SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
dječak sa šibicama
#110151 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sepure se kad mogu, famozna tuziteljica je pod fol zabranom napustanja drzave, isla na odmor u Andaluziju i crce od smijeha i ona i policajci na aerodromu, sale kao "most wanted".
Zna se zasto je bila pod suspenzijom, na kraju skinuto, a ubica nesretnog mladica slobodan nikada na robiju nece. Novi begovski nedodirljivi stalezi, za to su se i borili a vecini fukare ocigledno odgovara.
Cmoljo se prepoznaqo, a vidis on moze i da psuje i vrijedja jer je begovski stalez ne forumu. To je taj sistem ponasanja.
Zna se zasto je bila pod suspenzijom, na kraju skinuto, a ubica nesretnog mladica slobodan nikada na robiju nece. Novi begovski nedodirljivi stalezi, za to su se i borili a vecini fukare ocigledno odgovara.
Cmoljo se prepoznaqo, a vidis on moze i da psuje i vrijedja jer je begovski stalez ne forumu. To je taj sistem ponasanja.
- drug_profi
#110152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ljudi jel tako teško pokušati biti objektivan i suzdržan?
Ubistvo u saobraćaju jeste ubistvo iz nehata. Nije izvadio automat i pucao po ljudima.
Dakle desilo se nešto što ni on nije želio, a pod kojim i kakvim okolnostima, to ćemo siguran sam saznati jer će od ovoga vjerovatno ispasti politička priča.
Ubistvo u saobraćaju jeste ubistvo iz nehata. Nije izvadio automat i pucao po ljudima.
Dakle desilo se nešto što ni on nije želio, a pod kojim i kakvim okolnostima, to ćemo siguran sam saznati jer će od ovoga vjerovatno ispasti politička priča.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#110153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
prijavi i uvrijedi ko čovjek. ne budi hinja i između redova.dječak sa šibicama wrote: ↑13/08/2026 00:31 Sepure se kad mogu, famozna tuziteljica je pod fol zabranom napustanja drzave, isla na odmor u Andaluziju i crce od smijeha i ona i policajci na aerodromu, sale kao "most wanted".
-
zdruzdjo
#110154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Fršti sve od predrasuda i balkana u tekstu.last mohicans wrote: ↑12/08/2026 19:42
Pa kako završi kao načelnik PU, zbog te kurčevitosti, Ne volim suditi po izgledu, ali glava pravog lopinasa sindikalca kao i Sivro. Matorko od 5 banki da vozi motor. Samo pritisak izvrsiti da govno, ako je krivo, ide na robiju. Ali kod nas sve traje heftu, nazalost.
Moze mu se utrpati i da se "droga". Dzointom u venu.
Evo meni je 5 banki i vozim motor. Matorko. "Vas" Istetoviran, nekad obrijane glave, duga brada....
Kriminalac.pravi. Hašišar.
Mozda.sam trebao obuci neke zepice na noge, neke štofane pantole, kosulju na tanke prugice i neki polover na to, sjesti u neku mahalsku kafanicu i naruciti cokalj neke "jabuke" pa da se uklopim u sliku "kako bi trebalo biti" po balkan-svjetonazorima.
-
dječak sa šibicama
#110155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nemoj da si nervozan, znam da frustrira kad te doceka jal EU sahovnica jal orao sa cetiri s kad god maknes iz grada all around, i ne samo tebe, ali nije razlog da se vrijedjamo. I ne brini, nece niko odgovarati za mrtve ljude, opusteno.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#110156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
opa, vidiš kako možeš kad hoćeš.
samo da te napomenem da lokalna šahovnica nije EU nego UZP.
hajd još malo.
samo da te napomenem da lokalna šahovnica nije EU nego UZP.
hajd još malo.
- I naravno Dzej
#110157 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Šta fali mahalskoj kafanici i čokalju jabukovače ?zdruzdjo wrote: ↑13/08/2026 00:44Fršti sve od predrasuda i balkana u tekstu.last mohicans wrote: ↑12/08/2026 19:42
Pa kako završi kao načelnik PU, zbog te kurčevitosti, Ne volim suditi po izgledu, ali glava pravog lopinasa sindikalca kao i Sivro. Matorko od 5 banki da vozi motor. Samo pritisak izvrsiti da govno, ako je krivo, ide na robiju. Ali kod nas sve traje heftu, nazalost.
