Sebija All about

izbjeglica_iz_besmisla

#21901 Re: Sebija All about

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

kakabanja213 wrote: 30/08/2026 01:06 Nemam pojma sta da ti napisem, moguce da je to promjena na bolje , vjerovatno jeste. Medjutim to mene bas i ne dotice nesto specijalno.
Ovaj spisak gore je namijenjen HelaSu, jer ga je zanimalo da navedemo sve dobre stvari u KS. Pa cekam jos da aminuje spisak.

A kod tebe smo samo iskomentarisali suplju da neces glasati. Dakako da hoces, ko god je na ovoj temi je sigurno glasac neke od stranaka.

Ovakve teme ne zanimaju apstinente od izbora, oni i ne zalaze na ovaj dio foruma.
Seawolf

#21902 Re: Sebija All about

Post by Seawolf »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 30/08/2026 07:56
kakabanja213 wrote: 30/08/2026 01:06 Nemam pojma sta da ti napisem, moguce da je to promjena na bolje , vjerovatno jeste. Medjutim to mene bas i ne dotice nesto specijalno.
Ovaj spisak gore je namijenjen HelaSu, jer ga je zanimalo da navedemo sve dobre stvari u KS. Pa cekam jos da aminuje spisak.

A kod tebe smo samo iskomentarisali suplju da neces glasati. Dakako da hoces, ko god je na ovoj temi je sigurno glasac neke od stranaka.

Ovakve teme ne zanimaju apstinente od izbora, oni i ne zalaze na ovaj dio foruma.
Jasno je da na forumu postoje forumaši koji botaju za SDA (i DF, SBB i SzaBiH), time što se predstavljaju razočaranim glasačima neke od stranaka Trojke i odrađuju zadatak odvraćanja dijela biračkog tijela od izlaska na izbore.

Time odrađuju očigledan matematički zadatak po kojem je jasno da što više ljudi ne izađe na izbore da daju glas nekoj od stranaka Trojke, to će SDA (i DF, SBB i SzaBiH) imati procentualno više mjesta u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH i u škupštinama kantona.

No, ono što nije tako očigledno je to da ti isti ljudi koji se predstavljaju razočaranim glasačima neke od stranaka Trojke i odvraćaju dio biračkog tijela od izlaska na izbore, rade i za HDZ, jer neizlaskom birača (koji sigurno nisu potencijalni birači HDZ-a), porast će i procenat mjesta koje će HDZ osvojiti u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.
video

#21903 Re: Sebija All about

Post by video »

Nije zelena bagra toliko glupa, znaju oni to dobrano jer je i to nacin da se dodje do onog fiksa sto rece trezoras.

Btw, nikakav komentar sdfa perjanica na ovo poglavicino otvaranje ociju na karakter rata :?

NIKO?

Nije valjda da se ceka opet haber iz centrale, pa valjda se moRe nekad i glavom mucnuti.

@relativno84 , moze li bar koji smajli, nesto.

Pa ni Av Av se ne oglasava. Salim se, i nece naravno.

Kako su samo medije poklopili, umjesto da sve prsti ono TAJAC.
kakabanja213

#21904 Re: Sebija All about

Post by kakabanja213 »

Seawolf wrote: 30/08/2026 10:22
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 30/08/2026 07:56

Jasno je da na forumu po stoje forumaši koji botaju za SDA (i DF, SBB i SzaBiH), time što se predstavljaju razočaranim glasačima neke od stranaka Trojke i odrađuju zadatak odvraćanja dijela biračkog tijela od izlaska na izbore.

Time odrađuju očigledan matematički zadatak po kojem je jasno da što više ljudi ne izađe na izbore da daju glas nekoj od stranaka Trojke, to će SDA (i DF, SBB i SzaBiH) imati procentualno više mjesta u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH i u škupštinama kantona.

