Sve je tačno, ali uvijek odgoj prevlada. Pod uslovom da je bio dobardječak sa šibicama wrote: ↑24/04/2026 10:36 Nije svako dijete kasnije covjek produkt odgoja roditelja, ima nesto u genetici i ulici. I karakteru osobe.
Milić Vukašinović
- petunija
#101 Re: Milić Vukašinović
-
milojicabrzi
#102 Re: Milić Vukašinović
Hoću reći da visiti po kafanama i trošiti platu na provod, alkohol i zajebancije, nisu stvari koje te automatski deklarišu u "boema".
Pravom boemu je umjetnost na prvom mjestu, bilo da je konzument ili da je stvara, način života i kafana su u drugom planu, mogu biti ali i ne moraju.
Imaš dosta boema koji su teški "nepijci", npr. pok. Marko Vešović, sevdalija Sejo Pitić itd.
Mića je imao dobrih pjesama, uglavnom u rock maniru, solidno svirao bubanj i gitaru, sve je to ok,ali njegovo pijanstvo i narkotici, nisu bili plod "boemštine", kao npr. kod Tome Zdravkovića, kome je kafana bila "životna radionica" već više neke sklonosti skitnji i nemirnom duhu.
Pravom boemu je umjetnost na prvom mjestu, bilo da je konzument ili da je stvara, način života i kafana su u drugom planu, mogu biti ali i ne moraju.
Imaš dosta boema koji su teški "nepijci", npr. pok. Marko Vešović, sevdalija Sejo Pitić itd.
Mića je imao dobrih pjesama, uglavnom u rock maniru, solidno svirao bubanj i gitaru, sve je to ok,ali njegovo pijanstvo i narkotici, nisu bili plod "boemštine", kao npr. kod Tome Zdravkovića, kome je kafana bila "životna radionica" već više neke sklonosti skitnji i nemirnom duhu.
- dr_Evil
#103 Re: Milić Vukašinović
Ne bih se slozio, isti fazon kafane, alkohola i narkotika, te pokusaj lose zivotne sudbine je bila inspiracija i kod Mice. Ni Mica ni Toma nisu bili boemi nego talentirane budale. Ako cemo prave boeme moramo malo do mostarskih liski i pogledati umjetnike tipa Mustafa Ico Voljevicamilojicabrzi wrote: ↑24/04/2026 11:03 Hoću reći da visiti po kafanama i trošiti platu na provod, alkohol i zajebancije, nisu stvari koje te automatski deklarišu u "boema".
- muha_sa
#104 Re: Milić Vukašinović
petunija wrote: ↑24/04/2026 11:01Sve je tačno, ali uvijek odgoj prevlada. Pod uslovom da je bio dobardječak sa šibicama wrote: ↑24/04/2026 10:36 Nije svako dijete kasnije covjek produkt odgoja roditelja, ima nesto u genetici i ulici. I karakteru osobe.
Sve se iz kuce nosi.
- Isner
#105 Re: Milić Vukašinović
Umjetnik koji ne pije je ekscentrik... Još nisam sreo boema da ne pije.. Jedno bez drugog ne ide...
-
milojicabrzi
#106 Re: Milić Vukašinović
Ipak nije Mića imao opus o nesretnim ljubavima, napuštenosti i sličan "tužni damar" kao kod Tome. Mića je više živio rockerski, dosta se oni razlikuju, ali nije bitno za ovu priču.dr_Evil wrote: ↑24/04/2026 11:07Ne bih se slozio, isti fazon kafane, alkohola i narkotika, te pokusaj lose zivotne sudbine je bila inspiracija i kod Mice. Ni Mica ni Toma nisu bili boemi nego talentirane budale. Ako cemo prave boeme moramo malo do mostarskih liski i pogledati umjetnike tipa Mustafa Ico Voljevicamilojicabrzi wrote: ↑24/04/2026 11:03 Hoću reći da visiti po kafanama i trošiti platu na provod, alkohol i zajebancije, nisu stvari koje te automatski deklarišu u "boema".
