Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
18mn97

#8576 Re: Istočno Sarajevo

Post by 18mn97 »

Ko uopste poredi casnu Armiju Republike Bosne i Hercegovine sa zlocinackom, genocidnom vojskom tzv. RS?
Drug Saban

#8577 Re: Istočno Sarajevo

Post by Drug Saban »

Neusporedive stvari Armija BiH i Mladiceva banda, ja se samo referisao na morbidnost da je Caco ubijao iz koristiljublja. Ubijao je ljude jer su Srbi, tacka.

Ovi tamo nek crtaju murale, bolje ne znaju.
tokio25

#8578 Re: Istočno Sarajevo

Post by tokio25 »

ElRe wrote: 31/08/2026 19:13 Ja sam čovjek svijeta. Obišao sam 20ak zemalja, govorim tečno 4 jezika (jedan od njih je ruski) i na svijetu ne postoji mnogo grešnijih nacija od srpske. Kompletna istorija je laž, motiv postojanja je pljačka i ubijanje. Kada se pomenu njihovi zločini, kontra teza je “a šta su turci nama radili”…
A uloga Srba u njihovom motološkim pohodima je bila sporedna i gubitnička. Ko to zdrave pameti može da simpatiše, osim onih koji su još gori od njih?
ti si covjek bijelog polja
dzaba je tebi da si obisao 120 zemalja kad je tebi granica bijelo polje sarajevo
nije uopste bitno prica o cetnicima ovdje i sta je bilo u ratu jer i to znamo i ko je to radio i kako

problem si ti sto siris mrznju tamo gdje ne treba
nema tu ni srba ni turaka ni nista problem si ti
ti koji nisi bio u ratu si agresivniji nego oni koji su bili i koji su vidjeli svo zlo sto rat donosi
ti bi da istrebljujes da kaznjavas i da se distanciras od svih tih koje nabrajas al ajde vi to uradite
to je tvoja agenda

ne smijes reci u bijelom polju to sto ovdje propagiras
ne smijes uraditi nista tamo iako je mozda tamo neko ugrozen od strane cetnika
najlakse je to raditi iz daljine
u ratu iz slovacke a sada iz sarajeva ljudima u rs i srbiji
nemoj samo da tebe to dotice

ti si sramota postenih ljudi iz sandzaka koji su bili ovdje i branili al ti volis da se kitis njihovim zaslugama

bjezi ba nemoj vise ti o ratu jer pravis vise stete nego koristi
tokio25

#8579 Re: Istočno Sarajevo

Post by tokio25 »

archi_a wrote: 31/08/2026 19:24 A sve to opet ne može baciti ljagu ni na ARBiH ni na herojsku borbu Bosne protiv agresora i domaćih izdajnika. Može odjebati svako ko pokušava staviti znak jednakosti po bilo kojem osnovu!
ali niko ni ne pokusava staviti znak jednakosti osim nacionalista kojima to odgovara iako niko nije izjednacio
glavna prica je vi sto govorite ko nas bre zavadi svi su isti i sl
cak i kad se govori suprotno (u mom slucaju) to se ne cita nego se bifla svoja verzija
nacionalistima to odgovara jer se odrzava nivo tenzija i mrznje iako nema uopste mjesta u odredjenim situacijama
takvi bi i zoranu kesicu rekli nakon sto kaze da je bio genocid al tis i srbin iz beograda i sl

takvi su nama ovdje problem prvo pa tek onda cetnici i ostali koji velicaju zlocince
starii

#8580 Re: Istočno Sarajevo

Post by starii »

nije problem sto oni sada žale za mladićem nego što će mu za 50 godina kosti nosati po bosni, kao što su kosti cara lazaru nosali po jugi...
ElRe

#8581 Re: Istočno Sarajevo

Post by ElRe »

mirota

#8582 Re: Istočno Sarajevo

Post by mirota »

da li je cetnik moja hanuma koja je cijeli zivot do kraja rata zivjela u Ilijasu , ciji je otac i svi njeni bili u VRS , nijedan zlocin se tamo nije dogodio, pucali jedni pucali drugi, na kraju rata cak u nekoj pogranicnoj kafani sjeli i pili..i ona je znala sa 11 god dosta puski da rastavi i da skoro svaki dan bjezi od granata..svako ima svoj ugao gledanja, nervira me sto ispade marsovci su bili na suprotnoj strani, a ne sarajevski Srbi, kojih je bilo u Sarajevu ako se ne varam najvise odmah iza Beograda u SFRJ , da li je zlocin da je njenom stricu vojnom licu na vratima bilaa oznaka i da su ga sljedeci dan odveli i nikad nisu nasli zelene beretke, covjek nije pusku ni uzeo, a zivio je na Cebgic Vili, nije tacno da nije bilo odvodjenja i ubijanja Srba u Sarajevu i to prilicno...ne znaci ako forumasi ne slave Cacu, Juku i ostale probisvijete da neko od obicnog naroda sa simpatijama ne prica o njemu..Ni ja ne slavim genocid u Srebrenici, dapace, kakav bi covjek bio kad bi to slavio, a 1942. ustase mi ubile djeda, njegovog brata i rodjake...
Haris.ba

#8583 Re: Istočno Sarajevo

Post by Haris.ba »

mirota wrote: 31/08/2026 21:07 da li je cetnik moja hanuma koja je cijeli zivot do kraja rata zivjela u Ilijasu ,
Negira li hanuma genocid?

