English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Osmi Socrates
#65501 Re: English Premier League
Tottenham zainteresiran za Gouiria na lijevom krilu. Ne mogu reći da sam ga gledao u Marseju, ali 20 golova u 37 utakmica prošle sezone izgleda veoma dobro. Sa SP ga se ne sjećam. De Zerbi ga je već trenirao, zna šta kupuje. Bolje on nego Gakpo.
- MMM1977
#65502 Re: English Premier League
Muharemović i Dedić su sjajno započeli svoje karijere u PL. Važno je da budu prvotimci i da igru prenesu u reprezentaciju
-
Osmi Socrates
#65503 Re: English Premier League
Sad gledaj kad i Charlton izbaci Tottenham. Opet kombinirani sastav. Ni Pora, ni Van de Vena.
Zvanično je, Savinho više nije Savinho, sad je Savio. To je ime imao na dresu u Gironi, kad je odigrao odličnu sezonu, pa je možda i sujevjerje. On je na klupi protiv Charltona.
Marmousha nisu stigli registrirati za utakmicu. Znači opet patnja sa Telom i Mooreom. Solanke devetka.
Zvanično je, Savinho više nije Savinho, sad je Savio. To je ime imao na dresu u Gironi, kad je odigrao odličnu sezonu, pa je možda i sujevjerje. On je na klupi protiv Charltona.
Marmousha nisu stigli registrirati za utakmicu. Znači opet patnja sa Telom i Mooreom. Solanke devetka.
-
Osmi Socrates
#65504 Re: English Premier League
Nisam ovo očekivao. Hajde, valjda će proći. Igra so so.
-
Osmi Socrates
#65505 Re: English Premier League
Prebacio na Newcastle na poluvremenu. Dedić najbolji na terenu. Ima asistenciju u prvom. Mada se prilično muče sa West Bromwichem.
-
Osmi Socrates
#65506 Re: English Premier League
Još jedna asistencija Dedića.
Igrač utakmice.
Igrač utakmice.
- Logovan
#65507 Re: English Premier League
Eki Dedića jest ga krenulo 
- drug_profi
#65508 Re: English Premier League
Dobar klub je izabrao. Dovoljno jak da ima ambiciju, dovoljno slab da bude odmah starter.
Zanimljivo mi je da Liverpul ne može naći desnog beka...
Zanimljivo mi je da Liverpul ne može naći desnog beka...
-
Osmi Socrates
#65509 Re: English Premier League
Ajoj golčine Savinha. U prvoj utakmici. 
- Better Man
#65510 Re: English Premier League
Dedić odličan večeras i uklopio se pravo u ekipu. Odličan izbor kluba.
-
Osmi Socrates
#65511 Re: English Premier League
Samo da Dedić ne igra ovako dobro u subotu. Poslije može.
Ne znam šta zaključiti iz ovoga. Charlton je prošli vikend dobio West Ham u gostima. Nisu baš slab tim. Tako da ću ovo uzeti kao pozitivan znak.
Ne znam šta zaključiti iz ovoga. Charlton je prošli vikend dobio West Ham u gostima. Nisu baš slab tim. Tako da ću ovo uzeti kao pozitivan znak.
- Crni cvijet
#65512 Re: English Premier League
Čitam komentare stranaca za Dedića, hvale ga k'o da su naši
a imaju i zašto 
-
Osmi Socrates
#65513 Re: English Premier League
Liverpool - Tottenham u trećoj rundi.
Tu baš ne vidim neku šansu za prolaz dalje. Al' nije neka šteta.
To je najzanimljivija utakmica treće runde.
Ostale utakmice između PL klubova;
Manchester United - Brighton
Ipswich - Arsenal
Coventry - Aston Villa
Chelsea - Leeds, ako sutra Chelsea prođe Luton.
Tu baš ne vidim neku šansu za prolaz dalje. Al' nije neka šteta.
To je najzanimljivija utakmica treće runde.
Ostale utakmice između PL klubova;
Manchester United - Brighton
Ipswich - Arsenal
Coventry - Aston Villa
Chelsea - Leeds, ako sutra Chelsea prođe Luton.
- vaučer
#65514 Re: English Premier League
Liverpool reach agreement in principle with PSG for €135m Bradley Barcola transfer
Liverpool have reached agreement in principle with Paris Saint-Germain to sign forward Bradley Barcola.
The clubs agreed terms of the proposed deal overnight for a package above €135million (£116m) and important last details are being ironed out on Thursday morning.
https://www.nytimes.com/athletic/753806 ... sfer-news/
Ako Alvarez ne pređe gdjegod, vjerojatno najbolji transfer napadača ovog ljeta. Ali s obzirom da će sad prodati Gakpa, transfer koji će imati minimalan utjecaj na generalnu kvalitetu Liverpoolovog napada. Korak naprijed, korak nazad.