Mića je imao dobrih pjesama, uglavnom u rock maniru, solidno svirao bubanj i gitaru, sve je to ok,ali njegovo pijanstvo i narkotici, nisu bili plod "boemštine", kao npr. kod Tome Zdravkovića, kome je kafana bila "životna radionica" već više neke sklonosti skitnji i nemirnom duhu.![]()
-
svi u napad
#107 Re: Milić Vukašinović
Ja se pitao na koga je ovaj nas/moj Muha vako pametan. E sad znam. Genetika je cudo. Majka (nana) rahmet joj dusu bogami svacem ga naucila (dobra joj ova sa kasicicom). Sve majka lijepo jednom recenicom/iskustvom objasnila.
Sustina je da sve nosimo iz kuce. Dijete se rodi "tabula raza" (prazna glava) i svemu ga roditelji nauce. Znaci od onog zig zig opeces se pa do drugih stvari. Nekad je vecina zena bile kod kuce domacice i brinule o djeci (nisam zagovornik ovog tako da ne komentarisite) i sve se znalo (gdje se igraju, s kim se druze i druge stvari) tako da je bilo puno manje problema ne go sad. Naravno bilo je vise morala i ljudskosti nego danas pa je i u tom smislu bilo lakse za odgajanje djece. Djeca su se bavila sportom i to je bila glavna zanimacija a pored toga u skolama su bile i sekcije gdje su se mogli baviti vanskolskim aktivnostima.
Sad je glavno djetetu kupiti kompjuter i telefon omuguciti da ima svoju sobu kako bi roditelji bili mirni kad dodju kuci sa posla. 90% roditelja ne zna sta im djeca rade i ko su im prijatelji. Djeca su uvijek u pravu ( ne valja ucitelj, trener, komsija i slicno). U moje doba ucitelj, trener ili komsija su uvijek bili u pravu i ne dao bog da ne pozdravis komsiju. Dakle odgovornost u najvecem dijelu lezi na roditeljima. Nekad se znalo ko je najbolji djak ili student i svi su ih postovali i pisali o njima a danas je najvaznije je li se bivsa Dzinovicka udala za novog starca i nosi li gace ispod haljine.
Naravno da i genetika i drustvo u kojem zivis ima uticaja na djecu (naravno i na roditelje). Mnoga istrazivanja su potvrdila da djeca razvedenih roditelja ili kriminalaca imaju puno vece sanse da se i oni razvedu ili odaju kriminalu. Da li ste primjetili da je sve vise i vise homoseksualaca u drustvu. Zasto? Pa vrlo jednostavno. Stvoren je grupni pritisak na omladinu. Sad nisi normalan ako nisi hetero tj. ako nisi imao seks sa oba pola. Homoseksualci ne mogu imati djecu ali nasli su nacin usvajanjem ili placanjem porodiljama da dodju do djece i onda dolazimo do onog cuvenog naseg "s kim si takav si" tj. do rezultata do kojih su naucnici dosli u vezi djece razvedenih i kriminalnih roditelja (licno nemam nista protiv homoseksualaca jer ih je uvijek bilo ali sam za ono starinsko "ne diram te ne diraj me" i ne nameci nista drugima).
Svasta udrobih al za kraj samo mogu reci da je Milic sam kriv za svoju sudbinu i sudbinu svoje djece. Ljudi misle da ce vjecno biti mladi i da se zivot sastoji samo od uzivanja. Sto neko napisa da nije poznat svi bi bjezali od njega i pljuvali po njemu. Ovako vecina ga zali i nece istini da pogleda u oci. On je svoje sproveo a sad su ostala unucad ciji su zivoti unisteni i koje jedino u ovom slucaju treba zaliti. Zivjeli.
Sustina je da sve nosimo iz kuce. Dijete se rodi "tabula raza" (prazna glava) i svemu ga roditelji nauce. Znaci od onog zig zig opeces se pa do drugih stvari. Nekad je vecina zena bile kod kuce domacice i brinule o djeci (nisam zagovornik ovog tako da ne komentarisite) i sve se znalo (gdje se igraju, s kim se druze i druge stvari) tako da je bilo puno manje problema ne go sad. Naravno bilo je vise morala i ljudskosti nego danas pa je i u tom smislu bilo lakse za odgajanje djece. Djeca su se bavila sportom i to je bila glavna zanimacija a pored toga u skolama su bile i sekcije gdje su se mogli baviti vanskolskim aktivnostima.