No, ono što nije tako očigledno je to da ti isti ljudi koji se predstavljaju razočaranim glasačima neke od stranaka Trojke i odvraćaju dio biračkog tijela od izlaska na izbore, rade i za HDZ, jer neizlaskom birača (koji sigurno nisu potencijalni birači HDZ-a), porast će i procenat mjesta koje će HDZ osvojiti u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.
:-) :-)
Recimo da si u pravu. I da sam ja nekakav placenik SDA. Onda bi se moglo reci da si ti nekakav placenik Trojke. Iz toga proizilazi da smo i ti i ja placenici o da radimo za svoju licnu korist. Prema tome, iako uvijek mozes glumiti neku moralnu velicinu, i ja i ti pomazemo za pare ili neku drugu kompenzaciju da "nasi" dodju na vlast. Jesam li onda ja veliki lopov jer eto kao pidrzavam SDA a yi mali lopov jer kao podrzavas Trojku.
HDZ-u je nebitno sta ce i kako osvojiti, osvojit ce dovoljno. Za njihov ulazak u vlast pobrinut ce se ili SDA (potencijalni ja) ili Trojka (potencijalni ti).
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#21905 Re: Sebija All about

Post by pici »

ta kaje trezoraš moga, gradjanski rat... naravno njemu i kuji njegovoj je i bio, ona u nizozemstvu on u trezoru... MRŠ!
zubi

#21906 Re: Sebija All about

Post by zubi »

kakabanja213 wrote: 30/08/2026 10:49 Jesam li onda ja veliki lopov jer eto kao pidrzavam SDA a yi mali lopov jer kao podrzavas Trojku.
Jesi.
kakabanja213

#21907 Re: Sebija All about

Post by kakabanja213 »

zubi wrote: 30/08/2026 10:53
kakabanja213 wrote: 30/08/2026 10:49 Jesam li onda ja veliki lopov jer eto kao pidrzavam SDA a yi mali lopov jer kao podrzavas Trojku.
Jesi.
:lol: :lol:
I ti si neki bot
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#21908 Re: Sebija All about

Post by Chmoljo »

noviclan wrote: 30/08/2026 04:31
suspect_zero wrote: 30/08/2026 00:23 Ja sve mislila druga sreca ce joj biti Vepar....ovaj sarajevski :D
Kakkvi on je sretno ozenjen u sarajevo tower (skuckalo se nekako kada je bilo u izgradnji mislim temeljima) skladan brak
Jasta je skaldan. :lol: sa drugom otvoreno hoda :mrgreen:
palermo

#21909 Re: Sebija All about

Post by palermo »

kakabanja213 wrote: 30/08/2026 10:49
HDZ-u je nebitno sta ce i kako osvojiti, osvojit ce dovoljno. Za njihov ulazak u vlast pobrinut ce se ili SDA (potencijalni ja) ili Trojka (potencijalni ti).
Mislis da Trojka ne moze uzeti znacajan broj glasova HDZ-u ?
Haris.ba

#21910 Re: Sebija All about

Post by Haris.ba »

Chmoljo wrote: 30/08/2026 11:06
suspect_zero wrote: 30/08/2026 00:23 Ja sve mislila druga sreca ce joj biti Vepar....ovaj sarajevski :D
Kakkvi on je sretno ozenjen u sarajevo tower (skuckalo se nekako kada je bilo u izgradnji mislim temeljima) skladan brak
Pa moze sa 4 ako moze izdurat. :mrgreen:
HelaS

#21911 Re: Sebija All about

Post by HelaS »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 29/08/2026 21:31 A evo @HelaS , vidim cekas da objektivno prokomentarisemo tu razliku 2018 vs 2026.

Siguran sam da ces se sloziti sa mnogim stvarima da su dobre, kao objektivan forumas :thumbup:

* Obnovljena tramvajska pruga Ilidza-Bascarsija
* Napravljena nova tramvajska pruga Hrasnica-Ilidza i rekonstruisan terminal.na Ilidzi
* Nabavljeno 25 novih tramvaja
* Nabavljeno 10ak novih autobusa (ne znam tacan broj)
* Pusten u promet KT u Boljakovom za brzi izlazak na autoput (nekompletiran doduse)
* Uvedena adaptivna regulacija saobracaja
* Obnovljena fasada i stolarija i utopljavanje u barem 10 skola i vrtica (ne znam broj)
* Obnovljena Hitna pomoc na Socijalnom (zivim blizu, pa je meni licno to korisno a i ljepse za vidjeti)
* Besplatni udzbenici djeci
* Porodiljska naknada od 1000 KM svim porodiljama
* Subvencioniran vrtic svoj djeci u vrticima (i privatnim)
* Subvencioniran produzeni boravak u osnovnim skolama
* Barem 10 low-cost avio linija s kojima mozes ici u evropu jeftinije
* Ozbiljan rad na gradjenju turitickog potencijala grada, pa dobijes pun grad turista, sto nas cini normalnijim i poznatijim gradom u svjetskim okvirima a nasim biznisima daje priliku da vise zarade.
PreWiBa wrote: 29/08/2026 21:41 Ma golim okom se vidi napredak