- BHF_Manijak
#65515 Re: English Premier League
I je li sad mozes da shvatis koliko ove ublehe lutaju i koliko si bezveze otisao s teme, jer smo imali razlicita misljenja? OK ti i dalje smatras da nije do Slota, ja vjerujem da je zajebao sve sto je mogao zajebati zadnju godinu, ali svejedno politika kluba je ocajna zadnjih godinu i po dana.vaučer wrote: ↑27/08/2026 09:45Liverpool reach agreement in principle with PSG for €135m Bradley Barcola transfer
Liverpool have reached agreement in principle with Paris Saint-Germain to sign forward Bradley Barcola.
The clubs agreed terms of the proposed deal overnight for a package above €135million (£116m) and important last details are being ironed out on Thursday morning.
https://www.nytimes.com/athletic/753806 ... sfer-news/
Ako Alvarez ne pređe gdjegod, vjerojatno najbolji transfer napadača ovog ljeta. Ali s obzirom da će sad prodati Gakpa, transfer koji će imati minimalan utjecaj na generalnu kvalitetu Liverpoolovog napada. Korak naprijed, korak nazad.
Cirkus nevidjenih razmjera prave. Zamisli koliko moras los u radu biti i nemati neke jasne ideje, da ljudima ubijes volju da budu sretni i zadovoljni jer je Barcola doveden, a to sve jer sam Barcola ne rjesava ni 5% tvojih aktuelnih problema.
- vaučer
#65516 Re: English Premier League
BHF_Manijak wrote: ↑27/08/2026 09:48
I je li sad mozes da shvatis koliko ove ublehe lutaju i koliko si bezveze otisao s teme, jer smo imali razlicita misljenja? OK ti i dalje smatras da nije do Slota, ja vjerujem da je zajebao sve sto je mogao zajebati zadnju godinu, ali svejedno politika kluba je ocajna zadnjih godinu i po dana.
Cirkus nevidjenih razmjera prave. Zamisli koliko moras los u radu biti i nemati neke jasne ideje, da ljudima ubijes volju da budu sretni i zadovoljni jer je Barcola doveden, a to sve jer sam Barcola ne rjesava ni 5% tvojih aktuelnih problema.
Mislim da je jasno nakon ovog ljeta da je Slot bio malo više nego boca benzina na već postojeću vatru, . Vatru koju su ovi dilberi zapalili, u nju pobacali pola namještaja iz kuće koju im je opremio Klopp i onda kad su vidjeli da sve ide u kurac pokušali uvjeriti sve da to nije požar u kojem nam gori kuća nego toplo, proljetno sunce koje nam grije obraze. Iraola je jednako na putu prema nigdje kako je bio i Slot nakon što mu u Januaru nisu ni pokušali pomoći. Vjerujem da će otprilike izdržati koliko je izdržao i Slot - samo što vrlo moguće neće osvojiti ništa jer kad dođe dogodine vrijeme za zamjeniti Van Dijka i Alisona - a možda i Isaka, ode sve to opet u kurac. Ne pamtim ikad da je ekipa sa zakucanim rosterom igrača koji su svi točno za određeni stil igre - uspijela u nekoliko godina dovesti do kolaža nespojivih dijelova sa rupama u svakoj liniji. Da su nakon Kloppa umjesto Sportskog Direktora + Head Coach sistema kojim su se hvalili - doveli Roya Hodgsona i rekli mu 'aj ti brate kupuj i prodaju koga hoćeš' - bi završili danas sa boljom ekipom.
- BHF_Manijak
#65517 Re: English Premier League
Napisah i na Liverpoolovoj temi da ne pamtim da je ekipa ovakav sunovrat dozivijela za godinu dana, SAMPIONSKA ekipa, a pratim loptanje 25-26 godina!
Od sampionske ekipe, kojoj su samo neke matice i sarafcici trebali, ti si napravio takvo rasulo da u svakoj jebenoj liniji ti nesto fali. Desni bek, zadnji vezni, desno krilo i to samo pricamo o prvih 11, o sirini kad bi poceli...
Od sampionske ekipe, kojoj su samo neke matice i sarafcici trebali, ti si napravio takvo rasulo da u svakoj jebenoj liniji ti nesto fali. Desni bek, zadnji vezni, desno krilo i to samo pricamo o prvih 11, o sirini kad bi poceli...
- vaučer
#65518 Re: English Premier League
Ja se samo nadam da se ljudi neće kad se neizbježno dogodi i krenu ozljede - okrenuti i leći Iraoli na kosti. Tip doslovno nije ništa kriv i ja bi ga iz inata podržavao kontra ovih raspikuća, jebo im pas mater nesposobnu.BHF_Manijak wrote: ↑27/08/2026 10:01 Napisah i na Liverpoolovoj temi da ne pamtim da je ekipa ovakav sunovrat dozivijela za godinu dana, SAMPIONSKA ekipa, a pratim loptanje 25-26 godina!
- drug_profi
#65519 Re: English Premier League
Za sad Iraola ne navlači na sebe ništa. Ovo što je govorio za javnost je korektno i istinito. Ne podcjenjuje inteligenciju publike.
