Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dječak sa šibicama wrote: ↑29/05/2026 13:30
Kraj mene moze biti 50 km, i neka bude, dok ovce kupuju neka bude.
Razumijem turiste njima je to ok jer cijene u arapskim zemljama ili turskoj su vece nego kod nas makar u restoranima, bar sam cuo tako.
Ali kad neki bosnjo plati pitu 28 km, nek te dere kad si budala. Dabogda bila 80 km kila.
Koliko znam 22 KM je sjecani max. , jedino je teleći 28 KM.
Portali ko portali,ako do sada niste naučili kako navlače klikove onda ...ne znam
Napravi neko burek sa wagyu govedinom u rižinim korama - cijena 100 KM/kg , clickbait portali objave naslovnu "šokantno: kila bureka u Sarajevu 100 KM"
Vidi se da je i ti (kod tebe zena) ne pravis kada mislis da je 7 KM trosak tepsije pite. Daleko, daleko, manje...
2 kila krompira 4km, kora 3 km...ulje ne racunam, luk, struja...bude 7 bgm, ali vise od kile daleko
Nije pita ako je od gotovih kora, ne ide 2 kg krompira, trosak je oko 3,4 KM, mozda i manje... Doduše možda je vas 4 braće, pa ide dupla porcija, tada jeste 7
Sastojci
Za tijesto (ako pravite domaće jufke):
500 g brašna
250 ml mlake vode
1 kašičica soli
3 kašike ulja
Za fil:
4 srednja krompira
1 veći crveni luk
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
50 ml ulja
Za premazivanje:
50 ml ulja
50 ml vode
Osim ako ne voziš električno taman toliko benzina potrošiš dok sve prikupiš
duh_sa_sjekirom wrote: ↑29/05/2026 13:17
Ne znam čemu žalbe i kmečanje....pita nije osnovna životna namirnica a nije ni atomska fizika napraviti je.
Jbg, sve se pogospodilo, daj sve na gotovo, ko će se baćkat time
Danas svratim kod Seje, kod Katedrale.
Vrijeme stalo prije rata, enterijer ko iz Kuduza.
Nije bilo bureka.
Uzeo malo zeljanice i krompiruše, od 1-5 ocjena 3.
Ne vjerujem da ću više dolaziti.
Nedžmin(Stup) se dobro popravio, kora pogotovo,a i meso u sjecanom odlično, po boji vidiš da je prava junetina,a ne junetina zaklana dan prije nego postane govedina.
Inače mi kod njega bila zamjerka na kori, bijaše suha i vodeno mekana.
mirota wrote: ↑30/05/2026 12:48
i to majka kad napravi s ljubavlju sinu svom
Svaka čast majci ja vise nikome ne pravim sa ljubavlju ni isprdku.....sve kuham a drobim u sebi kad su tu, kad nema nikoga onda naglas
Kad smo kod pita, ja sam malo muhanata pa ne mogu svaku a ni kod svakog. Elem, u zadnje vrijeme mi mrsko sukat jufku pa vecinom od gotovih napravim....uzmem one sto su cetvrtasto složene, nekako su vlaznije pa mi lakse motati.
Naletim na onaj neki recept "lepeza" sirnica, probam i ispala odlična...stari nije mogo skontat da je od gotovih jufki.
xoklix wrote: ↑05/08/2026 23:55
Nedžmin(Stup) se dobro popravio, kora pogotovo,a i meso u sjecanom odlično, po boji vidiš da je prava junetina,a ne junetina zaklana dan prije nego postane govedina.
Sve za pite kupuje u istocnom Sa kod Đurica
Doslovno mu čovjek pred mojim očima donese domaći sir.
Za meso ne znam, negdje je nekad spominjao Mujanica kao dobavljača.
pa to sto ti kolutas ocima je tvoj problem
ja to gledam tako da onda niko iz federacije nije kvalitetan ako nabavlja u djuricu sto je veci problem nego sto ovaj nabavlja u ist sajd
ja to gledam tako da onda niko iz federacije nije kvalitetan ako nabavlja u djuricu sto je veci problem nego sto ovaj nabavlja u ist sajd
Frajer ne nabavlja najbolje, vec najjeftinije, ublehas teski.
Na faci tog mongoloida vidis da je teska ubleha i sirovina, kakav kvalitet i p.m. Slican profil kao i Montana, renomirani ugostitelji. Kad se sastavi sa Irfom peracem para preko frizerskog salona, dobijes iznenadnu zelju za oduzimanjem vlastitog zivota.
U isto vrijeme, Đurić reklamira proizvode Lenka (njihova robna marka za mliječne proizvode) sa mlijeka nekog Bošnjaka iz Odžaka. Al' ne, đe ćeš to. U isto vrijeme, Bingo ubija domaću proizvodnju i masu proizvoda iz Makedonije, Srbije i Crne gore prepakuje pod svoje robne marke, znatno jeftinije od domaćih proizvoda iz BiH.
ne znam sta nabavlja nisam nikad jeo
opet to govori da je u federaciji skupo to sto nabavlja
nasi ljudi samo gledaju taj nacionalni predznak
a ja najbolje poslovno prolazio sa srbima
ne znam sta nabavlja nisam nikad jeo
opet to govori da je u federaciji skupo to sto nabavlja
nasi ljudi samo gledaju taj nacionalni predznak
a ja najbolje poslovno prolazio sa srbima
Ja sam jeo par puta kod njega kada je otvorio i vala jedan od boljih bureka u Sarajevu u to vrijeme iako nista od ovog sto se prodaje po Sarajevu nije dostojno naziva burek
Izgleda da je mijenjao nesto. I na Breci neki dan fasirani burek nije kao prosli mjesec sto je bio. Bolje je tijesto a i smjesa.
Opcenito meni taj Nedzmin nije jasan, ko je on sta je on, pa je odjednom toliko "popularan". Drzao restoran u Parizu? isao na vrhove Kilmandzara po tajne misticne recepte drevnog bureka?
dječak sa šibicama wrote: ↑10/08/2026 10:31
Opcenito meni taj Nedzmin nije jasan, ko je on sta je on, pa je odjednom toliko "popularan". Drzao restoran u Parizu? isao na vrhove Kilmandzara po tajne misticne recepte drevnog bureka?
Po meni ima dobru pitu. Ko je sta je ne zanima me. Necu njega jesti nego pitu koju na kraju opet ne pravi on nego neka no name zena.
Ali blizu mi je i ok mi je pita.
Meni.je jos dobra u Ćejfu kod gume m ali mi je to vec malo dalje.
Dobar bilder, mada zadnji put nako je bio. Burek mi kod njega dobar-nako kako kad. Cejf burek isto beze mada je znao ubosti, sir i krompir mjera u cejfu. Za dorucak dva zvrka i dobar .
Neki dan nakon bas dugo vremena u MM na pofalicima uzeo krompir i burek odlicni. Krompir kod njih nisam mogao radi bibera previse i znao je biti ziv cesto, meni nije godio nikako. Ali sad lego ko budali samar
Kakav je makedonac, jel ko frisko jeo i kakva je ona na grbavici kod jadranke?
dječak sa šibicama wrote: ↑10/08/2026 10:31