Pa i Naša Stranka je tako počela da ulazi na vlast_BataZiv_0809 wrote: ↑29/08/2026 18:10Ima, ali mimo "glavnih" stranaka takve ce sa 1-2 ruke biti tas na vagi za formiranje vecine. I opet odose sa 2 opcije koje sad trenutno imamo.HelaS wrote: ↑29/08/2026 18:08Politički menu u Sarajevu nije crno-bijeli svijet. Uvijek ima stranaka koje mogu dobiti glas za početak povjerenja_BataZiv_0809 wrote: ↑29/08/2026 13:43
Sve stoji ali neglasanje za jedne=glasanje za druge. Trenutno imamo samo dvije opcije.
Nekome ko glasa za njihove politicke rivale ne smeta populizam Kapidzica i Zahiragica, ni beskrvnost i bezlicnost Sefika Dzaferovica.
SDA ni ne treba kampanja, dovoljno je da odredjeni procenat ljudi ne izadje na izbore i oni ce vladati.
Ali mozda nam i treba da nam nam ponovo SDA zasjedne ali da je seciramo kao sto smo secirali Trojku.
Sebija All about
-
HelaS
#21876 Re: Sebija All about
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#21877 Re: Sebija All about
Koliko mene sjecanje sluzi, NS je usla na vlast prvi put kroz koaliciju Sestorke nakon izbora 2018. godine. Sadasnja trojka plus DF i SBB i Hadzibajric, od kojih su potonji otpadali s vremenom. To i jeste nukeleus Trojke koji se nastavio uspjehom na lokalu 2020 i na opcim 2022, uz blago losiji rezultat 2024.HelaS wrote: ↑29/08/2026 18:14Pa i Naša Stranka je tako počela da ulazi na vlast_BataZiv_0809 wrote: ↑29/08/2026 18:10Ima, ali mimo "glavnih" stranaka takve ce sa 1-2 ruke biti tas na vagi za formiranje vecine. I opet odose sa 2 opcije koje sad trenutno imamo.
Imao si prije toga Radeljase, Bizone, Zagije koji su bili zlatne ruke za uzimanje vecine u skupstini. To ce sad odigrati Crvene linije i njima slicne.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#21878 Re: Sebija All about
Opet ide ona SDFA prica, znaci: ne treba glasati, treba glsati za manje stranke. Sve uprlo samo da se razvodne glasovi konkurentima i opet ispliva zeleno-narandzasta kaljuza. Najjaci mi je ovaj gore - koji ja razlog imam da glasam za Trojku, a ono profil koji ni greskom ne bi glasao za neku liberalniju opciju
Ko zivi u KS i ne vidi razliku u odnosu na prije 8 godina (jer je to najmjerodavnije poredjenje) je ili odvojen od zivota totalno ili pise po zadatku.
Ko god je glasao za Trojku glasat ce i ove izbore, osim klike oko Ademovica. Da je moglo bolje moglo je, al nema razloga da ne glasa isto.
Ko zivi u KS i ne vidi razliku u odnosu na prije 8 godina (jer je to najmjerodavnije poredjenje) je ili odvojen od zivota totalno ili pise po zadatku.
Ko god je glasao za Trojku glasat ce i ove izbore, osim klike oko Ademovica. Da je moglo bolje moglo je, al nema razloga da ne glasa isto.
