Sve te ljude 60+, pa i 70+ viđam i ja, ali ne nase drzavljanine. Vrlo rijetko da je nas po p.s, a motorista. Eto neko je napisao da je uvijek barem po opremi bio full, sto ne znaci da nije gasao gdje ne treba. Vidjet ćemo u čemu je riječ ovdje. U Evropi u glavnom ljudi uzivaju na nekoj laga voznji, a kod nas vrlo cesto neizivljeni. I taj sa 70 se vjerovatno osjeca jos mlad i zato vozi motor, ali ga jebu refleksi i motorika. Isto sto ti misliš da nisi star, ja mislim da jeste. Dva različita misljenja. Brinete se za uvredu i predrasudu načelniku, koja nikakva nije, a ne vidim neke simpatije prema poginuloj zeni.esso_sa wrote: ↑13/08/2026 10:57Ja se približavam petobanci i vozit ću motor dok god budem u stanju da se popenjem na njega. Vožnju i brzinu prilagodiš padu refleksa i usporavanju motorike koja dolazi sa godinama. Prije par godina sam, na jednom od alpskih prevoja, vozio iza para na motoru koji lome serpentine ko da im je 18. Stali ljudi na proširenje, oboje 70+ godinalast mohicans wrote: ↑13/08/2026 10:26Jel i ti spadaš u skupinu poznavalaca dotičnog pa se nasao? To su godine kada vec pocinju refleksi da padaju, pribliznih sam godina, ne osjećam se mlado za motora. Vozim bajk, pa cetevere oči otvorim. Jake predrasude, u p.materinu.zdruzdjo wrote: ↑13/08/2026 00:44
Fršti sve od predrasuda i balkana u tekstu.
Moze mu se utrpati i da se "droga". Dzointom u venu.
Evo meni je 5 banki i vozim motor. Matorko. "Vas" Istetoviran, nekad obrijane glave, duga brada....
Kriminalac.pravi. Hašišar.
Mozda.sam trebao obuci neke zepice na noge, neke štofane pantole, kosulju na tanke prugice i neki polover na to, sjesti u neku mahalsku kafanicu i naruciti cokalj neke "jabuke" pa da se uklopim u sliku "kako bi trebalo biti" po balkan-svjetonazorima.Ljudi žive živote!
Drugo je što prosječni bošnjo, čim napuni 50, počne da planira svoju smrt, traži grobno mjesto, priča "ostarilo se, peMzija, još malo pa vakat 'mrijet...", i prestane da živi jer je, eto, "prestar" je za sve...
Što se Viktora tiče, ne branim ga, imaju sudovi, dokazi, svjedoci, pa neka oni odluče. Ali prozivati čovjeka jer eto ima petobanku i sjeo na motor je tipično bosansko-malograđanska ograničenost
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
last mohicans
#110201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- DaysleepeR
#110202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
De ti brini o svojim refleksima.last mohicans wrote: ↑13/08/2026 11:08Sve te ljude 60+, pa i 70+ viđam i ja, ali ne nase drzavljanine. Vrlo rijetko da je nas po p.s, a motorista. Eto neko je napisao da je uvijek barem po opremi bio full, sto ne znaci da nije gasao gdje ne treba. Vidjet ćemo u čemu je riječ ovdje. U Evropi u glavnom ljudi uzivaju na nekoj laga voznji, a kod nas vrlo cesto neizivljeni. I taj sa 70 se vjerovatno osjeca jos mlad i zato vozi motor, ali ga jebu refleksi i motorika. Isto sto ti misliš da nisi star, ja mislim da jeste. Dva različita misljenja. Brinete se za uvredu i predrasudu načelniku, koja nikakva nije, a ne vidim neke simpatije prema poginuloj zeni.esso_sa wrote: ↑13/08/2026 10:57Ja se približavam petobanci i vozit ću motor dok god budem u stanju da se popenjem na njega. Vožnju i brzinu prilagodiš padu refleksa i usporavanju motorike koja dolazi sa godinama. Prije par godina sam, na jednom od alpskih prevoja, vozio iza para na motoru koji lome serpentine ko da im je 18. Stali ljudi na proširenje, oboje 70+ godinalast mohicans wrote: ↑13/08/2026 10:26
Jel i ti spadaš u skupinu poznavalaca dotičnog pa se nasao? To su godine kada vec pocinju refleksi da padaju, pribliznih sam godina, ne osjećam se mlado za motora. Vozim bajk, pa cetevere oči otvorim. Jake predrasude, u p.materinu.Ljudi žive živote!
