Milić Vukašinović

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#76 Re: Milić Vukašinović

Post by muha_sa »

DaysleepeR wrote: 24/04/2026 09:16 Mučna je priča, ali slabo ko bi ovako otvoreno pričao o ovakvoj situaciji.

Video sam stavio jer je i na ovoj temi počelo sa mnogo lovačkih priča i špekulacija.
:thumbup:

Neka si stavio--samo mi muka jer sam i ja roditelj i ženskog djeteta i znam kako sam je pazio, mazio i bogme brino da ne krene krivim putem i ponosan sam na sebe :thumbup:

Što se nafalih--halalite :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#77 Re: Milić Vukašinović

Post by Chmoljo »

muha_sa wrote: 24/04/2026 09:11
DaysleepeR wrote: 24/04/2026 08:50 Ima i Mića svoju stanu priče.

Pogledah 10 minuta i nisam mogo dalje--neka mi muka u stomaku od ove price :-)
Kurac si ti Mica roditelj i volio svoju kcerku :-)
Znam da su mu unuci u SOS selu al se to dugo krilo :-)
joj hamu, nikad ne reci nikad... masa roditelja o sebi pri sebi imaju slične priče kada je narkomanija u pitanju. i masa roditelja koji su i manje ljubavi iskazivali prema svojoj djeci imali su sreće da im ta djeca izrastu u odlične ljude.

ako ništa vrijedi drugima pogledati za nauk.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#78 Re: Milić Vukašinović

Post by Truba »

Genijalci cesto u obitelji nose tu autodestruktivnu nit
To je usud
muha_sa

#79 Re: Milić Vukašinović

Post by muha_sa »

Chmoljo wrote: 24/04/2026 09:32
muha_sa wrote: 24/04/2026 09:11
DaysleepeR wrote: 24/04/2026 08:50 Ima i Mića svoju stanu priče.

Pogledah 10 minuta i nisam mogo dalje--neka mi muka u stomaku od ove price :-)
Kurac si ti Mica roditelj i volio svoju kcerku :-)
Znam da su mu unuci u SOS selu al se to dugo krilo :-)
joj hamu, nikad ne reci nikad... masa roditelja o sebi pri sebi imaju slične priče kada je narkomanija u pitanju. i masa roditelja koji su i manje ljubavi iskazivali prema svojoj djeci imali su sreće da im ta djeca izrastu u odlične ljude.

ako ništa vrijedi drugima pogledati za nauk.
Jasno mi je sve dobri moj Cmoljo--jesi željovac-na žalost--al si mi drag :D
Narkomancina kaže svojoj kcerki-slobodno kceri popij koju pivu i hašiš zapali :-) to nije ljubav po nekom mom skromnom mišljenju.
Pratio sam svaki korak, gdje izlazi, s kim se druži, jel me šta isfolirala...............a da joj kažem da slobodno proba travu--gdje cu to, gluho bilo :-)
Eto--profulio Mica sa kcerkom :( mogo se na unucima izvadit--al jok :-)
dvajt

#80 Re: Milić Vukašinović

Post by dvajt »

prije 10ak g. je svirao u Slogi ... poslije par pjesama poče se nervirati kako mu ozvučenje ne valja, zove tehničare da to rječe ... raja ga ubjeđuje da je sve ok i da je zvuk odličan, ali on neće da nastavi dok se ne popravi ... perfekcionista veliki,

poslijeratni album VP - sve će jednom proć samo neće nikad rnr ... realno najpodcjenjeniji a jedan od najboljih rock albuma ikad snimljenih.
milojicabrzi

#81 Re: Milić Vukašinović

Post by milojicabrzi »

Objavljen je i intervju u novinama Blic, onako, u malo kukajućem tonu, priča kako nema više kondicije da svira, bio kod svog bubnjara na probi, odsvirao četiri pjesme, kaže da živi od tantijema za autorska prava, žena mu ne radi jer njega mora njegovati, kao bilo mu je bolje kad je bilo svirki i para...