I, eto. Vas dvoje smijete li u vasem okruzenju javno reci da je bio genocid u Srebrenici, i kakav je odnos drugih prema vama zbog toga?
mirota wrote: 31/08/2026 21:07 , nije tacno da nije bilo odvodjenja i ubijanja Srba u Sarajevu i to prilicno...ne
Bilo je.
mirota wrote: 31/08/2026 21:07 ne znaci ako forumasi ne slave Cacu, Juku i ostale probisvijete da neko od obicnog naroda sa simpatijama ne prica o
Neljudi uvijek ima.

Nego, ima li kakvih politicara npr.iz Sarajeva koji negiraju npr.Cacine zlocine?
Pricaju sa simpatijama o Caci?
tokio25

#8584 Re: Istočno Sarajevo

Post by tokio25 »

daj ba trazis od ajmo nagadjati da se mirota zove milos da u sred trebinja govori nije bio genocid i sl?
je li mora reci da dokaze da nije kao dodik npr
hocemo li reci banjaluci forumasici da mora u centru banjaluke u srebrenici je bio genocid i sl
jbt najlakse je nama u sarajevu palamuditi o tome sta treba i kako treba
ovo se savrseno poklapa sa forumasem koji nije bio u ratu i prica o ratu
meni licno je vaznije da mirota zivi ovo sto govori i da pokazuje djelima u ovom slucaju da nije otisao da velica zlocince nego da ide trebinjem i da govori bio je genocid

vezano za cacu vjerovatno nisu nigdje javno velicali cacu al siguran sam da ih ima privatno koji ga velicaju simpatisu ili sl
Last edited by tokio25 on 31/08/2026 21:32, edited 1 time in total.
El_comadante

#8585 Re: Istočno Sarajevo

Post by El_comadante »

mirota wrote: 31/08/2026 21:07 da li je cetnik moja hanuma koja je cijeli zivot do kraja rata zivjela u Ilijasu , ciji je otac i svi njeni bili u VRS , nijedan zlocin se tamo nije dogodio, pucali jedni pucali drugi, na kraju rata cak u nekoj pogranicnoj kafani sjeli i pili..i ona je znala sa 11 god dosta puski da rastavi i da skoro svaki dan bjezi od granata..svako ima svoj ugao gledanja, nervira me sto ispade marsovci su bili na suprotnoj strani, a ne sarajevski Srbi, kojih je bilo u Sarajevu ako se ne varam najvise odmah iza Beograda u SFRJ , da li je zlocin da je njenom stricu vojnom licu na vratima bilaa oznaka i da su ga sljedeci dan odveli i nikad nisu nasli zelene beretke, covjek nije pusku ni uzeo, a zivio je na Cebgic Vili, nije tacno da nije bilo odvodjenja i ubijanja Srba u Sarajevu i to prilicno...ne znaci ako forumasi ne slave Cacu, Juku i ostale probisvijete da neko od obicnog naroda sa simpatijama ne prica o njemu..Ni ja ne slavim genocid u Srebrenici, dapace, kakav bi covjek bio kad bi to slavio, a 1942. ustase mi ubile djeda, njegovog brata i rodjake...
Kažeš tamo se nije desio nijedan zločin, misliš na Ilijaš. Kako nije? Bošnjaci Ilijaša su mučeni, ubijani, zatvarani kao u drugim mjestima koje je kontrolisala VRS. Čak je Avdo u jednom svom dokumentarcu spominjao Ilijaš i zločine nad Bošnjacima koji su se desili.
El_comadante

#8586 Re: Istočno Sarajevo

Post by El_comadante »

tokio25 wrote: 31/08/2026 21:31 daj ba trazis od ajmo nagadjati da se mirota zove milos da u sred trebinja govori nije bio genocid i sl?
hocemo li reci banjaluci forumasici da mora u centru banjaluke u srebrenici je bio genocid i sl
meni licno je vaznije da mirota zivi ovo sto govori i da pokazuje djelima u ovom slucaju da nije otisao da velica zlocince nego da ide trebinjem i da govori bio je genocid

vezano za cacu vjerovatno nisu nigdje javno velicali cacu al siguran sam da ih ima privatno koji ga velicaju simpatisu ili sl
E dobro si rekao Mirora u sred Trebinja negovori da je bio genocid. Zašto? Pa zato što bi vjerovatno bi bjen jer većina smatra da nije bio genocid i da je ovaj heroj.
tokio25

#8587 Re: Istočno Sarajevo

Post by tokio25 »

El_comadante wrote: 31/08/2026 21:34
tokio25 wrote: 31/08/2026 21:31 daj ba trazis od ajmo nagadjati da se mirota zove milos da u sred trebinja govori nije bio genocid i sl?

