Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ElRe wrote: ↑31/08/2026 14:40
Na forumu te komarce samo treba ignorisati.
Zadojeno je to lažima.
Nisam siguran sta odgovoriti na ovo. Kada god nesto napises, odmah idu licne uvrede i svrstavanje na stranu onih drugih. Sto je najgore, upravo vi takvi izgledate kao oni drugi, koji nikada nece priznati svoje zlocine uvijek ce govoriti "ali oni su nama...".
Sto se mene tice kao Bosanca imam nesto fino za sve 3 strane koje zastupate, ali hajde da ne spominjemo to ovdje, ima maloljetnih.
Evo Kazani, zar to nije nasa sramota? Gledaj ti prosjecnog kako razmislja:
Gdje je stari/novi clan predsjednistva, Bakir Izetbegović da se pokloni žrtvama, žrtvama koje je njegov rahmetli babo mogao sprijeciti? Sramota je sto su se samo dva zvanicnika pokazala na ovakvoj godišnjici, i to jedan od njih je stranac. Sramota za Sarajveo, za nas Bošnjake.
i onda vecina kao ti odmah idu sa ovakvvim komentarom
Gdje ti je Dodik na potocarima,prijwdoru,tomašici i stotinama drugih mjesta gdje je ubijeno desetine hiljada civila na najsvirepiji način. Počinioc ovog zločina je ubijen,time je vaša pravda zadovoljena. Gdje je pra da za stotine masovnih grobnica ? Zločin je zločin,bilo ko da ga učini treba pred lice pravde.
Oni tako, vi tako. Sto znaci da ste isti?
Ovo je katarza
Kao bivsi pripadnik ARBiH koji je rat proveo na Trebevicu, mogu reci slijedece: zlocini koji su se tu desili su ratni samo zbog vremena u kojem su pocinjeni a ne po karakteru zlocina. Dokazano je da su sve zrtve Kazana ubijene prvenstveno iz koristoljublja i niskih pobuda ( muz od ljubavnice,preuzimanje stana, poslovnog prostora i sl.)a ne zbog ciste mrznje prema srbima. Drugo, vecina 90% ubijenih nisu civili nego pripadnici ARBiH i rez. sastava policije. Sve ovo su cinjenice koje ne umanjuju zlocin i ne pravdaju zlocince. Zrtva je zrtva bez obzira na dob,spol,vjeru i naciju a takodje isto vazi i za zlocinca. Razlika je jedino u karakteru izvrsenog zlocina. i na kraju da kazem da potpuno podrzavam izgradnju spomen obiljezja na Kazanima.
Dajte ljudi samo ga na ignore i na prethodnim nickovima je pisao iste stvari ne mogu shvatiti kako vam uvijek jedan te isti lik svakih nekoliko mjeseci sa novim nickom baci istu suplju
Bolje da se ne vracam vise u prošlost po njegovim nickovima na ovoj temi jer je ovo samo u zadnjih osam mjeseci treci nick
Zadojeno je to lažima.
sta bolan ti pricas
ti ovdje pricas ko je zadojen lazima
ti si zadojen u slovackoj
nisi vidio granate i ti pametujes ovdje svima koji su proveli rat u sarajevu
jbt tacno ovi koji ne znaju sta je rat najjaci su u mrznji prema drugima
sto je najgore vidjeli su nekog svijeta i dzaba ostalo u glavi malogradjanstina i uski pogled na svijet
O cemu pricas, kakvi uski pogledi na svijet?
Ljudi odlucili pobiti sve od 0-99g, politicari se slozili, narod se slozio i krenuli da ostvare planove. Popovi ih posuli onom vodicom, blagoslovili nozeve....
Odradili koliko su stigli odraditi, sad kazu da nisu, nisu krivi, oni su heroji, oni se branili
Eto u par crtica sta se desilo. Onda dodju tipovi ko ti i ide svi smo isti, mir mir mir niko nije kriv i ko nas bre zavadi. Moramo biti dobri
Samo cekam koji ce napisati jbg celo ubio starog svata i raspala se juga
Zbog takvih egzemplara nam nikad nece biti bolje. Krug mrznje se nastavlja, sjeme zla je posijano. Zato su nove generacije cesto ekstremistickijih pogleda i misljenja u odnosu na nas koji smo rat prezivjeli.
Kakvo ba sjeme mržnje????
Znaci prodjem sa djetetom pored spomenika ubijenoj djeci u Parku, ili pijacom Markale, Ferhadijom, pored svake ploce koja je krvlju pisana i ono zažmiri mali, ne gledaj...ako slucajno pita...ma nista to sine sad cemo u kakav TC da ne sekiras sviju malu glavicu, ljubi majka...de uzmi mobitel i tandrkaj,... te neke ploce....nesto od prije, nebitno.
Jeste li normalni?
