Haris.ba wrote: ↑14/08/2026 23:01
Je li ono pise da je 1000KM mjesecno odrzavanje?
Za oko 7 godina samo za to odrzavanje das jos jednu cijenu stana.
Ovo ti ja ne bih ni na poklon, a da ne mogu nekome drugome uvaliti.
Mrsko mi istrazivati je li tako, ali po Zapadu postoje instituti koji se kod nas ne koriste. Tipa, vlasnik si stana, ali ne i zemljista na kojem je zgrada. Pa, placas mjesecno za to zemljiste.
Moze biti da se ovo prodaje samo "stanarsko pravo" i onda ide kirija na to od 5500 SEK koje placas Drzavi ili stambenoj zadruzi koje upravljaju cijelim naseljima. U tih 5500 SEK kirije ti većinom upada i grijanje, održavanje, hladna voda, a placas samo struju, telefon, internet i toplu vodu. Ova kirija moze vremenom rasti. Dodju i zaredaju obnovu kupatila. Niko te nista ne pita, odrade sta treba i narednih 10 godina placas 6500 kruna dok ne isplatis obnovu kupatila
Imam gore punicu, suru i svastiku, znam otprilike kako to fercera.
Ako Nemas "stanarsko pravo" ne smijes saraf zavrnuti bez "gazde". Malo glasnije se raspravljas u kuci, slusas muziku, ljudi te lijepo izbace i snalazi se dalje...
Kad imas "stanarsko pravo" to nece Ici
Ovo je u Skane, tu su zenini blizu, u Hasselhom i Kristianstad.
Badzo npr placa 13000 kruna ili oko 1200 € kirije za kucu u nizu. Na dva sprata, 4 sobe, 2 wc, garaža. U tu cijenu mu upadaju sve komunalije sto treba platiti. Dodatno placa samo struju, telefon i internet.