-
kakabanja213
#21879 Re: Sebija All about
Uglavnom je to tacno i onda dodjes na vlast i napravis sve (odnosno ne napravis nista) da ljudi ne izadju na izbore. Zasto je problem shvatiti da ce oni koji misle da im je ova vlast dobra izaci i glasati za nju, oni koji misle da ce im SDA dobro donijeti izaci i glasati za istu, a mi koji koji necemo da dajemo legitimitet ni jednim ni drugim necemo uopste izacj na izbore._BataZiv_0809 wrote: ↑29/08/2026 13:43Sve stoji ali neglasanje za jedne=glasanje za druge. Trenutno imamo samo dvije opcije.HelaS wrote: ↑29/08/2026 11:09Zašto bih ponovo dao glas strankama Trojke? Šta je Trojka učinila novo i bolje za državu, za društvo i za mene pojedinca, da bih se ponovio. OK, ako sam postao član nekih komisija, odbora, direkcija, itd, pa imam interes u kontinuitetu, ali ako nisam, zašto da i dalje gledam i slušam populizam Konakovića i Čudićke, koja nam prepričava maltene sve iz privatnog života, ne bi li postigla privatnost sa biračima. Ne zanima nas je li se probudila negdje s nekim, i šta je jela. Da glasamo za bezličnog, bezkrvnog Uka, koji sav upišan ne zna ni gdje je došao ni pošao, koji je u vlast upao, ušao kao u avanturu. Ne, ja nakon decenija SDP glasanje ne želim dati svoju podršku nepotizmu, neznanju i nestručnosti. A ne želim ni ove druge, da se zna.Seawolf wrote: ↑29/08/2026 07:08
Samo kalkulišite i čekajte, pa ćete opet poslije izbora napadati Trojku zbog Rame i sličnih i zbog koalicije sa HDZ-om u Federaciji BiH.
Birači su jedini ti koji mogu dati strankama Trojke oružje da budu vlast u Federaciji i bez malih opskurnih stranaka, a bogami i bez HDZ-a.
Ako birači iz našeg dijela Federacije izađu na izbore u velikom broju i ako daju dovoljnu podršku strankama Trojke da u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH imaju u zbiru 50 mjesta, a u kantonalnim skupštinama dovoljnu podršku da mogu popuniti sva 4 kluba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH sa dovoljnim brojem delegata, neće onda na vlasti u Federaciji BiH biti ni Ramo (i slični), niti HDZ.
Dakle, opet po ko zna koji put: Sve je, isključivo, do birača i ni do koga drugog.
Nekome ko glasa za njihove politicke rivale ne smeta populizam Kapidzica i Zahiragica, ni beskrvnost i bezlicnost Sefika Dzaferovica.
SDA ni ne treba kampanja, dovoljno je da odredjeni procenat ljudi ne izadje na izbore i oni ce vladati.
Ali mozda nam i treba da nam nam ponovo SDA zasjedne ali da je seciramo kao sto smo secirali Trojku.
-
HelaS
#21880 Re: Sebija All about
Za sve one koji ne žive u KS hajde budi koristan i napiši ukratko sve te razlikeizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑29/08/2026 18:31 Opet ide ona SDFA prica, znaci: ne treba glasati, treba glsati za manje stranke. Sve uprlo samo da se razvodne glasovi konkurentima i opet ispliva zeleno-narandzasta kaljuza. Najjaci mi je ovaj gore - koji ja razlog imam da glasam za Trojku, a ono profil koji ni greskom ne bi glasao za neku liberalniju opciju![]()
-
izbjeglica_iz_besmisla
#21881 Re: Sebija All about
@kakabanja213 glasat ces ti druze, znamo dobro da ces glasati.
Stipu suplje
Stipu suplje
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#21882 Re: Sebija All about
Iskreno rečeno ne mislim da će pobjediti sve i da ljudi hoće
Niko to ne spominje, ali sav kadar im je nestao, za koga glasati uopće? Za Zahiragića i Kapidžića?
Van Sarajeva isto nije bajno, dovoljno im je da su izgubili Šemsudina Mehmedovića u Tešnju.
Niko to ne spominje, ali sav kadar im je nestao, za koga glasati uopće? Za Zahiragića i Kapidžića?
Van Sarajeva isto nije bajno, dovoljno im je da su izgubili Šemsudina Mehmedovića u Tešnju.
-
tokio25
#21883 Re: Sebija All about
Cak mozemo nagadjati i za kogaizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑29/08/2026 21:19 @kakabanja213 glasat ces ti druze, znamo dobro da ces glasati.
Stipu suplje
-
izbjeglica_iz_besmisla
#21884 Re: Sebija All about
A evo @HelaS , vidim cekas da objektivno prokomentarisemo tu razliku 2018 vs 2026.
