Zeljko B, bolje izgleda danas nego prije 40 godinamilojicabrzi wrote: ↑27/04/2026 11:22 Da, Jelići su rijetki primjer tih trezvenih rockera.
Slično je i sa Brunom Langerom, koji je također dinosaur rocka, a izgleda isto danas, kao i prije 20-ak godina.
On je već nekoliko svojih drugara iz Atomskog ispratio na bolji svijet (Sergio, Širola, Nikica Duraković).
Inače, malo je poznato da je sa MIćom nekada u V. poljupcu svirao i danas poznati političar Mirza Hajrić.
Inače, Mića kao izbor bubnjara za B. Dugme, mi nikako nije bio jasan, mislim da je tome presudilo ranije poznanstvo i saradnja sa Goranom B. i Zoranom R., više nego njegovo poznavanje sviranja i vladanje instrumentom.
Nikad nije bio virtuoz, kakvi su npr. bili Ipe ili Điđi Jankelić, tehnički je bio "najtanji" a potrefilo se i da taj album nije bio prezahtjevan, takve su pjesme.
Čitao sam da su u to doba mjesto bubnjara u Dugmetu (jer je Ipe često bio odsutan, što zbog vojske, što zbog zatvora), "pikirala" mnoga imena, čak je i Dragooljub Đuričić mislio da će biti u nekoj kombinaciji, ali se nije poklopilo.
Iznenadilo me je da je na onoj trokoncertnoj turneji Dugmeta 2005. Milić baš bio na visini zadatka, vjerovatno mu je Brega "priprijetio", a imali su i Điđija kao drugog bubnjara, ako nešto pođe po belaju![]()
Milić Vukašinović
-
detroit-mercy
#126 Re: Milić Vukašinović
- DaysleepeR
#127 Re: Milić Vukašinović
Bruno Langer je jako ostario i jedva hoda. Ne izgleda isto ni kao prije 5 godina.
-
milojicabrzi
#128 Re: Milić Vukašinović
Impozantno je koliko je djece vojnih lica ili policijskih dužnosnika neki svoj pravac našlo u buntu i rock'n'roll-u. Evo na prvu:
Milan Mladenović
Johnny Štulić
Bora Đorđević
Goran Bregović
Milić Vukašinović
Boris Šiber
Silja iz DLM
Priča se da je i Neletov otac bio vojno lice, nisam siguran, za Bajagu isto nisam siguran.
Vjerovatno ta vojna lica i svoj porodični dom i privatni život, nekako pretvore u režim kasarne, pa se kod te djece bunt javlja od malena

Milan Mladenović
Johnny Štulić
Bora Đorđević
Goran Bregović
Milić Vukašinović
Boris Šiber
Silja iz DLM
Priča se da je i Neletov otac bio vojno lice, nisam siguran, za Bajagu isto nisam siguran.
Vjerovatno ta vojna lica i svoj porodični dom i privatni život, nekako pretvore u režim kasarne, pa se kod te djece bunt javlja od malena
- Altsa
#129 Re: Milić Vukašinović
Ja koliko se sjecam Neletovog oca on je bio profesor na fakultetu.milojicabrzi wrote: ↑27/04/2026 14:35 Impozantno je koliko je djece vojnih lica ili policijskih dužnosnika neki svoj pravac našlo u buntu i rock'n'roll-u. Evo na prvu:
Milan Mladenović
Johnny Štulić
Bora Đorđević
Goran Bregović
Milić Vukašinović
Boris Šiber
Silja iz DLM
Vjerovatno ta vojna lica i svoj porodični dom i privatni život, nekako pretvore u režim kasarne, pa se kod te djece bunt javlja od malena![]()
![]()
![]()
-
milojicabrzi
#130 Re: Milić Vukašinović
Zato kažem, nisam siguran, negdje mi je ostalo u memoriji.
Stari pok. od Zije Valentina je također bio partijski funkcioner i direktor, ali nije bio pri vojsci...
Stari pok. od Zije Valentina je također bio partijski funkcioner i direktor, ali nije bio pri vojsci...