Sad je glavno djetetu kupiti kompjuter i telefon omuguciti da ima svoju sobu kako bi roditelji bili mirni kad dodju kuci sa posla. 90% roditelja ne zna sta im djeca rade i ko su im prijatelji. Djeca su uvijek u pravu ( ne valja ucitelj, trener, komsija i slicno). U moje doba ucitelj, trener ili komsija su uvijek bili u pravu i ne dao bog da ne pozdravis komsiju. Dakle odgovornost u najvecem dijelu lezi na roditeljima. Nekad se znalo ko je najbolji djak ili student i svi su ih postovali i pisali o njima a danas je najvaznije je li se bivsa Dzinovicka udala za novog starca i nosi li gace ispod haljine.
Naravno da i genetika i drustvo u kojem zivis ima uticaja na djecu (naravno i na roditelje). Mnoga istrazivanja su potvrdila da djeca razvedenih roditelja ili kriminalaca imaju puno vece sanse da se i oni razvedu ili odaju kriminalu. Da li ste primjetili da je sve vise i vise homoseksualaca u drustvu. Zasto? Pa vrlo jednostavno. Stvoren je grupni pritisak na omladinu. Sad nisi normalan ako nisi hetero tj. ako nisi imao seks sa oba pola. Homoseksualci ne mogu imati djecu ali nasli su nacin usvajanjem ili placanjem porodiljama da dodju do djece i onda dolazimo do onog cuvenog naseg "s kim si takav si" tj. do rezultata do kojih su naucnici dosli u vezi djece razvedenih i kriminalnih roditelja (licno nemam nista protiv homoseksualaca jer ih je uvijek bilo ali sam za ono starinsko "ne diram te ne diraj me" i ne nameci nista drugima).
Svasta udrobih al za kraj samo mogu reci da je Milic sam kriv za svoju sudbinu i sudbinu svoje djece. Ljudi misle da ce vjecno biti mladi i da se zivot sastoji samo od uzivanja. Sto neko napisa da nije poznat svi bi bjezali od njega i pljuvali po njemu. Ovako vecina ga zali i nece istini da pogleda u oci. On je svoje sproveo a sad su ostala unucad ciji su zivoti unisteni i koje jedino u ovom slucaju treba zaliti. Zivjeli.
- VladaFBiH
#108 Re: Milić Vukašinović
da je neko od vas poznavao Maju znao bi da to nije baš tako jednostavna priča kako Milić priča...
-
milojicabrzi
#109 Re: Milić Vukašinović
Ma umjetnik mora misliti, kako i pored burnog života dostojanstveno stariti (vidjeti pod Eric Clapton, Leonard Cohen, a od domaćih npr. Arsen Dedić, Ibrica Jusić).
Mlad delija-star prosijak, Mlada kurva-stara prosjakinja, stare su narodne poslovice.
Mića je imao uvijek tu svoju autentičnosti i individualnost, da je naštetio onima oko sebe, prije svega pokojnima supruzi Veri i kćerki Maji,- jeste. Ima rockera koji žive tim načinom života, manje ili više u porocima ali su nekako sačuvali porodicu i ono najvažnije.
Eno gledam ljudi iz Yu Grupe, Žika Jelić je mislim '42. godište, čovjek ima preko 80 godina, a još snima albume i djeluje živahno.

Mlad delija-star prosijak, Mlada kurva-stara prosjakinja, stare su narodne poslovice.
Mića je imao uvijek tu svoju autentičnosti i individualnost, da je naštetio onima oko sebe, prije svega pokojnima supruzi Veri i kćerki Maji,- jeste. Ima rockera koji žive tim načinom života, manje ili više u porocima ali su nekako sačuvali porodicu i ono najvažnije.
Eno gledam ljudi iz Yu Grupe, Žika Jelić je mislim '42. godište, čovjek ima preko 80 godina, a još snima albume i djeluje živahno.