Drugo je što prosječni bošnjo, čim napuni 50, počne da planira svoju smrt, traži grobno mjesto, priča "ostarilo se, peMzija, još malo pa vakat 'mrijet...", i prestane da živi jer je, eto, "prestar" je za sve...
Što se Viktora tiče, ne branim ga, imaju sudovi, dokazi, svjedoci, pa neka oni odluče. Ali prozivati čovjeka jer eto ima petobanku i sjeo na motor je tipično bosansko-malograđanska ograničenost
Refleksi se treniraju kao i sve drugo.
Ako redovno voziš motor, refleksi su ti bolji nego kod ijednog prosječnog vozača automobila.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#110203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sabrao si bas nekoliko jakih postova
- rocco_siffredi
#110204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ove postove motorista ne treba uzeti za ozbiljno. Subjektivni su.
Pogotovo guznih havera dotičnog.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#110205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vec je prenocio u pritvoru tako da si slago odmah u startu.MinistarKulture wrote: ↑13/08/2026 10:48 Stvarno se vodi rasprava hoce li alfa drot lezat u zatvoru![]()
drotovi cuvaju drotove, nece ovaj dana zatvora vidjeti
-
esso_sa
#110206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
isto kao ni postove forumskih naprdživača i "advokata" koji napamet donose zaključke, a da realno pojma nemaju šta je zapravo uzrok nesrećerocco_siffredi wrote: ↑13/08/2026 11:40 Ove postove motorista ne treba uzeti za ozbiljno. Subjektivni su.
- rocco_siffredi
#110207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije on satrao 1 covjeka, nego 4.esso_sa wrote: ↑13/08/2026 11:44isto kao ni postove forumskih naprdživača i "advokata" koji napamet donose zaključke, a da realno pojma nemaju šta je zapravo uzrok nesrećerocco_siffredi wrote: ↑13/08/2026 11:40 Ove postove motorista ne treba uzeti za ozbiljno. Subjektivni su.
Možda je izgubio svijest, ko Horvatinčić. Treba samo dobru priču smisliti i podmazati gdje treba.
- Chmoljo
#110208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Najgore je sto se uvijek formira atmosfera da ako ishod nije kako se namislilo onda je neka zavjera ili izmotavanje podobnih.esso_sa wrote: ↑13/08/2026 11:44isto kao ni postove forumskih naprdživača i "advokata" koji napamet donose zaključke, a da realno pojma nemaju šta je zapravo uzrok nesrećerocco_siffredi wrote: ↑13/08/2026 11:40 Ove postove motorista ne treba uzeti za ozbiljno. Subjektivni su.
Ako je kriv, kriv je, zatvori ga baci kljuc i poseri ga. Sta ako se ispostavi da nije vozio mimo ogranicenja, da pjesaci sami snose veliku krivicu? Nasilu ga osuditi jer je "drot"?