-
milojicabrzi
#131 Re: Milić Vukašinović
Ne znam, možda u zadnjih godinu-godinu i po, tamo 2024. je momački prašio festivale po ex Yu sa onom dvojicom mladih saradnika iz benda.DaysleepeR wrote: ↑27/04/2026 14:19 Bruno Langer je jako ostario i jedva hoda. Ne izgleda isto ni kao prije 5 godina.
- Altsa
#132 Re: Milić Vukašinović
Prema iskustvu iz jna tesko da je i jedan oficir bio normalan. Pogotovo podoficiri oni su bas bili isfrustrirani.E onda mozes mislit kakva je bila situacija u porodici koja non stop seli.
- PixelDrifter
#133 Re: Milić Vukašinović
Arkanov stari je bio oficir, pukovnik avijacije JNA. Sin Zeljko je bio zanatljija koljac i klao je po kucama besplatno.
- PixelDrifter
#134 Re: Milić Vukašinović
Zijo Valentino neopisivo lici na potrosen kurton, ima nesto tako spermicno u licu. Ne znam kako nije dobio nadimak Kondom ili Kurton. Majka mu je bila jezivo ruzna zena (direktorica u gimnaziji, licila na ocerupanu kokos).milojicabrzi wrote: ↑27/04/2026 14:38 Zato kažem, nisam siguran, negdje mi je ostalo u memoriji.
- Better Man
#135 Re: Milić Vukašinović
Otac Zije Valentina je bio doktor, a Bajagin otac jeste bio vojno lice.milojicabrzi wrote: ↑27/04/2026 14:38 Zato kažem, nisam siguran, negdje mi je ostalo u memoriji.
- Better Man
#136 Re: Milić Vukašinović
Za mene lično najbolji bubnjar u ex Yu bio i ostao Dragoljub Đuričić. Svirao je u Yu grupi, Leb i Sol, Kerberu. Dugo godina pratio Zdravka Čolića na turnejama, kako 70-tih, tako i nakon proteglog rata kad je Čola obnovio karijeru. Imao je i svoj projekat bubnjara. Vrhunski virtuoz. Poslije njega bi spomenuo Garabeta Tavitijana i Borisa Leinera. I Ipe i Điđi su bili daleko bolji od Miće kao bubnjari. Mića je u Dugmetu bio samo privremeno dok se Ipe ne vrati. Bio je svoj i divlji i Brega mu je rekao da nikad više ne želi raditi s njim, jer je bio nepouzdan, divlji i non stop je upadao razne probleme izazvane opijanjem.milojicabrzi wrote: ↑27/04/2026 11:22 Da, Jelići su rijetki primjer tih trezvenih rockera.
Slično je i sa Brunom Langerom, koji je također dinosaur rocka, a izgleda isto danas, kao i prije 20-ak godina.
On je već nekoliko svojih drugara iz Atomskog ispratio na bolji svijet (Sergio, Širola, Nikica Duraković).
Inače, malo je poznato da je sa MIćom nekada u V. poljupcu svirao i danas poznati političar Mirza Hajrić.
Inače, Mića kao izbor bubnjara za B. Dugme, mi nikako nije bio jasan, mislim da je tome presudilo ranije poznanstvo i saradnja sa Goranom B. i Zoranom R., više nego njegovo poznavanje sviranja i vladanje instrumentom.
Nikad nije bio virtuoz, kakvi su npr. bili Ipe ili Điđi Jankelić, tehnički je bio "najtanji" a potrefilo se i da taj album nije bio prezahtjevan, takve su pjesme.
Čitao sam da su u to doba mjesto bubnjara u Dugmetu (jer je Ipe često bio odsutan, što zbog vojske, što zbog zatvora), "pikirala" mnoga imena, čak je i Dragooljub Đuričić mislio da će biti u nekoj kombinaciji, ali se nije poklopilo.
Iznenadilo me je da je na onoj trokoncertnoj turneji Dugmeta 2005. Milić baš bio na visini zadatka, vjerovatno mu je Brega "priprijetio", a imali su i Điđija kao drugog bubnjara, ako nešto pođe po belaju![]()
Last edited by Better Man on 28/04/2026 09:56, edited 1 time in total.
- Danguba
#137 Re: Milić Vukašinović
Nemoj tako, ko Bogovi zivjeli.