- nivla
#110 Re: Milić Vukašinović
nisam je poznavao i to nije relevatno, samo mi kao nekom ko sebe smatra normalnim nije normalno da takva "muzicka velicina" strpa svoju unucad u dom tipa SOS selo pravdajuci se da djeca imaju i oca(koji je mrtva narkomancina), to je zaista tuzno i mucno za znati, posebno sto su i on i kcerka i zet mu to sto jesu svojim izborom a ne sticajem okolnosti
a s druge strane imas porodicu Borisa Rajkovica koji su po svemu sudeci istinski moralni kvalitet i o kojim niko do jucerasnje vijesti nije nista ni znao
a s druge strane imas porodicu Borisa Rajkovica koji su po svemu sudeci istinski moralni kvalitet i o kojim niko do jucerasnje vijesti nije nista ni znao
-
tokio25
- dječak sa šibicama
#112 Re: Milić Vukašinović
Sejo Pitic nije pio? znam raju koja se druzila sa njegovim bratom, mislim to je stara raja muzicari sad su vec skoro svi pokojni, cugali su ko smukovi. Svi su i sa Sejom nastupali dole na Ilidzi u onom poznatom lokalu "preko rijeke". Ti ljudi su kuhanu rakiju cugali, izmisljali sta ce.
Na kraju manje vise svi od cuge i obolili.
Na kraju manje vise svi od cuge i obolili.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#113 Re: Milić Vukašinović
Kad se dijete rodi u njemu je cca 400 osobnosti prema genetici...to se brzo smanji na mozda i 40ak puta manje
Na kraju dijete bude isti otac ili mati...mozda ujak stric deda...uglavnom 5 6 osoba koje imamo predocima kada vidimo to dijete
Obiteljsko stanje je samo manji dio
Tojest odgo
Zato imamo narkomane iz dobrih obiteji i prostitutke
Te super djecu iz nesredjenih obitelji
Imati umjetniciki dar je velik teret za psihu
Na kraju dijete bude isti otac ili mati...mozda ujak stric deda...uglavnom 5 6 osoba koje imamo predocima kada vidimo to dijete
Obiteljsko stanje je samo manji dio
Tojest odgo
Zato imamo narkomane iz dobrih obiteji i prostitutke
Te super djecu iz nesredjenih obitelji
Imati umjetniciki dar je velik teret za psihu
- geralt
#114 Re: Milić Vukašinović
Profesionalne muzicare koji ne piju (i nikad nisu pili) mozes prebrojati na prste jedne ruke i da ti ostane neiskoristenih prstiju.
Jednostavno takav je posao i drustvo u kojem se krecu. Sto zaradis u kafani, u kafani i ostane.
Jednostavno takav je posao i drustvo u kojem se krecu. Sto zaradis u kafani, u kafani i ostane.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#115 Re: Milić Vukašinović
Jbt zivot, ja znaci nisam heterosvi u napad wrote: ↑24/04/2026 11:50 Stvoren je grupni pritisak na omladinu. Sad nisi normalan ako nisi hetero tj. ako nisi imao seks sa oba pola.
-
trocadero
#116 Re: Milić Vukašinović
Kafana i boemština su nerazdvojni, bez kafane nema boema, tačka. Kafana je u ono vrijeme bila INSTITUCIJA.Mjesto gdje se boemština doktorirala.Kreativnost, ideje, mišljenja, muzika, umjetnost, sport, rasprave, svađe, mjesto donošenja važnih odluka...jednostavno inspiracija za stvaralaštvo i nadogradnju talenta.Tad su u njoj svi bili ravnopravni od gostiju do konobara. Za jednim stolom medijske ličnosti, do njih šibicari rastaljuju pazar, pored političari, srednjoškolci zbrisali sa nekog časa, guzonje, šaneri,,anarhisti,kurave, udbaši, hedonisti, šminkeri, pankeri,cugeri, ...svi zajedno u jednoj atmosferi.milojicabrzi wrote: ↑24/04/2026 11:03 Hoću reći da visiti po kafanama i trošiti platu na provod, alkohol i zajebancije, nisu stvari koje te automatski deklarišu u "boema".
Takva mjesta su danas izumrla i sem Kafane kod Muhe
Boemizam ne mora nužno biti vezan za umjetnost, književnost....može i sport, bilo koja struka da si u njoj iole uspješan . Maradona je bio fudbaler, naš Kinđe košarkaš koji je svoju boemštinu nosio kroz umjetnost njegovih pokreta koji su bili prava rapsodija . To bi se prije svega moglo nazvati kao stanje duha, takvim se neko rađa, za talenat, kafanu i sam takav život.