Uglavnom, socijalni članak u stilu-ljudi ba, pomozite. Barem sam ja takav dojam stekao.

Osim noge, on ima velikih problema sa funkcijom srca i pluća, da nije tako, mogao bi raditi koncerte sjedeći (pa i Bora Đorđević je zadnjih par godina sjedio na koncertima).Uglavnom, teška i tužna priča, ima i slika, udebljao se malo...

Ipak je njemu 76 godina...

Što se tiče pok. Maje, dosta ljudi mu sa pravom zamjera, što nije ostavio svoj beogradski život i novu partnericu, vratio se u SA i posvetio djetetu.

Nisu to bili problemi od juče, za Maju i momka joj tadašnjeg, se krajem '90-ih početkom 2000.-ih znalo da su narkomani na igli.

Spominjao je nekad ranije i njenu djecu, jer je bilo diskretnih intencija da bi on trebao preuzeti brigu kao djed, međutim njegova vadiona je bila- ne mogu ja ništa tu, djeca imaju živog oca.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#82 Re: Milić Vukašinović

Post by Chmoljo »

muha_sa wrote: 24/04/2026 09:39
Narkomancina kaže svojoj kcerki-slobodno kceri popij koju pivu i hašiš zapali :-) to nije ljubav po nekom mom skromnom mišljenju.
Pratio sam svaki korak, gdje izlazi, s kim se druži, jel me šta isfolirala...............a da joj kažem da slobodno proba travu--gdje cu to, gluho bilo :-)
ma nema on pameti da bude roditelj muha jbg. al to ne znaci da je nije volio. ne voli on ni sebe druže.
nivla

#83 Re: Milić Vukašinović

Post by nivla »

i ovakav lik bi trebao biti legenda i o njemu se pozitivno govoriti, da je rijec o nekom iz komsiluka a koji nije muzicar kao on, rekli bi propalica jado, i slicno a ne bismo pisali hvalospjeve
dr_Evil

#84 Re: Milić Vukašinović

Post by dr_Evil »

nivla wrote: 24/04/2026 09:45 i ovakav lik bi trebao biti legenda i o njemu se pozitivno govoriti, da je rijec o nekom iz komsiluka a koji nije muzicar kao on, rekli bi propalica jado, i slicno a ne bismo pisali hvalospjeve
Snimat cemo filmove o njemu domalo i tepat da je bio boem :D
Isner

#85 Re: Milić Vukašinović

Post by Isner »

No... Srbi su bolesno optereceni snimanjem filmova o ovakvim likovima, u BiH i HR se o ovakvima ne snima ništa...
esso_sa

#86 Re: Milić Vukašinović

Post by esso_sa »

Chmoljo wrote: 24/04/2026 09:43
muha_sa wrote: 24/04/2026 09:39
ma nema on pameti da bude roditelj muha jbg. al to ne znaci da je nije volio. ne voli on ni sebe druže.
To se druže zove samoživost... On je sigurno volio Maju, ali njegov život, zajebancija i rahatluk su mu ipak bili važniji... Priča "ja sam lud, neodgovoran, alkoholičar i nisam dobar za djecu" ne pije vode, jer ako si takav onda nemoj praviti djecu...Samo ćeš ih uništiti, ni krive ni dužne...

Maja je, neposredno prije smrti, pokušavala okrenuti list. Pričala mi je da je sve odje*ala (uključujući i majmuna koji je navukao na iglu), da su joj djeca fokus i motivacija da uspije, ali da joj je i prilično teško... Heroin je za*ebana stvaar, a bivši joj se cijelo vrijeme motao okolo, spreman da je vrati na staro ponovo... Mića se tada za*ebavao po Beogradu, a bio je kritični momenat da bar tada uleti i pomogne joj da sve prebrodi... Nažalost, sebi je bio važniji i Maji se desilo što se desilo... Imao je priliku da pomogne bar unučadi, ali i tu je opet pokazao samoživost...
Last edited by esso_sa on 24/04/2026 10:13, edited 1 time in total.
milojicabrzi

#87 Re: Milić Vukašinović

Post by milojicabrzi »

Slično je to kod dosta umjetnika te vrste, jako dobri kao kafanska raja, za druženje, provode, izlaske, jako loši za svoju kuću, porodični dom, djecu...

