Kur'an najsavrsenija mudziza

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
KotromanichII

#101 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by KotromanichII »

Čije su ovo riječi?
Tvoje ili nečije druge?
Kao da sam prepoznao nekoga
niti deedat niti naik, nego ja pisao tekst prije 7 godina cini mi se, stavio negdje na internet, pa sad kopirao i postavio ovdje

koristio sam se drugim materijalima, ne deedatovim niti naikovim
PRO testant

#102 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

KotromanichII wrote:
Čije su ovo riječi?
Tvoje ili nečije druge?
Kao da sam prepoznao nekoga
niti deedat niti naik, nego ja pisao tekst prije 7 godina cini mi se, stavio negdje na internet, pa sad kopirao i postavio ovdje

koristio sam se drugim materijalima, ne deedatovim niti naikovim
:lol: :lol:

Hočeš li da ti kažem koja je knjiga? :lol:

Ili da ti kažem i kopiram iz teksta "uzrečice" i stalne tekstualne oblike koje Dedat koristi? :lol: :lol:
Zar zaista misliš da nemam njegove knjige i da ih nisam isčitao i markirao problematične dijelove? :lol: :lol:

Farbaj nekoga drugog.
PRO testant

#103 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

Tek toliko da imaš na umu, ovo je dio moje biblioteke:

http://isohunt.com/torrent_details/1581 ... ab=summary
KotromanichII

#104 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by KotromanichII »

A da ne citiram cijele pasuse koji su totalno van konteksta, pogotovu kao onaj o "živom Isusu i kako zbog toga nije razapet" a koji ustvari u stvarnom tekstu govori o USKRSLOM Isusu koji se ukazuje apostolima i sljedbenicima.

Barem prvo pročitaj tekstove koje ćeš kopirati pa vidi imaju li stvarno ikakve veze sa onim što "pisac" pokušava reći.
Blamiraš se već po koji put danas?

pozdrav
A da ne citiram cijele pasuse koji su totalno van konteksta, pogotovu kao onaj o "živom Isusu i kako zbog toga nije razapet" a koji ustvari u stvarnom tekstu govori o USKRSLOM Isusu koji se ukazuje apostolima i sljedbenicima.
/ ma nemoj, cuj to,grdne rane pa koliko puta krscani izvade iz konteksta neke pasuse iz biblije, ja koliko znam koliko se krscani fataju na onu iz biblije "ja i moj otac smo jedno, kao dokaz da je isus Bog,"

Ja i Otac jedno smo. Jovan.10:30

ovo je krscanima jedno od najveci dokaza da je isus Bog, a pogledaj te sta sam isus kaze za ovo i kako im pobija njihove tvrdnje, i pogledaj te kako vade tekstove iz biblije iz konteksta

21 Da svi budu jedno, kao što si ti, Oče, u meni i ja u tebi, da i oni u nama budu jedno, da vjeruje svijet, da si me ti poslao.
22 I slavu, koju si mi dao, ja dadoh njima, da budu jedno, kao što smo i mi jedno:
23 Ja u njima i ti u meni; da budu sasvim u jedno, i da spozna svijet, da si me ti poslao i da si ih ljubio, kao što si mene ljubio
. Ivan 17(biblija)

ovdje se cisto i jasno objasnjava da to sto se kaze "Ja i Otac smo jedno" misli se na jedan cilj/misija i jedna vjera, bez odvajanja

"da i oni u nama budu jedno" znaci i da apostoli budu jedno sa isusom i bogom u istoj misiji

JASNO KO SUZA, i tices mi onda reci kako vadim iz konteksta recenice, a ja kad ih vadim ja potkrijepim dokazima iz drugih dijelova biblije

nego bolje ti je ako mozes da objasnis moje argumente a manje se bavi tim fallacies, dokazi meni i narodu ovdje da to nije tako
PRO testant

#105 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

Ako već citiraš te stihove, postavi sve pa nek ostali donesu odluku. :D
A ne samo one koji tebi odgovoaraju.
Evo, ja ču samo naglastiti određene dijelove pa nek ostali sude o tome što ti govoriš.

Prije toga si zaboravio postaviti slijedeće stihove: 16:25-30
"Joh 16:25 "To sam vam govorio u poredbama. Dolazi čas kad vam više neću govoriti u poredbama, nego ću vam otvoreno navješćivati Oca.
Joh 16:26 U onaj dan iskat ćete u moje ime i ne velim vam da ću ja moliti Oca za vas.
Joh 16:27 Ta sam vas Otac ljubi jer vi ste mene ljubili i vjerovali da sam ja od Boga izišao.
Joh 16:28 Izišao sam od Oca i došao na svijet. Opet ostavljam svijet i odlazim Ocu."
Joh 16:29 Kažu mu učenici: "Evo, sad otvoreno zboriš i nikakvon se poredbom ne služiš.
Joh 16:30 Sada znamo da sve znaš i ne treba da te tko pita. Stoga vjerujemo da si izišao od Boga."
Joh 16:31 Odgovori im Isus: "Sada vjerujete?
Joh 16:32 Evo dolazi čas i već je došao: raspršit ćete se svaki na svoju stranu i mene ostaviti sama. No ja nisam sam jer Otac je sa mnom.
Joh 16:33 To vam rekoh da u meni mir imate. U svijetu imate muku, ali hrabri budite - ja sam pobijedio svijet!"