E dobro si rekao Mirora u sred Trebinja negovori da je bio genocid. Zašto? Pa zato što bi vjerovatno bi bjen jer većina smatra da nije bio genocid i da je ovaj heroj.
i sta to znaci? svi su isti?
uz mirotu sigurno ima bar jos 5 mirota koji to misle
to ako vecina smatra da nije bio ne znaci da moramo prezirati mirote i reci ma nema dole pomoci ili sl
imali smo srdjana aleksica u sred rata koji se usprotivio zlocinu i sta je bilo?
ElRe

#8588 Re: Istočno Sarajevo

Post by ElRe »

mirota wrote: 31/08/2026 21:07 da li je cetnik moja hanuma koja je cijeli zivot do kraja rata zivjela u Ilijasu , ciji je otac i svi njeni bili u VRS , nijedan zlocin se tamo nije dogodio, pucali jedni pucali drugi, na kraju rata cak u nekoj pogranicnoj kafani sjeli i pili..i ona je znala sa 11 god dosta puski da rastavi i da skoro svaki dan bjezi od granata..svako ima svoj ugao gledanja, nervira me sto ispade marsovci su bili na suprotnoj strani, a ne sarajevski Srbi, kojih je bilo u Sarajevu ako se ne varam najvise odmah iza Beograda u SFRJ , da li je zlocin da je njenom stricu vojnom licu na vratima bilaa oznaka i da su ga sljedeci dan odveli i nikad nisu nasli zelene beretke, covjek nije pusku ni uzeo, a zivio je na Cebgic Vili, nije tacno da nije bilo odvodjenja i ubijanja Srba u Sarajevu i to prilicno...ne znaci ako forumasi ne slave Cacu, Juku i ostale probisvijete da neko od obicnog naroda sa simpatijama ne prica o njemu..Ni ja ne slavim genocid u Srebrenici, dapace, kakav bi covjek bio kad bi to slavio, a 1942. ustase mi ubile djeda, njegovog brata i rodjake...
VRS je tvorevina koja je izvršila agresiju na medjunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegovinu, tvorevina koje je počinila zvjerstva u Sarajevu, Podrinju, Hercegovini (koliko je danas Bošnjaka u Trebinju, Bileći), Prijedoru...Srbi su isto pokušali da urade i u Krajini (RSK), Sremu, Baranji…To je početak.
Kapa dolje onim Srbima koji sve to priznaju i stide se svojih sugradjana.
Da li se neko od političara izvinio Kosovarima za zvjerstva u Račku, Suvoj Reci…?
Last edited by ElRe on 31/08/2026 21:47, edited 1 time in total.
muha_sa

#8589 Re: Istočno Sarajevo

Post by muha_sa »

ElRe wrote: 31/08/2026 21:37
VRS je tvorevina koja je izvršila agresiju na medjunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegovinu, tvorevina koje je počinila zvjerstva u Sarajevu, Podrinju, Hercegovini (koliko je danas Bošnjaka u Trebinju, Bileći), Prijedoru...Srbi su isto pokušali da urade i u Krajini (RSK), Sremu, Baranji…To je početak.
Kapa dolje onim Srbima koji sve to priznaju i stide se svojih sugradjana.
Ne može vrs izvršit agresiju na svoju državu. Agresiju je izvršila Srbija i Crna Gora a ovi ovdje su bili SDS teroristi (tako su ih u prvim UN rezolucijama tretirali) te su kad se zlocinacka jna povukla stvorila ta vrs.
nepass1

#8590 Re: Istočno Sarajevo

Post by nepass1 »

Nisu pucali jedni pucali drugi. Jedni su krenuli u napad da izvrse etnicko ciscenje a drugi su se branili
mirota

#8591 Re: Istočno Sarajevo

Post by mirota »

Haris.ba wrote: 31/08/2026 21:16
mirota wrote: 31/08/2026 21:07 da li je cetnik moja hanuma koja je cijeli zivot do kraja rata zivjela u Ilijasu ,
Negira li hanuma genocid?