Sasvim sigurno je da će imati mir neko vrijeme.
Ali ako bude katstrofalnih igara, tu će se već postavljati pitanja odgovornosti.
Ali ako bude katstrofalnih igara, tu će se već postavljati pitanja odgovornosti.
- vaučer
#65520 Re: English Premier League
Ako su te katastrofalne igre došle dok imamo popunjenu ekipu ali eto igraju sranje - ok. Ali ako će doći dok nam onaj tampoputi hobit igra desnog beka, Isak je bolnici bez zamjene, Nyone starta treću zaredom jer nisu kupili veznjaka i desno krilo nam je dijete od 17 godina - onda što se mene tiče ima kredit pa taman se borili za ostanak u PL-u. Jer ne može da ga jebeš za jedan od najbogatijih klubova na svijetu prvi zadatak treneru biti da pravi od govana pitu.drug_profi wrote: ↑27/08/2026 10:07 Za sad Iraola ne navlači na sebe ništa. Ovo što je govorio za javnost je korektno i istinito. Ne podcjenjuje inteligenciju publike.
- MMM1977
#65521 Re: English Premier League
Upravo smo napravili, valjda, najbolji transfer u ovom prelaznom roku a vi i dalje samo pucate negativnosti. Hajde da sačekamo kraj prelaznog roka pa da vidimo šta će uraditi i da damo Iraoli par utakmica da to proba posložiti.
- BHF_Manijak
#65522 Re: English Premier League
Vec sam rekao sredinom jula da ce Iraola ovdje biti kolateralna steta, a covjek nema ni E od ekipe, prvih 11 inekako skrpljenih, mada i to vrlo upitno na nekim pozicijama, a sirine nikako i samo debil i idiot moze ocekivati da covjek s takvom ekipom bilo sta napravi.
I ovdje ne da Irola ne moze nista, nego kombinacija Pepa i Kloppa upitno bi bilo moze li ista.
@MMM1977 Brate taj transfer ti ama bas nista ne rjesava. Kvalitativno da, sirinom ne, jer ce 99% Gakpa prodati, a desno krilo ti i dalje zjapi prazno, tako da je ovo samo maska nad maskama. Super je Barcola, ali recimo na proslogodisnju ekipu!
I ovdje ne da Irola ne moze nista, nego kombinacija Pepa i Kloppa upitno bi bilo moze li ista.
@MMM1977 Brate taj transfer ti ama bas nista ne rjesava. Kvalitativno da, sirinom ne, jer ce 99% Gakpa prodati, a desno krilo ti i dalje zjapi prazno, tako da je ovo samo maska nad maskama. Super je Barcola, ali recimo na proslogodisnju ekipu!
- vaučer
#65523 Re: English Premier League
Ja sam prije ovog ljeta stavio neke markere po kojima gledam da li su išta naučili iz prošle sezone.
Marker jedan - imamo li backup za Isaka dok se ne vrati Ekitike (realno preko pola sezone). Marker dva - imamo li odgovor na vjetrojebinu u veznom redu. Marker tri - imamo li dovoljno seniorskih krila za propisnu rotaciju treneru koji jaše krila do zadnje kapi znoja (bez klinaca kao Rio jer oni ne mogu biti igrači na koje stavljaš teret stalnog igranja).
Kako stvari stoje padaju na sva tri markera uz malu nadu da se drugi može korigirati taktikom i uigravanjem. A ne mislim da je ijedna od ovih točaka išta pretjerano i nisam ni dodao desnog beka a trebao bi.
- MMM1977
#65524 Re: English Premier League
Rješava lijevo krilo, svi smo izgleda zaboravili koliko nam je Gakpo vadio živce prošle sezone. Na toj strani imamo i Ria tako da možemo reći da je lijeva strana napada završena.BHF_Manijak wrote: ↑27/08/2026 10:25 Vec sam rekao sredinom jula da ce Iraola ovdje biti kolateralna steta, a covjek nema ni E od ekipe, prvih 11 inekako skrpljenih, mada i to vrlo upitno na nekim pozicijama, a sirine nikako i samo debil i idiot moze ocekivati da covjek s takvom ekipom bilo sta napravi.
Ako znamo da su jučer pokušali dovesti Sarra, a već smo doveli Munoza, onda možemo reći da se radi i na tome. Ne mora to biti neki superstar, Munoz fino igra i nije sigurno bio džabe na spisku španske reprezentacije. A i prošlosezonskog Salaha neće biti teško zamjeniti.
Pitanje špica će biti problem ako prodamo Gakpa, moraju dovesti zamjenu za Isaka.
Zadnji vezni je baš prioritet i tu mi je problem što se ništa ne priča oko toga. Nadam se da se nešto radi iza kulisa.
Bekovi jesu problem ali ne mislim da će se išta raditi po tom pitanju, samo ostaje nada da će Iraola tu izvući najbolje iz njih. Potencijal dokazano imaju
-
Osmi Socrates
#65525 Re: English Premier League
Ne vjerujem da ćete prodati Gakpa.