Zašto ovaj tekst, jer nastavak počinje na sledeći način....

Ivan 17to poglavlje.
"Joh 17:1 To Isus doreče, a onda podiže oči k nebu i progovori: "Oče, došao je čas: proslavi Sina svoga da Sin proslavi tebe
Joh 17:2 i da vlašću koju si mu dao nad svakim tijelom dade život vječni svima koje si mu dao.
Joh 17:3 A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao - Isusa Krista.
Joh 17:4 Ja tebe proslavih na zemlji dovršivši djelo koje si mi dao izvršiti.
Joh 17:5 A sada ti, Oče, proslavi mene kod sebe onom slavom koju imadoh kod tebe prije negoli je svijeta bilo.
Joh 17:6 Objavio sam ime tvoje ljudima koje si mi dao od svijeta. Tvoji bijahu, a ti ih meni dade i riječ su tvoju sačuvali.
Joh 17:7 Sad upoznaše da je od tebe sve što si mi dao
Joh 17:8 jer riječi koje si mi dao njima predadoh i oni ih primiše i uistinu spoznaše da sam od tebe izišao te povjerovaše da si me ti poslao.
Joh 17:9 Ja za njih molim; ne molim za svijet, nego za one koje si mi dao jer su tvoji.
Joh 17:10 I sve moje tvoje je, i tvoje moje, i ja se proslavih u njima.
Joh 17:11 Ja više nisam u svijetu, no oni su u svijetu, a ja idem k tebi. Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi.
Joh 17:12 Dok sam ja bio s njima, ja sam ih čuvao u tvom imenu, njih koje si mi dao; i štitio ih, te nijedan od njih ne propade osim sina propasti, da se Pismo ispuni.
Joh 17:13 A sada k tebi idem i ovo govorim u svijetu da imaju puninu moje radosti u sebi.
Joh 17:14 Ja sam im predao tvoju riječ, a svijet ih zamrzi jer nisu od svijeta kao što ni ja nisam od svijeta.
Joh 17:15 Ne molim te da ih uzmeš sa svijeta, nego da ih očuvaš od Zloga.
Joh 17:16 Oni nisu od svijeta kao što ni ja nisam od svijeta.
Joh 17:17 Posveti ih u istini: tvoja je riječ istina.
Joh 17:18 Kao što ti mene posla u svijet tako i ja poslah njih u svijet.
Joh 17:19 I za njih posvećujem samog sebe da i oni budu posvećeni u istini.
Joh 17:20 Ne molim samo za ove nego i za one koji će na njihovu riječ vjerovati u mene:
Joh 17:21 da svi budu jedno kao što ti, Oče, u meni i ja u tebi, neka i oni u nama budu da svijet uzvjeruje da si me ti poslao.
Joh 17:22 I slavu koju si ti dao meni ja dadoh njima: da budu jedno kao što smo mi jedno -
Joh 17:23 ja u njima i ti u meni, da tako budu savršeno jedno da svijet upozna da si me ti poslao i ljubio njih kao što si mene ljubio.
Joh 17:24 Oče, hoću da i oni koje si mi dao budu gdje sam ja, da i oni budu sa mnom: da gledaju moju slavu, slavu koju si mi dao jer si me ljubio prije postanka svijeta.
Joh 17:25 Oče pravedni, svijet te nije upoznao, ja te upoznah; a i ovi upoznaše da si me ti poslao.
Joh 17:26 I njima sam očitovao tvoje ime, i još ću očitovati, da ljubav kojom si ti mene ljubio bude u njima - i ja u njima."

E sada ti meni reci da nisi izvadio iz konteksta.
PRO testant

#106 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

A evo ti i link za Deedatove knjige.
http://www.kickasstorrents.com/ahmed-de ... 95497.html
PRO testant

#107 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

Citirao si isječke iz knjige : "Crucifixion Or Cruci-fiction"
I to jako loše.

Ako treba postirati ću da se vidi.
KotromanichII

#108 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by KotromanichII »

ama bas nista ti meni nisi rekao sa tim tekstom

da sam ja od Boga izišao.

Izišao sam od Oca i došao na svijet

5 A sada ti, Oče, proslavi mene kod sebe onom slavom koju imadoh kod tebe prije negoli je svijeta bilo.
pa ovo je smijesno ako ti je to neki dokaz, pa po islamu je poznato to da mi dolazimo od Boga, prije nego smo dosli u majcine utrobe, Bog je nase duse stvorio i pitao nas sviju dali ga prihvatamo kao Boga, svi su potvrdili a duse dolaze na svijet jedna po jedna kroz majcino rodjenje djeteta, tako da te rijeci onda imaju smisla ako ih je stvarno isus rekao

''I kad je Gospodar tvoj iz kičmi Ademovih sinova izveo potomstvo njihovo i zatražio od njih da posvjedoče protiv sebe: 'Zar Ja nisam Gospodar vaš?', oni su odgovorili: 'Jesi, mi svjedočimo', i to zato da na Sudnjem danu ne reknete: 'Mi o ovome nismo ništa znali.''' (El-A'raf, 172.).

