Mozda nisi balija, ali nemas bas ponosa za svoje godine.muha_sa wrote: ↑29/08/2026 12:25Jel to lajkuješ da nemam obraza, ponosa i da sam pravi balijakonektovan wrote: ↑29/08/2026 10:01nepass1 wrote: ↑29/08/2026 06:43
Ne kontam. Rat bio tu, ubijali te godinama sa brda, htjeli te zatrati. Ti odes kazes daj ribu evo cvaja?!
Jebo mater dodje meni da na fb stavim mladic heroj a ne zlocinac. Evo ih se 99% povampirilo odaje pocast tebi srle legenda
Ja sam jucer otisao po dijete u gz, odveo je pred spomenik ubijenoj djeci gorazda. Citao imena i govorio koliko su godina imali kad su ubijeni. Ima djece od 2 mjeseca. Rekao djetetu da su to srbi uradili!!!
Kako nemate nimalo ponosa, obraza? Prave balije![]()
![]()
Istočno Sarajevo
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#8401 Re: Istočno Sarajevo
- Didier
#8402 Re: Istočno Sarajevo
Mogli biste tu SDA priču prebaciti na politiku, mada ste i ukućanima dosadili.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#8403 Re: Istočno Sarajevo
Cuj ovog skakavca, sda prica...?!:lol:
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#8404 Re: Istočno Sarajevo
Daj bolan smirite se.
-
moimoi
#8405 Re: Istočno Sarajevo
Karma iz d bic 
Obicno takvima dijete dovede “anamo onog”
Lav iz in d er

Obicno takvima dijete dovede “anamo onog”
Lav iz in d er
- muha_sa
#8406 Re: Istočno Sarajevo
Možemo okafenisat pa da se uvjeriš imam li ponosakonektovan wrote: ↑29/08/2026 13:32Mozda nisi balija, ali nemas bas ponosa za svoje godine.![]()
- nepass1
#8407 Re: Istočno Sarajevo
Hocu da zna.Naslovnica wrote: ↑29/08/2026 13:00Pa zašto se sada dogodio drugi genocid nad Bošnjacima? Zbog neinformiranosti ili zbog komšija? Zašto misliš da komšije neće krenuti i u treći genocid ako budu imali priliku i da će naša priča o genocidu to nekako spriječiti ili šta već?dembele wrote: ↑29/08/2026 12:44Hajde ne lupaj, ako ništa drugo, genocid na istom području se dogodio i tokom Drugog svjetskog rata, za vrijeme bivše države napisana i knjiga od Dedijera "Genocid nad muslimanima". I kako je spominjanje prijašnjih genocida degradiranje posljednjeg? Inteligencija ti nije baš jača strana![]()
Znaš dijete, Srbi su činili genocid nad nama u WWII pa u devedesetim...
Ja, i? Upisati dijete na karate? Kupiti mu oružje čim bude punoljetan? Učiti ga da mrzi komšije i da se slučajno ne ženi/udaje sa anamo onima? Da uvijek bude na oprezu?
Razumijem ja sve to ali ne razumijem poentu kompletne ove priče? Samo nekakve pasivne konstatacije, ništa konkretno. Šta očekuješ da priča promijeni? Nas ili njih? Ili svijet?
Hocu da zna da mu je dedo, kojeg nikad nije upoznao, poginuo braneci BiH. Da zna ko ga je ubio.
Hocu da sve zna, kad ga vec skola nece uciti. Od holiday inna preko banjaluke, foce, prijedora, visegrada, srebrenice. I ne, necu pricati. Fino tv i haj sine da vidis sta su radili. Jer ta nacija se ponosi, brani, velica sve sta je uradila u BiH devedesetih godina. A kajanje ne postoji ni u najmanjoj mjeri!
Eto cast izuzetcima, tih par % normalnih sto ima.
