Dešavanja u EU
- AleksoMKD
#1451 Re: Dešavanja u EU
Sverc migranata sa neresenim statusom iz Britanije u Spaniju i druge zemlje EU.
https://www.telegraph.co.uk/news/2026/0 ... portation/
Migrants smuggled back across the Channel to Spain
Traffickers cash in on Madrid’s asylum amnesty to sneak immigrants into Europe’s free-travel zone
Illegal migrants are being smuggled out of the UK across the Channel to cash in on Spain’s asylum amnesty, a Telegraph investigation has found.
People-smugglers are exploiting weaker border-exit controls to sneak the migrants out of Britain and into France by hiding them in lorries to be transported across the Channel by ferry or train.
The migrants – many of whom face deportation to their home countries from the UK for overstaying their visas or working illegally – are paying up to £1,000 for the journey, which opens up the chance of free movement across almost the entire continent.
https://www.telegraph.co.uk/news/2026/0 ... portation/
Migrants smuggled back across the Channel to Spain
Traffickers cash in on Madrid’s asylum amnesty to sneak immigrants into Europe’s free-travel zone
Illegal migrants are being smuggled out of the UK across the Channel to cash in on Spain’s asylum amnesty, a Telegraph investigation has found.
People-smugglers are exploiting weaker border-exit controls to sneak the migrants out of Britain and into France by hiding them in lorries to be transported across the Channel by ferry or train.
The migrants – many of whom face deportation to their home countries from the UK for overstaying their visas or working illegally – are paying up to £1,000 for the journey, which opens up the chance of free movement across almost the entire continent.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1452 Re: Dešavanja u EU
Cuj ide an ruku desnici
Probljem s ljevicom je sto misli
Kao i te woke sekte da je maroko dobar
Zasto bi maroko bio dobar
On ima svoje interese kao i svi
Koristi tijela gradjana koje ima na izvoz za politicke ciljeve aizrael ih tapse
Problem je u europi
Probljem s ljevicom je sto misli
Kao i te woke sekte da je maroko dobar
Zasto bi maroko bio dobar
On ima svoje interese kao i svi
Koristi tijela gradjana koje ima na izvoz za politicke ciljeve aizrael ih tapse
Problem je u europi
-
Hendrix
#1453 Re: Dešavanja u EU
Evropa je sama sebe sjebala. Dozvolila je da je bilo ko moze ucjenjivati, samo nabavi par hiljada "imigranata" i posalji na granice EU.
Ovo je smijesno pravo. Ja mladost proveo nisam mogao na jebene koncerte ici jer mi je trebala viza za EU iz Bosne a danas tamo ide ko hoce.
Ovo je smijesno pravo. Ja mladost proveo nisam mogao na jebene koncerte ici jer mi je trebala viza za EU iz Bosne a danas tamo ide ko hoce.
-
Dugarry
#1454 Re: Dešavanja u EU
Metode koje Maroko koristi nisu fine, ali ljudi moji mislite da Evropa ne koristi slicne metode ili gore da bi dosla do svojih ciljeva. Mislim da korsite mnogo gore metode.
Razlika je sada da i drugi mogu koristiti razne metode pritiska na Evropu. Treba im dobar odnos sa Alzirom zbog gasa, i trsko je balansirati izmedju Maroka i Alzira. Samo jedan primjer.
Uglavnom ovo je bilo samo upozorenje Maroka i nece imati dugorocne posljedice.
Razlika je sada da i drugi mogu koristiti razne metode pritiska na Evropu. Treba im dobar odnos sa Alzirom zbog gasa, i trsko je balansirati izmedju Maroka i Alzira. Samo jedan primjer.
- geralt
#1455 Re: Dešavanja u EU
Samo da se podsjetimo ne tako davnih vremena kada Evropljani nisu bili bas tako fini prema africkim zemljama koje posjeduju resurse koji su im potrebni.
Mislim da nikom nije u interesu da se ta vremena vrate, a posebno Maroko ne bi trebao cackati mecku.
Mislim da nikom nije u interesu da se ta vremena vrate, a posebno Maroko ne bi trebao cackati mecku.