Evo jos uvijek se spominje tramvajska i jos se traze glave, ne moze se pomiriti da je izvjesno ljudski faktor bio uzrok. Namislilo se tako i jebi ga, drugacije en moze.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#110209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko se o mlijeko opece i u jogurt puse.Chmoljo wrote: ↑13/08/2026 11:48Najgore je sto se uvijek formira atmosfera da ako ishod nije kako se namislilo onda je neka zavjera ili izmotavanje podobnih.esso_sa wrote: ↑13/08/2026 11:44isto kao ni postove forumskih naprdživača i "advokata" koji napamet donose zaključke, a da realno pojma nemaju šta je zapravo uzrok nesrećerocco_siffredi wrote: ↑13/08/2026 11:40 Ove postove motorista ne treba uzeti za ozbiljno. Subjektivni su.
Ako je kriv, kriv je, zatvori ga baci kljuc i poseri ga. Sta ako se ispostavi da nije vozio mimo ogranicenja, da pjesaci sami snose veliku krivicu? Nasilu ga osuditi jer je "drot"?
Evo jos uvijek se spominje tramvajska i jos se traze glave, ne moze se pomiriti da je izvjesno ljudski faktor bio uzrok. Namislilo se tako i jebi ga, drugacije en moze.
A nas sviju je nekoliko puta opeklo gdje se zataskavalo, sakrivalo, a optuženi dana nikad nisu lezali. Ni dana.
-
dječak sa šibicama
#110210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kao i u slucaju tramvaja ubice, u startu je pocela zabrinutost da neki dzuvegija iz mile i drage stranke ne najebe.
Prodje pola godine, niko optuzen niko osudjen, prolaze mjeseci i nista.
Ovaj ubije zenu, najveci problem i strah hoce li odgovarati i koliko je kriv. Necovjecnost na max.
Ovaj ubije zenu, najveci problem i strah hoce li odgovarati i koliko je kriv. Necovjecnost na max.
-
esso_sa
#110211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Chmoljo wrote: ↑13/08/2026 11:48Najgore je sto se uvijek formira atmosfera da ako ishod nije kako se namislilo onda je neka zavjera ili izmotavanje podobnih.esso_sa wrote: ↑13/08/2026 11:44isto kao ni postove forumskih naprdživača i "advokata" koji napamet donose zaključke, a da realno pojma nemaju šta je zapravo uzrok nesrećerocco_siffredi wrote: ↑13/08/2026 11:40 Ove postove motorista ne treba uzeti za ozbiljno. Subjektivni su.
Isto kao što može npr tebi pozliti za volanom auta, pa da se zabiješ u prepuno tramvajsko stajalište...rocco_siffredi wrote: ↑13/08/2026 11:48Nije on satrao 1 covjeka, nego 4.esso_sa wrote: ↑13/08/2026 11:44isto kao ni postove forumskih naprdživača i "advokata" koji napamet donose zaključke, a da realno pojma nemaju šta je zapravo uzrok nesrećerocco_siffredi wrote: ↑13/08/2026 11:40 Ove postove motorista ne treba uzeti za ozbiljno. Subjektivni su.
Možda je izgubio svijest, ko Horvatinčić. Treba samo dobru priču smisliti i podmazati gdje treba.
Da nacrtam - ima zvanična istraga, imaju dokazi, svjedoci, sudovi. Suzdržite se od naprdživanja. Sud će odraditi svoje i ako je čovjek kriv - pravac zatvor. Vrlo jednostavno.
Last edited by esso_sa on 13/08/2026 11:53, edited 1 time in total.
-
zdruzdjo
#110212 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma.nisam obracao paznju kome sam quote.last mohicans wrote: ↑13/08/2026 10:49
Bolan, meni si kvotao, ja sam rekao. Ne smatram ni sebe mladim za motora, pa tako ni njega. Vjerovatno nisu godine uzrok nesrece nego splet okolnosti koji je doveo do iste.
I ja isto to kazem za nesrecu.
Meni je trznulo "živku ovo "matorko od 50 godina". Ti ako se "osjecas" starim da mislis da ne treba se ici na motor sa 50, to je do tebe. To su tvoje mentalne kocinice. Ja iako imam okruglih 50,i nisam sportista, jos uvijek u dahu istrcim na 5-ti sprat, prepjesacim 4 kilometra bez stajanja, nemam ni jednu sijedu dlaku u glavi. I osjecam se sasvim sposobnim. Tako da jos uvijek mogu i voziti motor sasvim zadovoljavajuce.
