Forum je razmjena misljenja medjusobno nepoznatih i anonimnih ljudi putem internetskog medija i pri tome nije usporediva sa odnosom u profesionalnom smislu.mirzet87sa wrote: Pa eto, za pocetak, pocni ti mene zvati gospodinom na forumu. Svi cemo se zvati gospodom, gospodine. Ljepse zvuciMoje postovanje gospodine, ugodan ostatak dana Vam zelim i nadam se quote-u nazad.
Dajjjjjjjjjjjjj
Prava vozača prilikom policijske kontrole?
Moderator: _BataZiv_0809
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#101 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
-
mirzet87sa
#102 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
Nema veze, finansiram i ja dosta toga i kao takvim zelim da me zoves gospodinom._BataZiv_0809 wrote: Forum je razmjena misljenja medjusobno nepoznatih i anonimnih ljudi putem internetskog medija i pri tome nije usporediva sa odnosom u profesionalnom smislu.
-
julisiz es grant
#103 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
Evo da te upitam jednostavano, a da mi odgovoriš direktno i bez okolišanja i patroniziranja: ima li policajac pravo na svoju ruku, bez da je taj dan raspoređen na tu dužnost, zaustavljati vozila i vršiti kontrolu SAOBRAĆAJA (ne mislim na situaciju gdje recimo vidi kamikazu koji fura 150 na sat, ne jebe semafor i evidentno ugrožava sigurnost svakoga na cesti ili gdje recimo posumnja da imaš u gepeku leš kurve koji si pošao negdje da surdukneš, nego rutinsku kontrolu pridržavanja saobraćajnih propisa)?Drinski wrote:U pravu si vala.
- eluna
#104 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
to se podrazumjeva, ali je činjenica da policajaca ima svakakvih ......Henry Chinaski wrote:Pridržavaš se osnovnih pravila saobraćajne kulture i onda ne moraš postavljati ovakve teme.
A i svima oko tebe će biti bolje.
nikome nije problem ako se policajac ponaša u sklau sa pravilima službe i u okvirima zakonskih normi - problem su ovi drugi ...vjeruj mi - tamo negdje odmah poslije rata - morala sam da se posvađam na sred ulice sa jednim koji se drznuo da misli da smije da me pretresa - verbalno je nagovijestio takvu mogućnost valjda misleći da će se djevojka od 20 godina prepasti da joj roditelji ne saznaju da je bila u kafani - i dobio nazad lekciju koju je debelo upamtio .............. šta misliš šta bi se desilo u tom vremenu opšteg nezakonja i haosa da sam se zaista prepala i krenula da molim za bilo šta!?!?! .......... do nagovještaja fizičkog pretresa sam mu već pokazala dokumente i ljubazno odgovarala na pitanja, a onda sam jednostavno uzela svoje dokumente nazad i tražila nalog po službenoj dužnosti - na što je zamalo sjeo na dupe - za 5 minuta je bio bijel kao kreč i molio boga da sutra ne nazovem nikoga jer je bilo i prisutnih svjedoka.
dakle - svakom svačije, meni moje ........... volim da znam kako mogu da se zaštitim od bilo koga, pa i od policije kad prekoračuje ovlasti ..... poznavanje mojih prava mi je mnogo puta preventivno djelovalo i uštedjelo mi mnogo živaca
-
Drinski
#105 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
nema, tada čini povredu pravila sluzbe, on treba da radi ono sto mu se kaze a i mislim da oni i ne rade ono sto trebaju a kamoli ono sto ne trebaju.julisiz es grant wrote: Evo da te upitam jednostavano, a da mi odgovoriš direktno i bez okolišanja i patroniziranja: ima li policajac pravo na svoju ruku, bez da je taj dan raspoređen na tu dužnost, zaustavljati vozila i vršiti kontrolu SAOBRAĆAJA (ne mislim na situaciju gdje recimo vidi kamikazu koji fura 150 na sat, ne jebe semafor i evidentno ugrožava sigurnost svakoga na cesti ili gdje recimo posumnja da imaš u gepeku leš kurve koji si pošao negdje da surdukneš, nego rutinsku kontrolu pridržavanja saobraćajnih propisa)?