A uopće nisam neki veliki fan Trojke na višim nivoima
Za sve koji hvale retultate rada sarajevske TROJKE i Vlade Nihada Uka koji se "vide golim okom", da podsjetim na njegov ekspoze „Principi i mjere djelovanja 2023–2026“ (https://vlada.ks.gov.ba/sites/default/f ... 26_1_1.pdf) i neispunjena i djelimično realizovana obećanja, po njegovim ministartvima:

Ministarstvo pravde i uprave:
Digitalizacija uprave ("Paperless administration"): Obećana transformacija prema upravi bez papira (e-dozvole, digitalni certifikati i e-uprava). Većina administrativnih procesa i dalje zahtijeva fizičke odlaske na šaltere i dugotrajna čekanja
Racionalizacija javnog sektora: Najavljeno smanjenje neefikasne administracije i optimizacija zaposlenih u javnim preduzećima nije provedeno. Najavljena izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi - ništa od toga. Transformacija na princip Grad-Kanton - ništa od toga.

Ministarstvo zdravstva:
Strategija razvoja zdravstva u Kantonu Sarajevo usvojena tek krajem januara 2026. godine. Obećano drastično smanjenje ili potpuno ukidanje listi čekanja na ključne dijagnostičke preglede (MRI, CT, ultrazvuk). Liste čekanja su ostale dugotrajne.
Najavljena je potpuna digitalizacija zdravstva, uvezivanje svih ustanova i uvođenje e-kartona. Integracija je ostala parcijalna.
Najavljivano je spajanje i eliminacija preklapanja nadležnosti između JU Dom zdravlja KS, Opće bolnice i KCUS-a - nije provedeno.
Najavljeno je kadrovsko pojačanje Ministarstva zdravstva i popunjavanje nedostajućih radna mjesta za bolju organizaciju i efektivniji rad. Postignuto.

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša:
Sanacija i modernizacija deponije Smiljevići: Najavljeno sistemsko rješavanje problema i otvaranje novih ploha. Smiljevići su ostali otvoren ekološki problem, a smrad i nesanirano stanje nisu otklonjeni.
Sistem upravljanja otpadom i reciklaža: Obećano je uspostavljanje reciklažnih dvorišta u svim općinama i podsticanje primarne separacije na kućnom pragu. Sistem nije profunkcionisao na terenu u najavljenom kapacitetu.
Čistoća ulica i javnih površina: Najavljivani su novi standardi održavanja čistoće kroz reorganizaciju KJKP "Rad" i aktivnim radom komunalne policije - higijena grada ostala je na niskoj razini uz česte probleme s odvozom smeća. Izvan gradskog područja, na području Kantona javna čistoća je kritična
Bio je naglasak na zelenilo pošumljavanjem na obroncima grada i da u samom gradu postane svakodnevnica. U Novom Sarajevu i Centru, načelnici Karić i Mandić nemilice sijeku zdrava stabla.

Ministarstvo saobraćaja:
Najavljena izgradnja i završetak ključnih cestovnih transverzala: Uprkos očitom napretku u javnom prevozu (nove pruge i nova vozila), na Prvoj transverzali nije lopata podignuta (spajanje prema Vogošći) i spajanju sa IX transverzalom zbog zastoja u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa što je znam nesposobnosti Vladinih pregovarača
Najavljeno je bilo pametno upravljanje saobraćajem uvođenjem sistema pametnih semafora i centra za upravljanje saobraćajem (Adaptive Traffic Management) radi smanjenja gužvi. nije pušteno u funkciju u punom obimu i ne primjeti se razlika od prethodnog.
Resor saobraćaja jeste najbolji resor sa najviše rezultata