Evo meni je 5 banki i vozim motor. Matorko. "Vas" Istetoviran, nekad obrijane glave, duga brada....
Mozda.sam trebao obuci neke zepice na noge, neke štofane pantole, kosulju na tanke prugice i neki polover na to, sjesti u neku mahalsku kafanicu i naruciti cokalj neke "jabuke" pa da se uklopim u sliku "kako bi trebalo biti" po balkan-svjetonazorima.
-
dječak sa šibicama
#110158 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bice zanimljivo pratiti slucaj. Ne i porodici ubijene zene, istina.Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", jedan od očevidaca nesreće, uposlenik koji radi na zaštiti jednog od objekata u blizini mjesta nesreće je policiji izjavio da se motocikl kretao velikom brzinom.
-
noviclan
#110159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nemoj zajbavati zemira za preCjednika ili ove godine ili nikadamk ultra wrote: ↑12/08/2026 22:32 Pa evo da ostavljas svoj auto i da ides i da se vratis, oni parkinzi su ili dole kod adazala ili tamo kod mibrala
Kuda ces pjesaka
Nema jebenog trotoara al znao je rumenko sve okolo da namikeri
Sta necemo ni trotoar ima planirana cesta od 1970te koju nikko nije izgradio 60g poslije
- tramvajtrojka
#110160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mali poskok fašista sa kosevskog ponovno u akcijidječak sa šibicama wrote: ↑13/08/2026 00:47 Nemoj da si nervozan, znam da frustrira kad te doceka jal EU sahovnica jal orao sa cetiri s kad god maknes iz grada all around, i ne samo tebe, ali nije razlog da se vrijedjamo. I ne brini, nece niko odgovarati za mrtve ljude, opusteno.
-
zdruzdjo
#110161 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne fali nista.
Nego karikiram sliku u koju bi trebalo da se uklopi(po ogranicenim balkanskim svjetonazorima) i kako bi trebao da izgleda jedan 45-50togodisnjak, kako da se ponasa, oblaci....
"Matorko od 5 banki da vozi motor." ?????
U normalno razvijenom i osvjestenom svijetu "matorke" daleko stariji od 50 sa svojim "matorkama" se popnu na motor i obidju hiljade kilometara.
Samo je ovdje to "nesto"
Zato valjda treba se obuci ovako kao sto sam naveo, ici na pijacu, u povratku sa cekerima svratiti na cokalj ljute, i kuci doci i daljinski u sake.
-
made_in_sarajevo
#110162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo ne znaci nista, zastitar u svakoj kucici prvo ne vidi sve na cesti, znam sigurno da ne vidi jer sam milion puta bio u ovim firmama. Drugo i da je stajao na cesti subjektivni osjecaj je da motor ide brzo.eno ga leti on 60 ide ustvari. Trece ima milion kamera i ne znam cemu zurba da se odmah kaznu vozac vjesanjem, ne bitno na koju nesrecu. Nekad je jasno sve i ja brudama jebem, ali ovdje s obzirom na okolnosti na cesti i auta i kamione uz cestu bi ipak sacekao kamere neke. Jedna osoba je svakako poginula i nek je komandir, za to ce ipak odgovorati sad je samo pita je kako je ta osoba poginula, nacin i tako dalje.dječak sa šibicama wrote: ↑13/08/2026 00:58Bice zanimljivo pratiti slucaj. Ne i porodici ubijene zene, istina.Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", jedan od očevidaca nesreće, uposlenik koji radi na zaštiti jednog od objekata u blizini mjesta nesreće je policiji izjavio da se motocikl kretao velikom brzinom.
Vidim ovaj rocco se upalio, a sve poznate naucnike spominje kao spahovica, facu i tako dalje. Isto je, cak i gore.
Nego meni bitnije, koja famozna tuziteljica?
-
BadBoy
#110163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neće jer ne postoji istražni zatvorrocco_siffredi wrote: ↑13/08/2026 00:30 Hoće li dobiti mjesec istražnog zatvora, zbog uticaja na svjedoke i uznemiravanja javnosti?
Teška odluka na sudiji, a i tužitelju.
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#110164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zove se pritvor, al' važno da si se ti uhvatio za riječ, a ne za suštinu.BadBoy wrote: ↑13/08/2026 07:37Neće jer ne postoji istražni zatvorrocco_siffredi wrote: ↑13/08/2026 00:30 Hoće li dobiti mjesec istražnog zatvora, zbog uticaja na svjedoke i uznemiravanja javnosti?