Pokazat cu mu svaku plocu, svako ime, svaku fasadu sa tragovima, trubiti dok sam ziva da je bila agresija i ko ju je izvršio, ne iz mržnje, nego radi istine.
Sta blebeces ti? Gdje sam ja napisao da ne smijes djetetu reci istinu? Problem je nacin kako se ta istina prezentuje malom djetetu koje jedva da i zna za sebe.
Ono Nepasovo baljezganje je primjer mrznje par ekselans i time truje i vlastito dijete.
Ili onaj pripadnik 505 minKenske brigade (Elre), da mi prica o ratu u Sarajevu, ko je dobar a ko zao. On meni?!
Za njih nema razlike izmedju Mladica i mene koji sam rat, djetinjstvo proveo u Sarajevu. Takvi da meni i meni slicnima nesto pametuju?
Nego najlakse, svi smo isti. Svi smo demoni. Jest al u kurcu...
Ne mislim da je Nepasovo dijete bas u pelenama, moj nije....tinejdžer je i posto u skoli o tome jako malo pricaju (mozda bobdu vise nego sto mogu/smiju u ostalim) mi u kuci pričamo. Akcenat stavim da nisu svi Srbi četnici ali da svi četnici jesu Srbi.
I super sto si bio u svom gradu, i ja sam i većina forumasa, naklon nam svima.
Ja lično, svoj nacionalni identitet stavljam prije vjerskog...ali ne dam ni u jedan da mi se dira.
Kakav odnos imas sa ovim Erle forumasom ne zalazim nite me briga.
Reci mi da blebecem je malkice vulgarno, da si rekao serem to bih oprostila.
Zadojeno je to lažima.
sta bolan ti pricas
ti ovdje pricas ko je zadojen lazima
ti si zadojen u slovackoj
nisi vidio granate i ti pametujes ovdje svima koji su proveli rat u sarajevu
jbt tacno ovi koji ne znaju sta je rat najjaci su u mrznji prema drugima
sto je najgore vidjeli su nekog svijeta i dzaba ostalo u glavi malogradjanstina i uski pogled na svijet
O cemu pricas, kakvi uski pogledi na svijet?
Ljudi odlucili pobiti sve od 0-99g, politicari se slozili, narod se slozio i krenuli da ostvare planove. Popovi ih posuli onom vodicom, blagoslovili nozeve....
Odradili koliko su stigli odraditi, sad kazu da nisu, nisu krivi, oni su heroji, oni se branili
Eto u par crtica sta se desilo. Onda dodju tipovi ko ti i ide svi smo isti, mir mir mir niko nije kriv i ko nas bre zavadi. Moramo biti dobri
Samo cekam koji ce napisati jbg celo ubio starog svata i raspala se juga
Koji ste vi odroni ljudski
alo bolan on bio us lovackoj citav rat i ovdje prica sta je bilo u ratu
ako si i ti bio u ratu ne znas kako ne vidis taj problem
znamo mi svi sta je bilo u sarajevu i bih al da mi neko prica kako je bilo dok je on ganjao slovakinje i glumi patriotu nece moci (ustvari moze glumiti veceg patriotu jer ima ona izreka)
pa taj isti bi govorio vidi nepas sta ti je tokio rekao napadni ga ubij ga dok on drka po minhenu
a to sto bi se mi mozda krvili (iako smo mozda prve komsije i koji smo mozda vec i saradjivali i super imamo odnos) bi njemu samo bilo drago
ja ne ulazim u pricu sta si ti svojoj kceri rekao jer sam podjeljenog misljenja i za i protiv da ne objasnjavam i da ne sirim pricu
uglavnom ovdje nas truju oni koji nisu ni bili u ratu
i jebla vas vise prica svi smo isti a ja milion puta napisao nisu svi isti
nemoj bolan pripisivati izjave koje nisam rekao ili govoriti kako tebi odgovara
Znaci prodjem sa djetetom pored spomenika ubijenoj djeci u Parku, ili pijacom Markale, Ferhadijom, pored svake ploce koja je krvlju pisana i ono zažmiri mali, ne gledaj...ako slucajno pita...ma nista to sine sad cemo u kakav TC da ne sekiras sviju malu glavicu, ljubi majka...de uzmi mobitel i tandrkaj,... te neke ploce....nesto od prije, nebitno.
Jeste li normalni?
Pokazat cu mu svaku plocu, svako ime, svaku fasadu sa tragovima, trubiti dok sam ziva da je bila agresija i ko ju je izvršio, ne iz mržnje, nego radi istine.
Sta blebeces ti? Gdje sam ja napisao da ne smijes djetetu reci istinu? Problem je nacin kako se ta istina prezentuje malom djetetu koje jedva da i zna za sebe.
Ono Nepasovo baljezganje je primjer mrznje par ekselans i time truje i vlastito dijete.
