Dešavanja u Srbiji

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#73726 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Truba »

Kad udjes u srbiju kao da si usao u neko drugo vrijeme...tocno je i zrak drugaciji
Cudni ljudi i sami znaju da su drugaciji

Iskoci mi jutros seselj i milosevic se zajebavaju oko UZPa i najsa :run:
DonieBrasco

#73727 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DonieBrasco »

Ovaj susret sa Zelenskim je visa instanca dogovoriila nije ovo slucajno.

:mrgreen:
tokio25

#73728 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tokio25 »

onda ih je visa instanca jebala da im je dosao do grla
DonieBrasco

#73729 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DonieBrasco »

Bice ovo zanimljivo pratiti do izbora u Srbiiji.
Rothmans

#73730 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Rothmans »

Image
tramvajtrojka

#73731 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tramvajtrojka »

Al otvoriti njihove sns tabloide i nigdje o posjeti zelenskog, znaci na informeru vise prica o ruskim i kineskim napredovanjima i orbanu u guci umjesto danasnje posjete :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Point.

#73732 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Point. »

Izdajaaaa :oops:
DonieBrasco

#73733 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DonieBrasco »

Ozbiljan stepen ludila su ova udruzenja, pokreti, rusofilski vertifikovani profili iz Srbije sto na X-u sto pisu postove "Neprijatelj Rusije je neprijatelj i Srbije".

Također studenti i slicni pokreti sto isteruju pravdu protiv vlasti i Vucica a ovamo ista prica oni hoce sa Rusijom ne interesuje ih EU, NATO, naravno velicanje zlocina i presuđenih zlocinaca, Oluje, povratak Kosova, ista prica - ideje - namjere, maltene bi isto radili i nastavili da rade po regionu samo bez Vucica.
Hendrix

#73734 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hendrix »

tramvajtrojka wrote: 08/08/2026 22:15 Al otvoriti njihove sns tabloide i nigdje o posjeti zelenskog, znaci na informeru vise prica o ruskim i kineskim napredovanjima i orbanu u guci umjesto danasnje posjete :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Srbi su imali fake news davno prije USA bre. :D
banjaluka078

#73735 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by banjaluka078 »

muha_sa

#73736 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

https://www.facebook.com/nikola.sandulovic.14

Image

Nikola Sandulovic

KO PRE DEVOJCI, NJEGOVA DEVOJKA MILICA!

Šta sada Aleksandre Vučiću, ko će pre uspeti da se dokopa ovog ratnog zločinca, ubice, teroriste, narkodilera i tvog saradnika Milana Radoičića, INTERPOL HQ, #HAG, #DEA, FBI – Federal Bureau of Investigation, CIA, The United States Department of Justice, NSA - National Security Agency ili Kosovsko pravosudje predvodjeno sa Albin Kurti??? Hoće li oni doći do njega pre nego mu ti budeš zauvek zapušio usta? Ili će te on preduhitriti kao što je Arkan hteo da preduhitri Slobodana Miloševića i sve progovori Haškom tužiocu u zamenu za slobodu? Nemoj da zaboraviš DUGOGODIŠNJE prijateljske i poslovne veze Milana Radoičića i Ramuša Haradinaja koji će zbog ovakve optužnice zaboraviti na prijateljstvo sa njim i TOBOM? Možda će baš Ramuš Haradinaj biti posrednik izmedju Milana Radoičića i Kosovskog tužilaštva u dogovoru oko njegovog priznanja i njegovih saznanja o tom dogadjaju i svim ostalim tvojim i njegovim akcijama i dogovorima?! Biće to zanimljiva i brza trka KO PRE DEVOJCI NJEGOVA DEVOJKA pogotovo što ZNAM da će ovaj tvoj ubica sve da kaže šta je sve radio po tvom naredjenju...
Da li je ova optužnica dokaz da je Milan Radoičić po tvom nalogu, zajedno sa Zvonkom Veselinovićem, terorističkom grupom koja je upala u selo Banjska i ubila kosovskog policajca kako bi izazvali novi rat na Kosovu, učestvovala u mom kidnapovanju, mučenju, pretnjama ubistvom moje žene i ćerke i prebijanju do smrti, dokaz tome?
NARAVNO DA JESTE, KAO ŠTO JE I DOKAZ TOME I NJEGOVO SLOBODNO KRETANJA PO SRBIJI NAORUŽAN SA DUGIM CEVIMA I U PRATNJI POLICIJE! Sa punim zadovoljstvim ću učestvovati u identifikaciji svih onih kriminalaca i ubica koji su PO TVOM NALOGU učestvovali u zločinu prema meni, jer postoji velika mogućnost da su upravo ti isti krvnici zajedno bili i sa Milanom Radoičićem kada su izvržili ratni zločin nad 107 civila u Djakovici! DEVOJČICE Milica i Zvončica sada moraju brzo da razmišljaju, pričaju, dogovore se sa kosovskim tužilaštvom ili beže...i od tebe i od svih onih koji ih sada traže sa razlogom i dokazima!
Da li će i na ovo European Commission i EU Civil Protection & Humanitarian Aid ostati nemi i dalje podržavati Aleksandra Vučića koji je okružen svojim saradnicima optuženim za ratne zločine nad civilima koje neće i ne želi da preda Kosovskim vlastima na odgovornost? Zašto #EU, #USA i #UK ne insistiraju u Srbiji da ona ispunjava zakone o predaji ratnih zločinaca organima gonjenja i pravosudja?
Da li će predsednik #USA, Donald J. Trump i dalje sebi dopustiti da ima bilo kakav kontakt sa Aleksandrom Vučićem koji je okružen ubicama i ratnim zločincima koje ne želi da isporuči pravosudnim organima gonjena na odgovornost? To postavlja druga veoma važna pitanja vezana za Aleksandra Vučića:
"Da li je i on bio umešan u ideologiji i sprovodjenju ratnog zločina zajedno sa Milanom Radoičićem nad 107 civila u Djakovici? Da li zbog toga ne želi da uhapsi svog bliskog saradnika Milana Radoičića iz straha da on ne progovori možda o tome i dovede i njegovu slobodu u pitanje?"
Ako bi Aleksandar Vučić i dalje bio protiv isporučivanja Milana Radoičića Kosovskim pravosudnim organima zbog ratnog zločina nad 107 civila u Djakovici, kao što je bio i posle njegovog terorističkog čina i ubistva policajca na Kosovu, onda bi to mogao biti i krucijalni povezani dokaz za njegovo učešće u zločinima u Sarajevskom safariju...
swanfilter