evo ti objasnjenja tih tvojih tvrdnji

Joh 17:22 I slavu koju si ti dao meni ja dadoh njima
tacno tako, zar to nije cast biti sluga boziji, biti sljedbenik prave vjere, a tu vjeru je isus prenio svojim apostolima

o tome se covjce i radi
KotromanichII

#109 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by KotromanichII »

I to jako loše.

moguce da sam pokupio nesto iz te knjige kad sam pisao tekstove, ali nije poenta odakle sam izvadio nego problem za tebe predstavlja sta ti pricam a problem nije odakle sam vadio

hajde ti ako si takav dobar poznavalac krscanstva obori te tvrdnje da to nije tako kako stoji u bibliji o isusovom spasenju od smrti sto sam pisao
Last edited by KotromanichII on 08/09/2010 17:09, edited 1 time in total.
PRO testant

#110 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

Ko može postojati i imati slavu ISTU kao i Bog koju mu je i DAO Bog, PRIJE postojanja svjeta?
Ko može "DATI ŽIVOT VJEČNI"?
Kome je dato "SVAKO TIJELO"?

Koristi one svoje "magične" moći zapažanja :lol: možda nešto i naučiš iz ovoga teksta.

Ali i dalje stoji da si izvadio iz konteksta i da neke stvari koje si indicirao nisu u sklopu poruke ovoga teksta.
PRO testant

#111 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

KotromanichII wrote:
I to jako loše.

moguce da sam pokupio neto iz te knjige kad sam pisao tekstove, ali nije poenta odakle sam izvadio neego problem za tebe predstavlja sta ti pricam a problem nije odakle sa vadio

hajde ti ako si takav dobar poznavalac krscanstva obori te tvrdnje da to nije tako kako stoji u bibliji o isusovom spasenju od smrti sto sam pisao
Ooooo da jarane, nisi ti "nešto" pokupio, nego si SVE pokupio iz te knjige. :-)
Je li treba zaista da postiram? :lol:

I poenta je upravo skretanje pažnje sa ostalih rečenih stvari u tom kontekstu i o toj temi.
Jer ja pokazah a mogu ponovo da taj tip nije ništa do samopromotor i najobičniji laik te .... da ne idemo dalje sa epitetima...

Ali ti moram pokazati poštovanje što si barem malo priznao da sam u pravu barem po nečemu.
Što če reći da je to mnogo više nego što želiš da pokažeš. :thumbup:

A što se tiče obaranja, obori ih ti sam, kada si postavio tekst.
Jer ... svako ko imalo prati na ovom forumu je mogao da prepozna dosta rupa u njemu. I sam način izlaganja, je tako ..... djetinjast, da se tako izrazim. Tako da nema potrebe da bilo šta drugo kažem osim, "Pogledaj onaj cijeli pasus, koji postirah i jasno je da su skoro sve izjave vazane za citate van svakog konteksta." (tipično za autora knjige iz koje si to povadio) :lol:

Pa ti izvoli.....
travar

#112 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by travar »

"Ko se ostavi rasprave, makar bio u pravu, sredina mu je dženneta!" [1]

[1] arzuhal :mrgreen: , http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=550
KotromanichII

#113 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by KotromanichII »

Ko može postojati i imati slavu ISTU kao i Bog koju mu je i DAO Bog, PRIJE postojanja svjeta?
nekontam ovo, ima u bibliji puno nejasnoca

a za mene je ono jasno ko dan, bog nije covjek, a tamo na drugom mjestu cpominje covjeka isusa

sto znaci isus nije bog, jednostvano skroz, samo sebi kompliciras bezveze
Joh 17:2 i da vlašću koju si mu dao nad svakim tijelom dade život vječni svima koje si mu dao.
vjecni zivot je raj, na to se misli, jer raj je vjecan

ako kaze isus dajem ti vjecan zivot, to bi se ovako moglo protumaccit, onaj ko ga bude slijedio dobices raj, zivot vjecni, nista cudno
ljeljenca

#114 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by ljeljenca »

kako sam ja sretan bez religije.
PRO testant

#115 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

KotromanichII wrote:
nekontam ovo, ima u bibliji puno nejasnoca

a za mene je ono jasno ko dan, bog nije covjek, a tamo na drugom mjestu cpominje covjeka isusa

sto znaci isus nije bog, jednostvano skroz, samo sebi kompliciras bezveze

vjecni zivot je raj, na to se misli, jer raj je vjecan

ako kaze isus dajem ti vjecan zivot, to bi se ovako moglo protumaccit, onaj ko ga bude slijedio dobices raj, zivot vjecni, nista cudno

Kontaš Kontaš :lol: :lol: samo se praviš da ne kontaš i sada se vadiš :lol: :lol: jer znaš šta to znači :lol: :lol:
Joh 17:3 A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao - Isusa Krista.
I sada tu dolazi ona "JA I OTAC SMO JEDNO."
Ili ona, "Prije nego li je Abraham bio JA JESAM."

