svirao je najvećim dijelom Tifin set pjesama...

Điđi Jankelić je preuzeo drugi dio koncerta, Jednostavno Mići je dobro legao taj set i on je dobar izbor za tu liniju pjesama... Điđi je drugačiji bubnjar i dosta bolji tehničar (i sada svira sa Dugmetom).
DaysleepeR

#148 Re: Milić Vukašinović

Post by DaysleepeR »

Da se ne zaboravi da je i Điđi proveo cijeli rat u Sarajevu.
PixelDrifter

#149 Re: Milić Vukašinović

Post by PixelDrifter »

milojicabrzi wrote: 28/04/2026 10:05 Na stranu sve, nema razloga vrijeđati mu roditelje (koji uzgred vjerovatno nisu ni živi).

Nije lijepo.
Taj isti lik ti je ucestvovao u emisijama kao "Ja volim Srbiju", poslije svega sta je Srbija napravila Bosni (u toku rata od 1992 do 2001 je bio daleko od Bosne, zivio u Holandiji, danas zivi u Beogradu). Mjesto zivljenja covjek bira, njegova stvar, ali ucestvovati u emisiji "Ja volim Srbiju" poslije svega sto se desavalo na ovim prostorima ti govori sve o liku. Mislim da roditelji nose dio odgovornosti za podizanje sina. Nije lijepo, ali nije lijepo ni glorificirati zemlju koja je bila agresor na nasu, a on je, koliko znam, rodjen u Sarajevu, od roditelja bosnjaka/bosanaca, kakogod.
dulekrele

#150 Re: Milić Vukašinović

Post by dulekrele »

PixelDrifter wrote: 28/04/2026 11:28
milojicabrzi wrote: 28/04/2026 10:05 Na stranu sve, nema razloga vrijeđati mu roditelje (koji uzgred vjerovatno nisu ni živi).

Nije lijepo.
Taj isti lik ti je ucestvovao u emisijama kao "Ja volim Srbiju", poslije svega sta je Srbija napravila Bosni (u toku rata od 1992 do 2001 je bio daleko od Bosne, zivio u Holandiji, danas zivi u Beogradu). Mjesto zivljenja covjek bira, njegova stvar, ali ucestvovati u emisiji "Ja volim Srbiju" poslije svega sto se desavalo na ovim prostorima ti govori sve o liku. Mislim da roditelji nose dio odgovornosti za podizanje sina. Nije lijepo, ali nije lijepo ni glorificirati zemlju koja je bila agresor na nasu, a on je, koliko znam, rodjen u Sarajevu, od roditelja bosnjaka/bosanaca, kakogod.
Zijo je obicna slina. A vrijedanje roditelja mu ne podrzavam.
Last edited by dulekrele on 28/04/2026 11:56, edited 2 times in total.
Post Reply