SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Hajlac

#110176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hajlac »

DaysleepeR wrote: 13/08/2026 08:31 Dalje, ovaj iskaz svjedoka kako je motor išao velikom brzinom je jednako relevantan kao i iskaz svjedokinje tramvajske nesreće koja je tvrdila da je vozač tramvaja zvonio i mahao rukama pa na kraju to nijedan snimak nije pokazao...
A izvini na kojem si to snimku ti vidio polozaj vozacevih ruku zivota ti ?

Mislis da bi se odbrana inicijalno pozivala na snimak iz kabine tramvaja da je "tramvajdzija volio gasati" kako spinujete ?

I kad ce nadlezni odgovarati za neodrzavanje te kamere koja je krucijalna u bilo kakvoj nesreci u kojoj ucestvuje GRAS vozilo?
Last edited by Hajlac on 13/08/2026 08:43, edited 1 time in total.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#110177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

Ma mi smo majstori za osuditi..na prvu. :(
DaysleepeR

#110178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Hajlac wrote: 13/08/2026 08:42
DaysleepeR wrote: 13/08/2026 08:31 Dalje, ovaj iskaz svjedoka kako je motor išao velikom brzinom je jednako relevantan kao i iskaz svjedokinje tramvajske nesreće koja je tvrdila da je vozač tramvaja zvonio i mahao rukama pa na kraju to nijedan snimak nije pokazao...
A izvini na kojem si to snimku ti vidio polozaj vozacevih ruku zivota ti ?

Mislis da bi se odbrana inicijalno pozivala na snimak iz kabine tramvaja da je "tramvajdzija volio gasati" kako spinujete ?

I kad ce nadlezni odgovarati za neodrzavanje te kamere koja je krucijalna u bilo kakvoj nesreci u kojoj ucestvuje GRAS vozilo?
Popij terapiju.
esso_sa

#110179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esso_sa »

pici wrote: 13/08/2026 08:18 https://www.klix.ba/vijesti/bih/snimak- ... /260813003

grad koji lezi u kotlini okruzen planinama, brdima, šumama se pretvara u betonski kokošinjac. I pored tona betona okolo, smeta mu drvo. Koji sve papci su šljegli u grad allahu dragi.
Ja ne kontam ove ljude koji snimaju, a ništa ne poduzimaju...
Jutros se vozim na posao, ide momak trotoarom sa konzervom pive, dovrši je i hladno je onako pravilno i vertikalno spusti na sred trotoara i nastavi dalje. Zaustavim se, priđem mu i kažem: "zaboravio si jarane konzervu. Pokupi i baci u kantu". On blen'o u mene, tačno zbunjen, ne konta u čemu je problem. Kaže, pa gdje ću sa njom? Ja mu pokažem 3 kontejnera u krugu 30m. Vrati se lik po konzervu i odnese da je baci u kontejner... Iskreno, iznenadilo me i to, računao sam na bahaćenje i "oš da prođem kroza te, tiš meni govorit đe ću ja sa konzervom"...
I ovog majmuna na drvetu je bilo dovoljno vremena za izletiti iz zgrade i nahvatati ga prije nego je uništio komplet stablo...
Naslovnica

#110180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

tramvajtrojka wrote: 13/08/2026 08:33
ljubijankic wrote: 13/08/2026 08:29 Koji se genijalac sjetio zatvoriti ulicu Franca Lehara? Na mjestu gdje je svakodnevni problem sa parkingom genijalac se sjetio da ih ukine jos 50tak. Jebo vas SFF
Al bukvalno MD metastazirao u jedno veliko parkiralište jer niko nista ne dozvoljava da se gradi i sad smeta sto se zatvara FL, koju bi ja svakako zauvijek zatvorio za saobraćaj
Nije tačno da niko ništa ne dozvoljava da se gradi.
Duljević gradi.
Averus