Hej idi bolan gledaj crtane, sada če još malo, pa ti je vrijeme za spavanje :lol: :lol: :lol:

.
KotromanichII

#116 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by KotromanichII »

ovo ti je dovoljno da nista drugo nepisem, ovo ispisi stavi sebi na vrata na celo, ma gdje god
Bog kaze:

"neću više gnjevu dati maha, neću opet zatirati Efrajima, jer ja sam Bog, a ne čovjek hosea 11:9"

bog nije covjek

" Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek - Krist Isus" Prva poslanica Timoteju 2:5

covjek isus

sta to treba da znaci :

isus je covjek

Bog nije covjek , i onda dodje do zakljucka Isus nije BOg
pa poslije mozes tandarat i mandarat koliko hoces
Ali_G

#117 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by Ali_G »

Najbolje bi bilo da se tema zatvori. Ni jedan ni drugi niste sposobni da kako treba potkrijepite svoje stavove, dzaba se zamarate a i nas sa vama.
PRO testant

#118 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

KotromanichII wrote:ovo ti je dovoljno da nista drugo nepisem, ovo ispisi stavi sebi na vrata na celo, ma gdje god
Bog kaze:

"neću više gnjevu dati maha, neću opet zatirati Efrajima, jer ja sam Bog, a ne čovjek hosea 11:9"

bog nije covjek

" Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek - Krist Isus" Prva poslanica Timoteju 2:5

covjek isus

sta to treba da znaci :

isus je covjek

Bog nije covjek , i onda dodje do zakljucka Isus nije BOg
pa poslije mozes tandarat i mandarat koliko hoces
Je li to jedan jedini tekst koji govori o Isusu i njegovim karakteristikama?
I je li taj tekst iz knjige proroka Hoše upravo govori o tome kako Bog nije čovjek ili je o nečemu drugom?

Evo cijelog teksta pa neka drugi prosude:
"Hos 11:1 Dok Izrael bijaše dijete, ja ga ljubljah, iz Egipta dozvah sina svoga.
Hos 11:2 Al' što sam ih više zvao, sve su dalje od mene odlazili; baalima su žrtvovali, kadili kumirima.
Hos 11:3 A ja sam Efrajima hodati učio, držeći ga za ruke njegove; al' oni ne spoznaše da sam se za njih brinuo.
Hos 11:4 Užima za ljude privlačio sam ih, konopcima ljubavi; bijah im k'o onaj koji u čeljustima njihovim žvale opušta; nad njega se saginjah i davah mu jesti.
Hos 11:5 U zemlju egipatsku on će se vratiti, Asirac će mu kraljem biti, jer se ne htjede vratiti k meni.
Hos 11:6 Mač će bješnjeti njegovim gradovima, uništiti prijevornice njegove, proždirat će zbog spletaka njegovih.
Hos 11:7 Narod je moj sklon otpadu; i premda ga k Višnjem dozivlju, nitko da ga podigne.
Hos 11:8 Kako da te dadem, Efrajime, kako da te predam, Izraele! Kako da te dadem kao Admu, da učinim s tobom kao Sebojimu? Srce mi je uznemireno, uzavrela mi sva utroba:
Hos 11:9 neću više gnjevu dati maha, neću opet zatirati Efrajima, jer ja sam Bog, a ne čovjek: Svetac posred tebe - neću više gnjevan dolaziti!

Hos 11:10 Za Jahvom će ići on, k'o lav on će rikati; a kad zarikao bude, sinovi će mu veselo dohrliti sa zapada;
Hos 11:11 k'o ptice će dohrliti iz Egipta, k'o golubica iz zemlje asirske, i naselit ću ih po kućama njihovim - riječ je Jahvina.
Hos 11:12 [12:1] Opkolio me lažju Efrajim i prijevarom Izraelov dom. A i Juda još je nestalan Bogu, Svecu vjernome."

Očigledno je da ne pravi takvu izjavu u kojoj naglašava da njegovo "postojanje" nije u ljudskom obliku, nego da nastoji opisati ljudsku prevrtljivost i razuzadnost, i kao suprotnost tome Božiju odanost i njegovu osjećajnost.

" Kako da te dadem, Efrajime, kako da te predam, Izraele! Kako da te dadem kao Admu, da učinim s tobom kao Sebojimu? Srce mi je uznemireno, uzavrela mi sva utroba:
Hos 11:9 neću više gnjevu dati maha, neću opet zatirati Efrajima, jer ja sam Bog, a ne čovjek: Svetac posred tebe - neću više gnjevan dolaziti!

Mislim da je običnim posmatranjem teksta dovoljno da se pokaže o čemu je riječ, i koja se slika opisuje.
XXS

#119 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by XXS »

Hajde i ovo da vidim. KotromanichII tvrdi da bog nije svemoguc nego da i za njega postoje nemoguce stvari. :shock:
U svoj svojoj snazi, moci i superiornosti, gospodar svjetova nije u stanju uzeti ljudsko tijelo, prosetati zemljom i uraditi sta je vec naumijo.

Znao sam ja da ce jednog dana ispast dobar kjafir od KotromanichaII. :D
KotromanichII

#120 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by KotromanichII »

Je li to jedan jedini tekst koji govori o Isusu i njegovim karakteristikama?
I je li taj tekst iz knjige proroka Hoše upravo govori o tome kako Bog nije čovjek ili je o nečemu drugom?

