US Open 2010

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

felipe kajetano

#101 Re: US Open 2010

Post by felipe kajetano »

Rafa nema pojma :D , nezvanicno nakon izjednacenja je placuci zamolio velikog Noleta da ga pusti da kompletira sve naslove.Naravno, nash Nole hrabro i velikodusno srce nije mogao da ne uslisi molbu...svaka cast NovaČe :-D
Suti i trpi

#102 Re: US Open 2010

Post by Suti i trpi »

kkbosna_90 wrote:Pobjeda Nadala!!! Konacno kompletirane 4 GS titule :thumbup:
Prava masina :D
Nevjerovatan je!
Covjek je dokazao da je i na brzim podlogama trenutno br.1 i ako ne bude problema sa povredama nije nemoguce da nadmasi Federera u rekordima...
Nadmasit ce ga. Ako ne bude povreda, Nadal ce u naredne cetri godine osvojiti najmanje 8 velikih turnira. Federer je gotov. Inace, Federer mi je drazi igrac, ali je Nadal dokazo da je bolji... Federerova bolna tacka je prilicno los bekend, te zbog toga ne moze parirati Nadalu.
belafonte

#103 Re: US Open 2010

Post by belafonte »

Bravo Nadal, bravo Nole...

Noleta je mazilo vrijeme dva puta, jednom odgođen meč za naredni dan, drugi put kod rezultata 4-4 u drugom setu kada je Nadal imao kontrolu, trebalo je biti gotovo u 3 seta al onda ne bismo uživali do pola 5 u vanserijskom tenisu...

Nole je odigrao svoj najbolji tenis otkad ja znam za njega, ali frajer ima problem sa fizičkom spremom, dahće ko ker nakon svakog poena, il je prirodno fiziči limitiran ili podhitno mu treba kvalitetan kondicioni trener...

Za Nadala ću samo reći - Teniser bez mane

Pitali su ne tako davno, da li je Federer s druge planete, ja kažem jeste ali i na Federerovoj planeti to isto pitaju za Nadala :mrgreen: :dance:
sofist

#104 Re: US Open 2010

Post by sofist »

Ono sto Noletu fali Nadal je kod sebe poboljsao. Servis. Ne moze se sa Rafom upustati u duge razmjene udaraca ali dobro rece komentator na eurosportu nocas, da je bilo ko drugi sinoc bio Noletov protivnik izgubio, bi ali ne i Rafa. Ono je jednostavno stroj. Drago mi je zbog njega jer je stvarno momak na svom mjestu. One razmjene komplimenata nakon meca su nesto najljepse sto covjek moze cuti u sportu.
Suti i trpi

#105 Re: US Open 2010

Post by Suti i trpi »

belafonte wrote: Nole je odigrao svoj najbolji tenis otkad ja znam za njega, ali frajer ima problem sa fizičkom spremom, dahće ko ker nakon svakog poena, il je prirodno fiziči limitiran ili podhitno mu treba kvalitetan kondicioni trener...
Prirodno limitiran, ima mali kapacitet pluca. Nole nikada nece biti snagator. To mu je svakako veliki hendikep za buduce duele sa Nadalom.

Nadal moze jos popraviti servis, sve ostalo je savrseno. Nevjerovatan lik :shock: .
burek_in_space

#106 Re: US Open 2010

Post by burek_in_space »

Novak - borio se kao lav, ali kao shto reche @Suti i trpi, jednostavno se osjetilo da nece uspjeti.

Rafa - svaka chast majstore :thumbup:

I govori obojice igracha na kraju mecha - neprocjenjivo (mastercard :D )
Cyber-harambashica

#107 Re: US Open 2010

Post by Cyber-harambashica »

auu bre...izgubio nUle....piiii
bingov buraz

#108 Re: US Open 2010

Post by bingov buraz »

Dobar je Nole,pozitivac lik.Nikad nece biti najbolji na svijetu ali ga raja gotivi nevezano za to,takodje i za Ivanovic i Jankovicevu svi imaju samo rijeci hvale.
Srpski tenis :thumbup:
barcelona-bosnia

#109 Re: US Open 2010

Post by barcelona-bosnia »

sofist wrote:Ono sto Noletu fali Nadal je kod sebe poboljsao. Servis. Ne moze se sa Rafom upustati u duge razmjene udaraca ali dobro rece komentator na eurosportu nocas, da je bilo ko drugi sinoc bio Noletov protivnik izgubio, bi ali ne i Rafa. Ono je jednostavno stroj. Drago mi je zbog njega jer je stvarno momak na svom mjestu. One razmjene komplimenata nakon meca su nesto najljepse sto covjek moze cuti u sportu.
:thumbup:
barcelona-bosnia

#110 Re: US Open 2010

belafonte wrote:Bravo Nadal, bravo Nole...

Noleta je mazilo vrijeme dva puta, jednom odgođen meč za naredni dan, drugi put kod rezultata 4-4 u drugom setu kada je Nadal imao kontrolu, trebalo je biti gotovo u 3 seta al onda ne bismo uživali do pola 5 u vanserijskom tenisu...

Nole je odigrao svoj najbolji tenis otkad ja znam za njega, ali frajer ima problem sa fizičkom spremom, dahće ko ker nakon svakog poena, il je prirodno fiziči limitiran ili podhitno mu treba kvalitetan kondicioni trener...

