Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ali Kemal wrote:seln wrote:Jedna stvar kod srba mi je stvarno nevjerovatna: koliko god bila providna neka laz, koliko god bilo ocigledno da je samo pokusaj pranja savjesti, svi ce je prihvatiti i ponavljati kao papagaji.
Mislim, samo budala moze pomisliti, a kamo li izgovoriti da je ubistvo svata povod za rat u BiH.
Ako možeš da citiraš, to je bar lako na forumu, ko to tvrdi da je ubistvo svata povod za rat u BiH?
Hajde oči moje lijepe, pokušaj da to nadješ i pokažeš svima da ne izmišljaš i ne podmećeš

Dobro nisi možda ti rekao ali se to itekako fino čita između redova (ne konkretno tebe) već onih koji zastupaju slične teze.
P.S Šta je povod drugih barikada u aprilu?

U aprilu su već bile razne barikade, praktično je počeo rat, mjesec dana poslije martovskih barikada.
Povod je naravno razilaženje nacionalnih stranaka, išlo se na vojno rješenje, odustalo se od pregovora,
paravojne formacije su već bile spremne, mediji su radili punom parom na raspirivanju mržnje, sve dostignute civilzacijske vrijednosti su odbačene,
gradjanin je prestao da postoji, nacija je došla u prvi plan, Bosnom su počeli da upravljaju nebosanci, od naravno prvo Karadžića pa do Ganića.
Sada kada se to posmatra sa distance vidi se koliki je tada i bio unutrašnji otpor Bosanaca i Hercegovaca, da nije niko od bosanskih Srba htio da se prihvati da bude na čelu SDS-a, kao i da je Sefer Halilović, nebosanac organizovao oružane formacije još i prije rata, kao i uloga kriminalaca na samom početku.
Obični ljudi, bar u Sarajevu, su se pokušavali opirati ratu, medjutim taj prirodni otpor je sljomljen pod strahovitim pritiskom medijske propagande, koja i dalje radi 24-7, i samim nasiljem od strane vrlo malog broja ljudi.
Kada se sve zahuktalo, većina raje je na silu bila mobilisana, grad zatvoren izvana, ali i iznutra, više nije bilo izbora. A i pljačka je počela.