English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

drug_profi

#65526 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Nunez je bio na raspolaganju za dž
I rado bi došao.
Osmi Socrates

#65527 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Tottenham će vjerovatno zaganjati Gouiria jer Marsej mora prodavati igrače do kraja prelaznog roka zbog ozbiljnih problema sa financijama a on im je igrač kojeg mogu prodati za pristojnu sumu. S tim da ta pristojna suma za njih je za PL manja suma, u odnosu na to koliko troše na ostale igrače.

Tako da bi to bio obostrano dobar deal. De Zerbi ima odlične odnose sa igračem, on ga je i doveo u Marsej i proradio je u tom periodu.

Ako bi Tottenham još na to doveo Gakpa.... Ne znam, to bi baš izgledalo pretjerano. S tim da trebaju i prodati barem dva igrača da bi sve to funkcioniralo. Možda i tri. Svejedno, prelazni rok skoro završava. Nešto je duži u Turskoj, a u Saudijskoj Arabiji traje do 23. septembra. Richarlison bi se mogao prodati tamo. I Gakpo bi se možda zaletio i za Saudijsku Arabiju u ovom momentu svoje karijere.

City je kupio krilo iz Brazila. Oni će potrošiti tonu para do kraja prelaznog roka. Njima sad treba rezervni napadač, i možda bi se zbog toga zaletili za Gakpa. Ali da li Gakpo želi biti rezervni igrač Haalandu?
I naravno Dzej

#65528 Re: English Premier League

Post by I naravno Dzej »

Arsenal i AtM se dogovorili, šta tačno da li neka trampa za Gyokeresa ili Jesus znaće se. Bili bi ovo vrh ako se ostvari.
MarlboroGold

#65529 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

Jah ali da Alvarez neće Arsenal koristiti samo kao put za bijeg i kao odskočnu dasku za Barcu kroz jednu ili dvije godine. Ako je pravio ovakvo sranje u Atleticu praviće ga i u Arsenalu.
Osmi Socrates

#65530 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Pravio je on sranja i u Cityju, manje više. Čovjek jednostavno ne zna potpisati ugovor oko kojeg poslije ne pravi sranja. U Velikoj Britaniji mu je navodno bio problem što mu roditelji i ostala šira familija nisu mogli dobiti stalni boravak.

Sad kad to ima u Španiji, sad opet neka sranja oko ugovora.

Sve to ima sve potrebne aspekte jedne dobre sevdalinke. :lol:

On je kao djevojka. Voli samo jednog, ali babo ne da za njega jer su familije posvađane. Daće je drugom, za zlato. :lol:

Ovaj drugi balavi na samu mogućnost takvog aranžmana. Al' ona pjeva možeš imat' moje tijelo, ali dušu ne. :lol:

Samo da se ne baci sa nekog mosta ako pređe u Arsenal. :lol:
insaneinthebrain

#65531 Re: English Premier League

Post by insaneinthebrain »

eto Barcole, okreci janje pali vatromete :izet:
ShnjaZZZ

#65532 Re: English Premier League

Post by ShnjaZZZ »

Arsenal je na kraju napravio loš posao. Prodali su Trossarda i Martinellija, dva lijeva krila a došao je samo Tzolis, koji iako obećava apsolutno ne može sam iznijet sezonu.

Pola ljeta su proveli ganjajući Vinija koji je bio na dugom štapu u najboljem slučaju, a ostatak vremena ganjaju Alvareza koji apsolutno ne želi preći u Arsenal.

U tom vremenu propuštaš Barcolu koji nije top top igrač ali bolji je od svega što Arsenal ima u navali osim možda Sake.

Barcola u Arsenalu je skoro osigurana titula.

Ostaje još par dana i pitanje je šta sad uopšte mogu dovesti.

Amaterski odrađen posao.
MarlboroGold

#65533 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

Nakon svega ja Alvareza uopšte ne želim u Arsenalu, ali će nam izgleda doći.