- eluna
#106 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
nejulisiz es grant wrote:Evo da te upitam jednostavano, a da mi odgovoriš direktno i bez okolišanja i patroniziranja: ima li policajac pravo na svoju ruku, bez da je taj dan raspoređen na tu dužnost, zaustavljati vozila i vršiti kontrolu SAOBRAĆAJA (ne mislim na situaciju gdje recimo vidi kamikazu koji fura 150 na sat, ne jebe semafor i evidentno ugrožava sigurnost svakoga na cesti ili gdje recimo posumnja da imaš u gepeku leš kurve koji si pošao negdje da surdukneš, nego rutinsku kontrolu pridržavanja saobraćajnih propisa)?Drinski wrote:U pravu si vala.
kada preda patrolni nalog nazad u stanicu sa svim ostalim što duži, i u uniformi krene kući, on više nije policajac, nego civilno lice koje ide kući sa svoga posla, zto se u americi policajci obavezno presvlače u stanici, ali u našim stanicama policije nema uslova za to
-
shandrprcSA
#107 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
Odlicno...Haj priupitaj te sluzbenike Titinog DB-a je li taj nalog sluzbena tajna tj. strogo povjerljivoeluna wrote:to je službeni akt u kojem piše da je civilno lice preuzelo dužnost i da u određenom vremenskom periodu vrši službenu dužnost, tj. da je u periodu od XY do XY sati službeno lice .......... nisam sigurna da li pišu reon i ostale podatke, ali ovo je osnovashandrprcSA wrote: ispravi me ako grijesim...znaci to je sluzbeni akt u kojem pise sta ce jedan policajac radit u toku smjene?
- eluna
#108 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
a ti malo izguglaj formacije u policijishandrprcSA wrote:Odlicno...Haj priupitaj te sluzbenike Titinog DB-a je li taj nalog sluzbena tajna tj. strogo povjerljivoeluna wrote:to je službeni akt u kojem piše da je civilno lice preuzelo dužnost i da u određenom vremenskom periodu vrši službenu dužnost, tj. da je u periodu od XY do XY sati službeno lice .......... nisam sigurna da li pišu reon i ostale podatke, ali ovo je osnovashandrprcSA wrote: ispravi me ako grijesim...znaci to je sluzbeni akt u kojem pise sta ce jedan policajac radit u toku smjene?
kako možeš porediti današnje prašinare sa nekim drugim formacijama i strukturama, naročito sa titinim DB-om!?!?!
-
shandrprcSA
#109 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
eluna wrote:
a ti malo izguglaj formacije u policiji![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kako možeš porediti današnje prašinare sa nekim drugim formacijama i strukturama, naročito sa titinim DB-om!?!?!
@Drinski, pratim ti
- eluna
#110 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
tugo moja - pa ovi današnji momci i ne znaju značenje riječi formacija, a petljali bi se sa državnim organima prisile
ne zna čovjek bi li plakao ili se smijao
-
Drinski
#111 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
Kad si sam zakuhao, sam kusaj čorbu...shandrprcSA wrote:
@Drinski, pratim ti
-
5 0 5
#112 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
postoje i korumpirani policajci. nije zgoreg znati koja prava imas u slucaju da naletis na jednog takvog. mene je nedavno zaustavio policajac, nicim izazvan. kaze mi, vidio sam (sa 300 metara razdaljine, na autoputu) da si s rukom napravio pokret s lijeva na desno. mora da si se zavezao kada si me vidio.Henry Chinaski wrote:Pridržavaš se osnovnih pravila saobraćajne kulture i onda ne moraš postavljati ovakve teme.
A i svima oko tebe će biti bolje.
- Henry Chinaski
#113 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
Od nečeg treba krenuti. Za loše policajce je najlakše, kad odlučimo da ih ne želimo.5 0 5 wrote:postoje i korumpirani policajci. nije zgoreg znati koja prava imas u slucaju da naletis na jednog takvog. mene je nedavno zaustavio policajac, nicim izazvan. kaze mi, vidio sam (sa 300 metara razdaljine, na autoputu) da si s rukom napravio pokret s lijeva na desno. mora da si se zavezao kada si me vidio.Henry Chinaski wrote:Pridržavaš se osnovnih pravila saobraćajne kulture i onda ne moraš postavljati ovakve teme.
A i svima oko tebe će biti bolje.i sta da mu covjek odgovori na to?
Za sad većini odgovaraju ovi gdje se provučeš za cvaju pa niko ozbiljno i ne rješava to pitanje...
- zateznistub
#114 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
Ovakve me teme, uvijek, od srca nasmiju!
