Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

konektovan
Vozim: Francusku kantu

#8401 Re: Istočno Sarajevo

Post by konektovan »

muha_sa wrote: 29/08/2026 12:25
konektovan wrote: 29/08/2026 10:01
nepass1 wrote: 29/08/2026 06:43

Ne kontam. Rat bio tu, ubijali te godinama sa brda, htjeli te zatrati. Ti odes kazes daj ribu evo cvaja?!

Jebo mater dodje meni da na fb stavim mladic heroj a ne zlocinac. Evo ih se 99% povampirilo odaje pocast tebi srle legenda

Ja sam jucer otisao po dijete u gz, odveo je pred spomenik ubijenoj djeci gorazda. Citao imena i govorio koliko su godina imali kad su ubijeni. Ima djece od 2 mjeseca. Rekao djetetu da su to srbi uradili!!!

Kako nemate nimalo ponosa, obraza? Prave balije
:thumbup:
Jel to lajkuješ da nemam obraza, ponosa i da sam pravi balija :?
Mozda nisi balija, ali nemas bas ponosa za svoje godine. :mrgreen:
Didier

#8402 Re: Istočno Sarajevo

Post by Didier »

Mogli biste tu SDA priču prebaciti na politiku, mada ste i ukućanima dosadili.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#8403 Re: Istočno Sarajevo

Post by konektovan »

Cuj ovog skakavca, sda prica...?!:lol:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#8404 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bobi »

Daj bolan smirite se.
moimoi

#8405 Re: Istočno Sarajevo

Post by moimoi »

Karma iz d bic :D

Obicno takvima dijete dovede “anamo onog” :D

Lav iz in d er :D ❤️
muha_sa

#8406 Re: Istočno Sarajevo

Post by muha_sa »

konektovan wrote: 29/08/2026 13:32
muha_sa wrote: 29/08/2026 12:25
konektovan wrote: 29/08/2026 10:01

:thumbup:
Jel to lajkuješ da nemam obraza, ponosa i da sam pravi balija :?
Mozda nisi balija, ali nemas bas ponosa za svoje godine. :mrgreen:
Možemo okafenisat pa da se uvjeriš imam li ponosa :thumbup:
nepass1

#8407 Re: Istočno Sarajevo

Post by nepass1 »

Naslovnica wrote: 29/08/2026 13:00
dembele wrote: 29/08/2026 12:44
HelaS wrote: 29/08/2026 12:33

Ovakva perfidna indoktrinacija je jeftin pokušaj degradacije stvarnog srebreničkog genocida :( I srpska mitologija ih ima nekoliko, "genocida" :-)
Hajde ne lupaj, ako ništa drugo, genocid na istom području se dogodio i tokom Drugog svjetskog rata, za vrijeme bivše države napisana i knjiga od Dedijera "Genocid nad muslimanima". I kako je spominjanje prijašnjih genocida degradiranje posljednjeg? Inteligencija ti nije baš jača strana :-)
Pa zašto se sada dogodio drugi genocid nad Bošnjacima? Zbog neinformiranosti ili zbog komšija? Zašto misliš da komšije neće krenuti i u treći genocid ako budu imali priliku i da će naša priča o genocidu to nekako spriječiti ili šta već?
Znaš dijete, Srbi su činili genocid nad nama u WWII pa u devedesetim...
Ja, i? Upisati dijete na karate? Kupiti mu oružje čim bude punoljetan? Učiti ga da mrzi komšije i da se slučajno ne ženi/udaje sa anamo onima? Da uvijek bude na oprezu?
Razumijem ja sve to ali ne razumijem poentu kompletne ove priče? Samo nekakve pasivne konstatacije, ništa konkretno. Šta očekuješ da priča promijeni? Nas ili njih? Ili svijet?
Hocu da zna.
Hocu da zna da mu je dedo, kojeg nikad nije upoznao, poginuo braneci BiH. Da zna ko ga je ubio.
Hocu da sve zna, kad ga vec skola nece uciti. Od holiday inna preko banjaluke, foce, prijedora, visegrada, srebrenice. I ne, necu pricati. Fino tv i haj sine da vidis sta su radili. Jer ta nacija se ponosi, brani, velica sve sta je uradila u BiH devedesetih godina. A kajanje ne postoji ni u najmanjoj mjeri!
Eto cast izuzetcima, tih par % normalnih sto ima.