- Chmoljo
#110213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Idi kleci ba.dječak sa šibicama wrote: ↑13/08/2026 11:51 Kao i u slucaju tramvaja ubice, u startu je pocela zabrinutost da neki dzuvegija iz mile i drage stranke ne najebe.
-
MinistarKulture
#110214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pritvor - privremena mjera oduzimanja slobodeChmoljo wrote: ↑13/08/2026 11:43Vec je prenocio u pritvoru tako da si slago odmah u startu.MinistarKulture wrote: ↑13/08/2026 10:48 Stvarno se vodi rasprava hoce li alfa drot lezat u zatvoru![]()
zatvor - lezi osoba koja je pravosnazno osudjena i izdrzava izrecenu kaznu zatvora
-
dječak sa šibicama
#110215 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Noc u pritvoru je primjerena kazna za ubistvo.
-
last mohicans
#110216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Moji su bolji od tvojih sigurno, a vidimo po količini nesreca i pogibijama koliko su vam dobri.DaysleepeR wrote: ↑13/08/2026 11:10De ti brini o svojim refleksima.last mohicans wrote: ↑13/08/2026 11:08Sve te ljude 60+, pa i 70+ viđam i ja, ali ne nase drzavljanine. Vrlo rijetko da je nas po p.s, a motorista. Eto neko je napisao da je uvijek barem po opremi bio full, sto ne znaci da nije gasao gdje ne treba. Vidjet ćemo u čemu je riječ ovdje. U Evropi u glavnom ljudi uzivaju na nekoj laga voznji, a kod nas vrlo cesto neizivljeni. I taj sa 70 se vjerovatno osjeca jos mlad i zato vozi motor, ali ga jebu refleksi i motorika. Isto sto ti misliš da nisi star, ja mislim da jeste. Dva različita misljenja. Brinete se za uvredu i predrasudu načelniku, koja nikakva nije, a ne vidim neke simpatije prema poginuloj zeni.esso_sa wrote: ↑13/08/2026 10:57
Ja se približavam petobanci i vozit ću motor dok god budem u stanju da se popenjem na njega. Vožnju i brzinu prilagodiš padu refleksa i usporavanju motorike koja dolazi sa godinama. Prije par godina sam, na jednom od alpskih prevoja, vozio iza para na motoru koji lome serpentine ko da im je 18. Stali ljudi na proširenje, oboje 70+ godinaLjudi žive živote!
Refleksi se treniraju kao i sve drugo.
Ako redovno voziš motor, refleksi su ti bolji nego kod ijednog prosječnog vozača automobila.
- Chmoljo
#110217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prtivor se uracunava u odsluzenje. Da je tako lijep i divan, ne bi se uracunavao.MinistarKulture wrote: ↑13/08/2026 11:54pritvor - privremena mjera oduzimanja slobodeChmoljo wrote: ↑13/08/2026 11:43Vec je prenocio u pritvoru tako da si slago odmah u startu.MinistarKulture wrote: ↑13/08/2026 10:48 Stvarno se vodi rasprava hoce li alfa drot lezat u zatvoru![]()
zatvor - lezi osoba koja je pravosnazno osudjena i izdrzava izrecenu kaznu zatvora
-
zdruzdjo
#110218 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Upravo o tome ja i pricam.
Iskreno jeee mi se za njega ako je napravio to sto je napravio jer je divljao. Zali boze zivota zene.
-
last mohicans
#110219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta ćete, nismo svi širokih i svjetskih pogleda na svijet kao vas dvojica. Metropolisti..Najmanje motoristi bivaju kaznjeni, sto zbog brzine, sto zbog zavrtanja tablica. A kladim se da načelnik nikad nije popio kaznu.