Ima li danas neki savremeni boem nalik Dzamonji, Pimpeku, Mirzi, jednom Zuku Dzumhuru....jednostavno nema, jer nema one njihove kafane kroz koju su se prepoznavali i identifikovali. Vrijeme prošlo!
Sejo Pitić najkafanskiji čovjek koji je preko sebe prevrnuo mnoštvo žena i brakova pio kamilicu i borovnicu, de ba nemoj zajebavat.
- Point.
#117 Re: Milić Vukašinović
Da je Sejo Pitić bio jebač u svoje vrijeme e to je iznenađenje.
Mora da su koke padale na njegovo prezime, kontale ima pitona u gaćama
Mora da su koke padale na njegovo prezime, kontale ima pitona u gaćama
-
milojicabrzi
#118 Re: Milić Vukašinović
Ma uglavnom Sejo i ako je možda bio sklon kafani i cugi (volio bih da se javi neko ko ga je poznavao lično), nije to promovisao kao način i vid života ili imidža, slično kao i Safet I. i neke druge sevdalije, više sam na to mislio.
Za Marka Vešovića znam da je bio teški nepijac, čak je i o tome pisao, kako ga je handrilo to što je vječito bio u društvu nekih cugera kao Admiral M. i Avdo S. iz vremena kad su se družili.
Miću je spasilo to što nije cijelo vrijeme bio baš kroner, više kao "akutni alkoholičar", koji se balzamuje dva mjeseca, pa se onda jedan period smiri (čak i on je u nekim intervjuima pričao o tome). Da je bio, ne bi dogurao do 76 godine...
Za Marka Vešovića znam da je bio teški nepijac, čak je i o tome pisao, kako ga je handrilo to što je vječito bio u društvu nekih cugera kao Admiral M. i Avdo S. iz vremena kad su se družili.
Miću je spasilo to što nije cijelo vrijeme bio baš kroner, više kao "akutni alkoholičar", koji se balzamuje dva mjeseca, pa se onda jedan period smiri (čak i on je u nekim intervjuima pričao o tome). Da je bio, ne bi dogurao do 76 godine...
- Better Man
#119 Re: Milić Vukašinović
I Žika Jelić još uvijek vozi Harely Davidsona. A i brat Dragi je isto pun energije i zajedno sa bratićem Petrom Jelićem i dalje rokaju maksimalno.milojicabrzi wrote: ↑24/04/2026 12:05 Ma umjetnik mora misliti, kako i pored burnog života dostojanstveno stariti (vidjeti pod Eric Clapton, Leonard Cohen, a od domaćih npr. Arsen Dedić, Ibrica Jusić).
Eno gledam ljudi iz Yu Grupe, Žika Jelić je mislim '42. godište, čovjek ima preko 80 godina, a još snima albume i djeluje živahno.![]()
![]()
![]()
-
milojicabrzi
#120 Re: Milić Vukašinović
Da, Jelići su rijetki primjer tih trezvenih rockera.
Slično je i sa Brunom Langerom, koji je također dinosaur rocka, a izgleda isto danas, kao i prije 20-ak godina.
On je već nekoliko svojih drugara iz Atomskog ispratio na bolji svijet (Sergio, Širola, Nikica Duraković).
Inače, malo je poznato da je sa MIćom nekada u V. poljupcu svirao i danas poznati političar Mirza Hajrić.
Inače, Mića kao izbor bubnjara za B. Dugme, mi nikako nije bio jasan, mislim da je tome presudilo ranije poznanstvo i saradnja sa Goranom B. i Zoranom R., više nego njegovo poznavanje sviranja i vladanje instrumentom.
Nikad nije bio virtuoz, kakvi su npr. bili Ipe ili Điđi Jankelić, tehnički je bio "najtanji" a potrefilo se i da taj album nije bio prezahtjevan, takve su pjesme.