A ova prica od "ko nas bre zavadi" i "mir mir mir niko nije kriv" lika oko hodza i dzemata. Uopste nigdje religiju ne spominjem nit sam ja kakav religiozan tip. Nikad u dzamiju nisam usao. I ne znam kakve to uopste ima veze sa cinjenicama koje su se desile.
last mohicans

#8408 Re: Istočno Sarajevo

Post by last mohicans »

Meni ovo sto nepass priča nista nije strano, spavanjem i zanemarivanjem svega sto se desilo ne činimo nista dobro djeci i to sto ce biti tolerantni prema genocidašima i četnicima. Opet, kupim tamo kad mi zatreba, pogotovo ako je šta jeftinije, tu me domaći kolju ekonomijom i taj segment ne umanjuje ovaj drugi dio. Kupuju i oni, masovno ovamo, dolaze, prolaze, rade, moraju ispuniti svoju dnevnu, sedmičnu i godišnju dozu četništva. Jednostavno je tako, ne vidim da ih je hiljade izašlo sinoć, već nekoliko stotina. Siguran sam da ima onih koji ga ne smatraju herojem, a nisu blentavi da izađu i to naglas govore. Iako na drustvenim mrezama ima i takvih.
zdruzdjo

#8409 Re: Istočno Sarajevo

Post by zdruzdjo »

HelaS wrote: 29/08/2026 12:20 [

Ovo samo jedan RPG rješava
Ma najobicnijih par djecijih balona, naspes neke masne farbe, zaveses i bacis.
Dole sprejom napises "dzaba ste krecili".
Forumerrer

#8411 Re: Istočno Sarajevo

Post by Forumerrer »

Budala spremih na rat ima na sve strane. Koji q kacis ljiljane na haubu auta i ides u RS osim da provociras?

Rat zavrsio prije 30 godina i mi i dalje o njemu vazimo. Zna se ko je kriv za sta, imaju presude za isto. Ovih 500 budala koji su dosli da velicaju Sratka je trebalo samo izignorisati, a ne im pridavati paznju.

Mi se trebamo truditi da iskorijenimo korupciju i da dizemo standard. Svugdje ima nacionalista i bit ce ih (Belgija, Holandija, Njemacka...) ali svakog boli q za to jer se normalno zivi.
Havarija!

#8412 Re: Istočno Sarajevo

Post by Havarija! »

Forumerrer wrote: 29/08/2026 14:39 Budala spremih na rat ima na sve strane. Koji q kacis ljiljane na haubu auta i ides u RS osim da provociras?

Rat zavrsio prije 30 godina i mi i dalje o njemu vazimo. Zna se ko je kriv za sta, imaju presude za isto. Ovih 500 budala koji su dosli da velicaju Sratka je trebalo samo izignorisati, a ne im pridavati paznju.

Mi se trebamo truditi da iskorijenimo korupciju i da dizemo standard. Svugdje ima nacionalista i bit ce ih (Belgija, Holandija, Njemacka...) ali svakog boli q za to jer se normalno zivi.
Jedno su nacionalisti, drugo zlocinci. Vakat je da naucis razliku izmedju to dvoje.
Forumerrer

#8413 Re: Istočno Sarajevo

Post by Forumerrer »

Pa nisu zlocinci ovi balavci od 20 godina ili dijete od 10 godina.
Havarija!

#8414 Re: Istočno Sarajevo

Post by Havarija! »

Forumerrer wrote: 29/08/2026 14:45 Pa nisu zlocinci ovi balavci od 20 godina ili dijete od 10 godina.
Ko ih je naucio tome? Ko ih je doveo tu? Nije ni generacija koja je pocinila genocid 92-95, bila zlocinacka do prve prilike da urade isto. I sta sad treba ih ponovo ignorisati i dopustiti im pocine isto?

Ova tvoja prica bi imala smisla da se druga strana imalo ponudila za neko pomirenje. Pa nisu u stanju u 30 godina ni da sve masovne grobnice otkriju.