Siguran sam da ces se sloziti sa mnogim stvarima da su dobre, kao objektivan forumas
* Obnovljena tramvajska pruga Ilidza-Bascarsija
* Napravljena nova tramvajska pruga Hrasnica-Ilidza i rekonstruisan terminal.na Ilidzi
* Nabavljeno 25 novih tramvaja
* Nabavljeno 10ak novih autobusa (ne znam tacan broj)
* Pusten u promet KT u Boljakovom za brzi izlazak na autoput (nekompletiran doduse)
* Uvedena adaptivna regulacija saobracaja
* Obnovljena fasada i stolarija i utopljavanje u barem 10 skola i vrtica (ne znam broj)
* Obnovljena Hitna pomoc na Socijalnom (zivim blizu, pa je meni licno to korisno a i ljepse za vidjeti)
* Besplatni udzbenici djeci
* Porodiljska naknada od 1000 KM svim porodiljama
* Subvencioniran vrtic svoj djeci u vrticima (i privatnim)
* Subvencioniran produzeni boravak u osnovnim skolama
* Barem 10 low-cost avio linija s kojima mozes ici u evropu jeftinije
* Ozbiljan rad na gradjenju turitickog potencijala grada, pa dobijes pun grad turista, sto nas cini normalnijim i poznatijim gradom u svjetskim okvirima a nasim biznisima daje priliku da vise zarade.
Siguran sam da ces se sloziti sa mnogim stvarima da su dobre, kao objektivan forumas
* Napravljena nova tramvajska pruga Hrasnica-Ilidza i rekonstruisan terminal.na Ilidzi
* Pusten u promet KT u Boljakovom za brzi izlazak na autoput (nekompletiran doduse)
* Obnovljena fasada i stolarija i utopljavanje u barem 10 skola i vrtica (ne znam broj)
* Obnovljena Hitna pomoc na Socijalnom (zivim blizu, pa je meni licno to korisno a i ljepse za vidjeti)
* Ozbiljan rad na gradjenju turitickog potencijala grada, pa dobijes pun grad turista, sto nas cini normalnijim i poznatijim gradom u svjetskim okvirima a nasim biznisima daje priliku da vise zarade.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#21885 Re: Sebija All about
Ma golim okom se vidi napredak
A uopće nisam neki veliki fan Trojke na višim nivoima
A uopće nisam neki veliki fan Trojke na višim nivoima
-
palermo
#21886 Re: Sebija All about
Zna li se sta, hoce li biti kakvih izbora za feferalni I drzavni nivo ??izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑29/08/2026 21:31 A evo @HelaS , vidim cekas da objektivno prokomentarisemo tu razliku 2018 vs 2026.
Siguran sam da ces se sloziti sa mnogim stvarima da su dobre, kao objektivan forumas![]()
-
izbjeglica_iz_besmisla
#21887 Re: Sebija All about
Malo se mijenja tema a?
Pitanje je bilo za KS, odgovor je napisan.
Cekam kolege Kakabanja123 i HelaSa da daju svoje vidjenje situacije.
-
palermo
#21888 Re: Sebija All about
Pa kakabanja ti je mostarac.....ne vidim kalve veze on ima sa hitnom pomoci na socijalnom....al haj, mozda I ima...sta znam..da ne odgovaram u njegovo imeizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑29/08/2026 23:15 Malo se mijenja tema a?
-
last mohicans
#21889 Re: Sebija All about
Je li ovdje pisemo i o Jasminici. Kazu tačno da joj je ovaj četo frajer, što štuje Sratka, a ima još jedna novost, materi pobrisala fejsbuk, ona lično.
- banjaluka078
#21890 Re: Sebija All about
Je li joj ovo stvarno novi momak?last mohicans wrote: ↑29/08/2026 23:33 Je li ovdje pisemo i o Jasminici. Kazu tačno da joj je ovaj četo frajer, što štuje Sratka, a ima još jedna novost, materi pobrisala fejsbuk, ona lično.
