Evo tri jutra gledam na skretanju sa Mosta Suade i Olge u Kotromanićevu jedan policijac bez službenog vozila zaustavlja vozila i piše prekršaje za nešto. Zna napravti kolonu po tri vozila i svima od reda. Predpostavljam da je zbog pogrešnog prestrojavanja.eluna wrote:
kad ti se predstavi, fino mu tražiš Nalog po službenoj dužnosti - sada se to zove PATROLNI NALOG, za alkotest tražiš dokaz o baždarenju (svaki uređaj ima licencu u svom koferu) a isto važi i za radare, i svi uređaji moraju imati markice instituta za mjeriteljstvo - oboje važi 12 mj i čine par - sama markica ili sam certifikat baždarenja ne važi
bilo šta da je u neskladu, a MORA ti pokazati sve troje + značku sa imenom i prezimenom (obrati pažnju na POKAZATI, znači ne smije ti dati u ruke, ali mora dozvoliti da pročitaš) zoveš internu kontrolu i praviš prijavu .... prijavu pravim i ako mi kaže floskulu tipa "hajde sad te puštam, ali pazi" jer mi ovo znači da mulja
Oprosti kako misliš "kad ti se predstavi"? Ono kad ti nazove "dobar dan"? Za značku znam da je mora pokazati i dopustiti ti da pročitaš čak i zapišeš podatke sa iste odnosno ime i prezime i broj značke. Za Patrolni nalog nisam znao.