Evo cijelog teksta pa neka drugi prosude:
"Hos 11:1 Dok Izrael bijaše dijete, ja ga ljubljah, iz Egipta dozvah sina svoga.
Hos 11:2 Al' što sam ih više zvao, sve su dalje od mene odlazili; baalima su žrtvovali, kadili kumirima.
Hos 11:3 A ja sam Efrajima hodati učio, držeći ga za ruke njegove; al' oni ne spoznaše da sam se za njih brinuo.
Hos 11:4 Užima za ljude privlačio sam ih, konopcima ljubavi; bijah im k'o onaj koji u čeljustima njihovim žvale opušta; nad njega se saginjah i davah mu jesti.
Hos 11:5 U zemlju egipatsku on će se vratiti, Asirac će mu kraljem biti, jer se ne htjede vratiti k meni.
Hos 11:6 Mač će bješnjeti njegovim gradovima, uništiti prijevornice njegove, proždirat će zbog spletaka njegovih.
Hos 11:7 Narod je moj sklon otpadu; i premda ga k Višnjem dozivlju, nitko da ga podigne.
Hos 11:8 Kako da te dadem, Efrajime, kako da te predam, Izraele! Kako da te dadem kao Admu, da učinim s tobom kao Sebojimu? Srce mi je uznemireno, uzavrela mi sva utroba:
Hos 11:10 Za Jahvom će ići on, k'o lav on će rikati; a kad zarikao bude, sinovi će mu veselo dohrliti sa zapada;
Hos 11:11 k'o ptice će dohrliti iz Egipta, k'o golubica iz zemlje asirske, i naselit ću ih po kućama njihovim - riječ je Jahvina.
Hos 11:12 [12:1] Opkolio me lažju Efrajim i prijevarom Izraelov dom. A i Juda još je nestalan Bogu, Svecu vjernome."

Očigledno je da ne pravi takvu izjavu u kojoj naglašava da njegovo "postojanje" nije u ljudskom obliku, nego da nastoji opisati ljudsku prevrtljivost i razuzadnost, i kao suprotnost tome Božiju odanost i njegovu osjećajnost.

" Kako da te dadem, Efrajime, kako da te predam, Izraele! Kako da te dadem kao Admu, da učinim s tobom kao Sebojimu? Srce mi je uznemireno, uzavrela mi sva utroba:

Mislim da je običnim posmatranjem teksta dovoljno da se pokaže o čemu je riječ, i koja se slika opisuje.
to meni nista ne govori,

a ovo vec govori

bog nije covjek

covjek isus

ovo je jasno kao da , a ti se mozes izvlaciti koliko hoces,

kako vi krscani komplicirate svoje vjerovanje nije ni cudo, sto krscani napustaju krscnastvo i prelaze u islam

10 - Bog ne mozhe biti rodjen.

Bog se nije mogao pojaviti jer je On oduvjek, ne mozhe se pojaviti iz nechega shto ne postoji. On je oduvjek, niti je rodjen niti je rodio. On je postojao prije svega i prije onoga shto mi nazivamo vremenom. Mi svi znamo da je Isus a.s., bio rodjen, bez oca i to je jedno veliko chudo koje se dogodilo voljom Allaha uzvishenog, bio je u materici svoje majke 9 mjeseci, kao i svaki drugi chovjek. Bog dz.sh. ne mozhe biti rodjen, Isus a.s. je rodjen ! Takve dvije osobe ne mogu biti jedna ! Bog dz.sh. nema pochetka, Isus a.s. je imao pochetak.

9- Ne postoji ni jedna rijech ni u jednoj knjizi ukljuchujuci i Bibliju da je Isus a.s. rekao da je on bog.

Allah dz.sh. je uvjek bio veoma jasan kad je je prichao o sebi . Na primjer u Isayah 46-9 je rekao:" Ja sam Bog i nema nicheg drugog, Ja sam Bog i niko nije kao Ja" ! Ono shto je Isus stalno ponavljao iz starog zavjeta je :" Chuje o Izraelcani, Bog je jedan Bog, i nema drugog osim Njega!" Isus a.s. je takodje bio jasan kad su mu Jevreji rekli:" Ti sebe nazivash bogom!" Rekao je :" To vi kazhete!" Nije rekao :" Jesam !" I nikad to nije rekao nikome ! Zashto bi bog rekao za sebe da nije bog, a po krshcanstvu on je doshao da spasi narod od grijeha ? Jednostavno Isus a.s., nije bog ! Da je Bog doshao u formi chovjeka On bi to jasno rekao da bi i petogodishnjak to razumio, ali nije ! Ne postoji ni jedna jedina rijech koja kazhe da jeste ! ne postoji ni jedna rechenica da je Isus a.s., rekao :" Ja sam bog , pokoravajte se meni!"

8- Biblija kazhe da nikad niko nije vidio Boga ! To je veoma jasno .

Dzon 1- 18 navodi da nikad chovjek nije vido Boga . Chak je i Isus a.s., rekao u Dzon 5-37 ".... nikad niste chuli Njegov glas, niti ste vidjeli Njegovo lice. " Ako je on bio bog, zashto je rekao da nikad niko nije vidio Boga ? Ako je bio bog, zashto nije rekao:" Zhelite li da vidite boga, ja sam bog, gledajte me !" Zashto ?