#73737 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by swanfilter »

Jel Putin aminovao i halalio Vucicu njegovo saltanje iz stolice na stolicu ili mozemo ocekivati samarcinu, a mozda i iznenadne zdravstvene probleme predcednika Pacijenta?
breuer

#73738 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by breuer »

a šta se mi jadovi imamo smijati bilo kome, gdje je nama Zelenski il bilo ko?
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#73739 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by moonco »

breuer wrote: 10/08/2026 00:24 a šta se mi jadovi imamo smijati bilo kome, gdje je nama Zelenski il bilo ko?
vi jadovi...pa i vi ste u paketu sa njim :D
breuer

#73740 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by breuer »

moonco wrote: 10/08/2026 00:42
breuer wrote: 10/08/2026 00:24 a šta se mi jadovi imamo smijati bilo kome, gdje je nama Zelenski il bilo ko?
vi jadovi...pa i vi ste u paketu sa njim :D
dobro izvini, ti si samo debil :D
DonieBrasco

#73741 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DonieBrasco »

Image

Pileci mozgovi.
Billy The Pljuc

#73742 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Billy The Pljuc »

anelsol wrote: 07/08/2026 18:56
Billy The Pljuc wrote: 07/08/2026 12:44
problemnatravunu wrote: 07/08/2026 07:44 Nažalost, sa ove distance , i ja govorim da bi Srbija bila danas daleko bolja ,
da je bila "poravnata" kao nekada naci Njemačka,
hard reset , početak iz početka....ovako su ih samo malo očešali , da sad srpski nacionalisti imaju o čemu da leleču i prave mitove
"Viševekovna" je to mitomanija i mada sam dijelio tvoje mišljenje nekada, danas već ne mislim da bi bili drugačiji, kontam da bi najvjerovatnije bili i gori. Što ih manje ima to su veći problem a generalno su sami sebi najveći neprijatelji, izluđeni kroz vijekove. Nama kao nama bi možda najlakše bilo da smo nekim čudom "uglavljeni" između Makedonije i Slovenije npr. umjesto između Srbije i Hrvatske. Nema garancija da nam ni tada ne bi o glavi radili s obzirom na strukturu stanovništva u BiH.
Nedavno sam prošao Srbiju uzduž i porijeko i zaista sam stekao dojam da je to jedna lijepa zemlja, sa mnogo prirodnih bogatstava, raznolika, koja ima sve predispozicije da bude jedno mjestu ugodnog življenja, ali avaj... Mitommanija ih je posvađala sa svim okolnim narodima, ne da im mira, izjeda iznutra, daje osjećaj vječite "nepravde", svi su protiv njih. Daje osjećaj vječite skučenosti, iako im je i dugo i široko. Mitomanija nije strana ni ostalim balkanskim narodima, ali oni su jednostavno nivo više, šampioni mitomanije.Ima i normalnih ljudi, ali većina je takva. Zaista jedan poseban fenomen.
A ne znam šta reći, vazda sam imao nekakve veze sa Srbijom, živio i studirao tamo i proveo možda najljepši dio "momkovanja" u istoj. Iskreno zavolio sam i dio njihove populacije u to vrijeme, izgradio neka prijateljstva koja još uvijek traju, baš očekujem posjetu prijatelja koji btw već odavno ne žive u Srbiji. Nije da se nije i onda, možda više kao dio folklora, osjećala i vidjela ta njihova mitomanija, manje uočljiva u sredinama poput Beograda ili Novog Sada ali ne i potpuno nevidljiva. Ono što je meni smetalo jeste da dobar dio njihove populacije zaista jeste u ta doba vjerovao u te neke fabrikovane istorijske činjenice ili da bolje kažem imao tu neku svoju alternativnu istoriju. Nije da nisam znao osjetiti lično taj njihov stav ali uglavnom nosim pozitivna iskustva i mada se svega sjećam ova ljepša sjećanja preovladavaju. Ni kasniji poslijeratni dolasci u Srbiju mi nisu ostali u ružnijem sjećanju a nije da nije bilo i takvih epizoda. Danas je to vjerovatno još i gore, mislim izraženost te njihove mitomanije, evo zadnjih 5-6 godina minimum nisam prešao granicu i nemam namjeru.