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice:
Ekspozeom su najavljene subvencije za stanove mladima i obećana je sistemska podrška mladima, a pretvorila se u jedan od najvećih političkih skandala mandata, gdje su iznosi subvencija smanjeni s ranijih 10.000 KM na oko 5.000 KM. Poticajna stanogradnja posredstvom boračkog i kantonalnog stambenog fonda za rješavanje stambenog pitanja mladih porodica nije realizirana.
Obećana je masovnija nekomercijalna gradnja stambenog fonda za mlade i dodjela stanova pod povoljnim uslovima. Obećanje nije ostvareno.
Najavljena je borba protiv odlaska mladih iz Kantona i države reformom tržišta rada, posebno stavljajući akcent na ciljanu kvalifikaciju i prekvalifikaciju radne snage u skladu sa zahtjevima tržišta rada. Neispunjeno obećanje. Mladi odlaze kao sa trake iz linije za pakiranje

Ministarstvo unutrašnjih poslova:
Najavljivano je brže kadrovsko jačanje policije i instalacija modernog videonadzora što je ispunjeno. Danas imamo više kamera u saobraćaju nego ijedan drugi grad. Odličan način za punjenje budžeta Kantona.

Ministarstvo privrede:
Najavljena značajna ulaganja u infrastrukturu poslovnih zona i privlačenje stranih investicija strukturnom podrškom privredi i industrijskim zonama realizirana su parcijalno, bez uspostave najavljenog jedinstvenog registra i olakšica za investitore na jednom mjestu. Zakon o preduzetničkoj infrastrukturi, shodno Strategiji razvoja Kantona Sarajevo za period 2021 – 2027 nije postignut. Zakon o poticaju strateškim granama privrede, najavljen u eksppozeu, tek je u februaru 2026. usvojen kao Nacrt zakona o podršci ulaganjima od strateškog značaja za privredu Kantona Sarajevo.
Ministarstvo je najavilo osnivanja prvog javnog pogona za proizvodnju peleta i javnog preduzeća za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora energije, kao projekti prioritet. Ništa od toga nije realizirano.

Da podsjetim i da je Ukova Vlada dala ostavku nakon teške saobraćajne nesreće sa smrtnim posljedicama, i odmah nakon toga se ušutjela. U našim selima se kaže "pojeo vuk magarca" kad neko nekog hoće da prevari i napravi budalom. Tačno je da je obnovljena saobraćajna infrastruktura javnog saobraćaja, i svejedno je čiji je bio inicijalni projekat, ko je aplicirao za novac i kod koga. Priznanje je za ministra Štetu koji je uporan i istrajan u tom projektu, ali nije Vlada KS Ministarstvo saobraćaja, a očito da se elaborira rad Vlade na osnovu ovih Štetinih rezultata rada. To se zove obmana, to je prevara i laž.
tokio25

#21912 Re: Sebija All about

Post by tokio25 »

U mom tokiju se to zove odgovornost
Billy The Pljuc

#21913 Re: Sebija All about

Post by Billy The Pljuc »

Mah, jbt ih sve, generalno me ne tangiraju nečije intimne preferencije, da ne napišem seksualne. Kako goveda, Jasmine Izetbegović, Amine Bešo i sličnih. Ono što mi smeta jeste da kad im pogledaš bekgraund i vidiš odakle potiču vidiš jasno izvor i onda ti sa tog izvora propagiraju moral, vjeru, patriotizam, politiku itd.itd. NedaoBog da nisi po njihovim "standardima", odmah će te zasuti epitetima sa evidentno ispoljenom mržnjom. Tu količinu hipokrizije nemreš naći nigdje drugo, ja barem za svog života nisam vidio primjere a da ne vučem paralelu sa ovim bolesnicima posebno aktuelnim ovih dana, oni su bolesni.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#21914 Re: Sebija All about

Post by Chmoljo »

Haris.ba wrote: 30/08/2026 11:16
Chmoljo wrote: 30/08/2026 11:06

Pa moze sa 4 ako moze izdurat. :mrgreen:
Ne mogu one njega :mrgreen:
kakabanja213

#21915 Re: Sebija All about

Post by kakabanja213 »

palermo wrote: 30/08/2026 11:11
kakabanja213 wrote: 30/08/2026 10:49
Mislis da Trojka ne moze uzeti znacajan broj glasova HDZ-u ?
Posto su utoplili skole u Sarajevu, naravmo da mislim da moze.
relativno84

#21916 Re: Sebija All about

Post by relativno84 »

video wrote: 30/08/2026 10:36 Nije zelena bagra toliko glupa, znaju oni to dobrano jer je i to nacin da se dodje do onog fiksa sto rece trezoras.

