House of the Dragon

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#826 Re: House of the Dragon

Post by Velkoski »

finale odlično k'o epizoda, production value je strašan

sve ostalo oko radnje i odstupanja od onoga što je George napisao je čudno, u najmanju ruku.

i vidimo se za dvije-tri godine kada će u osam epizoda morati strpati gomilu radnje i nema šanse da to urade kako treba :run:
Better Man

#827 Re: House of the Dragon

Post by Better Man »

Velkoski wrote: 10/08/2026 05:42 finale odlično k'o epizoda, production value je strašan

sve ostalo oko radnje i odstupanja od onoga što je George napisao je čudno, u najmanju ruku.

i vidimo se za dvije-tri godine kada će u osam epizoda morati strpati gomilu radnje i nema šanse da to urade kako treba :run:
Možda epizode budu duže od prosjeka.
drogon2

#828 Re: House of the Dragon

Post by drogon2 »

Meni se ne svidjaju promjene napravljene u seriji ,a totalno nepotrebne.Recimo jedna od promjena je Alicent koja je u knjizi matorija od Rhaenyre i 10godina i vrlo dobro zna sta radi udajom za Viserysa.Dok su je u seriji napravili Rhanerynim frendom ,vrsnjakinjom i kao ona je sva izmanipulisana i totalno su mi retardirani i nepotrebni kao ovi neki pokusaji kroz sezone da ona i Rhaneyra kao nesto isposluju :lol: More ih je jos slicnih ,nepotrebnih koje kad se saberu bas iritiraju :D

I Daemon isto,najjaci lik vjerovatno a i njega su izmasakrirali nepotrebnim promjenama.
Seawolf

#829 Re: House of the Dragon

Post by Seawolf »

Eto šta se dogodi kad čovjeku brane da ide u kafanu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#830 Re: House of the Dragon

Post by Velkoski »

:lol:
banjaluka078

#831 Re: House of the Dragon

Post by banjaluka078 »

Sjevernjak sebi nije mogao poželjeti bolji kraj. Ormunda "sazada", pa u plamen.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#832 Re: House of the Dragon

Post by Truba »

koka briga sta je onaj pisao
ovo je potpuno drugi medij
fenomenalno finale
svaka im cast
a sta je trebao znaciti onaj vez na kraju :mrgreen:
pito sam geminija nije bitno :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#833 Re: House of the Dragon

Post by pici »

Image

sazada :izet:

Inace ok epizoda mada nidze veze su knjigom al hajde de. Mislim, debeli prdonja im je masno prodao sva prava i sada mogu da onanišu nad pričama kako im se prohtije.
drogon2

#834 Re: House of the Dragon

Post by drogon2 »

Truba wrote: 10/08/2026 23:40 koka briga sta je onaj pisao
ovo je potpuno drugi medij
fenomenalno finale
svaka im cast
a sta je trebao znaciti onaj vez na kraju :mrgreen:
pito sam geminija nije bitno :D
Spoiler
Show
Promjene su retardirane ko i uvijek i to ti je to.Evo Sunfyre u knjizi .Aegon nikad ne pomisli da je Sunfyre mrtav,sakrivaju ga,lojalni vojnici ga potajno hrane da bi se oporavio,a ovdje Aegon u soku sto je Sunfyre ziv :lol: i plus k tome niko od Black frakcije u seriji nije otisao da rascerupa Sunfyrea iako svo vrijeme znaju gdje se nalazi :lol:
karanana

#835 Re: House of the Dragon

Post by karanana »

e raja, izvinite, upadam ko najveci padobranac na svijetu iz razloga sto sam pogledo samo prvu sezonu pa necu da citam neke spoilere u slucaju da nastavim.
a zato sam ovde i dosao na temu: prva sezona mi nije nesto bila ludilo, nije bilka ni losa ali eto nisam gledo drugu i trecu jos. preporucujete li mi da gledam??
markma

#836 Re: House of the Dragon

Post by markma »

Da, pogledaj.

On topic, sta je drugkcije u knjigama? Nisam citao pa nemam vecih zamjerki osim izbora pojedinih glumaca i ponekad glume (kraj predzadnje epizode i sl.).
swanfilter

#837 Re: House of the Dragon

Post by swanfilter »

markma wrote: 11/08/2026 23:42 Da, pogledaj.

On topic, sta je drugkcije u knjigama? Nisam citao pa nemam vecih zamjerki osim izbora pojedinih glumaca i ponekad glume (kraj predzadnje epizode i sl.).
Daemon uopste nije ucestvovao u ovom okrsaju.

Hammer ce iduce sezone zbog smrti zene ganjati Ulfa. Ostaje pitanje da li ce on ubiti Ulfa ili ce ipak zavrsiti kao u knjigama.

Adam i Baela isto zaokret.

Onog zmaja Sheepstealera nije zajahala cerka od Daemona nego niđe veze cura. Vidjecemo sta ce biti sa njima.

Debeli naplatio prava, a ovi seru ko vidre ...
drogon2

#838 Re: House of the Dragon

Post by drogon2 »

https://movieweb.com/house-of-the-drago ... NPtJJnAneQ

znaci ovo je samo u jednoj ep .Ima spoilera pa ko nije gledao nek ne ulazi .
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#839 Re: House of the Dragon

Post by pici »

karanana wrote: 11/08/2026 20:35 e raja, izvinite, upadam ko najveci padobranac na svijetu iz razloga sto sam pogledo samo prvu sezonu pa necu da citam neke spoilere u slucaju da nastavim.
a zato sam ovde i dosao na temu: prva sezona mi nije nesto bila ludilo, nije bilka ni losa ali eto nisam gledo drugu i trecu jos. preporucujete li mi da gledam??
e siso jena jos nisi pogledo a tamo gledas neke nebuloze serije... naravno da gledaj, treca sezona je vrh a druga je dobra... obavezno, sati uzivanja u martinovom djelu
karanana

#840 Re: House of the Dragon

Post by karanana »

pici wrote: 12/08/2026 08:11
karanana wrote: 11/08/2026 20:35 e raja, izvinite, upadam ko najveci padobranac na svijetu iz razloga sto sam pogledo samo prvu sezonu pa necu da citam neke spoilere u slucaju da nastavim.
e siso jena jos nisi pogledo a tamo gledas neke nebuloze serije... naravno da gledaj, treca sezona je vrh a druga je dobra... obavezno, sati uzivanja u martinovom djelu
:thumbup:
Post Reply