#110181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Averus »

esso_sa wrote: 13/08/2026 09:11
pici wrote: 13/08/2026 08:18 https://www.klix.ba/vijesti/bih/snimak- ... /260813003

grad koji lezi u kotlini okruzen planinama, brdima, šumama se pretvara u betonski kokošinjac. I pored tona betona okolo, smeta mu drvo. Koji sve papci su šljegli u grad allahu dragi.
Ja ne kontam ove ljude koji snimaju, a ništa ne poduzimaju...
Jutros se vozim na posao, ide momak trotoarom sa konzervom pive, dovrši je i hladno je onako pravilno i vertikalno spusti na sred trotoara i nastavi dalje. Zaustavim se, priđem mu i kažem: "zaboravio si jarane konzervu. Pokupi i baci u kantu". On blen'o u mene, tačno zbunjen, ne konta u čemu je problem. Kaže, pa gdje ću sa njom? Ja mu pokažem 3 kontejnera u krugu 30m. Vrati se lik po konzervu i odnese da je baci u kontejner... Iskreno, iznenadilo me i to, računao sam na bahaćenje i "oš da prođem kroza te, tiš meni govorit đe ću ja sa konzervom"...
I ovog majmuna na drvetu je bilo dovoljno vremena za izletiti iz zgrade i nahvatati ga prije nego je uništio komplet stablo...
Plaše se ljudi druže. Plaše se jer niko neće njima stati u zaštitu, nego će ovome s grane doletjeti još 5 jarana, pa te ostaviti invalidom.
Nekad su bila vremena kad nije bio problem opomenuti, napasti, ako treba i par disciplinskih opaliti. Međutim sad ti neće niko od tvojih komšija izaći da ti pomogne, nego će još reći što si se petljao, nek te zbo isl.

Jednostavno šljam od naroda i tjt.

PS: Za smeće i ja opominjem kad god imam priliku. Iako se stvarno potrudim da na normalan način skrenem pažnju, par puta sam zamalo fasovao od kabadahija i njihovih žena, djece, jarana itd.
Apoll0

#110182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Apoll0 »

Hajlac wrote: 12/08/2026 20:11 Da pogadjam - ti si drot, ili familijarno-haverski blizak istima?
hahahah fulas zestoko. Smiri malo fantazije i istrazivanja.
dječak sa šibicama

#110183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Viktor je nedavno takodje imao saobracajku kako citam.

Botinama ce sve teze biti braniti ubice.
semirsar

#110184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by semirsar »

zdruzdjo wrote: 13/08/2026 05:49
I naravno Dzej wrote: 13/08/2026 00:54 Šta fali mahalskoj kafanici i čokalju jabukovače ?
Ne fali nista.
Nego karikiram sliku u koju bi trebalo da se uklopi(po ogranicenim balkanskim svjetonazorima) i kako bi trebao da izgleda jedan 45-50togodisnjak, kako da se ponasa, oblaci....
"Matorko od 5 banki da vozi motor." ?????
U normalno razvijenom i osvjestenom svijetu "matorke" daleko stariji od 50 sa svojim "matorkama" se popnu na motor i obidju hiljade kilometara.
Samo je ovdje to "nesto" :shock: :shock: .
Zato valjda treba se obuci ovako kao sto sam naveo, ici na pijacu, u povratku sa cekerima svratiti na cokalj ljute, i kuci doci i daljinski u sake.
ne znaju oni ko je Miroslav Katić zvani Miro Kawasaki :mrgreen:

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... okopaj-me/
Logovan

#110185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Primjer kako dođe do nesreće, ako ništa makar je sačekao zeleno :roll:

Image
Last edited by Logovan on 13/08/2026 10:27, edited 3 times in total.
last mohicans

#110186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

zdruzdjo wrote: 13/08/2026 00:44
last mohicans wrote: 12/08/2026 19:42

Pa kako završi kao načelnik PU, zbog te kurčevitosti, Ne volim suditi po izgledu, ali glava pravog lopinasa sindikalca kao i Sivro. Matorko od 5 banki da vozi motor. Samo pritisak izvrsiti da govno, ako je krivo, ide na robiju. Ali kod nas sve traje heftu, nazalost.
Fršti sve od predrasuda i balkana u tekstu.

Moze mu se utrpati i da se "droga". Dzointom u venu.

Evo meni je 5 banki i vozim motor. Matorko. "Vas" Istetoviran, nekad obrijane glave, duga brada....
Kriminalac.pravi. Hašišar.
Mozda.sam trebao obuci neke zepice na noge, neke štofane pantole, kosulju na tanke prugice i neki polover na to, sjesti u neku mahalsku kafanicu i naruciti cokalj neke "jabuke" pa da se uklopim u sliku "kako bi trebalo biti" po balkan-svjetonazorima.
Jel i ti spadaš u skupinu poznavalaca dotičnog pa se nasao? To su godine kada vec pocinju refleksi da padaju, pribliznih sam godina, ne osjećam se mlado za motora. Vozim bajk, pa cetevere oči otvorim. Jake predrasude, u p.materinu. Eto i ja sam matorko na biciklu, jel ti lakse? Uglavnom vam postovi o divnom načelniku, a ne o poginuloj zeni koja dosla da zivi zadnju dekadu zivota u nasoj vukojebini, ali joj se ne dade. Tako je bilo i za vozaca tramvaja, fin, porodičan, ne bi nikad stisko gas. Nabijem vam i načelnika i sve slične na splovilo.
tokio25