Srbi kroz istoriju jesu satirani ali su se uvijek vraćali još gori a evo vidimo i dan danas da je tako, osipaju se ali to svojevrsno bjesnilo i dalje ne jenjava, kako na prostoru Srbije tako i svugdje gdje ih ima. Šta reći na ono sa utakmice Zvezda-Novi Pazar, prva misao mi je bila da bih sa merakom pragom poderao onaj dio tribina ali realno ništa se time ne bi dobilo, došli bi neki novi i bili vjerovatno i gori. Isto je i sa ovim u Banja Luci.

Njima kao njima treba višegodišnje, vjerovatno i višedecenijske, pravilne edukacije zasnovane na činjenicama, ne na mitovima i lažima. Odmak od agresivne politike koju su vazda imali i koju su po pravilu ispoljavali svaki put kad su smatrali da im isto može proći. To se nažalost nikad neće desiti, vjerovatnije je da će isti biti uzrokom još jednog ili više sukoba u budućnosti i opet će zijaniti generalno, svjesno žrtvujući i svoje i tuđe živote za cilj koji se nikad neće ispuniti. Dao Bog da griješim.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#73743 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Truba »

čudno je to...imaju dosta izdavaštva
izdaju prave knjige...uvijek su bili i u univerzitetskim knjigama...prevodilaštvu...stripovima...
kad mi neko u bih naslijepo kupi knjigu velika je vjerovatnoća da je jovo i radivoje
od srba samo i kupujem :D valjda volimo isto

ali ne diraj im u mitomaniju

usudio bih se reći da hrvati nista ne citaju :D samo stripove dok srbi imaju biblioteke
ali vidimo dzaba im :D zapeli u alternativnoj povijesti
muha_sa

#73744 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

Image
banjaluka078

#73745 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by banjaluka078 »

mayab

#73746 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mayab »

Beogradski advokat Sead Spahović: Da nije Šešelja, nikada ne bismo saznali šta Srbi stvarno misle
Konstante srpske politike, kazao je nedavno beogradski advokat Sead Spahović, su nacionalizam, antizapadnjaštvo, rusofilija, populizam i anti-individualizam. Istrajavanje na ovim konstantama Srbiji je donijelo status ne samo gubitnika četiri rata u kojima, devedesetih godina dvadesetog vijeka, "nije učestvovala", nego i države koja je u pemanetnom sukobu sa svim zemljama nastalim rušenjem nekadašnje Jugoslavije.
Crvene_brigade

#73747 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Crvene_brigade »

Mafijaš i kukavica Vučić: Žena upala Vučiću pred kamerama: ‘Skupljala sam glasove, zašto nisam dobila posao? Obećali ste!‘
Zatim je vidno iziritirani Vučić njoj postavio pitanje: ‘Je li bilo dovoljno?‘ očito joj dajući do znanja da bi trebala prekinuti…

Premeseno sa: https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... rva_pasica
DebelinJoe

#73748 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DebelinJoe »

Samo bi ratovali

problemnatravunu

#73749 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by problemnatravunu »

srpski Orao ..... :izet:
insaneinthebrain

#73750 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by insaneinthebrain »