Ni jedan nije otisao pod sator da zivi nego u udobne stanove a stari ostavlja lokalnoj svalerki.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#138 Re: Milić Vukašinović
Koliko li je udbas zadao problema
Koliko je obiteji zavio u crno
Ne vjerujem u karmu
Ali ne moze se raditi lose i ocwkivati dobro
Koliko je obiteji zavio u crno
Ne vjerujem u karmu
Ali ne moze se raditi lose i ocwkivati dobro
-
milojicabrzi
#139 Re: Milić Vukašinović
Heh, kaže priča da je Mića nekad kao teenager nabavio neke timbalese, timpane i donio kući i vježbao.
Nakon nekog vremena, uleti mu u sobu otac, taj major UDBE, gleda kako Mića lupa i trese glavom...zove ženu i kaže:" Boso, ovaj ode u Cigane1"
Sjetim se priča poslije rata, da je u šemi sa onom pjevačicom Selmom M. bilo mi nevjerovatno...ali eto, "išle" su ga žene, valjda ima tu neku crtu desperadosa u sebi koju žene vole.
Kad je rađen dokumentarac "Izgubljeno dugme" o Ipetu Ivandiću, kaže Mića -"ja mislim da je Ipe bio dobar bubnjar, jer je imao dobar osjećaj i dar za razvrat i blud..." koji luđak

Nakon nekog vremena, uleti mu u sobu otac, taj major UDBE, gleda kako Mića lupa i trese glavom...zove ženu i kaže:" Boso, ovaj ode u Cigane1"
Sjetim se priča poslije rata, da je u šemi sa onom pjevačicom Selmom M. bilo mi nevjerovatno...ali eto, "išle" su ga žene, valjda ima tu neku crtu desperadosa u sebi koju žene vole.
Kad je rađen dokumentarac "Izgubljeno dugme" o Ipetu Ivandiću, kaže Mića -"ja mislim da je Ipe bio dobar bubnjar, jer je imao dobar osjećaj i dar za razvrat i blud..." koji luđak
- dr_Evil
#140 Re: Milić Vukašinović
To sto je javna licnost ne znaci da mozes pišati po njegovim roditeljima, wtf.PixelDrifter wrote: ↑27/04/2026 15:03Zijo Valentino neopisivo lici na potrosen kurton, ima nesto tako spermicno u licu. Ne znam kako nije dobio nadimak Kondom ili Kurton. Majka mu je bila jezivo ruzna zena (direktorica u gimnaziji, licila na ocerupanu kokos).milojicabrzi wrote: ↑27/04/2026 14:38 Zato kažem, nisam siguran, negdje mi je ostalo u memoriji.
- Truba
#141 Re: Milić Vukašinović
odakle miliću unuci
od maje?
ko je otac
zasto su djeca u losoj financijskoj situaciju
dje su prava na pjesme
od maje?
ko je otac
zasto su djeca u losoj financijskoj situaciju
dje su prava na pjesme
- PixelDrifter
#142 Re: Milić Vukašinović
Rijetko odvratan lik.dr_Evil wrote: ↑28/04/2026 09:15To sto je javna licnost ne znaci da mozes pišati po njegovim roditeljima, wtf.PixelDrifter wrote: ↑27/04/2026 15:03Zijo Valentino neopisivo lici na potrosen kurton, ima nesto tako spermicno u licu. Ne znam kako nije dobio nadimak Kondom ili Kurton. Majka mu je bila jezivo ruzna zena (direktorica u gimnaziji, licila na ocerupanu kokos).milojicabrzi wrote: ↑27/04/2026 14:38 Zato kažem, nisam siguran, negdje mi je ostalo u memoriji.
-
milojicabrzi
#143 Re: Milić Vukašinović
Na stranu sve, nema razloga vrijeđati mu roditelje (koji uzgred vjerovatno nisu ni živi).
Nije lijepo.
Nije lijepo.
-
Dobrinjac-u-Pragu
#144 Re: Milić Vukašinović
u toj turneji 2005. Mica je razvalio na bubnjevima. cim je onaj drugi sjeo, osjecalo se da fali nesto pjesmi...milojicabrzi wrote: ↑27/04/2026 11:22 Inače, Mića kao izbor bubnjara za B. Dugme, mi nikako nije bio jasan, mislim da je tome presudilo ranije poznanstvo i saradnja sa Goranom B. i Zoranom R., više nego njegovo poznavanje sviranja i vladanje instrumentom.