Ili onaj pripadnik 505 minKenske brigade (Elre), da mi prica o ratu u Sarajevu, ko je dobar a ko zao. On meni?!
Za njih nema razlike izmedju Mladica i mene koji sam rat, djetinjstvo proveo u Sarajevu. Takvi da meni i meni slicnima nesto pametuju?
Ne mislim da je Nepasovo dijete bas u pelenama, moj nije....tinejdžer je i posto u skoli o tome jako malo pricaju (mozda bobdu vise nego sto mogu/smiju u ostalim) mi u kuci pričamo. Akcenat stavim da nisu svi Srbi četnici ali da svi četnici jesu Srbi.
Ja lično, svoj nacionalni identitet stavljam prije vjerskog...ali ne dam ni u jedan da mi se dira.
Kakav odnos imas sa ovim Erle forumasom ne zalazim nite me briga.
Reci mi da blebecem je malkice vulgarno, da si rekao serem to bih oprostila.
sa eire ima odnos koji bi trebali imati svi oni koji su bili u sarajevu u ratu
necu ulaziti u pricu oko djece nego samo oko ovoga sa ovim ficom
zamisli da ja dodjem i tebi govorim kako i sta je bilo u sarajevu a rat proveo na zapadu
vjerovatno bi me poslala u 3pm
tramvajtrojka wrote: ↑31/08/2026 18:07
Dajte ljudi samo ga na ignore i na prethodnim nickovima je pisao iste stvari ne mogu shvatiti kako vam uvijek jedan te isti lik svakih nekoliko mjeseci sa novim nickom baci istu suplju
rekoh ti javi se, da vidimo ko je bot, ko je srbin kako me nazivas. Sram i stid da te bude papcino
zamisli da ja dodjem i tebi govorim kako i sta je bilo u sarajevu a rat proveo na zapadu
Nije to ništa--meni koji sam od starta uzeo pušku frajer koji je u martu zbriso vani i ostAo i dan danas tamo prica gdje smo napravili zajeb kod deblokade Sarajeva nisam ga zatjero u 3 vec u jednu--sasvim dovoljno
Nije to ništa--meni koji sam od starta uzeo pušku frajer koji je u martu zbriso vani i ostAo i dan danas tamo prica gdje smo napravili zajeb kod deblokade Sarajeva nisam ga zatjero u 3 vec u jednu--sasvim dovoljno
o tome govorim
ti ko zna koliko puta si bio na kisi snijegu suncu u rovu granatiranja ko zna sta sve i ja ti govorim trebali ste jebati mater svim cetnicima i trebali ste ih otjerati do drine do nisa do istanbula i sl
kako rekoh takvi su veci nacionalisti i puno veca mrznja je u njima nego kod onih koji su bili u ratu
isto tako zanimljivo je da su uglavnom porijeklom iz sandzaka
ElRe wrote: ↑31/08/2026 18:36
Neko je ograisao na klempetinu, izgleda.
Ovi ideali će izbrisati Istočno iz naslova ove teme, jednog dana akoBogda.
Prosjek većine na ovom forumi je danas 40ak gorina. Sa 8 godina se ne ide u rat.
al sa 8 godina u sarajevu i sa 8 godina u slovackoj je drasticna razlika
sto kaze kemo da ti roknu samo dvije sve bi ti se samo kazalo
a ti taj nisi kojem je roknula ijedna
Jeste li normalni?
Kakav odnos imas sa ovim Erle forumasom ne zalazim nite me briga. Reci mi da blebecem je malkice vulgarno, da si rekao serem to bih oprostila.
Izvini, prenijelo me Malo sam kratkog fitilja kad su ove stvari u pitanju. Da mi neko prodaje patriotizam i proziva me zbog imena, dok je svoje cijenjeno dupe sklonio na mrski zapad mi bas ide na jetru.
A najveci apsurd je da u stvarnom zivotu ovakve situacije ne dozivljavam.
Svi mi prijatelji Bosnjaci (ne iz namjere, nego valjda s kim si takav si), a na forumu raspasoj...
ElRe wrote: ↑31/08/2026 18:36
Neko je ograisao na klempetinu, izgleda.
Ovi ideali će izbrisati Istočno iz naslova ove teme, jednog dana akoBogda.
Prosjek većine na ovom forumi je danas 40ak gorina. Sa 8 godina se ne ide u rat.
zato sam ja sa nepunih 6 godina 200m od cetnika naucio tromblon ispaliti i rukovati oruzjem koje mi je bilo dostupno, ali nam je i cetnicki vojvoda u ciji smo podrum kuce usli odmah dan po svom izlasku naciljao granatu na ulaz tog podruma u latickoj
sjecam se i tih lokalnih heroja i komandanata sto su otimali od nas sve jer im se moglo i jer su bili lokalni kreteni
sjecam se i kad su mi starog zarobili pa pustili jer mu je srecom pogresno ime napisano na spisku koji je glupi stefko predao JNA a ticao se organizatora otpora na stupu, ali jebiga bili smo mi mali da bismo mogli sad znati ko je a ko nije cetnik i sta je cetnik
Neko je bježao iz Sarajeva, neko došao u Sarajevo nakon agresije… Čast onima koji su branili Bošnjake i niti jednom stavili mrlju na Armiju, islam, vjerski toleranciju, Bosnu i Hercegovinu.