- Truba
#1456 Re: Dešavanja u EU
šta znači zbog biznisa ti neko može poslati 50 000 ljudi i nema nikakve osudeDugarry wrote: ↑05/08/2026 00:05 Metode koje Maroko koristi nisu fine, ali ljudi moji mislite da Evropa ne koristi slicne metode ili gore da bi dosla do svojih ciljeva. Mislim da korsite mnogo gore metode.
još španjolci belci medju njima pokoji krsacnin krivi?
a sto bi bilo da sve one brodove i plivače koji dolaze zakače kukom i vrate odakle su krenuli
i tako svaki dan
- Rothmans
#1457 Re: Dešavanja u EU
Samo mitraljeska gnijezda na granicu ! Sto se na Poljsku ovako ne zalete ? 
- konoplja
#1458 Re: Dešavanja u EU
Ma kakvi ljevicari, slabo njih vise ima. Sve je ovo establishment. Merkel je desnicarka pa je opet bilo "wir schaffen das".
Cudna ova postmoderna politika. Sve je isto, a nista nije isto.
Cudna ova postmoderna politika. Sve je isto, a nista nije isto.
- JohnnyS
#1459 Re: Dešavanja u EU
Ne može se imati psiće umjesto djece i očekivati vječni rast standarda. Zato se i puštaju imigranti da uđu, lako bi se riješio problem ilegalne imigracije da se to želi riješiti. A za domaću javnost koja brine za svoje kućne ljubimce i zgraža se nad promijenjenim komšilukom gdje ima neke razne obojene ljude tu je glavni igrokaz: EES.
- jeza u ledja
- JohnnyS
#1461 Re: Dešavanja u EU
Prije će biti jer se poljski ustavni sud ne zamara pravima imigranata
- jeza u ledja
#1462 Re: Dešavanja u EU
Nemaju potrebu za tim jer su daleko od Afrike i nemaju kolonijalnu proslost.JohnnyS wrote: ↑05/08/2026 14:44Prije će biti jer se poljski ustavni sud ne zamara pravima imigranata
- JohnnyS
#1463 Re: Dešavanja u EU
Ceuta je osvojena tijekom rekonkviste, dakle ako je ona kolonija, onda su to i Sevilla, Granada i Malaga
- Truba
#1464 Re: Dešavanja u EU
dulje u rukama nego turci carigrad što drže

opet dvostruki aršini
samo bi se vraćalo osvojeno jednoj strani
a druga što je jamila jamila je
opet dvostruki aršini
samo bi se vraćalo osvojeno jednoj strani
a druga što je jamila jamila je
- jeza u ledja
#1465 Re: Dešavanja u EU
Cijeli Maroko je bio pod kontrolom Spanije, kao i Ekvatorijalna Gvineja. Cijela Latinska Amerika. Filipini. Itd.
To su zemlje koje cine gro imigrantske populacije u Spaniji, kao sto je slucaj u drugim zemljama tipa Francuska, VB ili Nizozemska.
Kao sto rekoh, Poljska nema taj problem, kao sto nema ni problem fizicke granice sa Afrikom.
- jeza u ledja
#1466 Re: Dešavanja u EU
Usput, velika vecina ne-evropske imigracije u Spaniji su ljudi iz Latinske Amerike, ne Afrike. Dosta njih ima nekih veza sa Spanijom, preko pradjedova i slicno. I naravno vec pricaju jezik.
Politika Spanije prema imigraciji se prije svega treba gledati u kontekstu odnosa prema latinoamerickoj populaciji, iako je Maroko ja mislim pojedinacno prvi po broju imigranata u zemlji.
Politika Spanije prema imigraciji se prije svega treba gledati u kontekstu odnosa prema latinoamerickoj populaciji, iako je Maroko ja mislim pojedinacno prvi po broju imigranata u zemlji.
-
Dugarry
#1467 Re: Dešavanja u EU
Naravno da Evropa zeli imigraciju, i to iz samo jednog razloga, ekonomskog.JohnnyS wrote: ↑05/08/2026 14:25 Ne može se imati psiće umjesto djece i očekivati vječni rast standarda. Zato se i puštaju imigranti da uđu, lako bi se riješio problem ilegalne imigracije da se to želi riješiti. A za domaću javnost koja brine za svoje kućne ljubimce i zgraža se nad promijenjenim komšilukom gdje ima neke razne obojene ljude tu je glavni igrokaz: EES.
Sve ostalo su bajke i lazi.
Samo sto to ne mogu reci svom narodu u oci, pa onda moramo slusati kmecanje desnice svako malo.