-
shandrprcSA
#110220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Navodno krenuo kuci, vozio po ogranicenju vozilo mu islo u susret i zasljepilo farovima.Vozilo proslo i desilo se sto se desilo, nije imao kad ni reagovati, njegove prve komsije...esso_sa wrote: ↑13/08/2026 11:52
Isto kao što može npr tebi pozliti za volanom auta, pa da se zabiješ u prepuno tramvajsko stajalište...
Da nacrtam - ima zvanična istraga, imaju dokazi, svjedoci, sudovi. Suzdržite se od naprdživanja. Sud će odraditi svoje i ako je čovjek kriv - pravac zatvor. Vrlo jednostavno.
- madesa
#110221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a usporis tada a ne vozis brzinom koja ubije zenushandrprcSA wrote: ↑13/08/2026 12:28Navodno krenuo kuci, vozio po ogranicenju vozilo mu islo u susret i zasljepilo farovima.Vozilo proslo i desilo se sto se desilo, nije imao kad ni reagovati, njegove prve komsije...esso_sa wrote: ↑13/08/2026 11:52
Isto kao što može npr tebi pozliti za volanom auta, pa da se zabiješ u prepuno tramvajsko stajalište...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#110222 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jučer na koševskom (prema odobašinoj) mali izlijeće iz onog tunela na ovoj skuli posred ceste, bez kacige naravno, samo se nebesima mogu zahvaliti da ga nisam pokupio
gorio u paklu onaj ko je izmislio ovo i popularizovao
- DaysleepeR
#110223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako su pješaci bili na kolovozu, on nije kriv, ako je vozio po ograničenju.madesa wrote: ↑13/08/2026 12:32a usporis tada a ne vozis brzinom koja ubije zenushandrprcSA wrote: ↑13/08/2026 12:28Navodno krenuo kuci, vozio po ogranicenju vozilo mu islo u susret i zasljepilo farovima.Vozilo proslo i desilo se sto se desilo, nije imao kad ni reagovati, njegove prve komsije...esso_sa wrote: ↑13/08/2026 11:52
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#110224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tamo nema trotara, sve je kolovoz. On bi trebao obratiti povecanu pažnju, prilagoditi brzinu stanju na cesti, pa ako treba i stati. Ipak je on jaci ucesnik saobracaja od pjesaka. Ograničenje je 40. Vozio je al u Qrcu 40.DaysleepeR wrote: ↑13/08/2026 13:20Ako su pješaci bili na kolovozu, on nije kriv, ako je vozio po ograničenju.madesa wrote: ↑13/08/2026 12:32a usporis tada a ne vozis brzinom koja ubije zenushandrprcSA wrote: ↑13/08/2026 12:28
Navodno krenuo kuci, vozio po ogranicenju vozilo mu islo u susret i zasljepilo farovima.Vozilo proslo i desilo se sto se desilo, nije imao kad ni reagovati, njegove prve komsije...
-
dječak sa šibicama
#110225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naravoucenije, pjesaci sikter hodajte po travi, jer nema trotoara. I kad ima, parkirani automobili kao po gradskim kvartovima.
Znam zenu koju je udario bus grasa, nije nesto jako ali udario je zavrsila u bolnici. Nije kriv jer "isla cestom" a sto nema gdje drugo osim cestom jer su trotoari puni automobila odnosno obilazila automobile da dodje do sljedeceg komadica slobodnog trotoara, nikom nista. Sandzacka seljacina nije nasao shodno ni da se privatno izvini zeni.
Znam zenu koju je udario bus grasa, nije nesto jako ali udario je zavrsila u bolnici. Nije kriv jer "isla cestom" a sto nema gdje drugo osim cestom jer su trotoari puni automobila odnosno obilazila automobile da dodje do sljedeceg komadica slobodnog trotoara, nikom nista. Sandzacka seljacina nije nasao shodno ni da se privatno izvini zeni.