#110187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

Logovan wrote: 13/08/2026 10:26 Primjer kako dođe do nesreće, ako ništa makar je sačekao zeleno :roll:

Image
lik u srednjoj traci :-)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#110188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

pa jutros se na alipašinu čovjek zaustavi 30m od autobuskog u desnoj traci da primi putnike

i da je mene, koji sam stajao iza njega neko sastavio, što je jako moguće u tim slučajevima, on bi prošao sasvim ležerno i nastavio svoj mučenički put
tokio25

#110189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

mk ultra wrote: 13/08/2026 10:31 pa jutros se na alipašinu čovjek zaustavi 30m od autobuskog u desnoj traci da primi putnike

i da je mene, koji sam stajao iza njega neko sastavio, što je jako moguće u tim slučajevima, on bi prošao sasvim ležerno i nastavio svoj mučenički put
pa ja sam prije nekoliko mjeseci tu situaciju vidio na otoci lik stao ovaj iza zakoci i njega udari lik a ovaj sto je stao samo ode
DaysleepeR

#110190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

tokio25 wrote: 13/08/2026 10:30
Logovan wrote: 13/08/2026 10:26 Primjer kako dođe do nesreće, ako ništa makar je sačekao zeleno :roll:

Image
Ovdje su krivi vozači što mu ne trube da se skloni s ceste.
dječak sa šibicama

#110191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Image
Kladim se kamara njih konta "sta ceka ovaj, sto ne prodje" ali gdje ces to napisati :D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#110192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by izvrsni direktor »

DaysleepeR wrote: 13/08/2026 10:33

Image
a on bi ih poslusao naravno :D
zdruzdjo

#110193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

last mohicans wrote: 13/08/2026 10:26
Jel i ti spadaš u skupinu poznavalaca dotičnog pa se nasao? To su godine kada vec pocinju refleksi da padaju, pribliznih sam godina, ne osjećam se mlado za motora. Vozim bajk, pa cetevere oči otvorim. Jake predrasude, u p.materinu. Eto i ja sam matorko na biciklu, jel ti lakse? Uglavnom vam postovi o divnom načelniku, a ne o poginuloj zeni koja dosla da zivi zadnju dekadu zivota u nasoj vukojebini, ali joj se ne dade. Tako je bilo i za vozaca tramvaja, fin, porodičan, ne bi nikad stisko gas. Nabijem vam i načelnika i sve slične na splovilo.
Poznajem ga "ovlas" i vise sam puta rekao da ga ne branim. Ni najmanje.
Rekao sam odmah da ne mogu da vjerujem, jer sam ga vidjao tu i tamo na motoru i bio je sasvim pristojan vozac. E sad, ako je zavrnuo gas i bahatio se iz bilo kakvog razloga, onda osuditi i baciti kljuc.
Cetvere oci otvaram i u autu, i kad idem pjeske po hljeb. i osjecam se sasvim dovoljno mlad da zajasem na motor, ali i sasvim dovoljno star da ne zavrcem gas niti da me "nose" neki adrenalini kad sam na istom, i da vozim uljudno koliko god mogu bez prekoracenja svojih limita koje su dosle uz moje godine.
I nisu predrasude sa moje strane niti sam se nasao nesto uvrijedjen sto je ovaj rekao "matorko na motoru". predrasude su upravo od strane njega.
To ti je kada po svojim nekim svjetonazorima i svojoj slici, neko hoce da kroji svijet i ljude i nekome (ili uopsteno) da govi "kako nesto treba".
DaysleepeR

#110194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

izvrsni direktor wrote: 13/08/2026 10:38
DaysleepeR wrote: 13/08/2026 10:33
a on bi ih poslusao naravno :D
Igrač koji ne puca na gol nikada neće dati gol.
MinistarKulture

#110195 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MinistarKulture »