- ElRe
#145 Re: Milić Vukašinović
Komunizam, KPJ, JNA - najveće zlo koje je zadesilo Bošnjake i ostale na Balkanu.milojicabrzi wrote: ↑27/04/2026 14:35 Vjerovatno ta vojna lica i svoj porodični dom i privatni život, nekako pretvore u režim kasarne, pa se kod te djece bunt javlja od malena
- Truba
#146 Re: Milić Vukašinović
to je taj takozvani uspjeh socijalisticke obitelji
roditelji pišonje i žuge
roditelji pišonje i žuge
-
milojicabrzi
#147 Re: Milić Vukašinović
Da, jeste, pošteno je odlupao, vjerovatno mu Brega zaprijetio i držao ga na "suhom doku" dok ne prođe tih par koncerata. Svirao je najvećim dijelom Tifin set pjesama...Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑28/04/2026 10:11u toj turneji 2005. Mica je razvalio na bubnjevima. cim je onaj drugi sjeo, osjecalo se da fali nesto pjesmi...milojicabrzi wrote: ↑27/04/2026 11:22 Inače, Mića kao izbor bubnjara za B. Dugme, mi nikako nije bio jasan, mislim da je tome presudilo ranije poznanstvo i saradnja sa Goranom B. i Zoranom R., više nego njegovo poznavanje sviranja i vladanje instrumentom.
Điđi Jankelić je preuzeo drugi dio koncerta, Jednostavno Mići je dobro legao taj set i on je dobar izbor za tu liniju pjesama... Điđi je drugačiji bubnjar i dosta bolji tehničar (i sada svira sa Dugmetom).
- DaysleepeR
#148 Re: Milić Vukašinović
Da se ne zaboravi da je i Điđi proveo cijeli rat u Sarajevu.
- PixelDrifter
#149 Re: Milić Vukašinović
Taj isti lik ti je ucestvovao u emisijama kao "Ja volim Srbiju", poslije svega sta je Srbija napravila Bosni (u toku rata od 1992 do 2001 je bio daleko od Bosne, zivio u Holandiji, danas zivi u Beogradu). Mjesto zivljenja covjek bira, njegova stvar, ali ucestvovati u emisiji "Ja volim Srbiju" poslije svega sto se desavalo na ovim prostorima ti govori sve o liku. Mislim da roditelji nose dio odgovornosti za podizanje sina. Nije lijepo, ali nije lijepo ni glorificirati zemlju koja je bila agresor na nasu, a on je, koliko znam, rodjen u Sarajevu, od roditelja bosnjaka/bosanaca, kakogod.milojicabrzi wrote: ↑28/04/2026 10:05 Na stranu sve, nema razloga vrijeđati mu roditelje (koji uzgred vjerovatno nisu ni živi).
Nije lijepo.
- dulekrele
#150 Re: Milić Vukašinović
Zijo je obicna slina. A vrijedanje roditelja mu ne podrzavam.PixelDrifter wrote: ↑28/04/2026 11:28Taj isti lik ti je ucestvovao u emisijama kao "Ja volim Srbiju", poslije svega sta je Srbija napravila Bosni (u toku rata od 1992 do 2001 je bio daleko od Bosne, zivio u Holandiji, danas zivi u Beogradu). Mjesto zivljenja covjek bira, njegova stvar, ali ucestvovati u emisiji "Ja volim Srbiju" poslije svega sto se desavalo na ovim prostorima ti govori sve o liku. Mislim da roditelji nose dio odgovornosti za podizanje sina. Nije lijepo, ali nije lijepo ni glorificirati zemlju koja je bila agresor na nasu, a on je, koliko znam, rodjen u Sarajevu, od roditelja bosnjaka/bosanaca, kakogod.milojicabrzi wrote: ↑28/04/2026 10:05 Na stranu sve, nema razloga vrijeđati mu roditelje (koji uzgred vjerovatno nisu ni živi).
Nije lijepo.
Last edited by dulekrele on 28/04/2026 11:56, edited 2 times in total.