-
breuer
#1469 Re: Dešavanja u EU
potpis od A do Ž, u NIgeriji se godišnje rodi više djece nego u cijeloj Evropi, zajedno sa RusijomJohnnyS wrote: ↑05/08/2026 14:25 Ne može se imati psiće umjesto djece i očekivati vječni rast standarda. Zato se i puštaju imigranti da uđu, lako bi se riješio problem ilegalne imigracije da se to želi riješiti. A za domaću javnost koja brine za svoje kućne ljubimce i zgraža se nad promijenjenim komšilukom gdje ima neke razne obojene ljude tu je glavni igrokaz: EES.
mi smo bukvalno svjedoci historijskih migratornih procesa kakvi su npr. vodili propasti Rimskog cartva, onda će doći "mračno doba", pa potom renesansa tih novih ljudi koji će postati novo lice Evrope...sve su to dugotrajni procesi, ali migracije su definitivno započete...
- Rothmans
#1470 Re: Dešavanja u EU
A sto ne prave renesanse u svojom pripizdinama ? 
- JohnnyS
- TAFKAP
#1472 Re: Dešavanja u EU
+ Globalno zagrijavanje, suše, ratovi i otimanje resorsa... Nastavi niz. 
- dale cooper
#1473 Re: Dešavanja u EU
Evropljanima se, po svemu sudeći, treba poslati jasna poruka - jebite se! 
- Truba
#1474 Re: Dešavanja u EU
sad mi iskoci na fejsu
ne mora biti istina o dobrim marokancima koji imaju pretenzije na veliki maroko koji se proteže na 3 4 zemlje
takodjer polovica marokanaca u spanjolskoj su na socijalnoj pomoći
toliko o radnicima koji nedostaju
i na kraju maroko nije ratna zona al se spandjao s izraelom
ali dzaba svima objasnjavati
takodjer vjerojatno kad je umro franko iskoristili su taj momenat i oteli neku zemlju bez oruzja spanjolcima 1975
samo se pojavili sa civilima i nekim komemoracijama
npr umre ataturk ili onaj sultan 1912. i grci dodju do carigrada pješke bez oruzja
sa svijećama
ne mora biti istina o dobrim marokancima koji imaju pretenzije na veliki maroko koji se proteže na 3 4 zemlje
takodjer polovica marokanaca u spanjolskoj su na socijalnoj pomoći
toliko o radnicima koji nedostaju
i na kraju maroko nije ratna zona al se spandjao s izraelom
ali dzaba svima objasnjavati
takodjer vjerojatno kad je umro franko iskoristili su taj momenat i oteli neku zemlju bez oruzja spanjolcima 1975
samo se pojavili sa civilima i nekim komemoracijama
npr umre ataturk ili onaj sultan 1912. i grci dodju do carigrada pješke bez oruzja
- Truba
#1475 Re: Dešavanja u EU
apropo crnaca i njihova radjanja: SVI SMO LJUDITouchMyTip wrote: ↑05/08/2026 22:52Biće renesansa ako Pujde evoluiraju pa progovore i prohodaju na dvije noge.breuer wrote: ↑05/08/2026 18:22potpis od A do Ž, u NIgeriji se godišnje rodi više djece nego u cijeloj Evropi, zajedno sa RusijomJohnnyS wrote: ↑05/08/2026 14:25 Ne može se imati psiće umjesto djece i očekivati vječni rast standarda. Zato se i puštaju imigranti da uđu, lako bi se riješio problem ilegalne imigracije da se to želi riješiti. A za domaću javnost koja brine za svoje kućne ljubimce i zgraža se nad promijenjenim komšilukom gdje ima neke razne obojene ljude tu je glavni igrokaz: EES.![]()
mi smo bukvalno svjedoci historijskih migratornih procesa kakvi su npr. vodili propasti Rimskog cartva, onda će doći "mračno doba", pa potom renesansa tih novih ljudi koji će postati novo lice Evrope...sve su to dugotrajni procesi, ali migracije su definitivno započete...
ovdje je pitanje zelimo li da 2150.god i dalje svicarska ima ulice kakve poznajemo ili britanija najstarji pub i svu onu arhitekturu i da li želimo da cijeli svijet bude s prometnicama od tucane zemlje i s afričkom korupcijom
ili da budemo kao singapur japan svica itd....
importiraj ljude iz zemalja trećeg svijeta
postat ćeš zemlja trećeg svijeta
postavlja se pitanje ko ce kome slati pomoc kako i od cega