Slična je situacija bila i sa Tomom Zdravkovićem i mnogim drugim.

Što kaže kolega iznad, sada se o njima prave filmovi gdje se oni glorificiraju kao boemi, a pojam boema, u izvornom smislu uopšte ne sadrži obavezu nekog alkoholizma ili poroka, već jednostavno ljudi koji uživaju u umjetnosti, estetskim formama, slobodi i životu i ne mare previše za materijalno.

Dobro je Tin Ujević rekao, "Bogovi se mogu ženiti, ljudi ako žele-mogu, a pjesnici ne smiju nikako". :run:
dječak sa šibicama

#88 Re: Milić Vukašinović

Post by dječak sa šibicama »

Legenda u svijetu muzike.

Ljudi koji vole muziku i koji su rokeri za njih je legenda opcenito, za ostale poznat lik. Licno nisam neki roker i nisam ljubitelj njegove muzike stila pojave, ali poznat lik i dobar autor.

U svakom slucaju bolje da se ovakvi glorifikuju, nego kojekakvi politicari, kriminalci i ostala etno bagra.
Altsa

#89 Re: Milić Vukašinović

Post by Altsa »

dječak sa šibicama wrote: 24/04/2026 10:23 Legenda u svijetu muzike.

Ljudi koji vole muziku i koji su rokeri za njih je legenda opcenito, za ostale poznat lik. Licno nisam neki roker i nisam ljubitelj njegove muzike stila pojave, ali poznat lik i dobar autor.

U svakom slucaju bolje da se ovakvi glorifikuju, nego kojekakvi politicari, kriminalci i ostala etno bagra.
Iskreno nema nikakvog normalnog razloga da se Milic glorifikuje.
DaysleepeR

#90 Re: Milić Vukašinović

Post by DaysleepeR »

Milić, kad je prestao piti i dok je još nastupao, bio je najveći protivnik alkoholiziranja i stalno je pričao sa bine protiv alkohola.

Malo kasno, ali šta je tu je...

Što se tiče ljudskih kvaliteta, uvijek treba odvojiti stvaralaštvo od čovjeka.

Zapravo njega kao čovjeka ne treba ni komentarisati, svi mi imamo ljudske mane i vrline.
Najveću štetu je napravio samom sebi i ljudima bliskim sebi, a to nije niko od nas.
muha_sa

#91 Re: Milić Vukašinović

Post by muha_sa »

Citirat cu svoju rahmetli majku (nanu) "sine dragi--dobro zapamti što ti majka govori--lakše je kaHvenom kašikom bunar iskopat nego djete odgojit--malo djete mala briga, što vece djete veca briga"
Desetoro očiju otvorit--pogotovo u današnje vrijeme :-)
dječak sa šibicama

#92 Re: Milić Vukašinović

Nije svako dijete kasnije covjek produkt odgoja roditelja, ima nesto u genetici i ulici. I karakteru osobe.
dr_Evil

#93 Re: Milić Vukašinović

Post by dr_Evil »

muha_sa wrote: 24/04/2026 10:30 Citirat cu svoju rahmetli majku (nanu) "sine dragi--dobro zapamti što ti majka govori--lakše je kaHvenom kašikom bunar iskopat nego djete odgojit--malo djete mala briga, što vece djete veca briga"
Desetoro očiju otvorit--pogotovo u današnje vrijeme :-)
Nijesam cuo prije tu foru za kasiku - dobra :D
DaysleepeR

#94 Re: Milić Vukašinović

Post by DaysleepeR »

Sarajevo pamti mnogu djecu doktora, advokata, profesora i drugih intelektualaca i uglednih familija čija su djeca otišla putem droge i kriminala.