Trebali su sav novac i energiju uložiti da dovedu neku zamjenu Tzolisu i to je sve što je potrebno.
ShnjaZZZ

#65534 Re: English Premier League

Post by ShnjaZZZ »

Ne znam na čemu se temelji optimizam za njegovim transferom u Arsenal, čovjek apsolutno ne želi ovamo i čini mi se da je spreman ostat i u Atleticu umjesto povratka u Englesku.
I naravno Dzej

#65535 Re: English Premier League

Post by I naravno Dzej »

ShnjaZZZ wrote: 27/08/2026 17:17 Ne znam na čemu se temelji optimizam za njegovim transferom u Arsenal, čovjek apsolutno ne želi ovamo i čini mi se da je spreman ostat i u Atleticu umjesto povratka u Englesku.
Pa ja ga temeljim da nije baš tolika budala u glavu tipa Baloteli , da je valjda donekle razuman. Mada upravu ste, kad covjek neće , a neko ga goni nazor u neki klub. Spominje se i Ndiaye.
Osmi Socrates

#65536 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Martinez je tražio novi klub tri prelazna roka. Na kraju je morao otpustiti agenta zbog nesposobnosti.

Sad ga Chelsea kupuje za 7 5 miliona funti.

Njima su svi govorili da trebaju dovesti prvog golmana, i izgleda da je to.
ShnjaZZZ

#65537 Re: English Premier League

Post by ShnjaZZZ »

I naravno Dzej wrote: 27/08/2026 19:16
ShnjaZZZ wrote: 27/08/2026 17:17 Ne znam na čemu se temelji optimizam za njegovim transferom u Arsenal, čovjek apsolutno ne želi ovamo i čini mi se da je spreman ostat i u Atleticu umjesto povratka u Englesku.
Pa ja ga temeljim da nije baš tolika budala u glavu tipa Baloteli , da je valjda donekle razuman. Mada upravu ste, kad covjek neće , a neko ga goni nazor u neki klub. Spominje se i Ndiaye.
Njega su agenti užasno loše nasavjetovali i on sad piša uz vjetar nadajući se da će vjetar u zadnji čas ipak promijeniti smjer.

A iskreno svaka čast i Atleticu što su zapeli. On im je rekao u martu da hoće ići i oni su mu rekli da može ali za cifru od oko 150 mil eura.

U međuvremenu Barcelonina najviša ponuda je bila 90 mil plus 10 u bonusima i to na rate od 6 godina što Atletico odbija i onda Barcelona počinje pravit pritisak na fudbalera da javno iskaže nezadovoljstvo i da isforsira transfer. Isto su uradili sa Fabregasom, isto sa Kutinjom i mnogim drugima. Ciganski.

Samo što Atletico ovaj put ne pada na foru. Vidjet ćemo šta će se izdešavati, po meni najvjerovatnije pada neki dogovor zadnji dan jer sumnjam da Atletico ima šolde da ostane principijelan do kraja iako bih baš to najviše volio. Druga opcija koja mi djeluje najizglednije je ostanak u Atleticu kupujući vrijeme do zime kad će opet pokušati. Arsenal je meni najmanje izgledna opcija, igrač jednostavno nije zainteresovan za to.
MarlboroGold

#65538 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

Atleti chief confirms Arsenal target Alvarez will not be sold to Barca if he leaves
Ovi za sad ostaju principijelni.
BHF_Manijak

#65539 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Ne kontam bas ovu strategiju Arsenala osim da ne zele da krenu pravcem mrskog brata iz Londona, Chelsea, i nakrcaju 865 igraca na svakoj poziciji.

Imas Gyokeresa, polomili se cijelo proslo ljeto oko njega, imas Havertza i sad na to Alvareza ganjas za 100+ miliona, a lijevo krilo ti zjapi prazno. Da Tzolis sam iznese sezonu je diskutabilno.
MarlboroGold

#65540 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

Možda Arteta očekuje da mu Eze pokriva Tzolisa. Jedino njega vidim da može igrati na toj poziciji i biti dobar od rezervi.
Osmi Socrates

#65541 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Današnja glasina je Matanović. E to bi bila devetka po mom ukusu. Pet metara u njemu, prilično dobar što se tiče davanja golova, pokretan za svoju visinu, dobro se gradi i drži loptu. A i ne bi bio vjerovatno skup kao neke druge opcije.

Još njega i desnog beka da riješe i to bi bio optimum za ovaj prelazni rok.

Prodaju Richarlisona i Sarra. Net spending oko 150 miliona funti. I još ostaje prostora za daljnje poteze u zimskom prelaznom roku. Nikad ovo i nije bilo zamišljeno kao promjena koja se može izvršiti za jedan prelazni rok.
I naravno Dzej

#65542 Re: English Premier League

Post by I naravno Dzej »

MarlboroGold wrote: 28/08/2026 13:13 Možda Arteta očekuje da mu Eze pokriva Tzolisa. Jedino njega vidim da može igrati na toj poziciji i biti dobar od rezervi.
Tako je i bilo prošlu utakmicu, samo što je opet gravitirao više prema sredini, a lijevo je više probijao i ulazio Hincape. Što se vidi i iz grafike. Mene nije nešto dojmila ta ideja.