7- Rani krshcani za vrijeme Isa a.s. su i dalje svoje molitve obavljali u Jevrejskim sinagogama, jer Isus a.s., je dosao da upotpuni stari zavjet.

Isus a.s., nikad nije napravio crkvu, i sam je svoje molitve obavljao u sinagogama. Na isti nachin kao i Musa a.s., Ibrahim a.s. Davud a.s.... Ako se osvrnemo na prve dvije generacije "krshcana" vidjecemo da su oni josh uvjek bili dio "jevreja" koji su slijedili Isa a.s. kao poslanika . Isus a.s., nikad nije zagovarao trojstvo, to je nametnuto poslije trece generacije "krshcana" . Ko je sve to izmislio Je Pavle, koji ga nikad nije niti vidio, niti chuo... niti je ishta uchio od njega. Sve je to on zabrljao iz svije "vizije" koju je nametnuo sljedbenicima Isa a.s. kako bi ih odveo na krivi put jer prije toga, on je taj koji je progonio i ubijao Isaove a.s. sljedbenike , odvodio ih u Rim na pogubljenja. Pishuci spise o "krshcanstvu" najvishe im je shtete nanio i to za vas vijek, time shto ih je zaveo s pravog puta. Da shteta bude vec, neuki krshcani su ga pocheli slijpepo slijediti sve do dana danashnjeg. Tako da se njegova zavjera protiv krshcana jako ostvarila, ne preko njihovog progonjenja i ubijanja. Niko nije uspio jedan narod unishtiti, ali jeste preko Biblije, koju je sklepao i poturio im, a oni neuki prihvatili. Pavle je bio onaj ko ih je najrije nazvao krshcanima i koji im je plasirao trojstvo.

6- Isus a.s., je spavao, jeo, pio i obavljao prirodne potrebe

Bog dz.sh. je savrshenstvo ( niko nije kao On ) ne jede , ne pije i nema potrebe nikakve. Jer ako bi imao potrebu za takvim stvarima onda i nebi bio Bog. Isus a.s., je jeo, pio, spavao, vrshio nuzde on je Poslanik Njegov ! Jer ako je imao potrebu za svim tim stvarima, znachi da je to ono shto ga je odrzhavalo u zhivotu, da nije savrshenstvo. Allah dz.sh je savrshen a Isus a.s., nije bio savrshen, tako da te dvije stvari nikako ne mogu biti jedna ! Isus a.s., se molio . Kad god je imao poteshkoca on se molio ! Govorio bi svojim uchenicima da ga chekaju dok se on moli padajuci chelom na zemlju ! To pokazuje da je on imao potrebu za nekim ko je veci od njega. Ako je Isus a.s., bio bog, zashto se molio i zashto nije govorio drugima da se mole njemu , jer molitve se shalju samo Bogu ? Zashto nije rekao, klanjajte se meni, ja nemam potrebu da se klanjam nikome ? Zato on ne mozhe biti bog.

5- Isus a.s., je tvrdio da Bozhje znanje je vece od njegovog.

Kad je bio upitan o Sudnjem danu rekao je :" Da niko o tome nema znanje osim Njega ( Allaha dz.sh.) !" Ako je on bio bog, on je to trebao da zna !? Ako je trojstvo istina, Bog je Bog, Isus je bog, sveti duh je bog... kako to da jedan zna vishe od drugog ? Kako to da je mnogo shta sakriveno Isusu a.s., ? Lahko, on je bio Bozhji Poslanik, jedan u nizu onih koje je Allah dz.sh. s vremena na vrijeme slao narodu. Recimo , auto je jako dobar primjer trojstva. U njemu mogu biti 3 osobe, ali mogu li biti 3 auta a jedna osoba podijeljena u svaki od njih ? Nemoguce kao i samo trojstvo !

4- Isus a.s. je jasno rekao da on NIJE bog !

Dzon 17-3 ": Ovo je zhivot gdje mogu znati Tebe Jednoga istinitoga Boga i mene Isusa kojeg si Ti poslao( kao poslanika )" Svaki musliman a i ostali ce primjetiti slichnost u shehadetu Isa a.s. i Muhammeda a.s. ! Bog je jedan a oni su bili samo Njegovi Poslanici a.s.. kad je trebao biti uzdignut , obratio se Magdaleni:" Idem ka mom Bogu i tvom Bogu" Nije rekao :" Idem ka "sebi" ( trojstvo )?!

3- Isusu a.s. je nametnuto kroz Jevrejsku tradiciju titula "bozhjeg sina"

Chak i ako uzmemo u obzir krshcanske tvrdje da je on sin od boga ne'uzubillah, trebamo znati da u judaizmu je bio obichaj da se svako ko je imao veliko poshtovanje bio nazvam sinom bozhjim, ili gospodom shto nikako ne znachi da je uistinu bio to ! Krshcani se odmah hvataju za njegovo chudesno rodjenje,a prema jevrejima tad je bilo da sin uzima porijeklo po ocu a ne po majci odtuda su i Isau a.s., poturili da ako nije imao oca onda je Bog njegov otac neuzubillah neuzubillah . Ali, to potezhe josh jednu chinjenicu da su Adem a.s. ( Adam ) i Havva ( Eva ) stvoreni chak i bez majke, nisu imali uopshte roditelje,i njih niko ne uzima za bozhanstva ? Zashto bi Isusa a.s. ko uzimao a ako nishta, imao je majku ?