Stvarno se vodi rasprava hoce li alfa drot lezat u zatvoru :lol:

drotovi cuvaju drotove, nece ovaj dana zatvora vidjeti
last mohicans

#110196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

zdruzdjo wrote: 13/08/2026 10:41
Poznajem ga "ovlas" i vise sam puta rekao da ga ne branim. Ni najmanje.
Rekao sam odmah da ne mogu da vjerujem, jer sam ga vidjao tu i tamo na motoru i bio je sasvim pristojan vozac. E sad, ako je zavrnuo gas i bahatio se iz bilo kakvog razloga, onda osuditi i baciti kljuc.
Cetvere oci otvaram i u autu, i kad idem pjeske po hljeb. i osjecam se sasvim dovoljno mlad da zajasem na motor, ali i sasvim dovoljno star da ne zavrcem gas niti da me "nose" neki adrenalini kad sam na istom, i da vozim uljudno koliko god mogu bez prekoracenja svojih limita koje su dosle uz moje godine.
I nisu predrasude sa moje strane niti sam se nasao nesto uvrijedjen sto je ovaj rekao "matorko na motoru". predrasude su upravo od strane njega.
To ti je kada po svojim nekim svjetonazorima i svojoj slici, neko hoce da kroji svijet i ljude i nekome (ili uopsteno) da govi "kako nesto treba".
Bolan, meni si kvotao, ja sam rekao. Ne smatram ni sebe mladim za motora, pa tako ni njega. Vjerovatno nisu godine uzrok nesrece nego splet okolnosti koji je doveo do iste.
esso_sa

#110197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esso_sa »

zdruzdjo wrote: 13/08/2026 00:44
last mohicans wrote: 12/08/2026 19:42

Pa kako završi kao načelnik PU, zbog te kurčevitosti, Ne volim suditi po izgledu, ali glava pravog lopinasa sindikalca kao i Sivro. Matorko od 5 banki da vozi motor. Samo pritisak izvrsiti da govno, ako je krivo, ide na robiju. Ali kod nas sve traje heftu, nazalost.
Fršti sve od predrasuda i balkana u tekstu.

Moze mu se utrpati i da se "droga". Dzointom u venu.

Evo meni je 5 banki i vozim motor. Matorko. "Vas" Istetoviran, nekad obrijane glave, duga brada....
Kriminalac.pravi. Hašišar.
Mozda.sam trebao obuci neke zepice na noge, neke štofane pantole, kosulju na tanke prugice i neki polover na to, sjesti u neku mahalsku kafanicu i naruciti cokalj neke "jabuke" pa da se uklopim u sliku "kako bi trebalo biti" po balkan-svjetonazorima.
Jel i ti spadaš u skupinu poznavalaca dotičnog pa se nasao? To su godine kada vec pocinju refleksi da padaju, pribliznih sam godina, ne osjećam se mlado za motora. Vozim bajk, pa cetevere oči otvorim. Jake predrasude, u p.materinu.
Ja se približavam petobanci i vozit ću motor dok god budem u stanju da se popenjem na njega. Vožnju i brzinu prilagodiš padu refleksa i usporavanju motorike koja dolazi sa godinama. Prije par godina sam, na jednom od alpskih prevoja, vozio iza para na motoru koji lome serpentine ko da im je 18. Stali ljudi na proširenje, oboje 70+ godina :thumbup: Ljudi žive živote!
Drugo je što prosječni bošnjo, čim napuni 50, počne da planira svoju smrt, traži grobno mjesto, priča "ostarilo se, peMzija, još malo pa vakat 'mrijet...", i prestane da živi jer je, eto, "prestar" je za sve...

Što se Viktora tiče, ne branim ga, imaju sudovi, dokazi, svjedoci, pa neka oni odluče. Ali prozivati čovjeka jer eto ima petobanku i sjeo na motor je tipično bosansko-malograđanska ograničenost
kabal1337

#110198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

i cro cop je u 50-tim pa bi nas povaljao sve :lol:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#110199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Ko god izjavi, Neka institucije rade svoj posao, odmah trajni ban
DaysleepeR

#110200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Niko da odgovori na pitanje da li je udario pješake na cesti ili pored ceste?

Ovo je lokacija udesa, cesta je dovoljno široka za dvojsmerni saobraćaj, a koliko vidim ima i prostora za prolazak pored ceste sa obje strane.
Gdje je udario u pješake?
Ako su pješaci bili na cesti, čovjek nije kriv. Stavio sam ZOBS u jednom od prethodnih postova.

Image
Post Reply