Poenta je da je laž srpski ideal, a pljačka i zločin srpski motiv.
ElRe wrote: ↑31/08/2026 19:03
Neko je bježao iz Sarajeva, neko došao u Sarajevo nakon agresije… Čast onima koji su branili Bošnjake i niti jednom stavili mrlju na Armiju, islam, Bosnu i Hercegovinu.
i ti sto si dosao nakon agresije ovdje zelis da nametnes svoj svjetonadzor iz bijelog polja?
ako mrzis srbe idi u bijelo polje i bojkotuj srbe i sve srpsko
bori se protiv srba tamo a ne nama ovdje da govoris kako cemo i sta cemo
poenta je da si dosao iz sr jugoslavije kasnije srbije i crne gore
zbog takvih kao ti je ovdje uvrijezena mrznja prema sandzaklijama
Caco uhapsen, ubijen, 7-8 njegovih procesuirano i zatvoreno, još u ratu. Caco je ubijao i srbe i hrvate i bosnjake. U jami Kazani je pronađen i bošnjak. Nađite i jednog čedu da je od strane svojih političara targetiran kao Caco od rahmetli Alije I. predsjednika.države. "caco je bio /počeo kao heroj, završio je kao zločinac" rekao je Alija I.
E TO JE RAZLIKA IZMEĐU NAS I MITOMANSKE PAŠČADI KOJA I PRESUĐENE RATNE ZLOČINCE SLAVI I LJUBI IM SLIKU. PIČKA LI VAM MATERINA RETARDIRANA, NAZADNA.
Ja sam čovjek svijeta. Obišao sam 20ak zemalja, govorim tečno 4 jezika (jedan od njih je ruski) i na svijetu ne postoji mnogo grešnijih nacija od srpske. Kompletna istorija je laž, motiv postojanja je pljačka i ubijanje. Kada se pomenu njihovi zločini, kontra teza je “a šta su turci nama radili”…
A uloga Srba u njihovom motološkim pohodima je bila sporedna i gubitnička. Ko to zdrave pameti može da simpatiše, osim onih koji su još gori od njih?
archi_a wrote: ↑31/08/2026 19:12
Caco uhapsen, ubijen, 7-8 njegovih procesuirano i zatvoreno, još u ratu. Caco je ubijao i srbe i hrvate i bosnjake. U jami Kazani je pronađen i bošnjak. Nađite i jednog čedu da je od strane svojih političara targetiran kao Caco od rahmetli Alije I. predsjednika.države. "caco je bio /počeo kao heroj, završio je kao zločinac" rekao je Alija I.
E TO JE RAZLIKA IZMEĐU NAS I MITOMANSKE PAŠČADI KOJA I PRESUĐENE RATNE ZLOČINCE SLAVI I LJUBI IM SLIKU. PIČKA LI VAM MATERINA RETARDIRANA, NAZADNA.
I onda takvog Cacu iskopaju odnekle i pokopaju odmah pored Alije, da ne spominjem šehide koji su dali svoje živote.
Zašto, može li mi iko to objasniti?
A sve to opet ne može baciti ljagu ni na ARBiH ni na herojsku borbu Bosne protiv agresora i domaćih izdajnika. Može odjebati svako ko pokušava staviti znak jednakosti po bilo kojem osnovu!
ElRe wrote: ↑31/08/2026 19:03
Neko je bježao iz Sarajeva, neko došao u Sarajevo nakon agresije… Čast onima koji su branili Bošnjake i niti jednom stavili mrlju na Armiju, islam, Bosnu i Hercegovinu.
i ti sto si dosao nakon agresije ovdje zelis da nametnes svoj svjetonadzor iz bijelog polja?
ako mrzis srbe idi u bijelo polje i bojkotuj srbe i sve srpsko
bori se protiv srba tamo a ne nama ovdje da govoris kako cemo i sta cemo
poenta je da si dosao iz sr jugoslavije kasnije srbije i crne gore
zbog takvih kao ti je ovdje uvrijezena mrznja prema sandzaklijama
archi_a wrote: ↑31/08/2026 19:24
A sve to opet ne može baciti ljagu ni na ARBiH ni na herojsku borbu Bosne protiv agresora i domaćih izdajnika. Može odjebati svako ko pokušava staviti znak jednakosti po bilo kojem osnovu!