2- Bog dz.sh. ne prolazi kroz promjene !

Bog dz.sh. je postojao prije ljudi. Stvorio je chovjeka a onda sve ostalo sbog chovjeka, i Sunce, i zhivotinje, i hranu.... i vrijeme kroz koje chovjek mijenja svoje osjecaje i izgled. Allah dz.sh. je savrshen , on ne mijenja osjecaje i izled ! Njemu nije potreba da sebe stvori u obliku chovjeka da bi to osjetio. On je sve to stvorio ! Kad napravimo neshto, tv, dvd... mi znamo kako bi to trebalo da funkcionishe. Nije nam potreba da se transformishemo u to da bi znali shta se tu deshava ! I zato Isus a.s., nije bio niti bog niti sin bozhji !

1- Bog dz.sh. je jedini ko se obozhava !

U bilo kojoj religiji, bilo chemu, svako se okrece u molitvi BOGU ! Ako je Isus bio bog, zashto mu se niko nije molio ? Matju 15-18 je rekao totalno drugachije :" Doista cete pocheti mene obozhavati i uchiti dokrinske naredbe pisane od chovjeka" Ne od Boga, ne od Isusa a.s., od chovjeka !( Znachi uchice izmishljotine o njemu kao bogu, od chovjeka, trojstvo ce uchiti od chovjeka )...dalje kazhe :" Ali obozhavanje koje cete meni pridavati je zaista pogreshno"Zashto me nazivate dobrim, kad je dobro samo JEDNO "? Matju 19: 16-17 U Kur'anu je navedeno da ce Allah upitati Isusa a.s., dali je on naredio nekome da ga obozhava, reci ce ne osim onoga shto si ti meni naredio ! Jer on nije objekt obozhavanja ! Na danu Sudjem Isus a.s., ce reci onima koji su lijechili u njegovo ime, koji su chuda pravili u njegovo ime , koji su obozhavali njega :" Mnogi ce mi reci toga dana Gospode, Gospode dali smo mi smo poduchavali u tvoje ime ? U tvoje ime smo istjeivali djavola, u tvoje ime smo radili mnoga chuda ! A ja cu im onda reci:" Ja vas nikad nisam poznavao , bjezhite od mene vi koji ste grijeh i nered pravili !" Matju 7: 22-24

Pro TESTANT

jesi li ti svjestan da ces biti kaznjen na sudnjem danu za te rijeci, da je isus Bog, i te tvoje tvrdnje

Evo sta kaze Bog u kuranu mada ti ovo znas ali da te podsjetim:

Nevjernici su oni koji govore: "Bog je - Mesih/Mesija, sin Marijin/Merjemin." EI- Ma'ide, 72.

I znaj sigurno, ma 10000%, kad god legnes navece i razmisli ovo ovme, znaj da te ceka dzehennem ukoliko se nepokajes prije smrti, jer lagati na Boga i tvrditi da je covjek Bog, je shirk teze klase.
KotromanichII

#121 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by KotromanichII »

Hajde i ovo da vidim. KotromanichII tvrdi da bog nije svemoguc nego da i za njega postoje nemoguce stvari.
/ ko po tebi ako Bog nemoze biti covjek onda je nemoguce

to je isto kao kad bi tvrdio, "zasto Bog nemoze biti rodjen", a Bog je oduvijek, i nikad nije bio rodjen.

U svoj svojoj snazi, moci i superiornosti, gospodar svjetova nije u stanju uzeti ljudsko tijelo, prosetati zemljom i uraditi sta je vec naumijo.
/ a sto ce mu to da uzima ljudsko tijelo, kad covjeka bolje poznaje nego covjek sam sebe, ma covjce Bog poznaje tebe bolje nego ti sam sebe, jesi li ti svjestan toga, zna tvoje misli koje ti plutaju glavom u najmracnijoj noci.

prosetati zemljom i uraditi sta je vec naumijo
/ nepotrebno mu je da dolazi kad on samo kaze budi i ono biva

Allah kaze u kuranu:

Allah stvara sto On hoce. Kada nesto odluci, On samo za to kaze: "Budi" - i ono bude."
Znao sam ja da ce jednog dana ispast dobar kjafir od KotromanichaII
a na kojoj sam osnovi kjafir :D
PRO testant

#122 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

KotromanichII wrote: to meni nista ne govori,

a ovo vec govori

bog nije covjek

covjek isus
ovo je jasno kao da , a ti se mozes izvlaciti koliko hoces,
kako vi krscani komplicirate svoje vjerovanje nije ni cudo, sto krscani napustaju krscnastvo i prelaze u islam

Pro TESTANT

jesi li ti svjestan da ces biti kaznjen na sudnjem danu za te rijeci, da je isus Bog, i te tvoje tvrdnje
Evo sta kaze Bog u kuranu mada ti ovo znas ali da te podsjetim:

Nevjernici su oni koji govore: "Bog je - Mesih/Mesija, sin Marijin/Merjemin." EI- Ma'ide, 72.
I znaj sigurno, ma 10000%, kad god legnes navece i razmisli ovo ovme, znaj da te ceka dzehennem ukoliko se nepokajes prije smrti, jer lagati na Boga i tvrditi da je covjek Bog, je shirk teze klase.
Čudno mi je da ti ne govori. Jer sa onim tvojim metodama dolaženja do zaključaka o "teleportacijama" u Quranu je vrlo lako doči do mojih zaključaka. Ali ti izgleda koristiš iste samo za potrebe dokazivanja svojih teorija.