Image
Osmi Socrates

#65543 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Crystal Palace - Manchester City

Oba tima neubjedljiva u prvom kolu. Palace je bio bolji tim od Evertona, pogotovo u prvom poluvremenu, ali su ipak prelako izgubili na kraju.

City počinje sa Semenyom, Cherkijem, i Fodenom. Cherki je klasa, tu se nema šta reći, ali, kad on igra, srednji red ima labilnost što se tiče odbrane svog gola. Kad kupe Fernandesa, vjerovatno neće biti mjesta u prvom timu za igrače poput Cherkija i Fodena, jer ja ne vidim kako mogu ustabiliti srednji red sa takvim igračima. Bouaddi je danas na klupi. Guehi počinje u sredini terena sa Andersonom. Gvardiol na stoperu. O'Reilly je lijevi bek. Khusanov na desnom beku, valjda.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#65544 Re: English Premier League

Post by Bobi »

Haaland Haaland ... :D
Osmi Socrates

#65545 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Sage plaća cijenu učenja da je teško igrati sa tri pozadi u Premijer Ligi. Pogotovo protiv jačih timova. Ovako ih je i Everton načeo.
Osmi Socrates

#65546 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Kakav igrač, jbmt. :lol:

Cherki može sam uzeti titulu. :lol:
Osmi Socrates

#65547 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Villa u jednom danu završi tri velika transfera. Ostali se porađaju, i tako će do kraja prelaznog roka. :lol:

Ollie Watkins u Al-Hilal. Nicolas Jackson iz Chelsija u Villu za 47.5 miliona funti +17 5 miliona u add-ons.
ultima_palabra

#65548 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Osmi Socrates wrote: 28/08/2026 20:57 Crystal Palace - Manchester City

Oba tima neubjedljiva u prvom kolu. Palace je bio bolji tim od Evertona, pogotovo u prvom poluvremenu, ali su ipak prelako izgubili na kraju.

City počinje sa Semenyom, Cherkijem, i Fodenom. Cherki je klasa, tu se nema šta reći, ali, kad on igra, srednji red ima labilnost što se tiče odbrane svog gola. Kad kupe Fernandesa, vjerovatno neće biti mjesta u prvom timu za igrače poput Cherkija i Fodena, jer ja ne vidim kako mogu ustabiliti srednji red sa takvim igračima. Bouaddi je danas na klupi. Guehi počinje u sredini terena sa Andersonom. Gvardiol na stoperu. O'Reilly je lijevi bek. Khusanov na desnom beku, valjda.
Enzo ide u vezu do Andersona, ovo sto je igrao Guehi danas. Jos uvijek ostaju tri mjesta za Semenya, Fodena, Cherkija i Dokua.

U nekim tezim utakmicama moze igrati Kovacic do Andersona, a Enzo da uzme poziciju desetke. Jos uvijek bi igrao jedan od Fodena i Cherkija u situaciji kad je Doku povrijedjen.
Osmi Socrates

#65549 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Nakon ove dvije utakmice Cherkija, to ima smisla. Samo što su kupili i Bouaddija za rekordne pare za jednog tinejdžera u PL. I on im je kao glavni defanzivni vezni.

Anyway, izgleda da je Atletico dao deadline Alvarezu do kraja sutrašnjeg dana da odluči da li želi preći u Arsenal. Nakon toga neće više pregovarati ni sa kim.
ultima_palabra

#65550 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Osmi Socrates wrote: 28/08/2026 23:25 Nakon ove dvije utakmice Cherkija, to ima smisla. Samo što su kupili i Bouaddija za rekordne pare za jednog tinejdžera u PL. I on im je kao glavni defanzivni vezni.

Anyway, izgleda da je Atletico dao deadline Alvarezu do kraja dana da odluči da li želi preći u Arsenal. Nakon toga neće više pregovarati ni sa kim.
Pustit ce oni Bouaddija da polako stice iskustvo na ovom nivou.

Ma ja ne vidim zasto bi Arsenal htio Alvareza vise? Odbio ih je ranije, ocito to nije to sto zeli. Mogli bi imati istu sapunicu dogodine. Meni je on djelovao kao normalan lik u onoj Argentini punoj ludjaka, ali ocigledno ima katastrofalne savjetnike.
Post Reply