I, eto. Vas dvoje smijete li u vasem okruzenju javno reci da je bio genocid u Srebrenici, i kakav je odnos drugih prema vama zbog toga?
mirota wrote: 31/08/2026 21:07 , nije tacno da nije bilo odvodjenja i ubijanja Srba u Sarajevu i to prilicno...ne
Bilo je.
mirota wrote: 31/08/2026 21:07 ne znaci ako forumasi ne slave Cacu, Juku i ostale probisvijete da neko od obicnog naroda sa simpatijama ne prica o
Neljudi uvijek ima.

Nego, ima li kakvih politicara npr.iz Sarajeva koji negiraju npr.Cacine zlocine?
Pricaju sa simpatijama o Caci?
kazem uvijek da je Mladic trebao kao Praljak da se ubije, postoji oficirska cast, stidim se dogadjanja u Srebrenici kao svaki normalan covjek
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#8592 Re: Istočno Sarajevo

Post by PreWiBa »

Jel se ti zezaš ili si baš glup?

Samo u Lješevu i Ahatovićima ste zaklali 80 ljudi.
Jbt. život, valjda se ne pika kao zločin ako ne pobiješ makar hiljadu ljudi.
Ni ja ne slavim genocid u Srebrenici, dapace, kakav bi covjek bio kad bi to slavio, a 1942. ustase mi ubile djeda, njegovog brata i rodjake...
De ba prestanite više sa ovom relativizacijom na mala vrata. Ako si ti glup, nisu drugi.

I mog pradjeda ste pobili tako što ste ga vezali za konja pa pustili ga da ga vuče dok ne umre. Pa ste mu onda sina zboli par decenija kasnije, po onoj proklamonavanoj "ko ima pištolj dobije stan, ko ima mitraljez nek uzme kuću".

Ubijte se, bukvalno ste bolesni, ne prođe niti jedan komentar gdje se čak i kad se spomene zločin ne svodi priča na "svi smo isti, šta ima veze".
Ko da će ti kruna past sa glave ako ne priznaš sudski utvrđene činjenice.
ElRe

#8593 Re: Istočno Sarajevo

Post by ElRe »

PreWiBa wrote: 31/08/2026 21:52
I mog pradjeda ste pobili tako što ste ga vezali za konja pa pustili ga da ga vuče dok ne umre. Pa ste mu onda sina zboli par decenija kasnije, po onoj proklamonavanoj "ko ima pištolj dobije stan, ko ima mitraljez nek uzme kuću".

Ubijte se, bukvalno ste bolesni, ne prođe niti jedan komentar gdje se čak i kad se spomene zločin ne svodi priča na "svi smo isti, šta ima veze".
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#8594 Re: Istočno Sarajevo

Post by PreWiBa »

ElRe wrote: 31/08/2026 22:00
PreWiBa wrote: 31/08/2026 21:52

Daj bolan, ne mogu više.

Nije samo stvar u tome.

Valjda je neki minimum civilizovanog razgovora da ako ističeš kajanje za jedan zločin ne pokušavati hinjski ga istovremeno relativizirati.

Ne slavi Srebrenicu "iako su mu ubili djeda 1942", šta to znači uopće?
Znači da bi bilo legitimno slaviti, ali eto on ne koristi to pravo? Ne razumijem nikako.

Zamišljam Nijemce kako govore Jevrejima da "oni ne slave X iako su protjerani iz Breslaua"...

Molim moderaciju da ovo izbriše, skontao je valjda poentu, ovo je off-topic...
mirota

#8595 Re: Istočno Sarajevo

Post by mirota »

ajmo na temu Istocno Sar, ode ovo predaleko :-)
nivla

#8596 Re: Istočno Sarajevo

Post by nivla »

mirota wrote: 31/08/2026 22:13 ajmo na temu Istocno Sar, ode ovo predaleko :-)
sve je na temu pa i ovo jer stanovnici istocnog sarajeva velicase najveceg ratnog zlocinca poslije drugog svjetskog rata u evropi, a to je sratko mladic
tokio25

#8597 Re: Istočno Sarajevo

Post by tokio25 »

koliko ih je izaslo da oda pocast za zlocinca?
nivla

#8598 Re: Istočno Sarajevo

Post by nivla »

tokio25 wrote: 31/08/2026 22:17 koliko ih je izaslo da oda pocast za zlocinca?
previse
tokio25

#8599 Re: Istočno Sarajevo

Post by tokio25 »

nivla wrote: 31/08/2026 22:30
tokio25 wrote: 31/08/2026 22:17 koliko ih je izaslo da oda pocast za zlocinca?
previse
koliko ih je izaslo?
Naslovnica

#8600 Re: Istočno Sarajevo

Post by Naslovnica »

Pitaj je šta bi sa autobusom u Lješevu.
I da li zna ko je bio Vaske i šta je radio u ratu.
Ne moraš ništa više.
Locked