- eluna
#115 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
"dokaži" .....eto to bih mu odgovorila ..........nije više vala ni na sudu njihova svetinja - može se i to odraditi pametno a da čak i ne platite advokata5 0 5 wrote:postoje i korumpirani policajci. nije zgoreg znati koja prava imas u slucaju da naletis na jednog takvog. mene je nedavno zaustavio policajac, nicim izazvan. kaze mi, vidio sam (sa 300 metara razdaljine, na autoputu) da si s rukom napravio pokret s lijeva na desno. mora da si se zavezao kada si me vidio.Henry Chinaski wrote:Pridržavaš se osnovnih pravila saobraćajne kulture i onda ne moraš postavljati ovakve teme.
A i svima oko tebe će biti bolje.i sta da mu covjek odgovori na to?
usput - gdje te to na autoputu zaustavio policajac i na koji način??? ..... koliko znam na autoputu rade presretači
-
5 0 5
#116 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
u blazuju. dolje pred kraj autoputa. vozio sam po ogranicenju, imao sam upaljena svjetla i bio sam zavezan. nedelja je bila, oko 8 ujutro. mada nije bio nikakav problem. bio je pristojan i pustio me je odmah bez gnjavaze. ali zaustavio me je da mi postavi to pitanje. tj. pored vozacke i saobracajne koje je u svom autu nesto provjeravao.eluna wrote: "dokaži" .....eto to bih mu odgovorila ..........nije više vala ni na sudu njihova svetinja - može se i to odraditi pametno a da čak i ne platite advokata
usput - gdje te to na autoputu zaustavio policajac i na koji način??? ..... koliko znam na autoputu rade presretači
- eluna
#117 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
pa dobro - to i nije autoput ..... bit će da su ganjali nekoga pa provjeravali podatke5 0 5 wrote:u blazuju. dolje pred kraj autoputa. vozio sam po ogranicenju, imao sam upaljena svjetla i bio sam zavezan. nedelja je bila, oko 8 ujutro. mada nije bio nikakav problem. bio je pristojan i pustio me je odmah bez gnjavaze. ali zaustavio me je da mi postavi to pitanje. tj. pored vozacke i saobracajne koje je u svom autu nesto provjeravao.eluna wrote: "dokaži" .....eto to bih mu odgovorila ..........nije više vala ni na sudu njihova svetinja - može se i to odraditi pametno a da čak i ne platite advokata
-
5 0 5
#118 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
jeste autoput. ogranicenje je 120, pa odjednom 60km/h. prije nadvoznjaka. ma nije problem, covjek je bio pristojan i nije me gnjavio. samo mi se to njegovo pitanje ucinilo apsurdnim. cuj, vidio sam da si napravio pokret rukom. sto je najgore ni to nije istina. ali eto, valjda da nesto kaze.eluna wrote: pa dobro - to i nije autoput ..... bit će da su ganjali nekoga pa provjeravali podatke
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#119 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
Kljucni problem. Ovakva primitivna murija odgovara vecini i zato opstaje.Henry Chinaski wrote: Od nečeg treba krenuti. Za loše policajce je najlakše, kad odlučimo da ih ne želimo.
Za sad većini odgovaraju ovi gdje se provučeš za cvaju pa niko ozbiljno i ne rješava to pitanje...
- eluna
#120 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
naravno, pa je takvoj većini trn u oku svako ko poznaje bilo šta od procedura i pravila po tom pitanju, e još ako je žensko onda je baš crna ovca koju treba odmah zastrašiti uvredama i podsmjehom ne bi li se makla što dalje_BataZiv_0809 wrote:Kljucni problem. Ovakva primitivna murija odgovara vecini i zato opstaje.Henry Chinaski wrote: Od nečeg treba krenuti. Za loše policajce je najlakše, kad odlučimo da ih ne želimo.
