English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Osmi Socrates

#65351 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Leeds kupio Elvedija za kikiriki. Mislim da im je to dobar potez. Nije to loš štoperski par Muharemović - Elvedi. Kupili su i Trafforda. On bi trebao biti broj jedan Engleske na Evropskom. Sve u svemu, Leeds pokazuje ambicije koje nije prije pokazivao, ali da će baš biti četvrti, to je pretjerano.
drug_profi

#65352 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Leeds i treba biti tim gornje polovice tabele.
I naravno Dzej

#65353 Re: English Premier League

Post by I naravno Dzej »

Osmi Socrates wrote: 17/08/2026 19:03 Osvaja ko dovede Barcolu.
Osvaja Arsenal 90 % , ako dovede Barcolu.
ultima_palabra

#65354 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Pa nije Messi u prajmu, lik rezerva u PSG.
I naravno Dzej

#65355 Re: English Premier League

Post by I naravno Dzej »

Ja mislim samo kad bi ga Arsenal doveo , ako bi ga Liverpool doveo ne mislim da bi opet osvojili jer škripe na drugim pozicijama. Malo je lijevih krila na tržištu, a ja ipak smatram da je s obzirom na ponudu Barcola top krilo. Arsenal može dovesti top krilo i to bi pravilo neku razliku, neko novo malo bolje krile od Martinelija ne bi radilo nikakvu razliku.Pa to su i oni skontali ,zato su i ganjali Viniciusa.
ultima_palabra

#65356 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

I naravno Dzej wrote: 17/08/2026 23:35 Ja mislim samo kad bi ga Arsenal doveo , ako bi ga Liverpool doveo ne mislim da bi opet osvojili jer škripe na drugim pozicijama. Malo je lijevih krila na tržištu, a ja ipak smatram da je s obzirom na ponudu Barcola top krilo. Arsenal može dovesti top krilo i to bi pravilo neku razliku, neko novo malo bolje krile od Martinelija ne bi radilo nikakvu razliku.Pa to su i oni skontali ,zato su i ganjali Viniciusa.
Ma nek daju sansu onom novom Grku, frajer 40 goal involvements imao u Belgiji :shock: Prva zvanicna utakmica 2 asistencije, ima u njemu nesto.
tokio25

#65357 Re: English Premier League

Post by tokio25 »

Osmi Socrates wrote: 17/08/2026 19:19 Leeds kupio Elvedija za kikiriki. Mislim da im je to dobar potez. Nije to loš štoperski par Muharemović - Elvedi. Kupili su i Trafforda. On bi trebao biti broj jedan Engleske na Evropskom. Sve u svemu, Leeds pokazuje ambicije koje nije prije pokazivao, ali da će baš biti četvrti, to je pretjerano.
Red bull stoji iza njih bili bi glupi da ne pokazuju ambicije
Osmi Socrates

#65358 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Imao bi Tzolis puno šansi i ako bi oni kupili Barcolu, duga je sezona. On je solidan i lijevom i desnom nogom. Može igrati podjednako dobro i lijevo i desno. Saka je fizički labilan kad igra previše utakmica, a Madueke, čini mi se, nije ni blizu Tzolisa. Martinelli nije bio u sastavu protiv Cityja, što indicira da ga vjerovatno prodaju do kraja prelaznog roka.

A druga stvar je da Arsenalu treba statement signing, a za ovaj prelazni rok u Premier Ligi to bi bio Barcola, kad su već kasno shvatili da od Vinija i Alvareza nema ništa. Pogotovo zato što im je Liverpool prvi rival za titulu, kako ja to vidim.

Imaju odličan roster, i ne vidim zašto nisu ni u igri za Barcolu. Barem se ne priča o tome. Pare čak i nisu problem. Ne znam za šta ih čuvaju. Treba im još stoper i još možda neki igrač sredine za dubinu rostera ako se odluče prodati Zubimendija Realu.

I za Quansaha bi se trebali Liverpool i Arsenal pobiti, jer se sad priča da je Quansah meta Arsenala. Liverpool možda treba a možda i ne treba još jednog odbrambenog igrača, a imaju "matching rights" za Quansaha, koji može igrati i desnog beka. Ako bi ga Arsenal doveo to bi bio još jedan dokaz nekih promašaja Liverpulove transfer strategije još od prošlog prolaznog roka.
Osmi Socrates

#65359 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Boehly izgleda prodaje svoje dionice u Chelsiju većinskom vlasniku. Walter isto. Oni su dva vodeća čovjeka, ali posjeduju manjinski dio vlasništva.

Nagađa se da je razlog neslaganje vlasnika oko novog stadiona. Boehly je htio da gradi novi stadion, većinski vlasnik (Clearlake Capital) želi da poveća kapacitet i modernizuje Stamford Bridge. Boehly izgubio bitku.
Dzontra_Volta

#65360 Re: English Premier League

Post by Dzontra_Volta »

Osmi Socrates wrote: 18/08/2026 08:32 Boehly izgleda prodaje svoje dionice u Chelsiju većinskom vlasniku. Walter isto. Oni su dva vodeća čovjeka, ali posjeduju manjinski dio vlasništva.

Nagađa se da je razlog neslaganje vlasnika oko novog stadiona. Boehly je htio da gradi novi stadion, većinski vlasnik (Clearlake Capital) želi da poveća kapacitet i modernizuje Stamford Bridge. Boehly izgubio bitku.
Ne može se povećati kapacitet Bridgea jer se pored nalazi željeznička pruga. Dodatni problem je što vlasnik Stamford Bridgea nije Chelsea nego navijači.
vaučer

#65361 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Arsenal čeka da Liverpool ugovori transfer pa da ulete s većom ponudom za PSG i za Barcolu. Doslovno šta god Liverpool ponudi ovi će staviti više na stol. Ako Barcola nije definitnvo odabrao Liverpool ne mislim da će se Liverpool najdebavati s ciframa, samo će se okrenuti nekom drugom igraču. Dakle Arsenal ima šanse, ali je do igrača.
BHF_Manijak

#65362 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

vaučer wrote: 18/08/2026 12:54 Arsenal čeka da Liverpool ugovori transfer pa da ulete s većom ponudom za PSG i za Barcolu. Doslovno šta god Liverpool ponudi ovi će staviti više na stol. Ako Barcola nije definitnvo odabrao Liverpool ne mislim da će se Liverpool najdebavati s ciframa, samo će se okrenuti nekom drugom igraču. Dakle Arsenal ima šanse, ali je do igrača.
Obojica igraca (Barcola, Mbaye) su se odlucila za Liverpool i dogovorili licne uslove, cekaju se klubovi. Eh sad, osim ako nisu kakve varalice ala ono obaloslonovacko govno, koje je 16 klubova "promijenilo" za mjesec dana.
vaučer

#65363 Re: English Premier League

Post by vaučer »

BHF_Manijak wrote: 18/08/2026 13:11 Obojica igraca (Barcola, Mbaye) su se odlucila za Liverpool i dogovorili licne uslove, cekaju se klubovi. Eh sad, osim ako nisu kakve varalice ala ono obaloslonovacko govno, koje je 16 klubova "promijenilo" za mjesec dana.
To što su se oni 'odlučili' će se jasnije vidjeti kad im drugi klub stavi na stol +50K funti tjedno. Arsenal samo čeka da preko Liverpoola sazna koja je cifra potrebna da se zadovolji PSG. Onda idu u akciju.
Osmi Socrates

#65364 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Neki razgovori između sudija i igrača će se moći čuti u direktnom TV prenosu utakmica. Imaju neka ograničenja, ali oko ovoga su se složili klubovi.
Post Reply