A ko te nagovori da uzmes motor od 250 kila ?
Evo gledam ovu hondu, pa nema tu nista da ne valja. Da nisam trosio pare na gluposti na ljeto sad komotno sam je mogo priustit kad rijesim nexusa.
A ko te nagovori da uzmes motor od 250 kila ?
I jako pouzdan i praktičan, posebno sa onim lažnim rezervoarom u koji možeš staviti kacigu
Naravno da nije, ali fizika je fizika. Možeš biti Rossi, ali ograničenja na cruiseru su takva kakva jesu. Od prekomjerne težine, do šasije i ciklistike koja nije pravljena za brzu i zavojitu vožnju, ograničene slobode nagiba (većina struže već na nagibima 30-35 stepeni), a često i slabih kočnica... Zato i spadaju u "Cruisere" - lagano krstarenje uz minimalne nagibe, bez velikih brzina i jakih kočenjaDaysleepeR wrote: ↑24/07/2026 12:26 Mislim da je malo pogrešno mišljenje da je motocikl taj koji nužno daje sposobnost u vožnji.
Neko to može misliti sve dok ga neko sa "motorom za ravno" ne postidi.
Prelaskom sa Shadow na neki normalan motor, bilo da je to Honda koju gledaš ili nešto slično, će sigurno tražiti da se opet ispraksiraš... Jer osjećaj u vožnji i ponašanje između teškog cruisera (kakav je Shadow) i nekog okretnijeg motora su dan i noć. i traže potpunu "rekalibraciju glave". Sretno u kupovinideda_jr wrote: ↑24/07/2026 12:59 Hvala svima na odgovorima.. Meni je Honda Shadow prvi motor i kupio sam ga jednostavno jer sam uvijek sebe vidio na nečemu ovakvom.
Poslije evo 4 godine, nakon što sam se dovoljno ispraksao i osjetio dovoljno sigurnim za duže ture, vidim da mi ne odgovara, jer mi nije ćejf voziti tri dana, pa da me onda tri dana boli svaka kost.
Najradije bih je ostavio da imam za dnevne ture, a drugi motor za ove višednevne izlete, ali živjeti i zarađivati u Bosni i održavati i registrovati dva motora je ravno naučnoj fantastici. Da barem imamo opciju kao u Austriji da mogu tablice prebacivati sa jednog na drugi..
Tako da teška srca idem na mijenjanje za nešto što može poslužiti za sve potrebe..
Elem, hvala još jednom..

Ovo je factory setting.
DA
Vidi
Dok se vozi dobro je, kad stanes belaj. Pogotovo kad si u full opremi. Al sta ces, zelja je jaca