A ova prica od "ko nas bre zavadi" i "mir mir mir niko nije kriv" lika oko hodza i dzemata. Uopste nigdje religiju ne spominjem nit sam ja kakav religiozan tip. Nikad u dzamiju nisam usao. I ne znam kakve to uopste ima veze sa cinjenicama koje su se desile.
-
last mohicans
#8408 Re: Istočno Sarajevo
Meni ovo sto nepass priča nista nije strano, spavanjem i zanemarivanjem svega sto se desilo ne činimo nista dobro djeci i to sto ce biti tolerantni prema genocidašima i četnicima. Opet, kupim tamo kad mi zatreba, pogotovo ako je šta jeftinije, tu me domaći kolju ekonomijom i taj segment ne umanjuje ovaj drugi dio. Kupuju i oni, masovno ovamo, dolaze, prolaze, rade, moraju ispuniti svoju dnevnu, sedmičnu i godišnju dozu četništva. Jednostavno je tako, ne vidim da ih je hiljade izašlo sinoć, već nekoliko stotina. Siguran sam da ima onih koji ga ne smatraju herojem, a nisu blentavi da izađu i to naglas govore. Iako na drustvenim mrezama ima i takvih.
-
zdruzdjo
-
last mohicans
-
Forumerrer
#8411 Re: Istočno Sarajevo
Budala spremih na rat ima na sve strane. Koji q kacis ljiljane na haubu auta i ides u RS osim da provociras?
Rat zavrsio prije 30 godina i mi i dalje o njemu vazimo. Zna se ko je kriv za sta, imaju presude za isto. Ovih 500 budala koji su dosli da velicaju Sratka je trebalo samo izignorisati, a ne im pridavati paznju.
Mi se trebamo truditi da iskorijenimo korupciju i da dizemo standard. Svugdje ima nacionalista i bit ce ih (Belgija, Holandija, Njemacka...) ali svakog boli q za to jer se normalno zivi.
Rat zavrsio prije 30 godina i mi i dalje o njemu vazimo. Zna se ko je kriv za sta, imaju presude za isto. Ovih 500 budala koji su dosli da velicaju Sratka je trebalo samo izignorisati, a ne im pridavati paznju.
Mi se trebamo truditi da iskorijenimo korupciju i da dizemo standard. Svugdje ima nacionalista i bit ce ih (Belgija, Holandija, Njemacka...) ali svakog boli q za to jer se normalno zivi.
-
Havarija!
#8412 Re: Istočno Sarajevo
Jedno su nacionalisti, drugo zlocinci. Vakat je da naucis razliku izmedju to dvoje.Forumerrer wrote: ↑29/08/2026 14:39 Budala spremih na rat ima na sve strane. Koji q kacis ljiljane na haubu auta i ides u RS osim da provociras?
-
Forumerrer
#8413 Re: Istočno Sarajevo
Pa nisu zlocinci ovi balavci od 20 godina ili dijete od 10 godina.
-
Havarija!
#8414 Re: Istočno Sarajevo
Ko ih je naucio tome? Ko ih je doveo tu? Nije ni generacija koja je pocinila genocid 92-95, bila zlocinacka do prve prilike da urade isto. I sta sad treba ih ponovo ignorisati i dopustiti im pocine isto?Forumerrer wrote: ↑29/08/2026 14:45 Pa nisu zlocinci ovi balavci od 20 godina ili dijete od 10 godina.
Ova tvoja prica bi imala smisla da se druga strana imalo ponudila za neko pomirenje. Pa nisu u stanju u 30 godina ni da sve masovne grobnice otkriju.
Pamet u glavu prijatelju.
-
Tabakmalac
#8415 Re: Istočno Sarajevo
Za ovakve što ih još napadnu pa se prave žrtve, zbog ljiljana mi nije nimalo žao. Tražiš gu*ici čepa, dobit ćeš ga.Forumerrer wrote: ↑29/08/2026 14:39 Budala spremih na rat ima na sve strane. Koji q kacis ljiljane na haubu auta i ides u RS osim da provociras?