Pamet u glavu prijatelju.
Tabakmalac

#8415 Re: Istočno Sarajevo

Post by Tabakmalac »

Forumerrer wrote: 29/08/2026 14:39 Budala spremih na rat ima na sve strane. Koji q kacis ljiljane na haubu auta i ides u RS osim da provociras?
Za ovakve što ih još napadnu pa se prave žrtve, zbog ljiljana mi nije nimalo žao. Tražiš gu*ici čepa, dobit ćeš ga.
zdruzdjo

#8416 Re: Istočno Sarajevo

Post by zdruzdjo »

Truba wrote: 28/08/2026 20:23 Jbg trebao si pitati prvo
A njima smo generalno svi srbi s ikonama od djeda na tavanu tako da ih boli kita
Ono što se kaže, "jednom nana u drenjke ide".
Obicno se od jela narucivalo nesto "sigurno".
Ali sam tada skontao da je veoma izvjesno da se przilo na istoj tavi gdje se par minuta prije przio neki klempo. Tako da je taj termin "sigurno" veoma rastegljiv.
I tako smo "zamotali" pricu jedenja i pijenja tu, i bacili istu u kantu.
Naslovnica

#8417 Re: Istočno Sarajevo

Post by Naslovnica »

nepass1 wrote: 29/08/2026 14:14

Hajde ne lupaj, ako ništa drugo, genocid na istom području se dogodio i tokom Drugog svjetskog rata, za vrijeme bivše države napisana i knjiga od Dedijera "Genocid nad muslimanima". I kako je spominjanje prijašnjih genocida degradiranje posljednjeg? Inteligencija ti nije baš jača strana :-)
Pa zašto se sada dogodio drugi genocid nad Bošnjacima? Zbog neinformiranosti ili zbog komšija? Zašto misliš da komšije neće krenuti i u treći genocid ako budu imali priliku i da će naša priča o genocidu to nekako spriječiti ili šta već?
Ja, i? Upisati dijete na karate? Kupiti mu oružje čim bude punoljetan? Učiti ga da mrzi komšije i da se slučajno ne ženi/udaje sa anamo onima? Da uvijek bude na oprezu?
Razumijem ja sve to ali ne razumijem poentu kompletne ove priče? Samo nekakve pasivne konstatacije, ništa konkretno. Šta očekuješ da priča promijeni? Nas ili njih? Ili svijet?
Hocu da zna.
Hocu da zna da mu je dedo, kojeg nikad nije upoznao, poginuo braneci BiH. Da zna ko ga je ubio.
Hocu da sve zna, kad ga vec skola nece uciti. Od holiday inna preko banjaluke, foce, prijedora, visegrada, srebrenice. I ne, necu pricati. Fino tv i haj sine da vidis sta su radili. Jer ta nacija se ponosi, brani, velica sve sta je uradila u BiH devedesetih godina. A kajanje ne postoji ni u najmanjoj mjeri!
Eto cast izuzetcima, tih par % normalnih sto ima.

A ova prica od "ko nas bre zavadi" i "mir mir mir niko nije kriv" lika oko hodza i dzemata. Uopste nigdje religiju ne spominjem nit sam ja kakav religiozan tip. Nikad u dzamiju nisam usao. I ne znam kakve to uopste ima veze sa cinjenicama koje su se desile.
Pa i treba da zna, naravno.
A i škola ga uči, kako ne uči? Već rekoh da su moji išli na studijska putovanja "od rata do mira", obilazili cijelu BiH, imali istorijske časove. Bili i u Potočarima. Sve sa školom.
Sve stoji što ti pričaš, sve je istina.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#8418 Re: Istočno Sarajevo

Post by sime_cipol »

made_in_sarajevo wrote: 29/08/2026 06:40

Ne volim plaho da me bingo guzi sa mlijekom od 2-2,20KM, a bukvalno isto mlijeko iz iste fabrike kod djurica 1,35-1,55KM. Jebes me malo uredu je, ali ne moras vala jebati zivotom i da ja samo klimam glavom.