Btw, nikakav komentar sdfa perjanica na ovo poglavicino otvaranje ociju na karakter rata :?

NIKO?

Nije valjda da se ceka opet haber iz centrale, pa valjda se moRe nekad i glavom mucnuti.

Spoiler
Show
Ono vam pritvorilo sponzora pa vec kriziranje pocelo, opusteno sve je to igra za narodne mase.

:oops: :D :run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#21917 Re: Sebija All about

Post by _BataZiv_0809 »

Jesi.

Image
:lol: :kiss:
Last edited by _BataZiv_0809 on 30/08/2026 12:27, edited 1 time in total.
video

#21918 Re: Sebija All about

Post by video »

relativno84 wrote: 30/08/2026 12:15
video wrote: 30/08/2026 10:36 Nije zelena bagra toliko glupa, znaju oni to dobrano jer je i to nacin da se dodje do onog fiksa sto rece trezoras.

NIKO?

Spoiler
Show
Ono vam pritvorilo sponzora pa vec kriziranje pocelo, opusteno sve je to igra za narodne mase.

Kakvog ba sponzora, o cemu ti pricas?
Kakve ba igre, pa poglavica vam kaze da smo svi isti, jos malo pa ce reci da smo se sami gadjali, gluho bili.
A da sam mislio da ces nesto pametno srociti, nisam
kakabanja213

#21919 Re: Sebija All about

Post by kakabanja213 »

video wrote: 30/08/2026 12:27

NIKO?

Spoiler
Show

Kakve ba igre, pa poglavica vam kaze da smo svi isti, jos malo pa ce reci da smo se sami gadjali, gluho bili.
Ne gadjali su nas njegovi bivsi, a Trojkini sadasnji koalicioni partneri.
Last edited by kakabanja213 on 30/08/2026 12:31, edited 1 time in total.
kakabanja213

#21920 Re: Sebija All about

Post by kakabanja213 »

_BataZiv_0809 wrote: 30/08/2026 12:26
Jesi.

Image
:lol: :kiss:
Jos jedan u nizu malih lopova.
video

#21921 Re: Sebija All about

Post by video »

Pa ka'e, nemojte vjerovati sebi i svojim ocima i usima nego stranci/nama. Stranka je vaznija os samog tebe!
SDA se oglasila o skandaloznoj izjavi Izetbegovića. Tvrde da je sve izvučeno iz konteksta i da Trojka spinuje
https://ra.port.ba/sda-se-oglasila-o-sk ... ka-spinuje
relativno84

#21922 Re: Sebija All about

Post by relativno84 »

A recimo da se vratis temi, ima Bake svoju, doduse nije popularan kao Seka ovih dana, s razlogom reklo bi se. Idi lijepi gdje mozes te linkove, samo nema potrebe da smaras na svakoj temi.

Ostani mi veseo jos neko vrijeme.

:oops: :D
video

#21923 Re: Sebija All about

Post by video »

relativno84 wrote: 30/08/2026 12:34
A recimo da se vratis temi, ima Bake svoju, doduse nije popularan kao Seka ovih dana, s razlogom reklo bi se. Idi lijepi gdje mozes te linkove, samo nema potrebe da smaras na svakoj temi.

Pa sta kazu u redakciji, jel se moRe bar slovo napisati.
Evo izaslo iz Mehmeda Spahe 'nesto' sto se nece ni u Delijasima primiti.
tramvajtrojka

#21924 Re: Sebija All about

Post by tramvajtrojka »

NIKO?

Spoiler
Show

Gledaj ti sdaovca sto govori da ko nije za sda da je drogeras, sta cemo bolje biti i drogeras nego podržavatelj djenerala i patrijaha pavla :oops:
tramvajtrojka

#21925 Re: Sebija All about

Post by tramvajtrojka »

video wrote: 30/08/2026 12:36
relativno84 wrote: 30/08/2026 12:34

Pa sta kazu u redakciji, jel se moRe bar slovo napisati.
Evo izaslo iz Mehmeda Spahe 'nesto' sto se nece ni u Delijasima primiti.
Zanimljivo kako na ovom ni na ostalim citanijim portalima nema nista o ovome ni o bakirovom iskazanom ni o reakciji SDA
Post Reply