S druge strane, te iste metode koristiš u ovom svom postu. Pogledaj pomno, i vidjeti češ da koristiš metode dedukcije na osnovu tekstualnih izjava. Samo što je več pokazano, da koristiš tekstove van konteksta i radi svoga promoviranja. A da stvar bude gora, to nisu tvoje misli ni istraživanja, nego osobe za koju se zna da je koristila iste metode, i sa istim ciljem i na isti način, za samopromociju.

Da izjave koje si iznjeo su tačna kopija teksta iz Biblije, ali to nije cijeli tekst, kao što je več pokazano.
I pokazano je da si startao sa pogrešnom i dejom u vezi značenja određenog teksta, koji si povezao sa opet drugim tekstom o o čijem si značenju opet imao pogrešnu pretpostavku.
Pogledaj cijele tekstove i vidi o čemu se radi. Mislim da nije u redu da sada postiram tolike teksteove samo da bi pokazao da nisi u pravu. Usput, budi rečeno, meni ne treba priznanje od bilo koga da sam ga razuvjerio u pogrešnost njegovih metoda, zaključaka ili nečeg sličnog. Ja samo želim dilajog sa jednakopravnim metodama studiranja i uniformnim metodama donošenja zakljačaka na bazi prihvačenih principa studiranja drevnih dokumenata ljudi koji imaju više škole nego skoro cijeli ovaj forum kombinirano.

Jer, dio te metodologije kao što rekoh koristiš i ti i još neki na ovom forumu kada je u pitanju Quran, alli kada je u pitanju Biblija, to nekako postane izvrnuto i selektivno.
PRO testant

#123 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

KotromanichII wrote:
Hajde i ovo da vidim. KotromanichII tvrdi da bog nije svemoguc nego da i za njega postoje nemoguce stvari.
/ ko po tebi ako Bog nemoze biti covjek onda je nemoguce
to je isto kao kad bi tvrdio, 3 "zasto Bog nemoze biti rodjen", a Bog je oduvijek, i nikad nije bio rodjen.
/ 1 a sto ce mu to da uzima ljudsko tijelo, kad covjeka bolje poznaje nego covjek sam sebe, ma covjce Bog poznaje tebe bolje nego ti sam sebe, jesi li ti svjestan toga, zna tvoje misli koje ti plutaju glavom u najmracnijoj noci.

prosetati zemljom i uraditi sta je vec naumijo
/ 2 nepotrebno mu je da dolazi kad on samo kaze budi i ono biva

Allah kaze u kuranu:

Allah stvara sto On hoce. Kada nesto odluci, On samo za to kaze: "Budi" - i ono bude."
Znao sam ja da ce jednog dana ispast dobar kjafir od KotromanichaII
a na kojoj sam osnovi kjafir :D
1 On nije to uradio radi sebe, nego radi ljudi, da ga ljudi prisnije mogu upoznati.
2 On nema potrebu ali ljudi imaju, i on je to radi njih napravio.
3 Ako je rođenje izabrao kao način ulaska u svijet ljudi, ne znači i da je tada počeo postojati.
Sjeti se, razgovaramo o svemočnom biću i biću koje je bez početka i kraja. A ako se dobro sječam, samo si prije nekoliko postova sam izjavio (indirektno) da rođenje nije u stvari početak, nego da je početak kada "Bog kao pita duše u koga vjeruju i tek onda ih šalje da se kao rode." Dakle, i određeni spekti islamske teologije, tvrde da rođenje nije početak čak ni za čovjeka, zašto onda nastoji opisati rođenje kao početak za Isusa? Kada je očigledno da nije.
Energični leptir

#124 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by Energični leptir »

I znaj sigurno, ma 10000%, kad god legnes navece i razmisli ovo ovme, znaj da te ceka dzehennem ukoliko se nepokajes prije smrti
Da se prisjetimo genijalne scene iz South Parka. Šta ako ti i ovaj portestant dođete pred boga nakon smrti i ustanovite da je pravi odgovor bio: MORMONI! :D :D :D
Bušman

#125 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by Bušman »

Energični leptir wrote:
I znaj sigurno, ma 10000%, kad god legnes navece i razmisli ovo ovme, znaj da te ceka dzehennem ukoliko se nepokajes prije smrti
Da se prisjetimo genijalne scene iz South Parka. Šta ako ti i ovaj portestant dođete pred boga nakon smrti i ustanovite da je pravi odgovor bio: MORMONI! :D :D :D
:D :D :D :D Jedna od najboljih epizoda. I jos kad Sotona dodje kod Boga da mu pomogne rijesiti njegove ljubavne probleme. Bukvalno sam se valjao od smijeha :D
Post Reply