Teška odluka na sudiji, a i tužitelju.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#110165 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
On ti dodje ko light Karamatić..tramvajtrojka wrote: ↑13/08/2026 05:45Mali poskok fašista sa kosevskog ponovno u akcijidječak sa šibicama wrote: ↑13/08/2026 00:47 Nemoj da si nervozan, znam da frustrira kad te doceka jal EU sahovnica jal orao sa cetiri s kad god maknes iz grada all around, i ne samo tebe, ali nije razlog da se vrijedjamo. I ne brini, nece niko odgovarati za mrtve ljude, opusteno.![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#110166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zdruzdjo wrote: ↑13/08/2026 00:44Fršti sve od predrasuda i balkana u tekstu.last mohicans wrote: ↑12/08/2026 19:42
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#110167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.klix.ba/vijesti/bih/snimak- ... /260813003
grad koji lezi u kotlini okruzen planinama, brdima, šumama se pretvara u betonski kokošinjac. I pored tona betona okolo, smeta mu drvo. Koji sve papci su šljegli u grad allahu dragi.
grad koji lezi u kotlini okruzen planinama, brdima, šumama se pretvara u betonski kokošinjac. I pored tona betona okolo, smeta mu drvo. Koji sve papci su šljegli u grad allahu dragi.
- vjeshalica
#110168 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma to su bezobrazna govna ciji caca i mater su ga prilikom svakog sranja u odgoju zivotom branili i hajcali da pravi probleme, kasnije ga oblikovao bijednicki sloj drustva,raspali narkomani,zgubidani i besposlicari
Jedna obicna beskorisna drustvena vaška i smrad kojeg sistem nije izudaro po labrnji na vrijeme
To je ta demokratija u siroKtinjice,samo da je przniti oko sebe,bijedisati,pricati i praviti sranja i opet se zaliti kako je neko drugi kriv .....a u sustini i jeste, da se ovakvi vaspitavaju batinama po ulici razmislili bi smiju li izaci iz kuce a kamoli napraviti sranje vani u bilo kojem obliku
Jedna obicna beskorisna drustvena vaška i smrad kojeg sistem nije izudaro po labrnji na vrijeme
To je ta demokratija u siroKtinjice,samo da je przniti oko sebe,bijedisati,pricati i praviti sranja i opet se zaliti kako je neko drugi kriv .....a u sustini i jeste, da se ovakvi vaspitavaju batinama po ulici razmislili bi smiju li izaci iz kuce a kamoli napraviti sranje vani u bilo kojem obliku
-
ljubijankic
#110169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koji se genijalac sjetio zatvoriti ulicu Franca Lehara? Na mjestu gdje je svakodnevni problem sa parkingom genijalac se sjetio da ih ukine jos 50tak. Jebo vas SFF
- DaysleepeR
#110170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imam pitanje, ako već raspolažeš informacijama...kera1231 wrote: ↑12/08/2026 19:15 Iz Binježeva sam, danas se čitav dan pričalo o ovom slučaj, sve što kažem je tačno, a to će se i ubrzo saznati.
Viktor je lokalni "šerif" koji je uzurpirao čitavo naselje, ljudi od njega doslovno nisu smjeli voziti. Dešavalo se da čak i kao civil izađe i reguliše saobraćaj (dešavalo se kod Binga). Sin mu je još gori, vozi još luđe. Ipak, kako mu je tata završio u zatvoru, neće biti problema više sa guzonjom. Izrazito neugodan čovjek, a kao dokaz možete pogledati njegov javni facebook nalog.
U tom trenutku su iz pravca Penny-a išle četiri osobe (bračni par koji se skoro doselio iz Švedske, ta žena je nažalost podlegla), sestra i njen sin (nije maloljetan), ko god je prolazio tim putem zna da pojedinci često zagasaju, ali jasno skloniš se u stranu. U jednom momentu je prije svega automobil naišao tim pute (ljudi su se pomjerili u stranu), jasno auto je bio na sredini puta, ljudi sa desne strane. Motorista je naletio ogromnom brzinom, te nije mogao zakočiti, mogao je direktno udariti u automobil ili pokositi ljude, šerif je izabrao drugu opciju.