Za Nadala ću samo reći - Teniser bez mane

Pitali su ne tako davno, da li je Federer s druge planete, ja kažem jeste ali i na Federerovoj planeti to isto pitaju za Nadala :mrgreen: :dance:
tacno tako-teniser bez mane :) vamooos :)
Suti i trpi

#111 Re: US Open 2010

Post by Suti i trpi »

bingov buraz wrote:Dobar je Nole,pozitivac lik.Nikad nece biti najbolji na svijetu ali ga raja gotivi nevezano za to,takodje i za Ivanovic i Jankovicevu svi imaju samo rijeci hvale.
Srpski tenis :thumbup:
Malo je reci :mrgreen: .

Inace, Troicki je dosta napredovo. Samo ga je neiskustvo kostalo pobjede nad Djokovicem. Vidio je 2-1 u setovima, imo prednost brejka i dvi loptice za drugi brejk... Djokovic je bio pred ispadanjem, Troicki je na kraju sam sebe pobjedio.

Tipsarevic je pencilin za Rodika :mrgreen: .

Je l tacno da je Rodik porjeklom Srbin :mrgreen: ? Znam, neki (pripadnici 'nebeskog naroda' :mrgreen: ) su govorili da je i Maradona srpskog porjekla ( :mrgreen: :lol: ), ali sam negdje cuo da je Rodikova porodica emigrirala u USA i da su se u Srbiji prezivali Rodić :mrgreen: .
BiH-x

#112 Re: US Open 2010

Post by BiH-x »

Suti i trpi wrote:Je l tacno da je Rodik porjeklom Srbin :mrgreen: ?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
takodje i za Ivanovic i Jankovicevu svi imaju samo rijeci hvale.
Pa u Srbiji je bas i ne gotive ovih dana...http://www.pressonline.rs/sr/vesti/spor ... biju!.html

+ Ono sa Klintonom...no odosmo u off.

Rafa :thumbup: Nije da nije bilo ocekivano
Better Man

#113 Re: US Open 2010

Post by Better Man »

Nadal je ptvrdio da je u ovom trenutku najbolji teniser na svijetu i da je ovo njegova godina. Ako ne bude imao problema sa povredama, vrlo brzo ce nadmasiti Federera po rezultatima. Svaka cast i Djokovicu, jer valjalo je spasiti dvije mec lopte protiv Federera i preokrenuti mec u svoju korist. Djokovic je pruzio svoj maksimum u finalu i vise nije mogao protiv prejakog Nadala.
ultima_palabra

#114 Re: US Open 2010

Post by ultima_palabra »

Golemo :D
Vamos 8-)
Zaista je Nadal primjer za svakog sportaša, navijam za njega od 2005. i nisam tad ni zamišljao da je ovo moguće...
Nole :thumbup: Učinio je nemoguće, vratio je formu od prije 2,5 godine... sada zasluženo može reći da je broj 2.
Tijana_NS

#115 Re: US Open 2010

Post by Tijana_NS »

BiH-x wrote: Pa u Srbiji je bas i ne gotive ovih dana...http://www.pressonline.rs/sr/vesti/spor ... biju!.html

+ Ono sa Klintonom...no odosmo u off.

Rafa :thumbup: Nije da nije bilo ocekivano
Svi vole Anu u Srbiji, sve sto je rekla u tom clanku je istinito, a naslov je maliciozan, jer Ana nikoga nije vredjala... i to je star clanak ...
Tijana_NS

#116 Re: US Open 2010

Post by Tijana_NS »

Ovo je više nego što sam ikada mogao da zamislim. Sama činjenica da sam stigao do finala bila je velika stvar, a sada kada ću imati i ovaj trofej, sve mi se čini neverovatno. Želim da čestitam Novaku na odličnom turniru, ali i na stavu po pitanju poraza. Svojim dobrim stavom pruža odličan primer mladima i ne sumnjam da će i sam uskoro osvojiti US open", rekao je Nadal nakon meča.

Rekao Rafa nakon finala :-)

Dopozdilo coveku :-)
barcelona-bosnia

#117 Re: US Open 2010

vamooos... idemo sada na sva 4 grand slama u jednoj godini :) :) :)
Normalan.ba

#118 Re: US Open 2010

Post by Normalan.ba »

Tijana_NS wrote:Ovo je više nego što sam ikada mogao da zamislim. Sama činjenica da sam stigao do finala bila je velika stvar, a sada kada ću imati i ovaj trofej, sve mi se čini neverovatno. Želim da čestitam Novaku na odličnom turniru, ali i na stavu po pitanju poraza. Svojim dobrim stavom pruža odličan primer mladima i ne sumnjam da će i sam uskoro osvojiti US open", rekao je Nadal nakon meča.

Rekao Rafa nakon finala :-)

Dopozdilo coveku :-)
Pa ja,da ne cmizdri ko neki kad izgube :D
citroen

#119 Re: US Open 2010

Post by citroen »

cestitke Nadalu,stvarno je igracina ali velika ljudina, ali i Nole nije los po tom pitanju :D U buducnosti mozemo ocekivati da ce Nadal prestici Federa po broju osvojenih GS titula
ultima_palabra

#120 Re: US Open 2010

Post by ultima_palabra »

Ma sam Rafa se ne opterećuje tim stvarima :-D Kad se razmišlja o tome zaboravi se koliko je teško osvojiti samo jedan GS, neki odlični igrači ne uspiju osvojiti jedan u karijeri... onda se postaje ranjiv. Prije pola godine je bilo upitno hoće li ikad osvojiti ijedan više. Bitno je da nastavi da igra smanjen broj turnira, a i da neke Masterse shvata malo opuštenije 8-)
Post Reply