Koje mlijeko je u Bingo 2.00-2.20?
Ja neki dan kupio paket Bingo mlijeka, 2% mm, 1.10 KM litar
Kad nije na akciji, redovna cijena 1.40
made_in_sarajevo

#8419 Re: Istočno Sarajevo

Post by made_in_sarajevo »

sime_cipol wrote: 29/08/2026 15:17
made_in_sarajevo wrote: 29/08/2026 06:40

Ne volim plaho da me bingo guzi sa mlijekom od 2-2,20KM, a bukvalno isto mlijeko iz iste fabrike kod djurica 1,35-1,55KM. Jebes me malo uredu je, ali ne moras vala jebati zivotom i da ja samo klimam glavom.

Koje mlijeko je u Bingo 2.00-2.20?
Ja neki dan kupio paket Bingo mlijeka, 2% mm, 1.10 KM litar
Kad nije na akciji, redovna cijena 1.40
2.8-3.2%. standardno mlijeko koje im puni mig 99 kao i djuricu i konzumu i onom milkland cini mi se, a opet bingo svoje mlijeko stavi kao npr meggle, a zna se desiti meggle bude jeftiniji na akciji
klaki

#8420 Re: Istočno Sarajevo

Post by klaki »

HelaS wrote: 29/08/2026 12:33

Ovakva perfidna indoktrinacija je jeftin pokušaj degradacije stvarnog srebreničkog genocida :( I srpska mitologija ih ima nekoliko, "genocida" :-)
U najgorem slučaju da znaju da se ne mogu uzdati u "komšije" nego da spašavaju živu glavu. U najboljem da budu naoružani :D
ElRe

#8421 Re: Istočno Sarajevo

Post by ElRe »

konektovan wrote: 29/08/2026 13:38 Cuj ovog skakavca, sda prica...?!:lol:
Namnožilo se svega na ovom forumu.
Umjesto da svakog dana veličamo HEROJE Izet Nanić, Safet Hadžić, Safet Zajko, Enver Šehović, Zaim Imamović, Hajrdin Mešić...da ih sa ponosom pominjemo, pričamo djeci o njima...mi se raspravljamo sa sljedbenicima agresora i onima koji traže opravdanje, traže neki razlog za suživot sa njima i sl...

https://crna-hronika.info/sarajlije-naj ... ica/869933

Hiljade ove gamadi svakim danom slilazi niz Vraca i Han Derventu da zagadi vazduh u Sarajevu.
Naslovnica

#8422 Re: Istočno Sarajevo

Post by Naslovnica »

ElRe wrote: 29/08/2026 16:51
konektovan wrote: 29/08/2026 13:38 Cuj ovog skakavca, sda prica...?!:lol:
Namnožilo se svega na ovom forumu.
Umjesto da svakog dana veličamo HEROJE Izet Nanić, Safet Hadžić, Safet Zajko, Enver Šehović, Zaim Imamović, Hajrdin Mešić...da ih sa ponosom pominjemo, pričamo djeci o njima...mi se raspravljamo sa sljedbenicima agresora i onima koji traže opravdanje, traže neki razlog za suživot sa njima i sl...

https://crna-hronika.info/sarajlije-naj ... ica/869933

Hiljade ove gamadi svakim danom slilazi niz Vraca i Han Derventu da zagadi vazduh u Sarajevu.
Hajde mi pls reci kako bi izgledao taj "nesuživot" sa njima?
Tabakmalac

#8423 Re: Istočno Sarajevo

Post by Tabakmalac »

ElRe, tebe ćemo prvog na liniju ako bude repriza, pošto očigledno si zaglavio u vremenu prije 30+ godina.
ElRe

#8424 Re: Istočno Sarajevo

Post by ElRe »

Nacionalista ima na sve strane i to je ok. Ali smo medju Srbima živi ideja genocida još od doba djeteta pa do starog čiče. I to kod većinske populacije, a ne njih nekoliko stotina...
ElRe

#8425 Re: Istočno Sarajevo

Post by ElRe »

Naslovnica wrote: 29/08/2026 16:53 Hajde mi pls reci kako bi izgledao taj "nesuživot" sa njima?
Bojkot, prestanak druženja, održavanja prijateljskih veza, prećutna zabrana zapošljavanja Srba...na hiljade načina. Samo prepisati od Kosovara.
Post Reply