Komšije su se zadesile odmah iza njega, bit će svjedoci. On je prošao bez ikakve ozljede, u čitavoj toj panici je odmah izjavio - "imaju kamere, ja nisam vozio brzo. Čist sam."
Strašno da opravdavate ovog ubicu. Djeca stradale će sutra doći u Sarajevo.
Da li je udario pješake na cesti ili mimo ceste?
Zadnje što želim je da branim ili da se zalažem za drota, pogotovo ako je kabadahija, ali pješaci nemaju šta raditi na cesti.
Dalje, ovaj iskaz svjedoka kako je motor išao velikom brzinom je jednako relevantan kao i iskaz svjedokinje tramvajske nesreće koja je tvrdila da je vozač tramvaja zvonio i mahao rukama pa na kraju to nijedan snimak nije pokazao...
Avaz je uvijek bio i ostaće seljačko, primitivno i senzacionalističko smeće...
- armin071
- tramvajtrojka
#110172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Al bukvalno MD metastazirao u jedno veliko parkiralište jer niko nista ne dozvoljava da se gradi i sad smeta sto se zatvara FL, koju bi ja svakako zauvijek zatvorio za saobraćajljubijankic wrote: ↑13/08/2026 08:29 Koji se genijalac sjetio zatvoriti ulicu Franca Lehara? Na mjestu gdje je svakodnevni problem sa parkingom genijalac se sjetio da ih ukine jos 50tak. Jebo vas SFF
-
ljubijankic
#110173 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja bi cijeli ovaj grad zatvorio za saobracaj i zivot. Sreca pa se ni ja ni ti ne pitamo nista.tramvajtrojka wrote: ↑13/08/2026 08:33Al bukvalno MD metastazirao u jedno veliko parkiralište jer niko nista ne dozvoljava da se gradi i sad smeta sto se zatvara FL, koju bi ja svakako zauvijek zatvorio za saobraćajljubijankic wrote: ↑13/08/2026 08:29 Koji se genijalac sjetio zatvoriti ulicu Franca Lehara? Na mjestu gdje je svakodnevni problem sa parkingom genijalac se sjetio da ih ukine jos 50tak. Jebo vas SFF
-
ljubijankic
#110174 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Čuj mene selo, GRADljubijankic wrote: ↑13/08/2026 08:34Ja bi cijeli ovaj grad zatvorio za saobracaj i zivot. Sreca pa se ni ja ni ti ne pitamo nista.tramvajtrojka wrote: ↑13/08/2026 08:33Al bukvalno MD metastazirao u jedno veliko parkiralište jer niko nista ne dozvoljava da se gradi i sad smeta sto se zatvara FL, koju bi ja svakako zauvijek zatvorio za saobraćajljubijankic wrote: ↑13/08/2026 08:29 Koji se genijalac sjetio zatvoriti ulicu Franca Lehara? Na mjestu gdje je svakodnevni problem sa parkingom genijalac se sjetio da ih ukine jos 50tak. Jebo vas SFF
- DaysleepeR
#110175 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
19. Kretanje pješaka
Član 105
(1) Pješak ne smije, u pravilu, da se kreće i zadržava na kolovozu.
(2) Ako se pješak kreće kolovozom, on mora da se kreće što bliže ivici kolovoza, i to veoma pažljivo i na način kojim ne ometa ili ne sprečava saobraćaj vozila.
Član 106
(1) Na putu koji ima trotoar ili drugu površinu određenu za kretanje pješaka, odnosno površinu pored kolovoza pogodnu za kretanje pješaka, pješak je dužan da se kreće po tim površinama.
(2) Na putu na kojem ne postoji trotoar ili druga površina određena za kretanje pješaka, odnosno pogodna za kretanje pješaka, a koju pješaci ne mogu da koriste iz bilo kog razloga, pješaci mogu da se kreću kolovozom.
(3) Na kolovozu puta zabranjeno je igranje, vožnja dječijim biciklom, romobilom, koturaljkama i slično, kao i sankanje, skijanje i drugo, osim ako je to posebno dozvoljeno.
Član 107
(1) Kad se pješak kreće kolovozom na javnom putu van naselja, dužan je kretati se uz lijevu ivicu kolovoza u smjeru kretanja, a noću i danju u uslovima smanjene vidljivosti mora biti osvijetljen ili označen svjetloodbojnim prslukom, kao i kretanje u grupi izvoditi krećući se jedan iza drugog.