-
zdruzdjo
#8416 Re: Istočno Sarajevo
Ono što se kaže, "jednom nana u drenjke ide".
Obicno se od jela narucivalo nesto "sigurno".
Ali sam tada skontao da je veoma izvjesno da se przilo na istoj tavi gdje se par minuta prije przio neki klempo. Tako da je taj termin "sigurno" veoma rastegljiv.
I tako smo "zamotali" pricu jedenja i pijenja tu, i bacili istu u kantu.
-
Naslovnica
#8417 Re: Istočno Sarajevo
Pa i treba da zna, naravno.nepass1 wrote: ↑29/08/2026 14:14Hocu da zna.Naslovnica wrote: ↑29/08/2026 13:00Pa zašto se sada dogodio drugi genocid nad Bošnjacima? Zbog neinformiranosti ili zbog komšija? Zašto misliš da komšije neće krenuti i u treći genocid ako budu imali priliku i da će naša priča o genocidu to nekako spriječiti ili šta već?dembele wrote: ↑29/08/2026 12:44
Hajde ne lupaj, ako ništa drugo, genocid na istom području se dogodio i tokom Drugog svjetskog rata, za vrijeme bivše države napisana i knjiga od Dedijera "Genocid nad muslimanima". I kako je spominjanje prijašnjih genocida degradiranje posljednjeg? Inteligencija ti nije baš jača strana![]()
Ja, i? Upisati dijete na karate? Kupiti mu oružje čim bude punoljetan? Učiti ga da mrzi komšije i da se slučajno ne ženi/udaje sa anamo onima? Da uvijek bude na oprezu?
Razumijem ja sve to ali ne razumijem poentu kompletne ove priče? Samo nekakve pasivne konstatacije, ništa konkretno. Šta očekuješ da priča promijeni? Nas ili njih? Ili svijet?
Hocu da zna da mu je dedo, kojeg nikad nije upoznao, poginuo braneci BiH. Da zna ko ga je ubio.
Hocu da sve zna, kad ga vec skola nece uciti. Od holiday inna preko banjaluke, foce, prijedora, visegrada, srebrenice. I ne, necu pricati. Fino tv i haj sine da vidis sta su radili. Jer ta nacija se ponosi, brani, velica sve sta je uradila u BiH devedesetih godina. A kajanje ne postoji ni u najmanjoj mjeri!
Eto cast izuzetcima, tih par % normalnih sto ima.
A ova prica od "ko nas bre zavadi" i "mir mir mir niko nije kriv" lika oko hodza i dzemata. Uopste nigdje religiju ne spominjem nit sam ja kakav religiozan tip. Nikad u dzamiju nisam usao. I ne znam kakve to uopste ima veze sa cinjenicama koje su se desile.
A i škola ga uči, kako ne uči? Već rekoh da su moji išli na studijska putovanja "od rata do mira", obilazili cijelu BiH, imali istorijske časove. Bili i u Potočarima. Sve sa školom.
Sve stoji što ti pričaš, sve je istina.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#8418 Re: Istočno Sarajevo
Koje mlijeko je u Bingo 2.00-2.20?made_in_sarajevo wrote: ↑29/08/2026 06:40
Ne volim plaho da me bingo guzi sa mlijekom od 2-2,20KM, a bukvalno isto mlijeko iz iste fabrike kod djurica 1,35-1,55KM. Jebes me malo uredu je, ali ne moras vala jebati zivotom i da ja samo klimam glavom.
Ja neki dan kupio paket Bingo mlijeka, 2% mm, 1.10 KM litar
Kad nije na akciji, redovna cijena 1.40
-
made_in_sarajevo
#8419 Re: Istočno Sarajevo
2.8-3.2%. standardno mlijeko koje im puni mig 99 kao i djuricu i konzumu i onom milkland cini mi se, a opet bingo svoje mlijeko stavi kao npr meggle, a zna se desiti meggle bude jeftiniji na akcijisime_cipol wrote: ↑29/08/2026 15:17Koje mlijeko je u Bingo 2.00-2.20?made_in_sarajevo wrote: ↑29/08/2026 06:40
Ne volim plaho da me bingo guzi sa mlijekom od 2-2,20KM, a bukvalno isto mlijeko iz iste fabrike kod djurica 1,35-1,55KM. Jebes me malo uredu je, ali ne moras vala jebati zivotom i da ja samo klimam glavom.