Ne sudite prije nego razmislite.
nivla

#95 Re: Milić Vukašinović

Post by nivla »

ima i do karaktera osobe, a to znaci ne citirati i parafrazirati karajlica
dječak sa šibicama

#96 Re: Milić Vukašinović

Nenada ne mozes izbrisati kao znacajnog dijela prijeratne sarajevske scene i samim tim dostojnog svjedoka vremena, zalim slucaj.
trocadero

#97 Re: Milić Vukašinović

Post by trocadero »

milojicabrzi wrote: 24/04/2026 10:12 Slično je to kod dosta umjetnika te vrste, jako dobri kao kafanska raja, za druženje, provode, izlaske, jako loši za svoju kuću, porodični dom, djecu...

Što kaže kolega iznad, sada se o njima prave filmovi gdje se oni glorificiraju kao boemi, a pojam boema, u izvornom smislu uopšte ne sadrži obavezu nekog alkoholizma ili poroka, već jednostavno ljudi koji uživaju u umjetnosti, estetskim formama, slobodi i životu i ne mare previše za materijalno.

Dobro je Tin Ujević rekao, "Bogovi se mogu ženiti, ljudi ako žele-mogu, a pjesnici ne smiju nikako". :run:
Zar ovo iznad nisu bile i Mićine odlike?
Nek si se sjetio Tina a on je bio veći alkoholičar nego Mića, više po kafanama nego kući, Skadarliju je čitavu isprevrtao, nije baš bilo prijatno ponekad biti u njegovom društvu. Ali na njegovu sreću nije bilo gudre u to doba pa se nije navukao. Sad on kao boem a Mića nije, ma daaaj!🙂
dr_Evil

#98 Re: Milić Vukašinović

Post by dr_Evil »

dječak sa šibicama wrote: 24/04/2026 10:48 Nenada ne mozes izbrisati kao znacajnog dijela prijeratne sarajevske scene i samim tim dostojnog svjedoka vremena, zalim slucaj.
Prosao sam kroz jednu fazu nekad sredinom 20ih kad sam razmisljao kao ti, gledao neke njegove intervjue, pa i slagao se u nekim stvarim s njim. Danas mogu samo reci ma bjeri. Pakas, i zasluzuje kolektivno brisanje iz sjecanja. Ili ti ga po njemu se nista nece zvati.
dr_Evil

#99 Re: Milić Vukašinović

Post by dr_Evil »

trocadero wrote: 24/04/2026 10:50
milojicabrzi wrote: 24/04/2026 10:12 Slično je to kod dosta umjetnika te vrste, jako dobri kao kafanska raja, za druženje, provode, izlaske, jako loši za svoju kuću, porodični dom, djecu...

Zar ovo iznad nisu bile i Mićine odlike?
Nek si se sjetio Tina a on je bio veći alkoholičar nego Mića, više po kafanama nego kući, Skadarliju je čitavu isprevrtao, nije baš bilo prijatno ponekad biti u njegovom društvu. Ali na njegovu sreću nije bilo gudre u to doba pa se nije navukao. Sad on kao boem a Mića nije, ma daaaj!🙂
Jel ono Andric ili Mesa nisu htjeli da se druze sa njim posto su govorili da uvijek smrdi :D
dječak sa šibicama

#100 Re: Milić Vukašinović

Svaki umjetnik je valjda malo cudan, ili genije da prosirim. Tesla je imao fobiju od breskvi, plasio se dodira sa ljudima i bio je zaljubljen u goluba.

Za Tomu, citiracu njegovg brata Novicu a to je pripovjedao na Farmi koju sam tada gledao, Toma je pijan divljao ulicama Beograda u kasnim nocnim satima i policija ga je tolerisala jer to je Toma. Mislim na automobilsku voznju. Da je ubio nekoga, bilo bi kuku majko.

Ko zna koliko takvih ne lijepih prica stoji iza svih imena koje glorifikujemo iz ovog il onog razloga.
Post Reply