Nemam pojma odakle ih dovlace uglavnom ih fali.Ozimician wrote: ↑11/09/2023 09:59Pa cekaj, jel ova stvarno misli da ce naci vozace za Tramvaj u Minhenuiz Sri Lanke i dovesti ih i cim sjednu u tramvaj da ce biti top-fit kao njemacki vozac tramvaja koji je tu odrastao i skolovao se za to ?elcaliente wrote: ↑11/09/2023 09:55
Pojma nemam, sta je tu fazon.
Al znam u Minhenu svako malo pise kod mene na stanici za tramvaj, zbog bolesti vozaca danas ne vozimo po planu.
Isto znam da im vozaci buseva daju otkaze , zasto to neznam.
Uglavnom to rece, ja sam prenio.
A da ima istine, ima, pogledaj samo cmizdrenje privrednka zbog Bürgergelda. Haman su ljudi radili za bukvalnu crkavicu za koji se ne isplati raditi. Privrednici ih iskoristavali do maksimuma.
Jbt onda ovdje na temi neko hvali "javni prevoz" - pa u Sarajevu se nikad nije desilo da se izmjeni rezim tramvaja jer je vozac bolestan ?
Pa pazi, to nisu privrednici, nego je to drzava, pretpostavljam da je zapravo drzava ta koja premalo placa radnike, ne drze privrednici tramvaje i gradske linije busa ?
Bürgergeld dize inflaciju; svako ko poznaje 2+2 iz ekonomije zna da je Bürgergeld smrt za privredu.
Javni prevoz je 70 posto privatizovan i izdvojen totalno od javnih sluzbi grada upravo da ih ne bi morali placati kao radnike grada.
To se uradilo da bi se uvela konkurencija i pojeftinile usluge.
Nije drzava cmizdrila, nego privatne firme zbog Bürgergelda, uglavnom produkcija.
A nekome ko zivi u Minhenu ponuditi satnicu ispod 14 eur jer cisti bezobrazluk i izkoristavanje. Tu je Bürgergeld da to malo izregulise.