Ja neki dan kupio paket Bingo mlijeka, 2% mm, 1.10 KM litar
Kad nije na akciji, redovna cijena 1.40
- klaki
#8420 Re: Istočno Sarajevo
U najgorem slučaju da znaju da se ne mogu uzdati u "komšije" nego da spašavaju živu glavu. U najboljem da budu naoružaniNaslovnica wrote: ↑29/08/2026 13:00Pa zašto se sada dogodio drugi genocid nad Bošnjacima? Zbog neinformiranosti ili zbog komšija? Zašto misliš da komšije neće krenuti i u treći genocid ako budu imali priliku i da će naša priča o genocidu to nekako spriječiti ili šta već?dembele wrote: ↑29/08/2026 12:44Hajde ne lupaj, ako ništa drugo, genocid na istom području se dogodio i tokom Drugog svjetskog rata, za vrijeme bivše države napisana i knjiga od Dedijera "Genocid nad muslimanima". I kako je spominjanje prijašnjih genocida degradiranje posljednjeg? Inteligencija ti nije baš jača strana![]()
- ElRe
#8421 Re: Istočno Sarajevo
Namnožilo se svega na ovom forumu.
Umjesto da svakog dana veličamo HEROJE Izet Nanić, Safet Hadžić, Safet Zajko, Enver Šehović, Zaim Imamović, Hajrdin Mešić...da ih sa ponosom pominjemo, pričamo djeci o njima...mi se raspravljamo sa sljedbenicima agresora i onima koji traže opravdanje, traže neki razlog za suživot sa njima i sl...
https://crna-hronika.info/sarajlije-naj ... ica/869933
Hiljade ove gamadi svakim danom slilazi niz Vraca i Han Derventu da zagadi vazduh u Sarajevu.
-
Naslovnica
#8422 Re: Istočno Sarajevo
Hajde mi pls reci kako bi izgledao taj "nesuživot" sa njima?ElRe wrote: ↑29/08/2026 16:51Namnožilo se svega na ovom forumu.
Umjesto da svakog dana veličamo HEROJE Izet Nanić, Safet Hadžić, Safet Zajko, Enver Šehović, Zaim Imamović, Hajrdin Mešić...da ih sa ponosom pominjemo, pričamo djeci o njima...mi se raspravljamo sa sljedbenicima agresora i onima koji traže opravdanje, traže neki razlog za suživot sa njima i sl...
https://crna-hronika.info/sarajlije-naj ... ica/869933
Hiljade ove gamadi svakim danom slilazi niz Vraca i Han Derventu da zagadi vazduh u Sarajevu.
-
Tabakmalac
#8423 Re: Istočno Sarajevo
ElRe, tebe ćemo prvog na liniju ako bude repriza, pošto očigledno si zaglavio u vremenu prije 30+ godina.
- ElRe
#8424 Re: Istočno Sarajevo
Nacionalista ima na sve strane i to je ok. Ali smo medju Srbima živi ideja genocida još od doba djeteta pa do starog čiče. I to kod većinske populacije, a ne njih nekoliko stotina...Forumerrer wrote: ↑29/08/2026 14:39 Budala spremih na rat ima na sve strane. Koji q kacis ljiljane na haubu auta i ides u RS osim da provociras?
- ElRe
#8425 Re: Istočno Sarajevo
Bojkot, prestanak druženja, održavanja prijateljskih veza, prećutna zabrana zapošljavanja Srba...na hiljade načina. Samo prepisati od Kosovara.