(2) Izuzetno od odredbe stava (1) ovog člana, pješak može da se kreće uz desnu ivicu kolovoza samo kad je takvo kretanje za njega bezbjednije (nepregledna krivina, provalija, usjek, zasjek, odron i sl.).
(3) Pješak koji gura ručna kolica, bicikl, laki motocikl ili motocikl, lica koja se kreću pomoću pokretnih stolica za nemoćna lica, kao i organizovana kolona pješaka, moraju da se kreću uz desnu ivicu kolovoza u smjeru kretanja.
Član 108
(1) Pješak je dužan da prelazi preko kolovoza i biciklističke staze pažljivo i najkraćim putem, nakon što se prije stupanja na kolovoz uvjeri da to može da učini na bezbjedan način.
(2) Za vrijeme kretanja kolovozom pješak ne smije da koristi mobilni telefon niti da ima slušalice u oba uha.
(3) Na putu koja ima obilježene pješačke prelaze ili posebno izgrađene prelaze, odnosno prolaze za pješake, pri prelaženju puta pješak je dužan da se kreće tim prelazima, odnosno prolazima, ako oni nisu od njega udaljeni više od 100 m.
Član 109
(1) Na obilježenom pješačkom prelazu na kojem je saobraćaj pješaka regulisan svjetlosnim saobraćajnim znacima za pješake pješak je dužan da postupa prema tim znakovima.
(2) Na obilježenom pješačkom prelazu na kojem saobraćaj pješaka nije regulisan posebnim svjetlosnim saobraćajnim znacima za pješake, ali je saobraćaj vozila regulisan svjetlosnim saobraćajnim znacima za vozila ili znacima koje daju ovlašćena lica, pješaci mogu da prelaze preko kolovoza samo dok im je datim znakom dozvoljen prelaz preko kolovoza.
(3) Na obilježenom pješačkom prelazu na kojem saobraćaj nije regulisan svjetlosnim saobraćajnim znakovima ni znacima koje daje ovlašćeno lice, prije stupanja na pješački prelaz, pješak je dužan da obrati pažnju na udaljenost i brzinu vozila koja mu se približavaju.
Član 110
Pješak koji namjerava da pređe kolovoz na mjestu na kojem ne postoji obilježen pješački prelaz ne smije da stupi na kolovoz ako time ometa saobraćaj vozila.
20. Obaveze vozača prema pješacima
Član 111
(1) Ako je saobraćaj na obilježenom pješačkom prelazu regulisan svjetlosnim saobraćajnim znakovima ili znacima ovlašćenog lica, vozač je dužan da zaustavi vozilo ispred pješačkog prelaza kad mu je datim znakom zabranjen prolaz, a ako mu je na takvom prelazu datim znakom dozvoljen prolaz, vozač ne smije da ometa prolaz pješaka koji su već stupili na pješački prelaz.
(2) Ako se obilježeni pješački prelaz iz stava (1) ovog člana nalazi na ulazu na bočni put, vozač koji skreće na taj put dužan je da skreće smanjenom brzinom i propusti pješake koji su već stupili ili stupaju na pješački prelaz i, prema potrebi, da zaustavi vozilo kojim upravlja da bi propustio pješake.
(3) Ako na obilježenom pješačkom prelazu saobraćaj nije regulisan uređajima za davanje svjetlosnih saobraćajnih znakova ni znakovima ovlašćenog lica, vozač je dužan da zaustavi vozilo pred takvim pješačkim prelazom da bi propustio pješake koji prelaze ili stupaju na pješački prelaz, ili nedvosmisleno pokazuju namjeru da pređu preko pješačkog prelaza.
(4) U slučaju iz stava (3) ovog člana na kolovozu sa dvije ili više saobraćajnih traka za saobraćaj u istom smjeru, zabranjeno je prolaženje pored vozila koje je zaustavljeno ili usporava ispred pješačkog prelaza da bi propustilo pješake.
Član 112
(1) Vozač koji skreće na bočni put na čijem ulazu ne postoji obilježen pješački prelaz dužan je da skreće smanjenom brzinom i ne smije da ugrozi pješake koji su već stupili na kolovoz.
(2) Vozač koji se kreće mokrim kolovozom u naselju dužan je da prilagodi brzinu kretanja vozila tako da izbjegne prskanje pješaka koji se kreću ivicom kolovoza ili trotoara.