-
last mohicans
#21891 Re: Sebija All about
Ja čuh iz jednog visokog političkog vrha. Prije toga joj je bio Rastoder koji je pregazio rahm.Havu, kazu da je od njega dobila neki degenek na Trebeviću. Prije Rastodera je bio Gligor. Mala se ne moze smiriti, valjda buntovna na mater. Pokrvile se i fejsbuk joj obrisala.banjaluka078 wrote: ↑29/08/2026 23:39Je li joj ovo stvarno novi momak?last mohicans wrote: ↑29/08/2026 23:33 Je li ovdje pisemo i o Jasminici. Kazu tačno da joj je ovaj četo frajer, što štuje Sratka, a ima još jedna novost, materi pobrisala fejsbuk, ona lično.
- tramvajtrojka
#21892 Re: Sebija All about
Naravno najvecu bosnjacku mezimicu trpa lik koji se kune u patrijaha pavla i slavi djeneralabanjaluka078 wrote: ↑29/08/2026 23:39Je li joj ovo stvarno novi momak?last mohicans wrote: ↑29/08/2026 23:33 Je li ovdje pisemo i o Jasminici. Kazu tačno da joj je ovaj četo frajer, što štuje Sratka, a ima još jedna novost, materi pobrisala fejsbuk, ona lično.
Jos dodje joj babo i kaže bio je gradjanski rat valjda mu preslo u naviku od buduceg zeta
-
suspect_zero
#21893 Re: Sebija All about
Pa ovaj se zove Esad
Ili vas ja dobro ne pratim, koji četo?
- tramvajtrojka
#21894 Re: Sebija All about
djordje majmunovic iz stocnog Sarajeva je novi ljubavnik bakirove i sebijine male majmunovic osebujan lik koji se zaklinje u djenerala mladica , i patrijaha pavla plus je vlasnik sendvicare u istocnom

buduci zet sa zeljkom m u zetovoj sendvicari
Last edited by tramvajtrojka on 30/08/2026 00:20, edited 2 times in total.
-
suspect_zero
#21895 Re: Sebija All about
Tobejarabi, sta ce brko kum na to reci 
- tramvajtrojka
#21896 Re: Sebija All about
mozda dobije kakav sendvic
-
suspect_zero
#21897 Re: Sebija All about
Ja sve mislila druga sreca ce joj biti Vepar....ovaj sarajevski 
-
kakabanja213
#21898 Re: Sebija All about
Nemam pojma sta da ti napisem, moguce da je to promjena na bolje , vjerovatno jeste. Medjutim to mene bas i ne dotice nesto specijalno.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑29/08/2026 21:31 A evo @HelaS , vidim cekas da objektivno prokomentarisemo tu razliku 2018 vs 2026.
Siguran sam da ces se sloziti sa mnogim stvarima da su dobre, kao objektivan forumas![]()
-
noviclan
#21899 Re: Sebija All about
Ipak fakat mala jaca mina mimi jaja kako god da joj je nadimak, voli one sa prigusivacem gligor nekada oko 2010. koji je duugo trazio dno doduse onaj pimp blagi izlet jbg ali zato opet djoka dolazi u actiontramvajtrojka wrote: ↑30/08/2026 00:18djordje majmunovic iz stocnog Sarajeva je novi ljubavnik bakirove i sebijine male majmunovic osebujan lik koji se zaklinje u djenerala mladica , i patrijaha pavla plus je vlasnik sendvicare u istocnom
buduci zet sa zeljkom m u zetovoj sendvicari![]()
https://thebosniatimes.ba/103142/i-reis ... etbegovic/
-
noviclan
#21900 Re: Sebija All about
Kakkvi on je sretno ozenjen u sarajevo tower (skuckalo se nekako kada je bilo u izgradnji mislim temeljima) skladan braksuspect_zero wrote: ↑30/08/2026 00:23 Ja sve mislila druga sreca ce joj biti Vepar....ovaj sarajevski![]()