no - trebamo obraćati pažnju na onu manjinu koja je sposobna pokazati poštovanje i razumijevanje, koja želi nešto da nauči i promijeni barem u svom užem okruženju - što je više takvih sve manje će biti ovih kojima odgovara bahata policija koju kupuju za sitnu lovu, pa nam možda jednog dana i neke druge stvari budu bolje
-
shandrprcSA
#121 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
fakat sam mislio da znas al' ti blage veze nemaseluna wrote:naravno, pa je takvoj većini trn u oku svako ko poznaje bilo šta od procedura i pravila po tom pitanju, e još ako je žensko onda je baš crna ovca koju treba odmah zastrašiti uvredama i podsmjehom ne bi li se makla što dalje
http://forum.klix.ba/prava-vozaca-prili ... #p10760244
- eluna
#122 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
pa eto onda, ti pojasni i objasni nam svimashandrprcSA wrote:fakat sam mislio da znas al' ti blage veze nemaseluna wrote:naravno, pa je takvoj većini trn u oku svako ko poznaje bilo šta od procedura i pravila po tom pitanju, e još ako je žensko onda je baš crna ovca koju treba odmah zastrašiti uvredama i podsmjehom ne bi li se makla što dalje
http://forum.klix.ba/prava-vozaca-prili ... #p10760244
možda se šta i promijenilo nedavno, nigdje nisam napisala da je moja apsolutno i zauvijek zadnja ......... a volim i da budem u toku sa svojim pravima, pa eto ti ako znaš da sam šta fulala obavijesti me, bit ću zahvalna
-
shandrprcSA
#123 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
Na tvoju tvrdnju iscitah ova prava i nemoj se sada vaditi na promjene i slicno. @Poznanik ti je vec objasnio u vezi patrolnog naloga ili kakogod da ga zovu ali vidim ti i dalje ne kontas. @Drinski te je vec pitao cime to potkrepljujes? http://forum.klix.ba/prava-vozaca-prili ... #p10760244 .Do sada nicim, pa te sad ja pitam da nam ovdje postavis clan akta, propisa, dopune zakona, zakona, pravilnika i sl. (moze i iz Titinog perioda) u kojem se kaze da policajac mora pokazati taj nalog gradjaninu kada mu ovaj zatrazi.U slucaju da postavis ja cu ti se ovdje javno izvinuti a sve dok to ne uradis smatrat cu i dalje da blage veze nemes.Toliko a ti izvoli...eluna wrote:pa eto onda, ti pojasni i objasni nam svimashandrprcSA wrote:fakat sam mislio da znas al' ti blage veze nemaseluna wrote:naravno, pa je takvoj većini trn u oku svako ko poznaje bilo šta od procedura i pravila po tom pitanju, e još ako je žensko onda je baš crna ovca koju treba odmah zastrašiti uvredama i podsmjehom ne bi li se makla što dalje
http://forum.klix.ba/prava-vozaca-prili ... #p10760244![]()
možda se šta i promijenilo nedavno, nigdje nisam napisala da je moja apsolutno i zauvijek zadnja ......... a volim i da budem u toku sa svojim pravima, pa eto ti ako znaš da sam šta fulala obavijesti me, bit ću zahvalna
- eluna
#124 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
potrajat će malo da išćeprkam te akte, ali ću se eto potrudimshandrprcSA wrote: Na tvoju tvrdnju iscitah ova prava i nemoj se sada vaditi na promjene i slicno. @Poznanik ti je vec objasnio u vezi patrolnog naloga ili kakogod da ga zovu ali vidim ti i dalje ne kontas. @Drinski te je vec pitao cime to potkrepljujes? http://forum.klix.ba/prava-vozaca-prili ... #p10760244 .Do sada nicim, pa te sad ja pitam da nam ovdje postavis clan akta, propisa, dopune zakona, zakona, pravilnika i sl. (moze i iz Titinog perioda) u kojem se kaze da policajac mora pokazati taj nalog gradjaninu kada mu ovaj zatrazi.U slucaju da postavis ja cu ti se ovdje javno izvinuti a sve dok to ne uradis smatrat cu i dalje da blage veze nemes.Toliko a ti izvoli...
ne zbog tvog izvinjenja - ne znači mi ono ništa ..... ali je lijepo imati argument u ruci, zlu ne trebalo ......pa se javim
-
mirzet87sa
#125 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?
Nece potrajati malo, nego dugo jako dugo! Patrolni nalog izdaje rukovodilac smjene/jedinice koji sluzi za evidentiranje radne pozicije policajca na odredjenoj lokaciji! On ti nije duzan pokazati isti, a ti ukoliko sumnjas u njegovu poziciju imas pravo prijaviti.eluna wrote:
potrajat će malo da išćeprkam te akte, ali ću se eto potrudim
ne zbog tvog izvinjenja - ne znači mi ono ništa ..... ali je lijepo imati argument u ruci, zlu ne trebalo ......pa se javim
Duzan ti pokazati nije! Jednom za sva vremena to sebi utubi u glavu