Cudni ljudi i sami znaju da su drugaciji
Iskoci mi jutros seselj i milosevic se zajebavaju oko UZPa i najsa
Srbi su imali fake news davno prije USA bre.tramvajtrojka wrote: ↑08/08/2026 22:15 Al otvoriti njihove sns tabloide i nigdje o posjeti zelenskog, znaci na informeru vise prica o ruskim i kineskim napredovanjima i orbanu u guci umjesto danasnje posjete![]()
![]()
![]()
![]()

A ne znam šta reći, vazda sam imao nekakve veze sa Srbijom, živio i studirao tamo i proveo možda najljepši dio "momkovanja" u istoj. Iskreno zavolio sam i dio njihove populacije u to vrijeme, izgradio neka prijateljstva koja još uvijek traju, baš očekujem posjetu prijatelja koji btw već odavno ne žive u Srbiji. Nije da se nije i onda, možda više kao dio folklora, osjećala i vidjela ta njihova mitomanija, manje uočljiva u sredinama poput Beograda ili Novog Sada ali ne i potpuno nevidljiva. Ono što je meni smetalo jeste da dobar dio njihove populacije zaista jeste u ta doba vjerovao u te neke fabrikovane istorijske činjenice ili da bolje kažem imao tu neku svoju alternativnu istoriju. Nije da nisam znao osjetiti lično taj njihov stav ali uglavnom nosim pozitivna iskustva i mada se svega sjećam ova ljepša sjećanja preovladavaju. Ni kasniji poslijeratni dolasci u Srbiju mi nisu ostali u ružnijem sjećanju a nije da nije bilo i takvih epizoda. Danas je to vjerovatno još i gore, mislim izraženost te njihove mitomanije, evo zadnjih 5-6 godina minimum nisam prešao granicu i nemam namjeru.anelsol wrote: ↑07/08/2026 18:56Nedavno sam prošao Srbiju uzduž i porijeko i zaista sam stekao dojam da je to jedna lijepa zemlja, sa mnogo prirodnih bogatstava, raznolika, koja ima sve predispozicije da bude jedno mjestu ugodnog življenja, ali avaj... Mitommanija ih je posvađala sa svim okolnim narodima, ne da im mira, izjeda iznutra, daje osjećaj vječite "nepravde", svi su protiv njih. Daje osjećaj vječite skučenosti, iako im je i dugo i široko. Mitomanija nije strana ni ostalim balkanskim narodima, ali oni su jednostavno nivo više, šampioni mitomanije.Ima i normalnih ljudi, ali većina je takva. Zaista jedan poseban fenomen.Billy The Pljuc wrote: ↑07/08/2026 12:44"Viševekovna" je to mitomanija i mada sam dijelio tvoje mišljenje nekada, danas već ne mislim da bi bili drugačiji, kontam da bi najvjerovatnije bili i gori. Što ih manje ima to su veći problem a generalno su sami sebi najveći neprijatelji, izluđeni kroz vijekove. Nama kao nama bi možda najlakše bilo da smo nekim čudom "uglavljeni" između Makedonije i Slovenije npr. umjesto između Srbije i Hrvatske. Nema garancija da nam ni tada ne bi o glavi radili s obzirom na strukturu stanovništva u BiH.problemnatravunu wrote: ↑07/08/2026 07:44 Nažalost, sa ove distance , i ja govorim da bi Srbija bila danas daleko bolja ,
da je bila "poravnata" kao nekada naci Njemačka,
hard reset , početak iz početka....ovako su ih samo malo očešali , da sad srpski nacionalisti imaju o čemu da leleču i prave mitove
Konstante srpske politike, kazao je nedavno beogradski advokat Sead Spahović, su nacionalizam, antizapadnjaštvo, rusofilija, populizam i anti-individualizam. Istrajavanje na ovim konstantama Srbiji je donijelo status ne samo gubitnika četiri rata u kojima, devedesetih godina dvadesetog vijeka, "nije učestvovala", nego i države koja je u pemanetnom sukobu sa svim zemljama nastalim rušenjem nekadašnje Jugoslavije.