Čitao sam da su u to doba mjesto bubnjara u Dugmetu (jer je Ipe često bio odsutan, što zbog vojske, što zbog zatvora), "pikirala" mnoga imena, čak je i Dragooljub Đuričić mislio da će biti u nekoj kombinaciji, ali se nije poklopilo.
Iznenadilo me je da je na onoj trokoncertnoj turneji Dugmeta 2005. Milić baš bio na visini zadatka, vjerovatno mu je Brega "priprijetio", a imali su i Điđija kao drugog bubnjara, ako nešto pođe po belaju
Slično je i sa Brunom Langerom, koji je također dinosaur rocka, a izgleda isto danas, kao i prije 20-ak godina.
On je već nekoliko svojih drugara iz Atomskog ispratio na bolji svijet (Sergio, Širola, Nikica Duraković).
Inače, malo je poznato da je sa MIćom nekada u V. poljupcu svirao i danas poznati političar Mirza Hajrić.
Inače, Mića kao izbor bubnjara za B. Dugme, mi nikako nije bio jasan, mislim da je tome presudilo ranije poznanstvo i saradnja sa Goranom B. i Zoranom R., više nego njegovo poznavanje sviranja i vladanje instrumentom.
Nikad nije bio virtuoz, kakvi su npr. bili Ipe ili Điđi Jankelić, tehnički je bio "najtanji" a potrefilo se i da taj album nije bio prezahtjevan, takve su pjesme.
Čitao sam da su u to doba mjesto bubnjara u Dugmetu (jer je Ipe često bio odsutan, što zbog vojske, što zbog zatvora), "pikirala" mnoga imena, čak je i Dragooljub Đuričić mislio da će biti u nekoj kombinaciji, ali se nije poklopilo.
Iznenadilo me je da je na onoj trokoncertnoj turneji Dugmeta 2005. Milić baš bio na visini zadatka, vjerovatno mu je Brega "priprijetio", a imali su i Điđija kao drugog bubnjara, ako nešto pođe po belaju
- bombašica
#121 Re: Milić Vukašinović
Neki dan slušam "Oslobodjenje podkast" i Vuk Zec spominje Milićevog brata Vukasa. Kao pravo pametan lik, filozof i muzičar. Na netu ne nadjoh apsolutno ništa o njemu.
-
milojicabrzi
#122 Re: Milić Vukašinović
Mislim da je imao brata i sestru, brat mu je umro, govorio je o tome u nekim intervjuima...
https://stil.kurir.rs/celebrities/vip-p ... kasinovica
https://stil.kurir.rs/celebrities/vip-p ... kasinovica
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#123 Re: Milić Vukašinović
horor sad čitam
-
moimoi
#124 Re: Milić Vukašinović
Milic je idiot i lazov.
Maju je vukao po kafanama kada je imala 12-13 god. Ako je ko kriv sto se navukla.. to je on.
Ima dvoje predivne unucadi koji odrastaju u centru.. koje laze.. daje im nadu.. ukratko-uzasan otac, djed-covjek.
Maju je vukao po kafanama kada je imala 12-13 god. Ako je ko kriv sto se navukla.. to je on.
Ima dvoje predivne unucadi koji odrastaju u centru.. koje laze.. daje im nadu.. ukratko-uzasan otac, djed-covjek.
- vjeshalica
#125 Re: Milić Vukašinović
Maja je zapustena bila i logicno da u svijetu raspalih drogalja nije mogla pronaci nikoga za muza osim narkomana,niti je iko zelio za sebe nestabilnu propalu narkomanku da ima za vratom. Ko to sebi za vrat uzima propalicu i pokusava je rehabilitovati? Niko. Raspustena od 14 godine, drogirala se i na kraju crkla nazor. Svojom krivicom.
Njene izjave po medijima su fantaziranja narkomanska, jer njima je pravilo u zivotu da su svi na jebenom svijetu njima krivi za njihovo stanje. Ona sa 14 godina se eto jadna morala poceti drogirati. To su njene vlastite odluke i nek snosi posljedice za njih i snosila je tako sto je crkla.
Jedino Milicu izjava postena je bila sto je zeni reko nemoj da djecu pravimo jer ce biti na njega (kretena).
I sve posteno je djeca u domu jer ako ih bude odgajao jebeni Milic zavrsice ko Maja.