Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
koliko si platio jel cijeli uređaj si mijenjao ili samo onaj becker fazon utor iskoristio?
U mene je 4.5 ntg, na w204 mijenjao ima par mjeseci. Preko AliExpress promjenio zemlju na hr i spala mi cjena nekih 50% i naručio u prijatelja (oko 200km)Ovaj na Becker utor je kod mene, i ok radi to sve.
Jesi li zadovoljan de link šibni mogao bih i ja tako
I just found this on AliExpress:
AUTOTOP Wireless CarPlay Android Auto for Mercedes Benz A B C E CLA GLA GLK ML Sprinter NTG4.5 Becker Module Navigation https://a.aliexpress.com/_EG7JUew
Ok je, realno nekad mi krivo bude jer sam uopće te kao smart funkcije neke uopće instalirao na ovo, oduzme pažnje, ali šta ja znam, kako sam zamišljao da radi tako i radi.
Ako te nešto konkretno zanima pitaj
@kvaju
Google maps/waze ne znam jel ima radarbot za android car i spotify to uredno fecera ne šteka?
Rade li komade volana i krug sa konzole mercedesa sa ovim dodatkom?
Eldo__ wrote: ↑08/08/2026 08:41
@kvaju
Google maps/waze ne znam jel ima radarbot za android car i spotify to uredno fecera ne šteka?
Rade li komade volana i krug sa konzole mercedesa sa ovim dodatkom?
Waze I gmaps rade red problema, radarbot ne koristim pa neznam, Waze mi nudi radare. Samo provjeri podržava li ta app Android carplay, ne vidim razloga zašto nebi radila. Sve komande tvorničke s auta rade ok, tj isto kao i prije.
ZoomZoomKiwi wrote: ↑09/08/2026 12:35
Jedan za laku noć
Maybach se zapalio? Ma hajte molim vas, pa to je čisto nemoguće da se desi.
Kako se može desiti takvom velikanu (<- ovo ironično mislim) takav propust?
Aaa, ibretim se. Takav njemački "kvalitet", pa ja ne znam kako će brigada da ovo svari.
ZoomZoomKiwi wrote: ↑09/08/2026 12:35
Jedan za laku noć
Maybach se zapalio? Ma hajte molim vas, pa to je čisto nemoguće da se desi.
Kako se može desiti takvom velikanu (<- ovo ironično mislim) takav propust?
Aaa, ibretim se. Takav njemački "kvalitet", pa ja ne znam kako će brigada da ovo svari.
Tabakmalac wrote: ↑09/08/2026 14:59
Bio je i ovaj iznad, pa ne postoji više.
ne znam čemu radovanje što su se nekome zapalila kola?
mislim nemam ni ja novaca za majbaka i slično pa ne vidim neku satisfakciju što su se nekome, ko ima novca, zapalila kola
ali eto hajde
Znate šta, subjektivan sam, ali majke mi što više gledam ova nova auta, i vozim se u njima, moj CLS mi je draži... fakat ovo je sve tako sklepano da ja evo da sad kupujem novo auto, bilo koje, i Mercedes... ja ne znam šta bi...
Qler wrote: ↑10/08/2026 10:18
Znate šta, subjektivan sam, ali majke mi što više gledam ova nova auta, i vozim se u njima, moj CLS mi je draži... fakat ovo je sve tako sklepano da ja evo da sad kupujem novo auto, bilo koje, i Mercedes... ja ne znam šta bi...
Ja sam se malo razocarao kad sam na Facebooku usao u par public grupa za tipa volvo xc40, Renault austral i vidio koliko ljudi ima neke probleme.
Mislim vjerojatno je vise njih sto nemaju ali opet. Ljudi po 3 - 4 puta idu u servis zbog iste greske i ostavljaju auta po servisu par dana, plus nekad cekas na termin par dana. A novo auto.
Enshitification već odavno postoji, pa tako i u auto industriji.
Trenutni Mercedes neće nikada, ali baš nikada dostići nekadašnji kvalitet koji su imali u 80., 90. i 2000-ih, koliko god to neko ne želi da čuje ovdje, ali nek se suoči s činjenicom.
Tabakmalac wrote: ↑10/08/2026 12:54
Ti druže nisi sposoban prosto proširenu rečenicu da formiraš, a kamoli da komentarišeš ko je zaostao u vremenu i prostoru.
Bitno je da automobil izdrži leasing period i eventualno još 4-5 godina uzneke intervencije. Nakon toga svakako ide u smeće. Koštao on 20 hiljada ili 100 hiljada eura. Nakon nekoliko godina on je već zatario. U skladu sa time nije bitan kvalitet materijala, završne obrade. Pogonski sklop je napravljen da zadovolji prvog vlasnika, isporuči performanse, a nakon toga nije toliko bitno.
Ima li neko preporuku u okolini sarajeva da kodira mercedese? Radi se o a180 w177 2018 godina trebalo bi update mapa, systema i da se vidi jel postoji opcija da se car play, android auto otkljuca? Moze i u pp! Hvala